Image Alt

Matkablogi

Roadtrip Baltiassa – kesälomamatkan reitti

Meidän kesälomamatkan kohde ei suinkaan ratkennut mitenkään nopeasti tai helposti. Kirjoitin postauksenkin kesälomakohteen päättämisen tuskasta. Kyttäsimme äkkilähtöjäkin loppuun asti, mutta vaikka sitten paritkin todella edulliset äkkilähtölennot tuli vastaan, ei niihin tehnyt mieli tarttua. Kesälomaa edeltävät työmatkat ja parina viikonloppuna tehdyt risteilyt, varmistivat sen, ettei koiraa tehnyt mieli jättää enää loman ajaksi hoitoon, vaan se piti saada mukaan. Niinpä buukkasimme paikat autolle, meille kahdelle ja Armille koirapaikan Viikkarille ja suuntasimme Saabin nokan kohti Baltiaa. Se oli todella hyvä päätös.

Ennen matkaan lähtöä meillä oli varattuna vain yksi majoitus ja sekin vasta lähtöä edeltävänä päivänä. Muuten pidimme reittimahdollisuudet avoinna, jotta voisimme mennä fiiliksen ja sääennusteiden mukaan. Kaikki kolme Baltian maata olivat meille ennestään tuttuja lyhyempien matkojen osalta sekä yhdeksän vuoden takaiselta roadtripiltä. Silloin matkustimme ilman koiraa ja keskityimme hyvin pitkälti kaupunkeihin. Nyt mukaan lähti koira ja halusimme käydä ennen kaikkea mukavissa luontokohteissa. Kovin tarkkoja suunnitelmia meillä ei ollut. Viron puolella halusimme piipahtaa Rummun vanhalla louhoksella ja Paldiskin kallioilla. Liettuan puolella kiinnosti eniten Kuurinkynnäs, jonka hienoista hiekkadyyneistä olimme kuulleet kehuja. Lisää kohteita löytyi lennosta sitä mukaa, kun matka eteni.

 

Hienoja luontokohteita ja helppoa matkustamista koiran kanssa

Mitään valtavan suuria ennakko-odotuksia emme reissulle asettaneet. Mielessämme Baltian maat ovat mukavia kohteita, mutteivät mitään kovin erityisiä kuitenkaan. Siksi olikin mukava yllättyä positiivisesti melkein jokaisena matkapäivänä. Baltiassa on hienoja kohteita luonnon ystäville ja jokainen maa on mukava matkustaa myös koiran kanssa. Etenkin alkumatkasta saimme nauttia helteestä, eikä koiraa voinut jättää hetkeksikään yksin autoon. Armi oli tervetullut kaikille terasseille ja yleensä sille tuotiin myös vesikippo. Myös majoitukset oli helppo löytää koiran kanssa, vaikka koira toki jonkin verran rajasi valikoimaa pois.

Pyrimme löytämään kivoja ja vähän erikoisempia majoituskohteita ja aika hyvin siinä mielestämme onnistuimmekin. Yövyimme viikon aikana parissa eri kartanossa, jurtassa, maatilalla, huoneistohotellissa ja pari yötä toki myös ihan tavallisissa hotelleissa.

Tarkoitus oli, että olisimme pysytelleet jossain edes parin yön ajan paikoillamme, mutta lopputulos oli, että vaihdoimme joka yö majapaikkaa ja liikuimme eteenpäin. Suunnitelmia vaihdettiin lennosta. Siinä missä vielä kotoa lähdettäessä ja itseasiassa matkan puoliväliin asti, olimme menossa Vilnaan, päätimme sitten lopulta jättää sen kuitenkin väliin. Se olisi tuonut reippaasti lisää kilometrejä ja saimme nytkin auton mittariin lähes 2000 kilometrin lisäyksen. Matkareittimme meni jotakuinkin näin:

Todellisuudessa kilometrejä tuli enemmän, koska suhailimme esimerkiksi aamuyöllä auringonnousua tai myöhään illalla auringonlaskua kuvailemaan majapaikoista kauemmaksi ja taas takaisin. Jos ei ole ihan niin liikkuvaista ja levotonta tyyppiä kuin me, voi pysytellä paljon paremmin näissä kilometreissä.

Reissulta jäi päällimmäisenä mieleen mm. nämä jutut:

Keilan vesiputous ja sitä ympäröivä alue.

Latvian ihanat, lähes autiot rannat, joilla Armi sai kirmata sydämensä kyllyydestä.

Kuurinkynnään upea luonto ja sadat joutsenet.

Lukemattomat haikarat ja haikaroiden pesät.

Hauskat majoitukset.

Kesäillat ja aikaiset aamut.

Pysy mukana ja lue lisää meidän matkasta. Tulossa on tarkempaa tietoa näistä hienoista lähellä sijaitsevista kohteista sekä pitkästä aikaa budjettipostaus, jossa on eriteltynä kuinka paljon reilun viikon roadtrippiin Baltiassa upposi euroja.

Pysy mukana ja ota myös uusi youtube-kanavamme seurantaan:

Facebook | Youtube | Bloglovin | Instagram

Comments

 • 29.6.2018

  Me pohdittiin kans balttia trippiä juhannukseks mut 1. 5pv olis ollu liian vähän. 2. Meille se olis ehkä tullu silti liian kalliiks (asunto+remontti säästöä) ja ollaan viimekuukausina muutenki oltu kokoajan liikkeessä, niin halusin sit kuitenki paripäivää olla vaan kotona, joten pidettiin sitte suomi-hotelli loma joka tuli halvemmaks siitäkin syystä että saatiin joululahjaks lahjakortti yheks yöks 🙂 mut mahdollisesti en vuonna vois olla balttia tai suomi-ruotsi-loofotit trippi.

  reply
 • 2.7.2018

  Vitsi miten mahtavalta teidän reissu vaikuttaa! Baltia on kyllä alue, joka lähtökohtaisesti ei herätä mitään kiinnostusta, mutta kun alueesta lukee matkavinkkejä, esimerkiksi tän teidän postauksen, niin johan alkaa kiinnostaa. Näyttää kyllä tosi kivalta!!! Erityisesti jäi kiinnostelemaan tuo jurtta, eli siitä odotan kiinnostuneena lisäkertomuksia!:)

  reply
 • Taru
  2.7.2018

  Hei huippua, olen alustavasti miettinyt automatkaa Liettuaan ja nythän tulee sitten vinkkiä oikein urakalla. Ja tosiaan, koira tuolla baltiassa saattaa olla jopa helpompi kuin suomessa (ne asenteet…), pitääkin miettiä jos sen ottais mukaan. Ei tulis niin kiire kotiinkaan 🙂 Tosin alustavasti kyllä kiinnostais Kaunas ja Vilna, että mitenkähän helppoa niissä sitten lie koiran kanssa…

  reply
 • 25.7.2018

  Näyttää tosi kivalta! 🙂 Itseäni on kiinnostanut pitkään Itä-Viro, mutta seuraan kyllä mielenkiinnolla teidän tulevia juttuja.

  reply
 • Marja Gråsten
  21.1.2020

  Kiitos tuosta kirjoituksesta, olemne lähdössä Liettuaan miehen työn vuoksi ja tutkailin juuri tuota koiran mukaan ottamista. Tästä sain hyvin tietoa.

  reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on