Image Alt

Matkablogi

Kanadan Kalliovuoret

Nyt on kaksi päivää takana täällä Kanadan Kalliovuorilla ja voi morjens näitä maisemia. Ajaminen Icefields Parkwayta on ollut yhtä katselunautintoa toinen toistaan komeampien vuorten ilmestyessä horisonttiin ja turkoosien järvien värittäessä maisemaa. Olemme nähneet useita vesiputouksia ja kävelleet jäätiköllä. Eläimiäkin olemme onnistuneet bongaamaan ihan mukavasti. Blogin Facebook -sivuista tai instagram tilistä tykänneet näkivätkin jo eilen kuvan mustakarhusta, joka tallusti meitä vastaan tien laidassa ja ohitti sitten automme aivan muutaman metrin päästä. Tien sivussa olemme nähneet myös isosarvilampaan ja useampia hirviä. Yksikään näistä eläimistä ei ole piitannut autoista tai ihmisistä tuon taivaallista. 
Lämpötilat täällä ovat vaihdelleet 3-15 asteen välillä. Suurimman osan ajasta ollaan menty alle kymmenen asteen alapuolella ja jäätiköiltä puhaltava tuuli on tehnyt viimasta hyytävän. Kevytuntuvatakki on tuntunut ison osan ajasta liian ohuelta, mutta lyhyellä vaelluksella tuulen suojassa aivan liian kuumalta. Kylmimpinä hetkinä olemme kironneet lomakohteen valintaamme alimpaan helvettiin, mutta suurimman osan ajasta olemme onneksi olleet vain järjettömän onnellisia siitä, että meillä on ollut mahdollisuus päästä jo toistamiseen näihin uskomattoman kauniisiin maisemiin. Suurin osa maisemista on toki uusia, koska Jasperin kansallispuistoon asti emme viimeksi ehtineet. 
Peyto Lake
Lake Moraine
Kanadalainen jalankulkija nätisti reunaviivan ulkopuolella.
Peurat eivät paljoa ihmisistä piitanneet, mutta ihmiset välittivät niistä senkin edestä ja aiheuttivat liikenneruuhkan.
Kaksi peuran vasaa ja yksi aikuinen keskellä.
Jeepillä Jasperin kansallispuistossa.
Matkan toisen yön yövyimme Columbia Icefieldsillä sijaitsevassa ainoassa hotellissa. Se sijaitsee noin puolessa välissä Banffia ja Jasperia. Hotellista on hyvät näkymät Athabascan jäätikölle. Meidän kaksikerroksinen huoneemme tosin sijaitsi väärällä puolella hotellia, koska jäätikkönäkymällä varustetut huoneet olivat kalliimpia, emmekä raaskineet sijoittaa enää enempää rahaa muutenkin matkan kalleimpaan (noin 200 €) majoitukseen. Näköala olisikin ollut suht tarpeeton, koska saavuimme paikalle hämärän jo laskeutuessa. Aamulla taas olimme jetlagissa hereillä jo aamuyöllä ja lähdimme auringon noustessa liikkeelle. Emme kuitenkaan poistuneet vielä paikalta, vaan palasimme takaisin hotellille, koska klo 10 alkaen sieltä lähtee jäätikköretkiä, jollaisella mekin kävimme.
Brewster Travel Canada järjestää Banffin ja Jasperin kansallispuiston alueella lukuisia retkiä järviristeilyistä jäätikköretkiin ja köysirataajeluihin. Brewster tarjosi meille pressivierailuna Glacier Adventuren, johon sisältyi jäätikköretki sekä Glacier Skywalk, joka on kaareva lasisilta 280 metriä kanjonin yläpuolella. Vaikka olemme jäätiköitä nähneet lukuisia kertoja, emme ole koskaan ennen kuitenkaan käyneet itse jäätikön päällä. Nyt tuli sekin koettua ja melkoinen kokemus se todella olikin järjettömän kylmän tuulen ja piiskaavan sateen ansiosta! Kirjoittelen lisää ajan kanssa tästäkin aiheesta, kunhan pääsemme takaisin Suomeen.
Athabasca Glacier
Brewsterin jäätikköbussit ja turisteja jäätiköllä.
Jäätikköretkellä.
Valtavilla renkailla varustetut jäätikköbussit.
Glacier Skywalk.
Vähän jännitti mennä lasiselle sillalle, mutta kun ei liikaa katsellut alas, niin siitä selvisi hyvin!
Sää on ensimmäisinä kahtena päivänä suosinut erinomaisesti. Vettäkin on satanut, mutta vain muutamia kertoja ja enemmän on paistanut aurinko. Täällä on nyt sunnuntaiaamu ja täksi päiväksi onkin sitten luvattu sadetta edellisten päivienkin edestä. Saa nähdä miten hyvin sääennusteet täällä pitävät paikkaansa. Toivomme, ettei kovin hyvin! 

Comments

 • 11.9.2016

  Huh noita maisemia ja upeita villieläimiä! Kyllä kelpaa vaikka vähän kylmäkin olis. Tosin Elinan kylmän sietokyvyn muistaen, helppo ymmärtää jos välillä tulee kirottuakin. Ihanaa reissun jatkoa 🙂

  reply
  • 11.9.2016

   Kiitos! Kyllä täällä tosiaan kelpaa olla ja ihastella. 🙂 Ei tuo Tominkaan kylmänsietokyky ihan teräksisintä ole, vaikka minä olenkin meistä se ehdoton vilukissa. 😀

   reply
 • 11.9.2016

  Kuinka kaunista! Ihan uskomattoman upeat maisemat ja kyllä teitä jälleen hemmotellaan noiden villieläinten kanssa! Kanada on meidänkin toivelistalla korkealla, mutta vielä ei olla sinne asti ehditty 🙂 Innolla odottelen uusia juttuja teidän reissusta. Toivottavasti sen loppu myös lunastaa odotukset!

  reply
 • 11.9.2016

  Voi hurja millainen lasisilta! Vaikka kauhistuttaisikin hemmetisti niin kyllä minut tuonne saisi helposti yllytettyä. Vautsi!

  reply
 • 11.9.2016

  Wau!!! Otti pelkästään ruudun välityksellä mahanpohjasta tuo kuva lasisesta sillasta.
  Miehelleni iski (nyt viimeistään) Kanadakuume!

  reply
 • 11.9.2016

  On kyllä hurjan hienon näköistä! Vitsi miten upeita nuo turkoosit järvet! 🙂

  reply
 • 12.9.2016

  Wau, aivan ihanan näköistä. Tulee niin ikävä Kanadaan! <3

  reply
 • 13.9.2016

  Kyllä on hienon näköistä!

  reply
 • 18.9.2016

  Wau, ihan tajutonta! Rupesin miettimään, että tuleekohan noiden mustakarhujen vuoksi tuolla useinkin vaaratilanteita ihmisille, jos ja kun niitä tuolla tavalla ihan tien varressakin tallustelee. Suomessahan on äärimmäisen harvinaista edes nähdä karhua edes syrjäisissä metsissä, saati että niitä tien varressa tapaisi (joskus niinkin sattuu, mutta tosiaan harvoin). 🙂 Joka tapauksessa mielettömiä maisemia ja eläimiä, upeaa!

  reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on