Image Alt

Matkablogi

Australian hyvän mielen eläimet – söpöysvaroitus!

Eilen ei ollut mitenkään erityisen hyvä päivä, vaan oikeastaan aivan päinvastoin. Koska mieli oli matalana, hain piristystä Australian suloisista eläimistä. Niitä katsellessa ei vain voi olla masentunut tai surullinen. Halusin jakaa nämä kuvat ihanista eläimistä maailmanympärimatkamme Australian puolivuotiselta myös teidän kanssanne ja tuoda sitä kautta toivottavasti hieman hymyä suupieliin.  
Voiko mikään eläin näyttää enää enempää pehmeämmältä kuin koalan poikanen?

Brush tail possumit eli kettukusut tulivat monella leirintäalueella öisin kärkkymään herkkupaloja ja eräs yksilö toi melkoisen yllätyksen mukanaan, kun se kiipesi reissupakumme rappusille poikanen selässään!

Nämä kengurukaksoset oli pelastettu, koska kaksi poikasta ei mahdu emon pussiin ja niitä olisi todennäköisesti odottanut muussa tapauksessa kuolema.

Suloinen pieni kenguru (wallaby) erään metsälenkin varrella.

Voiton söpöydessä taitaa vetää quokat eli lyhythäntäkengurut. Olenkin kirjoittanut niistä aiemmin mieleenpainuneimman villieläinkokemuksemme. Nämä tyypit olivat aivan uskomattomia ja erityisesti yksi niin kesy, että se tuli syömään sylistä asti.

Toinen uskomaton kokemus oli nämä kakadut yhdellä leirintäalueella. Ne tulivat mielellään syömään hedelmiä suoraan kädestä.

Samoin sateenkaariloreja tuli ruokittua useammassakin paikassa.

Kookaburra eli isonauraja on komea lintu. Ei nyt ehkä varsinaisesti suloinen, mutta halusin ottaa sen kuitenkin tähän mukaan. Se näyttää kuvassa ruumiinrakenteensa vuoksi pikkutirpalta, mutta on oikeasti noin 30 cm korkea kuningaskalastajien heimoon kuuluva lintu. Nämä pitävät todella omalaatuista ääntä, jota on vaikea kuvailla. Se pitää kuulla. Video “nauravista” kookaburrista löytyy esim. täältä.

Australiassa ei tietääkseni ole siilejä, mutta nokkasiilejä löytyy. Tämä laji on siitä erikoinen, että se on nisäkäs, mutta munii munia. Voi morjens näitä Australian kummajaisia! Tämäkään tyyppi ei ole mikään suomalaisen siilin kokoinen, vaan monta kertaa suurempi.

Australiassa pingviinejä voi nähdä monessa paikassa, mutta yleensä ne nousevat rannalle vasta pimeän tullen. Me näimme Philip Islandille kaksi hieman eksyksissä olevaa pingviiniä keskellä päivää. Kaverit olivat aika peloissaan ja toivoimme, että ne löytäisivät pian tiensä takaisin rannalle.

Söpöyden kärkikastiin laskisin myös osan merileijonista, koska… No katsokaa nyt näitä nappisilmiä!

Oliko riittävän söpöä?

Tekisi aivan valtavasti mieli lähteä tuonne pallon toiselle puolelle ja viettää huoletonta matkailuelämää. Pitkään reissuun ei kuitenkaan ole mahdollisuutta, mutta pienemmässä mittakaavassa tämä suunta kyllä toteutuukin erittäin pian. Keskiviikkona nimittäin alkaa loma ja lennämme Indonesiaan, jossa saamme nauttia takuuvarmasta lämmöstä ja toivottavasti myös auringosta. Star Clippersin viikon risteily saarilla tulee olemaan varmasti hieno elämys ja lisäksi vietämme sitä ennen ja jälkeen risteilyn pari yötä Balilla. Vähän liian myöhään havahduimme siihen, että olisi ehkä voinut yhdistää tuohon reissuun vielä viikon Australiassakin, kun ihan “nurkilla” kerran ollaan. No, ehkä joku toinen kerta. Loma täältä tullaan!
Indonesian reissua voit seurata ainakin Instagramin ja Facebookin puolella. Katsotaan, jos saisin aikaiseksi ihan videomateriaalia risteilyltä Facebookin puolelle, kun vlogi-neitsyys meni jo Oslossa. Yhteyksistä ja käytettävissä olevasta ajasta riippuen saattaa joku päivitys tänne blogin puolellekin reissusta tulla. 

Comments

 • 22.5.2017

  Voi apua mitä söpöläisiä <33 Quokka on erityisesti sellainen, joka pitää joskus päästä näkemään livenä. Tämä kyllä piristi lomanjälkeistä maanantaita. 🙂

  reply
 • 24.5.2017

  Ihania. 🙂 Etenkin nuo merileijonat.

  Mahtavaa matkaa Indonesiaan!

  reply
 • 27.5.2017

  Voi hellanlettas miten suloisia otuksia! Nuo kengurukaksoset ovat kyllä ihan ylisöpöjä, en kestä ♥

  reply
 • Jones
  23.2.2023

  Moi! Missä päin Ausseja tämä leirintäalue oli, missä kakadut tulivat syömään kädestä? nimim. 4 isoa Araa himassa

  reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on