Image Alt

Matkablogi

Miten löytää edullinen ja hyvä hotelli New Yorkista

Jos jokin kaupunkikohde on majoituksen suhteen kallis, niin New York. Manhattanilla tila on kortilla, asukkaita on paljon ja turisteja valtavasti. Tuo kaikki näkyy hintatasossa ja turistien luottokorttilaskuilla. Samaan aikaan, kun hotellihuoneiden hinnat ovat pilvissä, on huoneiden koko minimissä. Monessakaan hotellissa ei tarvitse haaveilla levittävänsä kahta isoa matkalaukkua huoneen lattialle avonaisiksi. Jotta paketti ei olisi vielä tarpeeksi haastava, voi mukaan soppaan heittää ludeongelman. En tiedä mikä sen status on tällä hetkellä, mutta ainakin joitain vuosia sitten New Yorkista saattoi tuoda mukanaan näitä ikäviä tuliaisia, joita sitten on jouduttu häätämään kokonaisista kerrostaloista. Ihan mihinkään halvimpaan luukkuun emme siis halunneet majoittautua tuholaisten syötäväksi, vaikka toki huonolla tuurilla luteita voi saada mukaansa hienostakin hotellista.
Nämä kaikki tekijät mielessä, me tutkailimme hotellisivustojen tarjontaa pala kurkussa. Se tuntui kasvavan suuremmaksi koko ajan matkan lähestyessä. Olemme vuosien varrella yöpyneet kaiken tasoisissa hotelleissa aina tähtiluokattomista viiden tähden hotelleihin. Myönnän, että pientä kermaperseilyä on havaittavissa hotellimaussamme ja nautimme tasokkaasta majoituksesta, jos siihen vain on mahdollisuus. Emme silti vaadi mitään superluksusta, mutta joitain vaatimuksia meillä on sijainnin lisäksi. New Yorkin hotellille asetimme ainakin seuraavat kriteerit:
 1. Turvallinen.
 2. Siisteys, siisteys, siisteys!
 3. Oma vessa ja suihku. Suihkusta pitää tulla kuumaa vettä hyvällä paineella.
 4. Hiljainen. Ei melua naapurihuoneista tai ulkoa.
 5. Huoneessa ei saa haista pahalle.
 6. Kiva ja moderni sisustus on iso plussa.
Esimerkiksi Kalifornian roadtripillä yövyimme kyllä edullisissa motelleissa, mutta aina vain yhden yön kerrallaan. Nyt etsimme majoitusta kolmeksi yöksi. Emme siis halunneet yöpyä missään onnettomassa luukussa tai yhden tähden torakkahotellissa. Halusimme mukavan tukikohdan kaupunkilomalle. Koska kyse oli lyhyestä lomasta, meille oli myös itsestäänselvää, että hotellin piti sijaita keskeisellä paikalla. Tomi halusi aluksi Times Squarelle. Minä taas halusin johonkin Times Squaren ja Keskuspuiston välimaastoon, jotta olisimme poissa pahimmasta humusta, mutta 5th Avenuen kauppojen lähellä, sekä kävelymatkan päässä Keskuspuistosta. Näillä spekseillä ryhdyimme tosissamme etsimään majoitusta.
Empire State Building pilkistelee talojen lomasta.

Hotellivarauksissa ajoituksella on valtava merkitys

 

