Image Alt

Matkablogi

Karibian risteily Star Clippersin purjelaivalla

Yhteistyössä Star Clippers

Palasimme  keskiviikkona kotiin Karibian risteilyltä. Tämä oli meille kolmas Karibian risteily ja on todettava, ettei Karibia kohteena pettänyt tälläkään kertaa. Aiemmin olemme risteilleet tuolla turkoosien vesien äärellä suuremmilla risteilyaluksilla, joten oli hauska kokea tällä kertaa Karibian risteily Star Clippersin purjelaivan kyydissä. Risteilyt ovat aina upeita kokemuksia laivalla kuin laivalla. Ja ehkä vielä erityisen hienoja purjelaivalla. Risteily sujui hyvin ja oli odotusten mukainen, mutta paluumatkasta kotiin muodostui odottamattoman haastava. Siitä löytyy useampi video meidän tuoreelta youtube-kanavalta. Jos et ole vielä meidän Facebook-sivun tai Instagram-tilin kautta kuullut, miten kotimatkamme venähti alkuperäisestä kolme päivää, voit käydä katsomassa videot youtubesta ja laita kanava tilaukseen, koska videoita on tulossa myös risteilyltä sekä tulevilta matkoilta.

 

Risteily purjehtien Karibialla

Muistan sen jännityksen, kun olimme menossa ensimmäistä kertaa Star Clippersin risteilylle Indonesiassa. Vatsassa leijaili perhosia, kun ei oikein vielä tiennyt mitä oli odotettavissa. Kirjoitinkin tuolta matkalta, että meillä oli aluksi hieman ristiriitaiset tunnelmat Star Clippersistä, koska olimme tottuneet suuriin risteilijöihin ja purjelaivalla on aivan erilaista. Nyt tälläistä tunnetta ei enää ollut. Tiesimme, mitä oli luvassa ja tiesimme pitävämme siitä. Laiva oli eri kuin Indonesian risteilyllä, mutta sisaralus, joten se oli täsmälleen samanlainen.  Henkilökunta oli tietenkin suurimmaksi osaksi eri, mutta yllätykseksemme tuttujakin kasvoja löytyi ja heti ensimmäisen vartin aikana tuttu baarimikko kävi tuomassa meille drinkit ja toivotti meidät tervetulleeksi takaisin. Tuntui kuin olisi toiseen kotiinsa astellut.

Star Flyer -nimisen laivan kyydissä oli tällä risteilyllä meidän lisäksemme 84 matkustajaa ja 78 henkilökunnan jäsentä. Siis melkein sama määrä matkustajia kuin henkilökuntaa. Tämä todellakin takasi sen, että palvelua oli aina saatavilla, eikä missään vaiheessa tarvinnut jonottaa mihinkään. Star Flyerin matkustajakapasiteetti on 170 matkustajaa, jos jokaisessa hytissä olisi kaksi matkustajaa. Väkisinkin mietin, että laivalla voisi olla hieman ruuhkaista, jos se olisi ollut aivan täynnä. Tuolla alle 100 matkustajan määrällä laivalla oli mukavan väljää ja nautimme viikon risteilystä täysillä.

 

Star Clippers on aikuisille risteilijöille

Suurin osa matkustajista oli amerikkalaisia, mutta mukana oli myös monia muita kansallisuuksia. Me olimme ainoat suomalaiset, mutta länsinaapuristamme oli useampia matkustajia. Star Clippers onkin alunperin ruotsalainen yritys. Matkustajia oli myös Saksasta, Ranskasta ja Iso-Britanniasta. Meidän lisäksemme laivalla oli yksi bloggaaja myös Italiasta. Matkustajien keski-ikä Star Clippersillä on korkeahko. Monet ovat eläkeläisiä, mutta paljon oli myös edelleen työssäkäyviä. Me jaksamme aina ilahtua, kun meistä puhutaan edelleen nuorina, vaikka kolmenkympin rajapyykki on ylittynyt jo useampi vuosi sitten. Saimme olla Star Flyerillä “se toinen nuoripariskunta”. Meidän lisäksemme mukana oli amerikkalainen alle kolmekymppinen pariskunta, johon tutustuimme risteilyn aikana. Heistä tulikin risteilyn aikana hyvin tunnettuja, koska pariskunta kihlautui laivan mastossa miehen polvistuttua ja yleisön taputtaessa riemuissaan alhaalla kannella.

