Image Alt

Matkablogi

Ensitunnelmia Silversean risteilyltä

Vain merta näkyvissä! Täällä sitä seilataan Atlantilla, Etelä-Amerikan edustalla ja ajattelin kertoa teille ihan tuoreet fiilikset ja ensitunnelmat Silversean laivalta.
Olemme matkalla kohti mantereen eteläisintä kärkeä. Nousimme Silver Spiritin kyytiin maanantaina. Tiistai-iltaan asti laiva oli paikallaan Buenos Airesin satamassa ja mekin vietimme tiistain vielä kaupungilla nauttien sen mukavan rennon rosoisesta tunnelmasta. Myöhään tiistaina irtaannuimme Buenos Airesin laiturista. Eilen oli meripäivä, kuten on myös tänään.

Meripäivä = kiire

Jos nyt ihan totta puhutaan, olin etukäteen hieman huolissani miten ihmeessä saisimme kulumaan kaikki näin pitkällä risteilyllä olevat meripäivät. Nyt eilisen meripäivän jälkeen, olen huolissani, ehdimmeko me missään välissä kunnolla rentoutua ja olla hetki tekemättä mitään! Tekemistä riittää yllättävän paljon, vaikka tältä laivalta puuttuvatkin vesiliukumäet, kiipeilyseinät ja kaikenlaiset simulaattorit. Täällä on viinimaistiaisia, luentoja, esityksiä, pelejä ja trivioita sekä jatkuvasti täytyy rientää aamupalalta lounaalle ja pian taas illalliselle. Ehdimme juuri ja juuri eilen hetkeksi poreammeeseen lillumaan. Koko laivaa emme ole ehtineet vielä edes kiertämään (tiedämme, että täällä on jossain kasino, muttei mitään havaintoa sen sijainnista), vaikkei tämä mikään järin suuri alus olekaan.

 

 

Vain sviittejä

Ulkomitoiltaan Silver Spirit on kotoisten ruotsinlaivojen kokoluokkaa. Siihen ne yhtäläisyydet sitten päättyvätkin. Sisus on hyvin erilainen. Silversealta ei löydy autokantta ja matkustajia laivalle mahtuu vain reilut 500 henkeä. Henkilökuntaa on lähes saman verran. Valtaosan tiloista kaappaavat laivan sviitit. Hyttejä täällä ei ole, vaan kaikki matkustajat asuvat sviiteissä. (Meilläkin on oma sviitti!) Yleensä suurilla laivoilla on kaksi hyttikäytävää, mutta täällä on vain yksi, koska sviitit ovat suuria ja näin melkein kaikille on saatu myös omat parvekkeet. Laivalta löytyy myös muutamia parvekkeettomia sviittejä, mutta niissäkin kaikissa on ikkuna. Niin sanottuja sisähyttejä, ei ole lainkaan.
Tilat laivalla on jaettu siten, että suurin osa yleisistä tiloista sijoittuu laivan takaosaan, kun taas sviitit ovat laivan etuosassa. Meidän sviittimme on erittäin kätevästi keskellä laivaa, joten meillä on lyhyt matka joka puolelle. Olemme edelleen, neljännen päivän alussa, onnistuneet pitämään kiinni lupauksestamme olla käyttämättä hissiä tämän risteilyn aikana. Kaikki on melko lähellä ja rappusia ravatessa tulee hieman liikuntaa. Niin, ja ottaen huomioon laivan ikäjakauman ja matkustajien yleiskunnon, emme oikein kehtaisikaan varata hissiä itsellemme liikkuessamme kerrosten välillä.

Matkustajien keski-ikä on korkea

Meille on tultu jo useamman kerran sanomaan, että olemme varmasti laivan nuorin pariskunta. Onhan se tullut itsekin huomattua. Vallitseva hiustenväri täällä on harmaa. Veikkaamme, että 80% matkustajista on eläkkeellä ja loput hyvin lähellä eläkeikää. Vanhimmat matkustajat puolestaan ovat varmasti 80 vuotta ylittäneitä. Rollaattorit ja kävelykepit ovat yleinen näky Silversean käytävillä. Hyvin iso osa matkustajista tuntuu olevan laivalla “koko kierroksen”. He ovat siis nousseet kyytiin jo Fort Lauderdalesta, Floridasta, risteilleet Karibialla ja sen jälkeen alas Etelä-Amerikan pohjoisrannikkoa. Matka jatkuu Etelä-Amerikan kärjen ympäri ja meidän hypätessämme kyydistä Valparaisossa, he jatkavat vielä ylös Etelä-Amerikan länsirannikkoa ja palaavat Panaman kanavan kautta takaisin Floridaan. Näin matkapäiviä tulee yhteensä 66. Melkoinen risteily. Reilut kaksi kuukautta täysihoitoa, uusia tuttavuuksia ja hienoja maisemia. Monet ovat tulleet puolisonsa kanssa, mutta osa myös yksin. Jos sinä olisit varakas eläkeläinen, viettäisitkö pari talvikuukautta mieluummin kotona kylmässä vai tälläisellä matkalla? Meille valinta ei olisi ollenkaan vaikea.
Tässä nopea katsaus ensitunnelmiin laivalta. Meillä on rajallisesti nettiaikaa käytössä (ja satelliitin kautta netti toimii huomattavasti tavanomaista hitaammin), mutta yritän postailla täältä useamman kerran risteilyn aikana. Perusteellisemmat postaukset tulevat kuitenkin sitten vasta, kun päästään takaisin Suomeen. Kiitos kaikista jo nyt matkan aikana tulleista kommenteista! Jokainen kommentti ilahduttaa meitä aina. Tällä hetkellä harmittaa, ettei ole rajallisen nettiajan vuoksi mahdollisuutta vastata kaikkiin kommentteihin, mutta jokainen niistä luetaan huolella ja arvostamme niitä kaikkia!Risteilemme yhteistyössä Silversean kanssa.

