Image Alt

Matkablogi

Reissukevät käynnistyy pian – Karibia kutsuu

Pakkaset paukkuu, iho kuivuu ja töitä on ihan pirusti. Loma lämpimässä houkuttelee enemmän kuin paljon. Onneksi sellainen kunnon aurinkoloma on tiedossa. Vielä reilut pari viikkoa pitäisi malttaa odottaa, rasvata ihoa ja tehdä työt siihen malliin, että voi jättää läppärin toimistolle ja huikata 1,5 viikoksi heipat. Me nimittäin lähdetään Karibialle!

Siitä on nyt kahdeksan vuotta, kun kävimme ensimmäisen kerran yhdessä Karibialla. Lensimme silloin New Yorkista Puerto Ricoon ja lähdimme sieltä ensimmäistä kertaa Karibian risteilylle. Nautimme tuosta viikosta suunnattomasti ja siitä se oma innostukseni risteilyihinkin syttyi. Tomille yksi tuon reissun kohokohdista oli St. Maarten ja sillä saarella erityisesti Maho Beach, joka on maailmankuulu matalalta rannan yli laskeutuvista lentokoneista. Lue kirjoittamani postaus Maho Beachilta. Siitä lähtien, kun vietimme Maho Beachilla vain yhden päivän risteilyn yhteydessä, on Tomi haaveillut St. Maartenille paluusta. Nyt sen aika on tullut.

Kovia kokenut St. Maarten

Syyskuussa 2017 hurrikaani Irma pyyhkäisi St. Maartenin yli ja tuho oli valtaisaa. Suurin osa saaren rakennuksista tuhoutui. Ylen uutisen mukaan 95 % saaresta oli tuhoutunut. Ihmiset menettivät asuntonsa ja hotellit olivat maan tasalla. Joka puolella vallitsi sekasorto ja St. Maartenille ohjattiin hätäapua lähisaarilta ja kauempaa. Saaren merkittävin elinkeino on turismi ja hurrikaani pyyhki mennessään myös kaikkien halun matkustaa St. Maartenille, koska mitään palveluita ei ollut yhtäkkiä enää saatavilla. Saari ei yksinkertaisesti ollut siinä kunnossa, että sinne olisi voinut matkustaa. Nyt kuukausia myöhemmin St. Maarten alkaa vihdoin olla valmis vastaanottamaan jälleen turisteja. Osa hotelleista on jo auennut, vaikka monet ovat vielä kiinni. Turismin grand opening on vasta huhtikuussa, mutta sinne asti ei välttämättä tarvitse odottaa. Nyt jos koskaan St. Maartenilla kaivataan turisteja, jotta saari ja sen ihmiset pääsevät taas jaloilleen.

 

Karibian risteily Star Clippersillä

Monet risteilyvarustamot muuttivat reittejään, eivätkä ole vieläkään palauttaneet St. Maartenia ohjelmaansa. Ensimmäiset risteilijät palasivat jo joulukuussa, kun satama aukesi. Yksi varustamoista oli Star Clippers. Me risteilimme viime toukokuussa Star Clippersin kyydissä Indonesiassa. Ihastuimme silloin sen verran kovasti purjelaivalla risteilyyn, että kun meiltä kysyttiin kiinnostaisiko meitä tutustua heidän laivansa kyydissä myös Karibian kohteisiin, ei tarvinnut kahta kertaa miettiä. Lähdemme maaliskuun puolessa välissä blogiyhteistyön merkeissä Star Flyerin kannella St. Maartenilta seitsemän päivän Karibian saarten kierrokselle. Odotukset on kovat niin itse risteilyn kuin kohteidenkin suhteen, koska pidämme Karibian saarista todella paljon.