Yleensä maksamme majoituksista yötä kohden 70-150 euroa. Keskimäärin noin satasen. Selvisi pian, että New Yorkissa satasella emme pääsisi molemmat edes hostellidormiin saatika saisi sillä hinnalla hostellista omaa huonetta jaetulla kylpyhuoneella. Metallia matkassa -blogista löytyy New Yorkin hostellikokemus, Brooklynin puolelta (ei siis Manhattanilla) tosin ja hintaa sillekin oli tullut 300 dollaria kahdelta yöltä.
Olemme molemmat viimetipan ihmisiä. Siksi meillä nytkin jäi hotellin varaaminen jälleen kerran myöhäiseksi. Viikkoa ennen lähtöä ryhdistäydyimme ja päätimme varata hotellin. Hinnat olivat pilvissä. Samana viikonloppuna, kun me olimme kaupungissa, olisi New Yorkissa Pride ja lisäksi vielä Copa America jalkapalloturnauksen finaaliottelu New Jerseyn puolella, jossa stadion vetäisi yli 80 000 henkeä. Booking ilmoitteli meille kovasti, että kaupungin hotellit ovat tavanomaista varatumpia. Koska olemme yleensäkin “hieman” myöhässä varausten kanssa, olemme oppineet, että siinä saattaa samalla säästää joitain roposia viime hetken tarjousten muodossa. Niinpä tuolloin viikkoa ennen reissuun lähtöä kurkkasimme bookingista, miltä varaustilanne olisi näyttänyt seuraavalle päivällä ja tadaa! Siellähän oli hotelleja myynnissä -40-60%.
Hotellihuoneita New Yorkista reilusti alennetuin hinnoin.
Yhtäkkiä se hintataso ei ollutkaan enää niin paha. Ainoa vain, että halvat hinnat olivat väärälle viikonlopulle. Päätimme odottaa oman varauksemme kanssa ihan viime tippaan, jotta saisimme hotellin alennettuun hintaan. Kuitenkin mitä lähemmäksi lähtöpäivää ajauduttiin, sitä huonommalta tilanne näytti, koska kaupungissa oli juuri silloin isoja tapahtumia. Hotellien hinnat eivät tulleet alas booking.comissa sille viikonlopulle. Tai tulivat, mutta alennukset olivat -15% luokkaa. Tarjontaa oli kyllä, mutta niin oli kysyntääkin. Emme kuitenkaan panikoineet sen suhteen, että jäisimme sillan alle nukkumaan. New Yorkin kokoisesta kaupungista ei lopu huoneet ihan heti kesken. Niinpä ryhdyimme tutustumaan tarkemmin Pricelineen.

Priceline – edullista majoitusta viime hetkellä

Priceline on amerikkalaisten keskuudessa valtavan suosittu varaussivusto. Jostain syystä se ei kuitenkaan tunnu tavoittaneen eurooppalaisia matkailijoita yhtä hyvin, vaan täällä käytetään enemmän booking.comia ja viime aikoina huolestuttavien uutisten vuoksi julkisuudessa ollutta hotels.comia. Priceline on kuitenkin huomattavasti monipuolisempi ja sieltä voi varata hotellien lisäksi myös lentoja, risteilyitä tai kokonaisia lomapaketteja. Niiden varaamisesta Pricelinen kautta meillä ei kuitenkaan ole kokemuksia, joten pitäydytään alkuperäisessä aiheessa.
Pricelinea voi käyttää hotellien varaamiseen kolmella tavalla:
 1. Varaa hotelli listahintaan.
  • Tässä ei ole mitään ihmeellistä. Varaa, kuten mistä tahansa hotellien välityspalvelusta. Ei merkittävää hintaeroa muihin palveluntarjoajiin verrattuna.
 2.   Ota Express Deal.
  • Tässä kohdassa määrittelet alueen tai alueet, jossa haluat yöpyä.
   Priceline näyttää sinulle vaihtoehdot, mutta näet niistä vain
   tähtiluokituksen, alueen ja asiakkaiden antamien arvosanojen keskiarvon.
   Sekä tietysti hinnan ja alennusprosentin. Saat tietää hotellin nimen ja
   loput tiedot, vasta kun olet varannut ja maksanut hotellin
   luottokortilla.

 3.  Name your own price.
  • Valitse alue, hotellin tähtiluokitus ja kerro sille oma hintasi. Siis mitä olisit valmis maksamaan. Sen jälkeen syötä luottokortin tiedot ja laita tarjous menemään. Saat hetken kuluttua tiedon siitä menikö ehdotuksesi läpi vai ei. Jos se ei mennyt läpi, voit kokeilla samalle tähtiluokitukselle ja alueelle ehdotushintaa uudelleen aikaisintaan 24 tunnin kuluttua. Sen sijaan heti voit yrittää saada hintasi läpi muille tähtiluokituksille tai toiselta alueelta.
Selasimme
Pricelinea hullun lailla. Tomi lähetti 2-3 päivää ennen lähtöä useamman “Name your own price” -tarjouksen, mutta ne eivät menneet läpi. Emme lentäneet suoraan New Yorkiin, vaan olimme ensin yhden yön Tukholmassa. Herättyämme Tukholman
hotellista, meillä ei ollut edelleenkään hotellihuonetta New Yorkiin, jonne olimme lentämässä saman päivän aikana. Edellisiltana olimme jo melkein varanneet hotellin -40% hintaan, mutta se ei ollut meistä täydellinen, joten olimme päätyneet edelleen odottamaan. Aamulla Priceline täräytti sitten Express Dealina viiden tähden hotellin -60% hintaan juuri sillä alueella, jonne halusimme. Hintaa huoneelle jäi veroineen vielä 230 euroa yöltä, mutta se oli pieni hinta viiden tähden hotellista Times Squaren ja Keskuspuiston välimaastosta. New Yorkissa Pricelinen alueet ovat pieniä, joten ainakaan sitä riskiä ei ollut, että sijainti olisi huono.
Priceline Express Deal