Star Clippersin risteilyt sopivat siis kyllä kaiken ikäisille. Lapsia näillä risteilyillä ei tosin pahemmin ole. Tai jos on, niin joko pieniä vauvoja, jotka eivät vielä pahemmin liiku tai sitten jo teini-ikäisiä. Emme voi parhaalla tahdollakaan suositella purjelaivaa taaperoikäisen kanssa matkustaville, koska laivalla on korkeita kynnyksiä, heiluriovia, paljon köysiä, mihin kompastua ja laiva on välillä kallellaan. Uima-altaatkaan eivät ole pienille lapsille sopivia. Näitä suuria purjelaivoja ei ole suunniteltu lasten kanssa matkustamiseen, vaan nämä ovat selvästikin enemmän aikuisten risteilyjä. Suuret risteilyalukset sen sijaan ovat hyvinkin lapsiystävällisiä, mutta Star Clippersille kannattaa suunnata nauttimaan pariskuntalomailusta tai lähteä matkaan ystävän kanssa.

 

Risteilyillä tapaa onnellisia ihmisiä

Risteilyistä puhuttaessa yksi yleisimmistä kysymyksistä, mitä meille esitetään on: “Miten siellä saa ajan kulumaan”. Tämänkin risteilyn kohdalla tämä kysymys tuntuu jokseenkin koomiselta. Meillä oli oikeastaan jatkuvasti kiire joka paikkaan. Se tosin johtui osittain myös siitä, ettemme olleet pelkästään lomailemassa, vaan risteily tehtiin blogiyhteistyön merkeissä, joten kuvasimme ja videoimme jatkuvalla syötöllä kaikkea. Osittain tämä kiire johtui kuitenkin myös siitä, että tällä reitillä ei ollut yhtään meripäivää. Olimme joka päivä uudessa satamassa ja vaikka monesti laivasta pääsikin ulos vasta aamupäivällä, eikä heti kukonlaulun aikaan, kului sitä ennen aikaa aamupalaan ja sen jälkeen pitikin jo mennä kannelle seuraamaan kuinka lähestyimme uutta saarta. Päivä kului tietenkin sitten uuteen kohteeseen tutustuessa ja illalla monen ruokalajin illallista nauttien, jonka jälkeen kannella oli iltamyöhään vielä melkein joka päivä jotain ohjelmaa.

Miehistön työskentelyn seuraaminen on yllättävän mielenkiintoista puuhaa. Suuri purjelaiva liikkuu ja toimii vain saumattomalla yhteistyöllä. Star Clippersin risteilyillä on aina avoin komentosilta ja jokainen pääsee kuuntelemaan ja katsomaan, kun kapteeni antaa miehistölle käskyjä ja kuinka purjeet nostetaan tai lasketaan. Etenkin purjeiden nostaminen liikkeelle lähtiessä on niin vaikuttavaa, että sitä jaksoi seurata monena iltana. On vaikea kuvailla sitä tunnetta, kun aurinko laskee, taustalla soi ylevä musiikki ja miehistö vetää köysistä purjeita ylös. Allekirjoittanut joutuu ehkä myöntämään, että eräänä erityisen kauniina iltana tälläisellä hetkellä silmäkulmasta valui hieman jotain kosteaa. Liekö sitten ollut merituulella jotain tekemistä silmien vuotamisen kanssa vai oliko se vain hetkessä elämisen onnellisuudesta kummunnutta kyynelnestettä. Sen voimme ainakin sanoa, että Star Clippersin risteilyillä purjehtii onnellisia matkustajia.

Jatkoa luvassa, kunhan saamme tuhannet kuvat ja sadat videopätkät ojennukseen ja jetlagin selätettyä.

Pysyhän mukana ja ota myös uusi youtube-kanavamme seurantaan:

Facebook | Youtube | Bloglovin | Instagram

Comments

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on