Image Alt

Matkablogi

Norsuparatiisi

Ennen Etelä-Amerikan juttuihin siirtymistä pieni paluu Afrikan paahtavan auringon alle ja Zimbabween. Ensimmäinen safarietappimme syksyn Afrikan kierroksella sijaitsi Hwangen kansallispuiston kupeessa. Olimme odottaneet safarille pääsyä jo pari kuukautta ja nyt ajaneet tänne ensimmäiseen safaripaikkaan kolme päivää. Olimme siis lievästi sanottuna innoissamme, ollessamme vihdoin perillä matkan ensimmäisessä etapissa.
Yövyimme blogiyhteistyössä  kaksi yötä Khulu Ivoryssa, joka on all-inclusive safarilodge. Se kuuluu yhdessä vanhemman Ivory Lodgen kanssa Amalinda Collectioniin, jolla on Zimbabwessa kolme lodgea. Kurvasimme aivan ensimmäisenä Ivory Lodgen pihaan, sillä Khulu Ivoryyn pääsisi vain nelivedolla, eikä meidän vuokrabiilimme omannut sellaisia ominaisuuksia.
Jos nyt aivan totta puhutaan, niin ensimmäinen ajatus Ivory Lodgen pihassa oli, että tänne me haluamme jäädä! Päivien ajamisen jälkeen edessämme avautuva näky sai melkein itkemään ihastuksesta. Piha-alue oli kaunis ja hyvin hoidettu, mutta sen kruunasi hieman kauempana oleva juomapaikka, jossa norsut käyskentelivät rauhallisesti.
Meitä oltiin tulossa noutamaan alle kilometrin päässä sijaitsevalle sisarlodgelle, mutta saimme tilaisuuden tutustua myös Ivory Lodgen piiloon. Alue on aidattu, joten norsut eivät pääse kovin lähelle rakennuksia, mutta alueen reunalle on rakennettu piilo, josta norsuja pääsee ihastelemaan välillä hyvinkin läheltä. Sieltä kuului juuri lasten kiljahtelua ja näimme norsujen siirtyvän kauemmaksi, mutta päätimme silti käydä tutustumassa ensimmäistä kertaa tälläiseen piiloon. Nämä maisemat sieltä avautuivat:
Ja tältä siellä näytti. Melko makea piilo vai mitä?
Norsut olivat olleet jokin aika sitten aivan piilon luona, mutta ne olivat säikähtäneet jotain. Nyt ne pysyttelivät kauempana ja melko pian ne saivat jo juotua tarpeeksi ja lähtivät jatkamaan matkaa. Mekin palasimme takaisin päärakennukselle ja pohdimme pitääkö meidän tosissaan siirtyä toiselle lodgelle, koska tämä vaikutti niin hyvältä. Eihän mikään voisi olla enää ihanampi paikka, vai voisiko?
Meidät kyydittiin lyhyt matka hiekkatietä ja saavuimme Khulu Ivoryyn. Enää emme epäilleet kummassa paikassa haluaisimme viettää seuraavat pari yötä. Khulu Ivoryssä juomapaikka oli paaaljon lähempänä ja ratkaisevana erona näiden kahden lodgen välillä oli aidattomuus.
Sisustuskin näytti oikein kivalta.
Khulu Ivory on all-inclusive, kuten niin monet tasokkaat safarilodget. Myös alkoholi kuuluu hintaan. Täällä oli itsepalvelu ruoka-aikoja lukuunottamatta.
Parasta oli kuitenkin kärsälliset vieraat.
Netistä löydetyt kuvat altaasta vettä ryystävistä norsuista olivat syynä siihen, miksi halusimme vierailla juuri tässä lodgessa. Paikan manageri oli juuri ehtinyt toivottaa meidät tervetulleeksi, kun allasta kohti alkoi vaappua hitaasti ympäristöä tarkkailevia norsuja. Näitä kermaperse-elefantteja houkutteli puhdas vesi. Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, ettei norsu haluaisi juoda mutaista vettä ellei sen ole pakko. Tämän ja monta muuta asiaa opin Hwangen vierailumme aikana.
Me kermaperseturistit puolestamme saimme nauttia näistä vieraista aivan kahden kesken. Olimme nimittäin juuri kuulleet olevamme paikan ainoat vieraat. Siis ihan oikeasti! Heittäydyin aurinkotuoliin ja yritin olla mahdollisimman paikallani, etten pelottaisi näitä jättiläisiä tiehensä. Tomi oli hieman kauempana yhtä hiljaa ja liikkumatta. Voi morjens mikä paikka!
Sanomattakin on selvää, ettei tässä ihmisille tarkoitetussa uima-altaassa, joka on muotoutunut norsujen juomakupiksi, käytetä klooria. Olen nähnyt myös sellaisen kuvan Khulusta, jossa melkein kaikki vesi on hörpitty ja pohjalla on jäljellä enää lukuisista mutakärsistä likaantunutta vettä. No, jos nyt hieman valoitetaan tulevaa, niin pääsimme me sellaisen lähes tyhjän altaankin näkemään myöhemmin tuolla ollessamme. Toisena iltana norsuinvaasio nimittäin iski alueelle ja ryysti yön pimeinä hetkinä koko altaan kuivaksi. Me tietenkin tarkkailimme tilannetta oman mökkimme korkealta terassilta ja pidättelimme hengitystä, kun valtavat norsut kulkivat pimeässä aivan metrin päästä meistä. Ihan mieletön tunne. Niitä kuvia ja tunnelmia lisää kuitenkin toisella kertaa.
Khulu Ivoryssa majoitutaan aiemmista postauksista tuttuihin “telttamökkeihin”. Täällä mökkimme ei ollut mitenkään erityisen luksus, mutta todella hyvätasoinen kaikin puolin. Suihkuja oli kaksi. Toinen sisällä ja toinen ulkona. Ulkosuihku oli sijoitettu siten, että se oli katseilta suojassa, mutta siinä oli avonainen seinä juomapaikalle päin. On siis mahdollista olla suihkussa ja katsella samalla eläimiä. Häämatkalaisten sviitissä oli suihkun lisäksi vielä ulkokylpyamme! Ajattele, että istuisit ammeessa ulkona ja norsut vaeltaisivat juomapaikalle ohitsesi. Eläimiä tuolla nimittäin riitti. Olisimme viihtyneet Khulu Ivoryssa pidempäänkin. Tuntui, että päivät menivät yhdessä hujauksessa, kun aamuisin ja iltaisin oli safariajelu sekä yksityisillä mailla että Hwangen kansallispuiston rajojen sisäpuolella. Niistäkin lisää myöhemmin!
Ivory Lodge:
Sopii lapsiperheille. Turvallinen aidattu alue. Kaikki ruokailut ja alkoholittomat juomat kuuluvat hintaan, kuten myös safariajelut. Hinta noin 150 € / hlö / vrk.
Khulu Ivory:
Sopii aikuisille tai lapsiperheille, joissa lapset ovat jo vanhempia, esim. teini-ikäisiä. Pieniä lapsia ei oteta alueelle, koska sitä ei ole aidattu. Kaikki ruokailut ja alkoholi kuuluu hintaan, kuten myös safariajelut. Hinta noin 300 € / hlö / vrk.
Nämä lodget sijaitsevat kätevästi lähellä Hwangen kansallispuiston sisäänkäyntiä Victoria Fallsin ja Bulawayon välillä kulkevan tien varrella. Victorian putouksilta näille lodgeille ajaa noin kolmisen tuntia.Onko jollain safarikuume?

