Image Alt

Matkablogi

Indonesiassa – Kuta Beach Balilla

Tervehdys Balilta! Saavuimme tänne myöhään torstai-iltana. Lensimme Qatar Airwaysilla Dohan kautta (SAS:lla ensin Tukholmaan). Matkaan saatiin tuhrattua aikaa kotiovelta hotellille hyvinkin tarkkaan yhden vuorokauden verran. Samalla lensimme ensimmäistä kertaa Qatarilla. Tuntuu, että kaikki ovat vain kehuneet Qataria, mutta meille ehkä sattui vähän huonoa tuuria. Ruoat olivat kyllä todella hyvät molemmilla pitkillä lennoilla (Tukholma – Doha ja Doha – Denpasar). Melkoista ihmetystä kuitenkin herätti, miten lentohenkilökunta pystyi unohtamaan toisella lennolla kokonaan ruokajuomien tarjoilut monelle penkkiriville. Olimme aika ihmeissämme. Myöskään Dohan lentokenttä ei oikein vakuuttanut, kun lennot tauluilla ei meinanneet millään vaihtua, vaan siellä näkyi vain vanhoja lentoja. Jouduimme loppujen lopuksi tarkistamaan terminaalin ja portin kentän kotisivuilta, kun meidän jatkolentoa ei vielä 1,5 tuntia ennen koneen lähtöä näkynyt näyttötaululla.
Myöhäisestä saapumisajankohdasta johtuen päätimme jäädä kahdeksi ensimmäiseksi yöksi Kuta Beachille, joka on lentokenttää lähinnä oleva turistikeskittymä Balilla. Tiesimme, ettei tämä olisi ehkä se kaikkein hehkein paikka ja tarjoaisi upeinta rantaa, mutta emme yksinkertaisesti jaksaneet matkustaa keskellä yötä enää pidemmällekään. Emme myöskään halunneet vaihtaa yhden yön takia majoitusta, joten jäimme tänne kahdeksi yöksi. Tänään nimittäin noustaan jo Star Clippersin kyytiin viikoksi!

Millainen on Kuta Beach?

Tähän mennessä Balin Kutasta on tullut hyvin samanlainen fiilis kuin Phuketin Patongista. Täällä tosin ei vaikuta olevan pahemmin prostituutiota tai ainakaan se ei ole muslimimaassa näkyvästi esillä. Muuten rantaa myötäilevää pääkatua reunustaa ravintoloiden, kauppojen ja myyntikojujen meri. Ihan yhtä pahaa taksien, retkien ja tuotteiden tyrkytystä täällä ei kuitenkaan mielestäni ole kuin Thaimaassa. Huutelua on vähemmän. Sen sijaan aasialaisia; korealaisia, kiinalaisia ja jonkin verran japanilaisiakin täällä on aivan valtavasti. Etukäteen olin kuullut lukuisia kertoja, että Bali on australialaisten Kanarian saaret, mutta näistä valtavista aasialaisturistimassoista en ollut kuullut mitään. Länsimaalaiset ovat täällä ainakin tähän aikaan vuodesta todellakin vähemmistössä. Känniääliölänkkäreitä ei siis juurikaan ole tullut vastaan, mutta toisaalta aasialaislaumat saavat selvinpäinkin aikaiseksi melkoisen metelin. Kuten juuri tällä hetkellä tuossa uima-altaan reunalla.
Kuta ei todellakaan ole sitä kauneinta Balia, emmekä sitä siltä odottaneetkaan. Se mitä rantaa näimme, ei houkutellut yhtään uimaan. Aallot olivat suuria. Yksinäinen surffari taiteili aalloilla ja kauempana näkyi kyllä paljon uimareitakin. Auringonlaskun aikaan porukkaa kerääntyi rannalle kuvaamaan Indonesian hienoa auringonlaskua. Eilen se ei ehkä ollut ihan upein mahdollinen, mutta hieno siitä huolimatta. Toivon, että tulemme ikuistamaan vielä monen monta upeaa auringonlaskua tällä reissulla. Olemmehan kuitenkin seuraavan viikon merellä, joten mahdollisuudet pitäisi olla oikein hyvät.

Nämä pienet, kärryjä vetävät hevoset olivat säälittävä näky.

Vielä enemmän järkytti kuitenkin nähdä näitä rapuja (?) muovipulloissa. Tietääkö joku siellä ruudun toisella puolella, mikä tässä on taustalla?

Vaikka Kuta ei oikein sytyttänytkään, ei tämä silti pettymyskään ole ollut paitsi eläinten  kohtelun osalta. Halusimme vain lepuuttaa nämä pari päivää ennen risteilyä, emmekä sinkoilla paikasta toiseen nähtävyyksien perässä. Siihen tämä on sopinut oikein hyvin. Hotellit ovat Kutassa edullisia ja saimme 100 eurolla yö todella kivan majoituksen Alaya hotellista. Meillä on pieni terassi tässä huoneessa ja siitä käynti suoraan uima-altaalle. Ihan luksusta. Parvekkeellisia huoneita olisi saanut edullisemminkin, mutta tälläinen “pool access” on ihan mahtavaa. Palvelu on ollut niin hotellilla kuin joka paikassa muuallakin todella hyvää ja ystävällistä. Indonesialaiset vaikuttavat todella mukavilta ihmisiltä ja he puhuvat hyvin englantia, vaikkakin meillä on välillä haasteita saada selvää heidän aksentistaan.

Risteilyn jälkeen meillä on vielä pari yötä aikaa ja toistaiseksi on hieman auki, mitä tulemme silloin tekemään. Vähän vaikuttaisi siltä, ettemme tule jäämään silloin Balille, vaikka risteily tänne päättyykin. Se jää toistaiseksi kuitenkin nähtäväksi. Emme ole tehneet vielä lopullista päätöstä.
Seuraa blogia:

Comments

  • 27.5.2017

    Oi että kun minä odotan kuulumisia tuolta laivamatkalta! Oikein hyvää matkaa teille. Ja tuo lento + Dohan kenttä, ouch. Meillä oli yhden kerran Espanjassa sellainen tilanne (jösses kun menee kentät sekaisin, maa sentään on oikein), ettei omaa lentoa näkynyt missään. Tyhjää näytti, ei edes kuulutuksia, henkilökuntaa portilla eikä delayed -merkintää edes. Kotisivukin näytti tyhjää. Siinä rupes pieni pelko tulemaan, onko paikallinen pikkuprutku pudonnut jonnekin. No, tulihan se sieltä 45 minuuttia myöhässä. Voit uskoa, että kattelin tiukalla silmällä konetta ja lentoemoa, josko jotain epäilyttävää huolehtuneisuutta näkyisi nassulla 😉

    reply
  • 27.5.2017

    Oikein hyvää matkaa teille, ja innolla jään odottamaan risteilykuulumisia 🙂 Minulla hölmöin sekoilu lentokentälle on ehkä viimekesäinen paluulento Sisilian Cataniasta Munchenin kautta takaisin Suomeen. Olimme Catanian kentällä hyvissä ajoin, ja taululta koitimme zoomailla tietoja lennostamme Muncheniin. Oikealla kellonlyömällä oli kyllä lähtemässä lento, mutta se oli menossa Monacoon. Ihmettelimme ja ihmettelimme, että miksi lentomme ei näy taululla, että onko se kenties peruttu kokonaan tms. Jostain sitten onneksi selvisi, että Munchen on italiaksi Monaco 🙂

    reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on