Star Flyer on varustamon nimeä kantavan Star Clipperin sisaralus. Siis täsmälleen samanlainen purjelaiva kuin millä risteilimme Indonesiassa. Pidimme erityisesti Star Clippersin kiireettömän rennosta tunnelmasta. Siellä ei tarvitse pönöttää, eikä illalliselle tarvitse pukeutua iltapukuun, mutta ei kukaan kieroonkaan katso, jos haluaa vetäistä vähän parempaa seppälää päälle. Emme kaivanneet viikon risteilyn aikana suurten risteilijöiden valtavaa ohjelmatarjontaa, vaan meille riitti erittäin hyvin pienen risteilijän järjestetty ohjelma, hyvät ruokailut ja tietenkin eri satamissa vierailut.

Osa paikoista, joissa käymme nyt tulevalla risteilyllä ovat meille tuttuja saaria kahdeksan vuoden takaa. Tälläisiä ovat St. Maartenin lisäksi Nevis ja Dominica. Aikaa on kuitenkin kulunut niin paljon, ettei haittaa lainkaan käydä näissä kohteissa uudelleen. Star Clippersin hyviä puolia on lisäksi se, että pieni laiva pääsee eri paikkoihin kuin valtavat risteilijät. Niinpä esimerkiksi Dominican satama on aivan toisella puolella saarta kuin se, jossa kävimme suuren risteilijän kyydissä lähes kymmenen vuotta sitten.

Täysin uusia paikkoja on sitä paitsi kuitenkin enemmän. Käymme edellä mainittujen lisäksi Iles des Saintesilla, Guadeloupella, Antigualla ja St. Bartsilla. Risteily päättyy St Maartenille, josta lennämme vielä samana päivänä kotiin. Reissu ei tule olemaan pitkä, mutta uskon laadun korvaavan määrän eli loman pituuden.

 

Huhtikuussa New Yorkiin

Minulla on todella kiva työpaikka. Useampikin kaveri on kysynyt miten meille pääsisi töihin. Vaikka suurimmaksi osaksi työmatkani ovatkin pikapyrähdyksiä naapurimaiden tehtailla tai kokoushuoneissa, suuntautuvat ne joskus astetta mukavampiinkin paikkoihin, kuten vuosi sitten Leville. Tänä keväänä ei ole tiedossa Suomen Lappia, mutta sen sijaan lähden useamman kollegan kanssa huhtikuussa työmatkalle New Yorkiin. Ohjelmassa on toki töitä, mutta sen lisäksi tulee aikaa jäämään kaupungista nauttimiseenkin ja aion kyllä ottaa niistä muutamasta päivästä ilon irti. Onhan huhtikuussa hyvät mahdollisuudet siihen, että New Yorkissa on jo melkein kesä!

En ihastunut New Yorkiin ensimmäisellä reissulla, enkä vielä toisellakaan. Kolmas kerta kuitenkin toden sanoi ja 1,5 vuotta sitten Tomin kanssa kesällä kaupungissa vieraillessamme, minä vihdoin ihastuin. Oli kesä ja aurinko paistoi. Vietimme paljon aikaa New Yorkin puistoissa ja söimme mansikoita puistossa istuskellessa. Katselimme ohikulkevia ihmisiä, jotka vain New Yorkissa voivat olla niin monesta puusta veistettyjä. Tuolloin maalaistyttökin vihdoin ihastui tuohon niin monien hehkuttamaan suurkaupunkiin. Nyt voin jo sanoa odottavani tuotakin matkaa. Muistan edelleen sen 1,5 vuoden takaisen tunteen, kun hetken mielijohteesta varattujen superhalpojen lentojen jälkeen iski morkkis, kun muistin etten edes pidä koko kaupungista. Silloin kannatti lähteä, eiköhän nytkin. No työmatka kun on kyseessä, on aika turha miettiä, koska lähdettävä on joka tapauksessa.

Huhtikuulle on tiedossa vielä toinenkin mielenkiintoinen reissu, mutta kerron siitä myöhemmin, kun kaikki osaset ovat sen suhteen varmistuneet ja minulla on lentoliput meilissä. Luvassa on aika mahtavat maalis- ja huhtikuu! Sitten onkin jo melkein kesä ja kärpäset.

Jos sinulla on vinkkejä mainituille Karibian saarille, otamme vinkit vastaan enemmän kuin mielellämme.

