Image Alt

Matkablogi

Melià Zanzibar – resorttielämää Tansaniassa Osa 1

Yhteistyössä Melia Zanzibar, Rantapallo ja Turkish Airlines

Mitä sinulle tulee mieleen Sansibarista? Tansaniasta yleisemmällä tasolla tulee suurimmalle osalle ensimmäisenä mieleen safarit. Niistä Tansania on maailmankuulu, eikä turhaan. Mutta on Tansanialla myös reippaasti rantaviivaa ja ihan oma lomasaari, nimittäin Sansibar. Pelkäsin etukäteen saaren olevan jo liian turistinen, mutta sellaisia kokemuksia emme saaneet. Sansibar on, vaikkakin hyvin kaukana siitä, millainen manner-Tansania on, erittäin selvästi Afrikkaa ja vielä monilta osin hyvin kehittymätön.

Meillä oli alunperin tarkoitus jäädä safarin jälkeen viettämään rantalomaa mantereen puolelle, Dar es Salaamiin. Emme olisi halunneet lentää enää erikseen Sansibarille. Pian kävi kuitenkin selväksi, että jos haluaisimme nauttia kunnollisen rantaloman, olisi Sansibar siihen paras vaihtoehto. Kuin taikaiskusta saimmekin instagramin kautta kyselyn Melia Zanzibarista olisimmeko saapumassa saarelle ja sen myötä saimme kutsun tulla heidän vieraakseen. Vaikka visiittimme Sansibarille oli vain pikainen kolmen yön reissu, ei päätöstä lentää mantereelta tuolle maustesaareksi kutsutulle paratiisisaarelle tarvinnut katua hetkeäkään. Ainoa, mikä harmitti, oli vierailun lyhyt kesto.

Me emme olleet koskaan ennen olleet perinteisessä all-inclusive resortissa. Oikeastaan olemme aina suhtautuneet pienellä varauksella all-inclusive hotelleihin ja etenkin siihen, etteivät niihin matkustavat paljoa vieraile resortin ulkopuolella. Me emme aikoneet heittäytyä tälläisiksi turisteiksi, vaan kurvasimme paikalle vuokra-autollamme vakaana aikeenamme tutustua myös lähialueisiin. Meillä oli takana ihanat, mutta myös aamuherätysten ja runsaan ohjelman vuoksi raskaat, viisi päivää safarimatkailua Selousissa. Ajattelimme, että voisimme lähialueisiin tutustumisen lisäksi vihdoin nukkua hieman pidempään ja ehkä jopa maata hetken altaalla. Sitten todellisuus puuttui peliin.

 

Sansibarin auringonnousuja ei halua missata

Melia Zanzibar oli heti ensi hetkestä lähtien ihanan oloinen paikka. Olimme heränneet aikaisin aamulla Selousin luonnonsuojelualueelta ja tehneet safariajelun. Kahden pienkonelennon ja 1,5 tunnin automatkan jälkeen saavuimme Melia Zanzibariin todella väsyneinä melko myöhään illalla. Lämpimän vastaanoton jälkeen meidät kärrättiin golf-autolla hieman syrjässä sijaitsevaan rantabungalowiimme. Kun kipusimme rappuset ylös bungalowiin ja kiersimme sen läpi, ihastuimme rantamökkiimme heti ensisilmäykseltä niin paljon, ettemme halunneet poistua sieltä sen illan aikana enää mihinkään. Jos nyt ihan rehellisiä ollaan, olimme myös niin väsyneitä, että kävelymatka bungalowilta päärakennuksen ravintolaan tuntui ylivoimaiselta tehtävältä.

Sansibarin länsirannikolla voi ihastella upeita auringonlaskuja ja itärannikolla, jossa me olimme, puolestaan taas upeita auringonnousuja. Meille tämä tarkoitti aikaisia aamuheräämisiä, joka etukäteen ei tuntunut niin houkuttelevalta ajatukselta, mutta todellisuus oli toinen. Aikaiset safariherätykset olivat saattaneet meidät sellaiseen lomarytmiin, että heräsimme lähes automaattisesti ennen kuutta, jolloin aurinko alkoi värjätä taivasta upeisiin eri sävyihin. Meidän rantabungalowimme oli myös niin niin upealla paikalla, ettei auringonnousua yksinkertaisesti halunnut missata. Kun avasimme verhot ja astelimme omalle, suurelle parvekkeelle katselemaan kuinka päivä valkeni, emme olisi halunneet olla juuri sillä hetkellä missään muualla.

Suuressa resortissa riittää tutkittavaa

Aamulla olimme hyvin nukutun yön ja kauniin auringonnousun jälkeen taas täynnä uutta energiaa, eikä kävelymatka bungalowilta päärakennukselle tuntunut enää lainkaan uuvuttavalta ajatukselta, vaan päinvastoin. Kirkkaassa auringonvalossa oli hienoa päästä tutkimaan millaiseen resorttiin olimmekaan edellisenä iltana saapuneet. Meille tälläinen suuri lomakeskus oli aivan uutta, joten lähdimme uteliaina liikkeelle.

Rannassa oli bungaloweja vierekkäin. Etäisyyttä toisiin oli sen verran sopivasti ja välissä palmuja, että yksityisyyden tunne säilyi, muttei tuntenut olevansa missään ylhäisessä yksinäisyydessä. Bungalowien välistä löytyi yllättäen oma auringonottopaikka upealla näköalalla. Se oli niin piilossa bungalowien välissä, että sinne tuskin eksyy kovin moni resortin vieraista. Tuntui täydelliseltä ajatukselta, että suurelle alueelle on piilotettu pieniä paikkoja, joissa nauttia rauhallisesta tunnelmasta hienoissa maisemissa.