Viiden vai neljän tähden hotelli?

Luottokortin tiedot näpyteltyämme, saimme tietää, että varaamamme hotelli on Viceroy Central Park. Oli entistä kivempi lähteä jatkamaan matkaa Tukholmasta New Yorkiin, kun tiesimme siellä odottavan mukavan hotellin, eikä mitään rotanloukkua! Ihan viittä tähteä en itse hotellille antaisi, vaan ehkä neljä, mutta kyllä se oikein kiva hotelli oli. Ehdottomasti parhaita puolia oli sijainti. Metropysäkki oli korttelin kulmalla. Muutaman kymmenen metrin säteellä oli kaksi kauppaa. Keskuspuistoon ja 5th Avenuelle käveli molemmille muutamassa minuutissa. Times Squarelle käveli ehkä vartissa. Hotellissa oli myös kattobaari ja sieltä oli hyvät maisemat Keskuspuistoon.
Näkymät hotellin kattoterassilta.
Kuva lainattu Viceroy hotellin nettisivuilta. Meidän huoneemme oli muuten samankaltainen, mutta valitettavasti ilman näkymää Keskuspuistoon.
Huone itsessään oli riittävän iso, vaikkei nyt mikään tilaihme ollutkaan. Meidän molempien isot laukut mahtuivat kuitenkin käytävälle auki ja huoneessa oli hieman kaappitilaakin. Molemmilla yöpöydillä oli monta latauspistoketta, joka on todella hyvä juttu puhelimien ja kameroiden akkujen latauksen kannalta. Lisäksi huoneessa oli jääkaappi (minibaari, mutta mahtui sinne meidän omiakin juomia ja jugurttia yms) ja suihku oli valtava. Huoneeseen ei myöskään kuulunut pihaustakaan mistään. Ei ulkoa, ei naapurihuoneista, eikä edes käytävältä. Siellä oli jopa hämmentävän hiljaista. Nettikin kuului hintaan, kun huoneen varasi Pricelinen kautta (bookingin kautta tai suoraan hotellin sivuilta varattaessa netti on maksullinen). Kaiken kaikkiaan olimme siis Viceroyhin hyvin tyytyväisiä, vaikkei se nyt mitään wow-efektiä herättänytkään.

 Vältä sesonkeja

Hotellit alentavat huoneiden hintoja kysynnän ja tarjonnan mukaan. Kun on täyttä, alennuksetkin ovat pienempiä tai niitä ei ole ollenkaan. Saadaksesi parhaan hinnan kannattaa vältellä sesonkeja, jolloin amerikkalaisilla on vapaata / pitkä viikonloppu. Näitä ovat esim:
 • Memorial Day – toukokuun viimeinen maanantai
 • Labour Day – syyskuun ensimmäinen maanantai
 • Thanksgiving – marraskuun neljäs torstai
 • Joulu ja uusi vuosi
 • Lisäksi kannattaa tarkistaa milloin on esim. U.S. Open ja Fashion Week

Jos haluat varata ajoissa

Jos olet sitä tyyppiä, että haluat tietää jo puoli vuotta etukäteen missä tulet lomasi viettämään, varaudu yksinkertaisesti maksamaan vähän enemmän tai tutustu Airbnb:hen. En voi sanoa olevani mikään expertti tämän majoitusmuodon (yksityishenkilöt vuokraavat huoneistoa / huonetta) suhteen. Olen ainoastaan katsellut huoneistoja sivustolta ja kuullut muiden kehuja. Tämä konsepti kuitenkin toimii käsittääkseni niin, että parhaat viedään ensimmäisenä päältä. Viime tipassa et saa alennuksia, vaan valittavana on enää ne huonoimmat vaihtoehdot. Noin niin kuin karrikoidusti.

