Image Alt

Matkablogi

d

Mitä maksoi viikon omatoiminen Kanadan matka ja mitä siihen sisältyi

Edellisessä postauksessa jo lupasin, että Kanada-postaukset olivat toistaiseksi tässä, mutta sitten Annika kyseli kommenteissa yhteenvetoa. Päätin, että sellainen olisi varmasti hyvä olla. Tässä se tulee reitteineen ja hintoineen. Kustannukset, kun tuntuvat usein kiinnostavan. Meidän tapamme on ollut enemmänkin olla ajattelematta kuinka paljon mikäkin matka on tullut maksamaan, mutta ehkä siihen tulee jatkossa muutos. Päätin nyt laskea Kanadan matkan kustannukset auki ja valottaa minkä verran tälläinen reissu suunnilleen maksaa.
Jos joku matka on ollut vähän extempore, niin syyskuinen Kanadan matka. Olimme varanneet vain muutamaa päivää aiemmin hullun halvat lennot Meksikoon, kun Kanadan lennot tulivat myyntiin. Koko ajatus lähti puoliksi vitsinä, mutta yhtäkkiä katselimme lentojen varausvahvistusta ja totesimme lähtevämme syyskuussa suunnitellun viikon Euroopan loman sijaan viikoksi Kanadaan. Varasimme lennot vain reilu kuukausi ennen lähtöä ja Kalliovuorilla oli suosituin sesonki käynnissä. Varaamalla lennot ja majoitukset aikaisin, voi siis majoitukset saada varmasti selvästi edullisemmin.

Kanadan viikon roadtrip reitti

Tässä on reittimme karkeasti ottaen. Ajelimme suurimman osan matkasta samaa tietä edestakaisin, mutta se ei haitannut pätkääkään, koska maisemat olivat niin kauniit.

Lennot Calgaryyn 339 € per nenä

Air Canadan lennot maksoivat henkeä kohden 339 €. Meillä oli molempiin suuntiin kaksi vaihtoa, mutta se ei tuolla hinnalla paljoa haitannut. Vertailun vuoksi kerrottakoon, että tavallisesti lennot Helsingistä Calgaryyn kahdella vaihdolla maksavat ajankohdasta riippuen edullisimmillaan noin 800-1000 €. Saimme siis lennot kahdelle yhden hinnalla, tai oikeastaan vieläkin halvemmalla! 

Vuokra-auto ja bensat 483,67 €

Meillä oli auto vuokralla viisi päivää. Haimme sen heti Calgaryyn saavuttuamme ja palautimme toiseksi viimeisenä päivänä. Menimme siis viimeisenä aamuna hotellin ilmaisella shuttlella lentokentälle. Autonvuokraus ei ole Kanadassa aivan yhtä halpaa kuin Jenkeissä, mutta ei kovin paljoa kalliimpaakaan. Halvimmillaan viidelle päivälle saa Calgarystä pikkuauton vuokralle noin 100 eurolla. Tomi on kuitenkin hieman vaativampi autojen suhteen.
Meidän Jeep Patriot maksoi 338 € viideltä päivältä. Otimme siihen vielä jonkin lisävakuutuksen, joka kattaisi tarvittaessa hinauksen mistä tahansa korvesta (minne olimme menossa). Lisävakuutus maksoi 45,67 €. Tällä matkalla emme merkinneet kilometrejä ylös, mutta ajoimme viiden päivän aikana arviolta noin 1500 km. Bensoihin kului hyvin tarkalleen 100 €. Bensa on huomattavasti edullisempaa Kanadassa kuin Suomessa.

Majoitukset yhteensä 710,73 €

1. yö Calgaryssa: Clarion Hotel & Conference Center, Calgary 47,50 € (70 CAD)

Saavuimme Calgaryyn illalla, joten päivän ainoana ohjelmana oli käydä syömässä, kaupassa ja sitten kaaduimmekin jo matkasta väsyneinä hotellin sänkyyn. Tämä hotelli on todella edullinen ja siisti perushotelli suhteellisen lähellä lentokenttää.

