Image Alt

Matkablogi

Safarionnellisuus

Materia saattaa tuottaa hetkellista onnellisuutta, mutta se on nopeasti ohi menevää. Sen sijaan matkustamisen ja sitä kautta saatujen kokemusten on todettu tuovan pidempikestoista onnellisuutta ja voin henkilökohtaisesti allekirjoittaa sen todeksi. Voin olla äärimmäisen kiitollinen lukuisista matkoista, mutta suurinta nautintoa on aina tuottanut villieläinten näkeminen luonnossa. Parasta se on katselijan roolissa siten, että eläimiä ei häiritä, eikä niiden elämään vaikuteta. Tästä syystä Afrikan safarit ovat mitä mahtavin tapa päästä keskelle luontodokumenttia ja samalla voit auttaa näiden uhanalaisten eläinten suojelussa. Olen aiemminkin kirjoittanut safarien eettisyydestä. Ei tarvitse kahta kertaa miettiä kumpaa suosittelisin. Eläintarhoja vai matkustamista Afrikkaan.

Selousin luonnonsuojelualueella Tansaniassa safaripäivät olivat mahtavia. Asilia Africa* piti meistä valtavan hyvää huolta ja oppaamme oli asiantunteva. Paikka on niin syrjäinen ja rauhallinen, ettei siellä kovinkaan montaa kertaa nähnyt muita safariautoja, vain eläimiä ja kaunista luontoa. Sanat eivät oikein meinaa riittää paikan kauneuden kuvaamiseen, mutta onneksi on kuvat. Nämä kuvat ja tunnelmat kertokoon miksi me matkustamme yhä uudelleen ja uudelleen Afrikkaan eläimiä katsomaan. Me ihastuimme Selousiin alueena mm. näiden syiden vuoksi.

Selousissa on:

Satumaisen kauniit aamut, jolloin aamun kosteus nousee järvistä ja luonto herää henkiin. On samaan aikaan sekä hiljaista ja kuitenkin joka puolelta kuuluu luonnon pienet äänet, uuteen päivään heräävät linnut ja hyönteiset.

Pieniä eläinvauvoja.

Palmujen reunustamilla rannoilla käveleviä kirahveja.

Harmoniassa toistensa kanssa eläviä eläinlajeja.

Kauniita auringonlaskuja ja hämärän aikaan vedestä rannalle nousevia kymmeniä ja satoja virtahepoja.

Vaihtuvia maisemia.

Sitä uskomatonta innostumisen tunnetta on vaikea kuvailla, kun näkee jonkin uuden, melko harvinaisen tai ainakin yleensä vaikeasti nähtävän, eläinlajin ensimmäisen kerran. Selous tarjoili myös sen meille, kun eräänä aamuna emme nähneet vain yhtä afrikansivettikissaa, vaan jopa kaksi. Ensin naaraan ja sitten hetkeä myöhemmin uroksen. Edes oppaamme ei meinannut uskoa hyvää tuuriamme.

Ei sitäkään tunnetta sovi vähätellä, kun näkee mutkan takaa kävelevän vastaan hyeenan haaska suussa.

Tai sitä tunnetta, kun näkee yleensä päivisin vain veden alla oleskelevan virtahevon kuljeskelevan pitkin pusikoita ja katsovan sinua suoraan silmiin.

Ja sitten on ne (mukamas rumat) eläimet, jotka tulevat aivan lähelle ja katsovat sinua nappisilmillään.

Ja pedot, joille sinä olet kuin ilmaa, mutta oma hengityksesi meinaa salpautua niitä katsellessasi.

Lopulta aurinko laskee, värjää maiseman kauniiksi ja sitten pimentää päivän ennen seuraavaan aamuun heräämistä. Sitä ennen on hyvä kerääntyä nuotiotulen äärelle vaihtamaan kuulumisia muiden safarionnellisten kanssa. Lähes jokaisen kanssa keskustelu alkaa kysymyksellä, mitä sinä olet nähnyt tänään ja jokainen palaa halusta päästä kertomaan ne oman päivän tähtihetket.

Seuraavana aamuna kaikki alkaa taas alusta, mutta ei koskaan samalla tavalla kuin edellisenä päivänä.

Safarilla on ihmisen hyvä olla.

 

*Matkamme Tansaniaan mahdollisti blogiyhteistyön merkeissä Turkish Airlines, Rantapallo ja Asilia Africa

Seuraathan jo blogiamme:

Facebook | Bloglovin | Instagram | Twitter

Comments

 • 4.3.2018

  Safarilla todellakin on ihmisen hyvä olla! Mulla on parin viime viikon ajan tullut leijonat niin vahvasti uniin, että kyllä kohta on pakko varata taas seuraava safari! Tuo Selous on kyllä uskomattoman kauniin näköinen paikka!

  reply
 • 5.3.2018

  Hienoja kuvia! Safari oli itsellenikin mieletön kokemus, vaikka olimme vain yhden päivän. Mikumin luonnonpuistossa (myös Tansaniassa) oli hyvin samannäköistä kuin tuolla Selousissa. Haluaisin kyllä ehdottomasti joskus vielä mennä uudelleen safarilla ja useammaksi päiväksi.

  reply
 • 6.3.2018

  Vau mitä kuvia! Tansaniaan tuntuu reissaavan nyt kaikki ja näiden kuvien myötä se taitaa ansaita paikkansa myös miun to do -listan kärkipäästä!

  reply
 • annikapinjedahl
  7.3.2018

  Olen kanssasi samaa mielta siita, etta kaikki tuo kulta ja kimallus on muiden selkanahkasta Vaikka aurinkoloma kiinnostaisikin, Dubai ei ole omalla listallani. En vain voi kuvitella lomailevani paikassa, joka rakentuu ihmisoikeusrikkomuksille. Aika ikavaa, etta monet bloggarit ovat ilmeisesti toisenlaisissa ajatuksissa aiheesta.

  reply
 • 10.3.2018

  Mitäs me luonnon onnellistamat 🙂

  Upeita kuvia taas! Tavallaanhan matkakuvauskin on eräänlaista keräilyä, kerätään sitten eläimiä safareilta, tai maisemia kotimaisista kansallispuistoista. Mutta mikä parasta, fiksusti ja vastuullisesti totetutettuna kummastakaan ei jää kovin paljon jälkiä kohteeseen.

  reply
 • Anneli
  14.3.2018

  Pidin itse Selousista erittäin paljon. Alue on erämaapuisto, josta löytyy kuitenkin keskeiset savannin villieläinlajit. Savannikoiran näkemiseen taitaa olla edelleen paras alue Tansaniassa. Sivettikissa oli hyvä havainto.
  Luonto poikkeaa pohjoisen Tansanian puistoista paljon.
  Järvillä ja Rufijijoella on mahdollista tehdä veneretkiä ja Rufijijoella voi myös kalastaa. Kävimme myös patikoimassa. On siis erilaisia mahdollisuuksia tutustua alueeseen autoilun lisäksi.
  Alueelta löytyy myös Tagalalajärven läheisyydestä kuumat lähteet.

  Selous on monipuolinen ja kaunis alue, vierailijoita vähän. Suosittelen.

  reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on