Melia Zanzibarin perushuoneet.

Matka bungalowilta päärakennukselle tuntui pitkältä, koska matkan varrelta paljastui kaikkea mielenkiintoista kuvattavaa ja maisemat merelle olivat upeat. Kun vihdoin pääsimme sisälle ravintolaan, oli meillä molemmilla huutava nälkä. Onneksi vastassa oli todella runsas aamupala, enkä tiedä mitä muuta siihen olisi voinut toivoa vielä lisää. No shampanjaa ehkä joku olisi kaivannut. Sitä ei näkynyt missään, vaikka Melia Zanzibar onkin viiden tähden resortti. Meillä oli kuitenkin vain perustason all-inclusive paketti, kun mahdollista on valita myös premium-tason paketti. Premium-vieraille on oma aamupalansa toisessa rakennuksessa. Olen melko vakuuttunut, että siellä ne shampanjapullotkin olivat. Me emme kuitenkaan jääneet kuplivaa kaipaamaan, vaan nautimme perustason valikoimastakin, jossa ei todellakaan ollut mitään valittamista.

Edellisenä päivänä olimme saaneet saapuessamme eteemme resort-alueen kartan ja perehdytyksen siihen, mitä kaikkea aitojen sisäpuolella sijaitsee. Olimme illalla väsyneinä lähes hengästyneet kuunnellessamme kuinka paljon alueella olikaan tarjolla aktiviteetteja, erilaisia paikkoja ja alueen sisällä kulki jopa jonkinlainen bussikuljetus (!!!). Päivän missiona olikin selvittää mitä kaikkea paikalla olisi tarjota. Aloimme jo aamupalalla hyväksyä sen tosiasian, ettemme todennäköisesti tulisi poistumaan resortin alueelta koko päivän aikana. Jotenkin ajatus ei kuitenkaan tuntunut lainkaan huonolta, ei näissä maisemissa.

Lisää seuraavassa postauksessa, jossa valtavan resortin alueelta löytyy niin kasvihuoneilmiö, luola kuin hienohiekkaisin hiekkaranta pitkän matkustushistoriamme aikana.

Lue myös muut postaukset Sansibarilta.

 

Seuraathan jo blogiamme:

Facebook | Bloglovin | Instagram | Twitter

Comments

 • Marika
  28.1.2018

  Eiiih! Mä haluan tuonne! Ehdin jo kuumeisesti odottaa Zanzibar-postausta ja nyt vielä pitää hetki malttaa jatko-osaa Paikka vaikuttaa ihan paratiisilta! Kuvat taas, huoh, U P E A T! Kiitos taas kun jaatte näitä kokemuksianne tarinoin ja kuvin❤️

  reply
 • 4.2.2018

  Ohhoh. Onpa komea paikka! Mä olin Sansibarilla muutamia vuosia sitten, ja pidin siitä että se ei ollut liian turistinen, siellä oli lämmintä ja aurinkoista ja ranta oli yksi kauneimpia mitä olen nähnyt <3

  reply
 • 4.2.2018

  Oi, onpa niin nättiä! Tuo toiseksi viimeinen kuva on aivan ihqu. Harmi, että olen pikkukonepelkuri, joten kyllä tuonne meno taitaa olla minulle liikaa. Anyway, kiva kuulla että ykkäsit itsekin Meliasta. On niillä kyllä hyviä hotelleja/Resortteja.

  reply
 • 5.2.2018

  Ah, näyttää ihan mielettömän ihanalta! Itse olen ollut Sansibarilla vaan reppureissussa eri hostelleja kiertäen, mutta jos joskus vielä (tai kun joskus vielä) palaan saarelle, voisin hyvin harkita täysin huoletonta ja rentoa lomaa tälläisessa resortissa, jossa kaikki hoituu mukavasti samassa paikassa ja voi vain keskittyä nauttimaan maisemista, lämmöstä ja nautiskelusta!

  reply
 • 8.2.2018

  Aikoinaan Tansaniassa käydessämme mielessä oli myös pistäytyminen tällä, kuulemme enemmän aasialaisvaikutteisella saarella, mutta kun matkassa oli siskontytär, jolla koulu painoi päälle, niin piti jättää väliin.
  Noin ajan pitkässä juoksussa tuskin sen tytön muutama lisäpäivä lomaa koulusta olisi ollut niin merkityksellistä, etteikö olisi voitu vielä käydä täälläkin, mutta tuolloin kummitätinä piti jostain syystä olla ainakin muodollisesti koulun “puolella” 🙂 Nyt taas tuntuu, että Zanzibarin yhdistäminen muihin Afrikan reissuihin on hankalampaa kuin olisi ollut Tansanian reissuun … joten saa nähdä päädytäänkö sinne sitten koskaan.

  reply
 • 10.2.2018

  Kylläpä näyttää upealta rannat tuolla ja majapaikkanne tosi ihanan oloinen! Minäkin haluaisin tuohon riippumattoon lekottelemaan. 🙂

  reply
 • 11.2.2018

  Sansibar kiinnostaa kovasti ja tämä näyttää oivalta paikalta chillata safarin jälkeen. All-inclusive hotellit ei ole meidänkään suosiossa, häämatka Malediiveilla on tähän asti ollut ainoa kerta sellaisessa. Silti, en pistäisi pahakseni parin yön lepolomaa tällaisessa paikassa 🙂

  reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on