2. yö Athabascan jäätiköllä Glacier View Inn 200,25  € (288 CAD)

Tämän päivän aikana kävimme katsastamassa nämä upeat turkoosit vuoristojärvet. Päivä oli pitkä ja jos olisimme olleet ensimmäistä kertaa Banffissa, olisimme varmasti halunneet jäädä yöksi sinne ja tutustua ensin rauhassa sen alueen nähtävyyksiin, joita riittää. Nyt ajoimme Athabascan jäätikölle asti.

Hotellin edullisimmat huoneet olivat jo menneet ja meillä oli kahdessa
kerroksessa oleva neljän hengen huone. Siisti ja ihan hyvätasoinen
majoitus. Tämä hotelli sijaitsee kätevästi Icefields Parkwayn puolessa välissä ja on siksi hyvä stoppi, etenkin jos aiot vierailla jäätiköllä.

Glacier View Inn

3. yö Valemountissa: Canada’s Best Value Inn 107,50 € (155 CAD)

Aloitimme tämän päivän vierailemalla Athabascan jäätiköllä ja kävelemällä lasisillalla vajaan 300 metrin korkeudessa. Sen jälkeen jatkoimme matkaamme Icefilds Parkwayta pohjoiseen ja kävimme matkalla katsomassa upeita vesiputouksia. Tämä olisi ollut sopiva päiväohjelma, jos meillä olisi ollut majoitus Jasperissa. Valitettavasti kaikki (alle 400 euron) majoitukset Jasperissa olivat kuitenkin tälle yölle varattuja. Jouduimme ajamaan yli 100 km extraa suuntaansa Valemountiin. Sielläkin halvimmat huoneet oli ilmeisesti jo myyty loppuun. Yövyimme jättimäisessä huoneessa, jossa meillä oli keskellä huonetta poreamme ja useampi sohva. Sisustus oli kuitenkin enemmän 80-lukua kuin tätä päivää.

4. yö Jasperissa: Caruso’s Accommodation 85,50 € (125 (CAD)


Lähdimme aamulla liikkeelle Valemountista ja ajelimme komean Mount Robsonin ohitse. Kaikki tämän postauksen ei-majoituskuvat ovat tältä päivältä. Ajelimme Jasperin läpi kuvankauniille Maligne Lakelle ja kävimme myös Maligne Canyonilla. Illalla bongailimme vielä kanadanhirviä, joita oli Jasperin alueella enemmän kuin riittävästi.

Yöksi majoituimme Caruso’s Accommodationiin. Tämä oli halvin majoitus, minkä löysimme Jasperista, joka ei kuitenkaan olisi hostelli. Paikka oli itseasiassa ihan positiivinen yllätys, koska kaikki lukemamme arvostelut eivät olleet erityisen mairittelevia. Omakotitalon alakerrassa oli kolme pientä huoneistoa turisteille vuokrattuna. Emme nähneet omistajaa lainkaan, vaan ovessa oli vain ohjeet meille ja meidän huoneemme avain oli ovessa. Siistissä huoneessa oli oma kylpyhuone, parisänky ja lisäksi jääkaappi sekä pieni keittiö. Voisimme yöpyä täällä uudelleenkin. Erittäin hyvä hinta-laatusuhde, sillä majoitukset Jasperissa ovat kalliita sesonkiaikaan.

5. yö Banffissa: Banff Rocky Mountain Resort 166,87 € (244 CAD)

Lähdimme Jaspersista aamulla ajelemaan takaisin Banffiin. Ajoimme päivän aikana läpi koko Icefields Parkwayn, joka on kaunein ajamamme reitti. Saimme kulumaan tähän koko päivän ja olisimme saaneet tällä matkalla kulumaan useammankin päivän.

Toiseksi viimeisen yön vietimme Banffissa, Banff Rocky Mountain Resortissa. Edullisempaakin majoitusta olisi ollut saatavilla, mutta tämä oli oikein kiva paikka. Kyseessä oli kaksio lomaresortissa. Meillä oli täysin varusteltu keittiö, pieni olohuone ja makuuhuone. Sisustus oli susiaiheinen ja moderni. Voimme suositella!