Kumpaan ryhmään sinä kuulut, pitääkö majoitus olla tiedossa jo kuukausia etukäteen vai uskallatko odottaa aivan viime tippaan hyvää diiliä?

 

Pysy matkassa mukana:

Comments

 • 10.7.2016

  Mun mies on parin viikon päästä menossa New Yorkiin työmatkan yhteydessä, ja käytti kyllä aika reippaasti aikaa majoituksen metsästykseen. Olivat jo buukkaamassa Airbnb:n kautta, mutta vuokraajan vähän kummalliset ohjeet saivat kurtistamaan kulmia. "Ette sitten saa sanoa kenellekään, että tulette Airbnb:n kautta, jos naapurit kysyvät, kertokaa että olette perhetuttujamme Euroopasta." Pienellä googlettelulla selvisi, että käytännössä suurin osa Airbnb-toiminnasta rikkoo New Yorkin lakeja.

  http://nypost.com/2016/06/28/majority-of-citys-airbnb-rentals-last-year-were-illegal-report/

  Kaupungissa ei siis ole luvallista vuokrata asuntoa tai huoneistoa alle kuukaudeksi. Miten järkeviä tai reiluja tällaiset säädökset ovat, on tietty asia erikseen (hotelli-lobbaus…). Mies ei kuitenkaan halunnut ottaa mitään riskejä mahdollisten ongelmien suhteen, ja tyytyi sitten kalliimpaan hotelliin. Jotain 1300 dollaria tuli viikolle hintaa kahden hengen majoitukselle.

  reply
  • 10.7.2016

   Hyvä, kun kommentoit tuosta! Ei tosiaan kuulosta Airbnb asunnon vuokraus sittenkään kovin houkuttelevalta vaihtoehdolta, vaikka ongelmia siitä voi koitua todennäköisemmin vain vuokraisännälle.

   reply
 • 10.7.2016

  Me ollaan ihan samanlaisia viimetipan varaajia ja käytetään usein hotwire -sivustoa, joka toimii samalla tavalla kuin priceline. Valitaan alue ja tietty tasoluokitus, mutta säästetään rahaa pitämällä hotellin nimi piilossa ihan loppuun asti. On toiminut todella hyvin joka kerta eikä ole tarvinnut pettyä.
  Aikanaan tuli yövyttyä ihan missä vaan, mutta pientä kermaperseilyä on ilmassa täälläkin nykyään. Eniten pelottaa, että tuodaan matkalta mukana bed bugseja. Niiden hätäminen on kuulemma aika painajaismaista.

  reply
  • 10.7.2016

   Hyvä kuulla, että Hotwire toimii kanssa erinomaisesti. Tomi on käyttänyt sitä joskus vuosia sitten, mutta nyt me jotenkin tykästyttiin enemmän Pricelineen. Täytyy kuitenkin tehdä jatkossakin vertailua näiden välillä. 🙂 Luteet on tosiaan niitä äärimmäisen ei-toivottuja tuliaisia, onneksi ei ole tarvinnut tutustua ja toivottavasti ei tarvikaan!

   reply
 • 10.7.2016

  Noiden luteiden tiimoilta olin minäkin viime NYCin reissullamme melko hysteerinen.
  Päädyin sitten selaamaan myös niitä sivustoja – nimeä en nyt muista – johon raportoidaan löydöksistä ja yritin tsekata, että miettimäni hotellit eivät niillä olleet. Lisäksi, kun olimme pari viikkoa reissussa ja vaan osan siitä tuolla, niin pussitin ilmatiiviisiin "litistyspusseihin" mahdollisimman ison osan vaatteista ja avasin vaan tarvitsemani. Kurja ongelma tuo!

  reply
  • 10.7.2016

   On kyllä tosi kurja tuo ludeongelma. Ehkä se kuitenkin alkaa olla Nykissä jo paranemaan päin, kun en ole pitkään aikaan mitään sen tiimoilta kuulunut. En tosin alkanut googlettelemaankaan ennen matkaa, jotta en turhaan lietso itseeni huolta sen suhteen. Nuo litistyspussit onkin varmasti kätevät ja laukkuhan pitäisi kai olla kova, eikä siinä saisi olla vetoketjua, jos nyt ihan viimeisen päälle varmasti haluaisi pelata.

