Image Alt

Matkablogi

Tulossa: Alppisafari Sveitsissä

Meidän reissukesän voi kai sanoa olleen verrattain laihan. Toki tämä kaikki on suhteellista. Emme yleensä matkusta kesäisin, vaan pakenemme reissuillemme siinä vaiheessa, kun Suomen suvi on jo vaihtunut syksyn viimaan tai talven tuiverrukseen. Touko-kesäkuussa kävimme Indonesiassa ja heinäkuun alussa Unkarissa koiranhakureissulla. Sen jälkeen elämä onkin pyörinyt töiden ja riiviö-pennun hoidon ja opettamisen parissa. Samaan aikaan olen ihastellut useiden ystävieni kuvia Euroopan vuoristomaisemista ja kaipuu vuorille on ollut kova. Kaiken aikaa olen rauhoitellut itseäni, että kyllä minäkin vuorille pääsen. Ensi kesänä sitten. Pakataan tuolloin jo vuoden ikäinen koiranpentu autoon ja huristellaan joko Norjaan tai Keski-Eurooppaan. En hetkeäkään ajatellut, että lähtisin vuorille vielä tämän vuoden puolella. Niin siinä vain kuitenkin pääsi käymään, että olen lähdössä Sveitsiin vuorille vielä tämän kuun lopulla! Jos nyt ihan tarkkoja ollaan, niin jo reilun viikon kuluttua.

Kyseessä on viiden päivän mittainen reissu, jonka teemana on Alppisafari. Matka suuntautuu Graubündenin alueelle, jossa luvassa on patikointia upeissa maisemissa ja vuoristossa elävien eläinten bongailua. Toivottavasti Canonin linssin eteen osuu vipeltäjä jos toinenkin. Vuoristossa on mahdollista bongata mm. murmeleita, kettuja, kotkia, gemssejä (vuorilla eläviä villejä vuohia) ja vuorikauriita. Matkan ja ohjelman järjestää Sveitsin turistitoimisto ja lähden matkalle bloggaajan roolissa. Tämä on kuitenkin juuri sen teemainen reissu, jollaisesta olen haaveillut. En ole koskaan käynyt Sveitsissä, mutta maa on aina tuntunut houkuttelevalta. Kallis hintataso ja kaukokohteisiin suuntautuneet reissut vain ovat pitäneet meidät pois Sveitsin alpeilta. Aina tähän asti.

Reissu tulee poikkeamaan paljon totutusta matkailutavasta siitäkin syystä, että tällä kertaa Tomi jää kotiin koirien kanssa ja lähden matkalle yksin. Kyseessä on pressimatka, jonka ohjelma on valmiiksi suunniteltu, eikä minulla ole siihen vaikutusmahdollisuuksia. Lähden myös sikäli täysin yksin reissuun, ettei tietääkseni Suomesta ole lähdössä muita tälle reissulle, vaan muut osanottajat tulevat muista maista. Luvassa on siis ryhmäreissu, eikä matkassa ole mukana muita suomenkielisiä. Maisemat ja ohjelma vaikuttavat kuitenkin lupaavalta ja uskon, että tästä tulee hieno, vaikkakin totutusta erilainen reissu.

Sveitsi ja Alpit, täältä tullaan! Odotan todella kovasti matkaa. Onko siellä ruudun toisella puolella ketään, kenellä olisi kokemuksia Graubündenin alueesta tai miten paljon Sveitsi ylipäänsä kiinnostaa?

Postauksen kuvat luvallisesti lainattu Graubündenin alueen matkailutoimistolta.

 

Blogia voit seurata:

Facebook | Bloglovin | Instagram | Twitter 

Comments

 • 13.8.2017

  Ai kuinka kiva että on tuollainen reissu tulossa! Graubunden on ihana <3

  Ollaan vietetty siellä upea päiväpatikointiloma muutama vuosi sitten. Näimme alppimurmeleita ja kotkia, ja vuorenrinteen lenkkipolulla juostessani törmäsin upeaan sarvipäähän, mikä lie kauris ollut. Ei jäänyt odottamaan että olisin saanut lajinmäärityksen tehtyä, vaan katosi jyrkkään rinteeseen äänettömästi kuin maan nielemänä.

  reply
 • 13.8.2017

  Noilla kulmilla en ole ollut, mutta Sveitsin Alpit on ehkä parasta, mitä Euroopalla on tarjota! Olen käynyt Sveitsissä Gimmelwaldin ja Engelbergin vuorikylissä, ja maisemat ovat niissä todella upeita! Luonto on niin raikas ja puhdas, kuin pakasta vedetty. Lisäksi Sveitsissä Alpit ovat mielestäni parhaimmillaan. Tiedossa on varmasti ihan huikea reissu, nautihan 🙂

  reply
 • 14.8.2017

  Oi, kuulostaa ihan mahtavalta! Aika hyvä tuuri kävi, että vastaan tuli juuri oikenlainen pressimatka. Minäkin olen haaveillut Sveitsistä, mutta se on aina lykkääntynyt mm. hintatason takia.
  Maisemat on varmasti mahtavia, toivottavasti eläimiäkin löytyy!

  reply
 • Marja
  14.8.2017

  Tervetuloa tänne Sveitsiin! Graubünden on mielestäni yksi maan kauneimmista alueista. Tekemistä ja näkemistä riittää. Odotan mielenkiinnolla minne sinut viedään ja mitä pidät. Eikä Sveitsi ole sen kalliimpi maa matkustaa kuin Suomi sveitsiläisille

  reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on