Banff Rocky Mountain Resort

6. viimeinen yö Calgaryssa lentokenttähotellissa: Hotel Clique Calgary Airport 103,11 € (150 CAD)

Heräsimme viimeisenä kokonaisena päivänä jo ennen aamun sarastusta ja kävimme kuvailemassa upeita maisemia ja kauniita eläimiä. Puolen päivän aikaan olimme olleet liikkeellä jo kuusi tuntia ja suuntasimme kohti Calgarya. Meillä oli tarkoitus viettää aikaa kaupungilla. Se kuitenkin näytti aurinkoisesta päivästä huolimatta harvinaisen ankealta ja kun parkkihalli, johon olimme viemässä autoa, oli tupaten täynnä, päätimme suosiolla ajaa kaupungin ulkopuolelle ostoskeskukseen. Loppu päivä kuluikin shoppailen CrossIron Mills -nimisessä outlet ostoskeskuksessa. Jos haluat tehdä edullisia ostoksia, niin tämä on hyvä paikka. Kauppoja on joka lähtöön.

Kävimme päivän päätteeksi palauttamassa vuokra-auton lentokentälle ja yöksi majoituimme Hotel Clique Calgary Airportiin. Tällä uudella, neljän tähden hotellilla on booking.comissa asiakastyytyväisyys 9,3 ja palvelu olikin aivan käsittämättömän hyvää. Meidät yllätettiin heti sisäänkirjautuessa ilmaisilla drinkkilipuilla hotellin baariin ja lisäksi booking.com tarjosi meille genius-jäsenyyden vuoksi illallisen. Huone oli todella mukava ja siihen kuului ilmaisten vesipullojen lisäksi ilmaisia snackseja, kuten suklaapatukoita, pringlesejä ja karkkipussi. Suosittelemme lämpimästi!
Hotel Clique Calgary Airport
Majoituksiin saimme kulumaan kuuden yön osalta 710,73 €. Tästä summasta voisi helposti tinkiä, jos varaa majoitukset ajoissa tai on valmis yöpymään heikompitasoisissa paikoissa. 

Ruokakulut

Ruokamenoja meillä ei ole missään ylhäällä. Kanadassa majoituksiin kuuluvat aamupalat ovat samaa tasoa kuin
Jenkeissä eli hyvin heppoisia ja sisältävät lähinnä vehnää eri
muodoissa. Kaikissa majoituksissa meillä ei kuulunut aamupalaa majoitukseen, mutta se ei edellämainitusta syystä juuri haitannut. Söimme päivässä yhden aterian ravintolassa ja muuten kävimme ostamassa evästä ruokakaupasta. Arviolta ruokiin meni viikossa rahaa noin 300-400 €, mutta en ota sitä mukaan kokonaiskustannuksiin, koska ruokamenot ovat niin yksilölliset. Joku tykkää syödä nuudeleita, toinen hampurilaisaterioita ja kolmas fine diningia. Kanadassa ruoka on sekä kaupassa että ravintoloissa Suomen hintatasoa tai hieman edullisempaa. 
Muuta:
Kansallispuiston sisäänpääsymaksu 54,50 € (78,40 CAD)
Kävimme myös jäätikköretkellä ja Maligne järvellä risteilemässä, mutta nämä retket maksoimme blogi- ja instagram näkyvyydellä.
Rearguard Falls, British Columbian puolella.
Medicine Lake, joka on matkalla Maligne Lakelle.
Medicine Lake.
Pienlentokonekenttä Jasperin kulmilta.
Maligne Canyon.