   reply
 • Anonyymi
  10.7.2016

  Loistavaa, kiitos tästä! Meillä on myös New York tähtäimessä ja epätoivoisen selauksen jälkeen tehty kalliihkot varaukset ilmaisella peruutusoikeudella. Suunnitelma oli siis etsiä viime hetken tarjouksia ja perua nykyiset jos parempi löytyy – nyt on sitten siihen erittäin lupaavan oloinen sivustokin tiedossa. Ihan siihen ei meistä taitaisi olla, ettei mitään varausta olisi alla 🙂

  reply
  • 11.7.2016

   Nuo varaukset hyvissä ajoin peruutusoikeudella on tosiaan myös hyvä vaihtoehto. 🙂 Lähempänä reissua sitten vaan taas varaussivustot selaukseen!

   reply
 • 11.7.2016

  Hei kiitos Pricelinen esittelystä, ihan uusi tuttavuus mulle! Meillä on Aasian reissu tiedossa (ylläri) ja pitäisi Singaporessa yöpyä. Siellä on hieman samanlainen tilanne näiden hotellien suhteen kuin NYC:ssä. Kalliita ja pieniä. Onneksi S'pore itsessään on pieni paikka, joten voi yöpyä hyvin vähän laidemmassakin. Mutta kokeilen mielenkiinnolla, mitä Priceline tarjoaa meille 🙂

  reply
  • 11.7.2016

   Haha! 😀 Tottakai teillä on Aasian reissu tiedossa! Toivottavasti Priceline ja Singapore pelittäisi hyvin yhteen. 🙂

   reply
 • 11.7.2016

  Niinkuin ehkä jo tiedät, niin me varataan kaikki valmiiks suunnileen samantien kun on kohde ja reitti selvä, eli mieluiten mahdollisimman ajoissa. Mun kokemuksen mukaan silloin on enemmän valinnan varaa. Eli vaikkei varsinaisesti olisi tarjouksia, niin pääsee valkkaamaan päältä ne joissa hinta ja laatu kohtaa. Toki jos päätös reissusta syntyy viimetipassa niin silloin ne majapaikkojen varauksetkin voi tapahtua vasta muutama päivä ennen reissua, mutta aina kuitenkin heti kun mahdollista. Toi priceline on kyllä laitettava muistiin siltä varalta, että joskus oltas jenkkeihin viimetipan reissua tekemässä! 🙂

  reply
  • 11.7.2016

   Valinnan varaa on ihan varmasti eniten silloin, kun varaa mahdollisimman ajoissa! Eikä kaikkien kohteiden kanssa tietenkään kannata jäädäkään vetkuttelemaan, koska pienemmissä paikoissa voi high seasonin aikaan loppua majoitukset kesken ja siinä on sitten turha kyttäillä mitään alennuksia. 😀

   reply
 • 16.7.2016

  Kävipäs hyvä tuuri teillä! Mä olen tosin just päinvastainen matkailija, omalla reissulla taisin varata hotellin ensin ja lennot toiseksi 😀 Tosin täältä katsoen hotelli onkin isompi investointi kuin lennot. Mulla myös hurja hotellin etsiminen käynnissä ja kun ei sopivaa löytynyt hintaluokkaani, pistin jo pillit pussiin ja luovuin koko matkasta. Onneksi sitten Adam kuitenkin sattui bongaamaan muutaman päivän jälkeen Expediasta hyvän diilin ja löysi siihen jonkun Expedian alekoodin, jotka yhdessä toivat hinnat melkein puoleen – olen aika varma, että tää oli virhehinta, koska kokeiltiin samaa huvikseen myöhemmin ja sitä alekoodia ei voinut enää käyttää 😉 Anyway, tarinalla oli onnellinen loppu ja säästimme paljon rahaa ja reissu oli loistava 🙂 Varattiin hotelli ja lennot siis noin kuukausi ennen reissua.

  reply
  • 17.7.2016

   No on teilläkin sitten käynyt ihan huippu tuuri! 🙂 Meinaa se hotelli olla täältä Suomesta käsinkin se lentolippua suurempi menoerä, ainakin jos kaupungissa meinaa olla pidempään muin muutaman yön. On se majoitus vaan niin kallista tuolla! :O

   reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on