Risteilemme Star Clippersin kanssa yhteistyössä.

Pysy mukana tulevissakin reissuissa:

Facebook | Bloglovin | Instagram | Twitter

Comments

 • 25.2.2018

  Vau! Mahtavia juttuja taas tiedossa :D! Ja se on kyllä upea tunne, kun yritys haluaa tehdä useamman kerran yhteistyötä. Silloin tietää aina, että homma on mennyt kaikin puolin hienosti. Hyvä te! Ei varmasti enää kauheasti masenna tämä Suomen talvi tai pimeys, kun kohta pääsee noihin maisemiin :).

  reply
 • 25.2.2018

  Oh wow! Kuulostaa kerrassaan upealle risteilylle! Täysin meidän unelma – purjehtia Karibialla! Jäänkin siis innolla odottamaan some-päivityksiä ja postauksia tuosta teidän tulevasta reissusta. Ja viekää terkkuja St Maartenille! Kävin siellä aika lailla vuosi sitten ja todella järkyttävää mitä tuhoa hurrikaani siellä teki. Oon samaa mieltä, että saari tarvitsee turismia. Voisin itse myös palata sinne mahdollisimman pian 🙂

  reply
 • 25.2.2018

  Huh, onpa upea botski. Mä tykkäisin niin kovasti laivailla/veneillä, mutta hemmetin matkapahoinvointi vie siitä kaiken ilon. Ihanaa reissua teille, jään seurailemaan erityisesti St. Maartenin visiittiä – on omalla bucket listillä nimittäin.

  reply
 • 25.2.2018

  Ei vitsi! Ihan loistavia reissuja tiedossa! Mulla on sama ongelma kuin Sarilla, joten risteilyt vaatii aina hieman henkistä valmistautumista. Noi kuvat näyttää kuitenkin niin huipuilta, että on ehkä pakko alkaa taas miettimään pahointoinvointirannekkeen hankintaa 😀

  reply
 • 25.2.2018

  Tuollainen karibianristeily kuulostaa ihan mahtavalta! Voisin hyvin kuvitella itsekin viihtyväni paremmin purjeveneessä kuin isolla risteilyaluksella. Kiva päästä kuulemaan, millainen matkastanne muotoutuu!

  reply
 • 25.2.2018

  Ihana kevät teillä tiedossa! Karibia kelpaisi minullekin! 🙂

  reply
 • 25.2.2018

  St maarten on huippupaikka ja maho beach huippuranta. Mielenkiintoista kuulla minkälaista siellä on nyt jälleenrakennuksen myötä.

  reply
 • 25.2.2018

  Oi, mieletön tuo laiva! Kuulostaa todella kivalta, teille tulee varmasti hieno matka. Ja toki työmatka New Yorkiin on varmasti myös mukava, vaikka onkin työreissu. Itselläni on keväälle vasta yksi reissu varattuna, mutta eiköhän tässä pian saada muutama muukin suunnitelma vietyä pidemmälle ja varaukset pulkkaan.

  reply
 • 26.2.2018

  Äh, luin tätä postausta ihan kateudesta vihreänä! Ensinnäkin tuo tuleva risteily kuulostaa täydelliseltä ja varmasti nostalginen tunnelma palata 10 vuoden jälkeen samoille mestoille. St. Maarten ja tuo ranta, jonka yllä lentokoneet laskeutuu, on ihan maagisen näköinen kaikissa kuvissa. Onneksi saari alkaa nousta taas jaloilleen dragedian jälkeen!

  Ja matka keväiseen Nykiin..! Mä ihastuin New Yorkiin jopa tammikuussa keskellä talvea..

  reply
 • 27.2.2018

  Oi, vaikuttaa todella upealta! Karibialle en ole vielä itse päässyt, mutta korkealla haaveissa kuitenkin. New Yorkiin sen sijaan olen ehtinyt kolmesti, ja se on ollut rakkauskaupunki alusta alkaen. Ihanaa ja kokemusrikasta reissua teille ja innolla jään odottelemaan kuvapostauksia! 🙂

  reply
 • 27.2.2018

  Huhhuh, ei yhtään hullumpia suunnitelmia! Karibia kiehtoo kyllä kovasti, vähän alkanut nimenomaan nuo risteilyt kiinnostamaan. Saa nähdä, jos joskus sellaiselle lähtisi.