Kokonaiskustannus viikon matkalle 1926,90 € eli henkeä kohden 963,45 € 

Lennot 339 € x 2 = 678 €
Vuokra-auto+bensat 383,67 € + 100 € = 483,67 €
Majoitukset 710,73 €
Sisäänpääsymaksut 54,50 €
Yhteensä  1926,90 € / 2 = 963,45 € 
Lopuksi meillä oli vielä pitkä vaihto Torontossa. Kävimme kaupungilla kiertelemässä ja kulutimme muutaman kympin junalippuihin, mutta en laskenut niitä tähän mukaan.
Voimme siis sanoa, että selvisimme tästä reissusta samalla hinnalla, minkä normaalisti saa pulittaa pelkkiin lentoihin Calgaryyn ilman mitään erikoistarjousta. Auton suhteen olisi tosiaankin voinut vielä tinkiä ja osassa paikoista olisi ollut tarjolla myös edullisempia majoituksia. Kaikenkaikkiaan olemme kuitenkin sitä mieltä, että reissu oli (kohde huomioon ottaen) edullinen. Verrokkina katsoin, että pari päivää pidempi Kalliovuorten reissu opastettuna pakettimatkana Albatros Travelin kautta maksaa yhdeltä hengeltä 2498 €, eikä siihen sisälly samanlaista vapautta pysähtyä silloin kuin huvittaa.
Kaikki postauksen kuvat ovat majoituskuvia lukuunottamatta viidenneltä päivältä, jolloin ajelimme Valemountista Jasperin läpi Maligne järvelle ja taas Jasperiin yöksi.
 
Miltäs tälläinen hintapaketti kuulostaa? Kiinnostavatko postaukset matkojen kustannuksista?
Pysy matkassa mukana:

Comments

 • Anonyymi
  30.10.2016

  Oi että, saisko samanlaisen paketin kiitos! 🙂 😀 siis mutta ootte päässet tosi hyvään hintaan noin upealle reissulle. Viikko kuulosti pitkälle ajalle! Maisemat on niin upeita, että voisin vaikka muuttaa tuonne!
  Ylläri, että Kanadassa bensakin on noin halpaa, mistä se vauras kansa saa verotulonsa? 😀
  Mutta hei teidän blogi on kyllä paras, niin ihania reissuja. Olen onnellinen teidän Puolesta 🙂
  Tytti

  reply
  • 30.10.2016

   Kiitos Tytti ihanasta kommentistasi! 🙂 Tosi huippua kuulla, että pidät paljon meidän blogista! Tässähän tämä reissu on sitten suht valmiiksi suunniteltuna, ei kun halpoja lentoja kyttäämään ja majoituksia varaamaan. 😀 Viikkoon saa tosiaan aika paljonkin mahdutettua, kun vain jaksaa olla liikkeellä aamusta iltaan. Ei tämä meidän tahti aina se rentouttavin mahdollinen ole, mutta nähdäänpä ainakin paljon. 😀

   reply
 • Anonyymi
  30.10.2016

  Kiinnostaa! Eksyin alunperin blogiisi kun suunnittelimme Alaskan-matkaa. Olit tuolloin isoksi avuksi, likipitäen ainoa luotettava suomalainen tietolähde. Muutenkin meidän matkailumieltymykset näyttää natsaavan hyvin yhteen, meillä tosin mukana reissaa myös kaksi lasta, mikä aiheuttaa ajoittain lisävaatimuksia. Mutta heidänkin kanssaan kiertomatkat ovat parhaita! Kustannukset kiinnostaa aina, varsinkin kun osa tuntuu kuvittelevan, että elämysmatkat maksaa aina poikkeuksetta 5000e->. Road tripiä suunnitellessa pyörähdetään talvella auringossa lämmittelemässä, jotain tällaista sitten kevääksi/syksyksi! T:Marjo

  reply
  • 30.10.2016

   Tosi kiva kuulla, että blogista on ollut oikeasti hyötyä ja olet ilmeisesti ollut mukana meidän matkassa jo jonkin aikaa! 🙂 Nämä kommentit lämmittää aina tosi paljon mieltä. Kiitos, kun kommentoit.