Pysy mukana:

Comments

 • 14.2.2016

  Safari kuume on. Jonkinlainen alustava suunnitelma sen toteuttamiseksi on olemassa, joten enköhän löydä itseni norsuja ihailemassa ennen pitkääni. Nää jutut ei ainakaan vähennä kuumetta.

  reply
 • 14.2.2016

  Wau! Mieletön kokemus ollut teillä taas kerran. 🙂 Toinen lempieläimistäni on ollut pienestä saakka norsu, niin vähän kade olen.:D Upeita kuvia! 🙂

  reply
 • 14.2.2016

  Nyt on paha safarikuume! Älä kerro enää enempää 😉 No ei vaiskaan, kerro vaan.

  reply
 • 14.2.2016

  No on ihan hirmuinen safarikuume! Tuntuu että koko ajan toistan itseäni mutta vitsit nämä kuvat on taas ihania!

  reply
 • 14.2.2016

  Ai onko kuume? Kysytkin vielä =D. Varmasti ihan mieletön kokemus. Onneksi et saanut norsulta vesipesua =D. Ihanaa ystävänpäivää blogiystäväni ❤︎

  reply
 • 14.2.2016

  Kummasti on safarikuume noussut tässä viime päivinä näitä lukiessani! Voi morjens tosiaan mikä paikka! Ja norsut <3

  reply
 • 14.2.2016

  Ihan mieletön paikka, ja niin suloisia otuksia! Pitäisköhän ruveta lottoamaan..

  reply
 • 14.2.2016

  Aaaaaa!! Niin ihania muistoja tulee mieleen näistä kuvista ja aivan mieletöntä, että pääsitte viettämään aikaa tuonne! Tuossa Ivory Lodgen piilossa olen omat parhaat norsuhetkeni viettänyt. Katselimme alkuun, kun noin viidenkymmenen norsun lauma oli juomapaikalla, mutta sitten koko konkkaronkka siirtyi suoraan piilon eteen eli vain noin kolmen metrin päähän meistä. Ja toinen suuri porukka tuli samaan aikaan juomapaikalle. Parasta ikinä, kyllä sinä aika henki salpautuneena tilannetta seurattiin!! Tuo Khulu Lodge olisi myös joskus kiva kokea, mutta ilmeisesti sitten, kun Minireissumies on reteässä teini-iässä… sitä odotellessa 😛 Huikeaa!

  reply
 • 15.2.2016

  No on! Vitsit noi norsut on upeita eläimiä. Tuli mieleen meidän oleilu Elephant Nature Parkissa, jossa norsut kuljeskeli yöllä meidän parvekkeen alla ja töräyttelivät tuon tuosta meidät hereille 😀

  reply
 • 15.2.2016

  Ihan mahtava paikka! 😀 Hinta yllätti. Ajattelin tuollaisen olevan paljon kalliimpi. Tuohan on ihan normi Helsinkiläishotellin yöhinta. Eikä siihen Helsingissä edes kuulu norsuja 😀

  reply
 • 16.2.2016

  Kiitos taas tästä postauksesta!
  On safarikuume, taitaa olla sellainen tauti johan on varmasti tepsivä lääke 🙂

  reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on