  Mäkin haluun tuollaisen työn, jossa pääsee reissaamaan New Yorkiin. Mulle on alkanut muodostua pieni pakkomielle kyseisestä kaupungista ja hetki sitten itse asiassa tein postauksen kaupunkikohteista, jossa en ole käynyt, mutta ehdottomasti haluaisin. Ei lienee yllätä, että New York oli etunenässä tässä listauksessa.

  Ihanaa reissukevättä!

  reply
 • 27.2.2018

  Tämä on niin parasta! Ihan huippua, että tuo Karibian reissu onnistuu, olen iloinen teidän puolesta ja varmasti fiilistelen ig:ssä mukana 🙂 Ja New York, kyllä sekin kelpaisi <3 Ehkäpä teillä tulee taas Amerikan teemavuosi, hauska nähdä miten loppuvuoden suunnitelmat muotoutuvat! 🙂

  reply
 • 28.2.2018

  Star Clippersin risteily kuulostaa aivan ihanalta ja tällainen on ollut omissa reissuhaaveissa jo hyvän aikaa, joka toivottavasti toteutuu sitten kun päästään ihan vain aikuisten matkalle.

  Ihanaa tulevaa risteilyä ja NYn matkaa Teille, täällä ollaan hengessä mukana ja odottelemassa reissukuulumisia!

  reply
 • 28.2.2018

  Ihanan hilpeä Murder in Paradise on nostanut St Maartenin meidän toivekohteeksi (vaikka sarja todellisuudessa on kuvattu ihan muualla), ja oli todella kurjaa kuulla millaista tuhoa myrsky sai saarella aikaan. Jään siis mielenkiinnolla seuraamaan visiittiänne saarella ja odottelemaan että päästäisiin mekin vihdoin käymään Karibialla!

  reply
 • 28.2.2018

  Mekin suuntaamme seuraavaksi Karibialle! Lentäen toteutettavan saarihyppelymme reittinä: St Kitts & Nevis | St. Maarten / St. Martin | Dominica | Barbados | Grenada | St. Vincent ja Grenadiinit | St. Lucia. Syksyn Alaskan ja Havaijin risteilyjen jälkeen risteilykiintiömme oli täynnä vähäksi aikaa, joten päädyimme tällä kertaa tähän.
  Pitääkin sitten vertailla kokemuksia vähän ajan päästä, sillä reiteillemme taitaa osua samojakin saaria.

  reply
 • 1.3.2018

  Ja meikäläinen pitää odottaa vielä 2 kuukautta ennen kun pääse aurinkoon.
  Joku päivä minäkin palaan Karibiaan.

  reply
 • 3.3.2018

  Teillä ei oo yhtään huono reissukevät luvassa! <3 Tollasella purjehdusveneellä mäkin haluaisin reissaamaan, merellä on niin hyvä olla!

  reply
 • 3.3.2018

  Kuten jo livenä totesin, niin huikea reissu teille tulossa! Kiva kuulla myös kuulumiset, miten lempisaareni.St. Maartenin jälleenrakentaminen etenee. Huisin rentouttavaa reissua!

  reply
 • 3.3.2018

  Mahtavia matkoja tiedossa. 🙂 Nyt kyllä kelpaisi kieltämättä lähteä Karibialle pakkasia pakoon, alkaa nimittäin jo kyllästyttää nämä kylmät säät.

  reply
 • 3.3.2018

  Ihania reissuja edessä! Miten muuten tollaisella piemmällä botskilla tuntuu merenkäynti? Olisi varmasti upea elämys, mutta itsellä meinasi tulla pientä pahoinvointia isollakin risteilijällä Karibialla :O

  reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on