   Lasten kanssa matkustamisesta meillä ei tosiaan ole mitään kokemusta, mutta etenkin tälläisiä roadtrippejä on varmaan suht helppo muokkailla lapsiperheelle sopivaksi. 🙂

   reply
 • 30.10.2016

  Kustannukset kiinnostaa todellakin! Onneksi aika moni matkabloggaaja niistä nykyään kirjoittaakin. En olisi ikinä uskonut, että viikon Kanadan-reissu voi olla noin edullinen. Täytynee lisätä omaan bucket listiin. Kiitokset inspiraatiosta!

  reply
  • 30.10.2016

   Olepa hyvä ja kiitos sinulle kommentista! Lentojen hintahan tosiaan on kaukomatkoissa yleensä todella iso kustannus ja jos sen saa painettua alas, niin se vaikuttaa merkittävästi loppusummaan. En olisi minäkään uskonut, että saataisiin näin halvalla joskus tehtyä Kanadan matka. 🙂

   reply
 • 30.10.2016

  Joo kyllä ehdottomasti kiinnostaa! Myös vinkit mitä kautta olet milloinkin matkoja ostanut, ovat hyödyksi! Kiitos tästä. 🙂

  reply
 • 30.10.2016

  Kyllähän tälläisetkin postaukset mielenkiintoisia ovat. Ei yhtään paha hinta todellakaan.

  reply
 • 30.10.2016

  Ehdottomasti kiinnostaa minuakin nämä hinnat! Tuo seutu etenkin, sinne saattaa Matteo joskus päätyä työreissuille ja yllättäen ollaan sitten lähdössä koko porukka mukaan. Nuo lentohinnat ovat edullisemmat kuin Düsselistä Kuopioon, joten väittäisin että parempaa saa tosiaan hakea vaikka pari vaihtoa olikin. Tätä reissua on ollut kiva seurata, upeita maisemia ja hyvä opetus siitä, että alle viikoksikin voi ihan hyvin lähteä Atlantin tuolle puolen.

  reply
  • 30.10.2016

   Oih, toivottavasti Matteolle osuu pian (tai oikeastaan kelit huomioon ottaen vasta keväällä ;)) työmatka tuonne suunnalle ja pääsette lähtemään mukaan! Rajalliset lomapäivät tosiaan on vähän pakottanut tekemään tänä vuonna näitä lyhyempiä pyrähdyksiä Atlantin toiselle puolelle ja yllättävän kivuttomia ne on loppujen lopuksi olleet. Voisin lähteä koska vain uudelleen tälle samalle reissulle.

   reply
 • 30.10.2016

  Kyllä kiinnosti. Tuossa mietittiin jo, että pitäisi kysyä noista, mutta vastaus tuli pyytämättä:) Kohde on mielenkiintoinen!

  reply
 • 30.10.2016

  Mielettömän lentodiilin ootte kyllä napanneet! Tykkään kyllä suuresti teidän nykytyylistä tehdä tällaisia extempore-irtiottoja 😛

  reply
  • 30.10.2016

   Jep! Sanoisin, että tälläistä lentodiiliä tuskin tulee ihan heti vastaan, mutta jatkuvastihan tuonne Atlantin toiselle puolelle on ihan hulluja tarjouksia. :O Extempore-irtiotot on aika kivoja. 😛

   reply
 • Anonyymi
  30.10.2016

  Ehdottomasti kiinnostaa! Teillä mieltymykset ja haluamanne laatutaso vaikuttavat olevan hyvin lähellä omiani, joten tästä postauksesta sai todella hyvin kiinni siitä, mitä tuollainen reissu kustantaa. Olisin odottanut isompaa summaa, joten selvästi tämä oli hyödyllinen tietopläjäys 🙂 Myös majoituskokemuksia oli kiva lukea, jos vaikka tuolle suunnalle joskus tulee lähdettyä. Tällaisia postauksia toivoisin enemmänkin!
  Loppuun täytyy kehua tätä blogia ylipäätään. Ihanan selkeä ja aivan mahtavia kuvia. Teksti on juuri sopivan informatiivista, mutta myös mukaansa tempaavaa. Jatkakaa samaan malliin!

  reply
  • 30.10.2016

   Vau! Olipa hieno kommentti! Kiitos! Tämä postaus on selvästikin herätellyt teitä yleensä hiljaisempia blogin lukijoita kommentoimaan ja se tuntuu todella mahtavalta. 🙂 Tulen ihan varmasti jatkossakin avaamaan enemmän meidän matkojen kustannuksia ja tekemään reissuyhteenvetoja, joista toivottavasti on ihan konkreettista hyötyä samoihin paikkoihin matkoja suunnitteleville. Muuten lupaan jatkaa samaan malliin. 🙂

   reply
 • 30.10.2016

  Kyllähän budjetit aina kiinnostaa 😀 Mutta kyllä niiden avaaminen on ihan pirun vaikeaa jollei tule pitäneeksi tarkkaa kirjaa. En esimerkiksi itsekään halua tietää paljonko viiden päivän loma Nykissä tuli maksamaan. Veikkaisin, että jotakin parin tonnin luokkaa ainakin shoppailuineen päivineen. Toki ostokset ja syömiset ovat tosiaan yksilöllisiä investointeja tai pihtailuja, joten ehkä voisin avata menoja samaan tyyliin kuin sinä ja jättää ne ulkopuolelle 🙂

  reply
  • 2.11.2016

   Syödä nyt toki jokaisen täytyy, mutta etenkin shoppailut toki on sellaisia, ettei niitä mikään pakko olisi tehdä. Eipä… En siis jotenkin ajattele niiden kuuluvan matkabudjettiin, vaan ne on ylimääräistä. Laskeskele ihmeessä sen verran kuin uskallat. 😉

   reply
 • 31.10.2016

  Kiitoksia postaustoiveeni täyttämisestä 🙂 Blogeja kun tulee luettua siten että sieltä täältä aina uusin postaus, niin kokonaiskuva jostain matkasta jää helposti muistin varaan, että mitäs täällä blogissa olikaan viimeksi. Tämä oli kiva yhteenveto, jonka saan nyt suosikkeihin talteen, että voin palata myöhemmin, jos matka Kanadaan tulee ajankohtaiseksi. Toivon jatkossa samanlaisia yhteenvetoja matkojenne reiteistä.

  reply
  • 2.11.2016

   Olepa hyvä! 🙂 Kiitos vain postaustoiveesta. Yritän kyllä parhaani mukaan täyttää niitä. Yritän jatkossa tehdä tälläiset yhteenvedot reissuista.

   reply
 • 2.11.2016

  Mistä sivustolta varasitte lennot? Tai ylipäätään kyttäätte hyviä tarjouksia? 🙂 Ihana blogi muutenkin, olen ollut mukana jo useamman vuoden.

  reply
  • 2.11.2016

   Tällä kertaa varattiin lennot Momondon kautta. Lentotarjouksia kytätään lentodiileistä ja satunnaisesti Secret Flyingistä. Lentodiilit.fi tulee tarkastettua oikeastaan päivittäin.

   On kyllä tosi mahtavaa, että olet pysynyt mukana matkassa monta vuotta! 🙂

   reply
 • 11.11.2016

  South Parkista tuttu biisi Blame Canada alkoi juuri soimaan päässäni… Kanadaa voi nyt varmaankin syyttää hirvittävästä matkakuumeesta. Miten nuo maisemat voivat olla niiiiiin upeita!? ei ole reissu hinnallakaan pilattu. Kokonaisuutena, niin suosittelisitko ennemmin Kanadaa vai Alaskaa?

  reply
  • 12.11.2016

   Molempi parempi. 😀 Sanotaan, että tämä syyskuinen reissu nosti juurikin Kalliovuorten alueen hyvin lähelle Alaskan tasoa. Ei kuitenkaan ihan yli eli omalla kohdalla Alaska vie kuitenkin voiton, koska siellä voi yhden päivän aikana nähdä jäätiköitä, valaita, hylkeitä, merisaukkoja, karhuja ja ihan uskomattomia maisemia. Pelkästään maisemien puolesta Kanadan Kalliovuoret on aika lähellä, mutta eläinten vuoksi Alaska vetää pidemmän korren. Juuri eilen katselin lentodiileistä tarjouslentoja Alaskaan… 🙂

   reply
 • 18.11.2016

  Aivan mielettömiä maisemia ja ei ole kyllä ollut pahanhintainen reissu. Pitääkin kun ehdin käydä läpi kaikki nämä sinun kanada-postaukset. Kanada-kuumehan tässä vaan yltyy!

  reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on