 

Comments

 • 18.2.2016

  Wau, 66 päivää! Koitin etsiä, mitä se kustantaisi! 😀 (ja päädyin haaveilemaan mahdottomista! Mä voisin lähteä katsomaan Kanadan& USA:n itärannikon oikein mielelläni..!) Lähteekö nuo vanhukset myös laivasta ulos ja retkille? Kavereita sieltä varmaan saa, taitaa olla onnellisia ihmisiä siellä! 🙂 Ihanaa matkaa edelleen!

  reply
  • 18.2.2016

   Joo, se 66 päivää on aika pitkä aika! Hinta Silversean risteilyille on yleensä muutama sata dollaria per vuorokausi. En tiedä tippuuko hinta paljon pidemmillä risteilyillä. Kyllä iso osa matkustajista käsittääkseni lähtee laivasta maissa ulos ja retkille. Eräs, ei vielä eläkkeellä oleva pariskunta kertoi, etteivät tykkää osallistua laivayhtiön retkille, koska osa osallistujista on niin vanhoja ja he haluavat liikkua ripeämmin… 😀

   reply
 • 18.2.2016

  Hienoa, että ehditte laittaa tällaisen postauksen jo tässä vaiheessa :). Kuten sanoin, seuraan risteilyä mielenkiinnolla. Mielelläni toivoisin huomiota jatkossakin isompien ja näiden pienempien laivojen ja laivayhtiöiden vertailuihin, eli kiinnostaisi kuinka paljon tekemistä riittää tuollaisella pienemmällä, heiluuko se pahasti merellä ja häiritseekö tuo ikäjakauma yms. Noita tulee itse mietittyä, kun harkitsen parin laivayhtiön välillä :).

  reply
  • 18.2.2016

   Ei meitä ainakaan tähän mennessä ole ikäjakauma häirinnyt, mutta palaan tähän aiheeseen varmasti tulevaisuudessa ja teen muutenkin vertailua tuon iso / pieni laiva -asian osalta. 🙂

   reply
 • 18.2.2016

  Oi että kun minä nautin näistä postauksistasi. Hienoa, että pystyt pistämään kuulumisia risteilyn varrelta. Tämä laivatyttö tykkää 🙂 Tuo laiva vaikuttaa todella upealle ja sellaiselle minulle sopivalle, mutta matkustajakunta on ehkä hiukkasen vanhaa minulle. Toisaalta emme ole muutenkaan olleet muiden matkustajien kanssa tekemisissä risteilyjemme aikana, joten kyllähän tuokin menisi. Jään odottamaan innolla muitakin postauksia ja erityisesti viihde kiinnostaa tuon matkustajien keski-iän takia.

  reply
  • 18.2.2016

   Tämä laivatyttö kanssa tykkää täällä päässä! 😀 Kunhan ehditään katsoa muutama esitys, niin palailen niihin. Tällä hetkellä ollaan käyty vasta yhdessä (nimimerkillä nuoret menee aikaisin nukkumaan ;)).

   reply
 • 18.2.2016

  Toivottavasti selviätte kunnossa rankasta risteilyurakasta 🙂

  reply
 • 18.2.2016

  Ei vitsi mua alkoi naurattaa harmaahiuksiset kanssamatkustajat! 🙂 Toisaalta se on ymmärrettävää kun miettii matkustusmuotoa, matkojen kestoa ja hintoja. Niin, niitä hintoja en pysty edes kuvittelemaan 66 päivän risteilylle.. Oletteko muuten törmänneet muihin suomalaisiin? Mukavaa loman jatkoa ja toivottavasti ehditte sitten vähän rentoutuakin! 🙂

  reply
  • 18.2.2016

   No hei vaan Mysterious M! Ihana tämä sun uusi nimimerkki 😀 Muihin suomalaisiin ei olla Buenos Airesin jälkeen törmätty. Eihän sitä silti tiedä, vaikka tällä joku suomalaispariskunta olisi meidän lisäksi. Henkilökunnalta kyselin ja aika harvoin kuulema suomalaisia on risteilyillä mukana.

   reply
 • 18.2.2016

  Upeaa, kerrassaan! Kukapa tuota ei ottaisi vastaan, kun vaihtoehtona on talvi suomessa, kyllä kiitos lähtisin! 🙂 Kivaa matkaa teille! Uusia postauksia ja kuulumisia odotellessa.

  reply
 • 18.2.2016

  Jee, kiitos ensikuulumisista, keskityin jokaiseen sanaan! 🙂 Ihanaa risteilyn jatkoa!

  reply
 • 18.2.2016

  Sulla on kyllä niin upeita kuvia ja hienoja tarinoita, näitä postauksia lukee mielellään. Nauttikaa.

  reply
 • 18.2.2016

  Kyllä tässä risteilykuume nousee! 🙂 66 päivää laivassa eläkepäivillä luentoja kuunnellen ja viinejä maistellen ei kuulosta ollenkaan huonolta vaihtoehdolta.
  Ihanaa matkan jatkoa!

  reply
 • 18.2.2016

  Ihan huikealta vaikuttaa. Sitä paitsi jos ehditte jossain välissä juttelemaan näiden eläkeläisten kanssa, sieltä voi tulla aika mielenkiintoisia tarinoita ja turinoita! Innolla odottelen maisemapäivityksiä vuonoilta. 🙂

  reply
  • 18.2.2016

   Jo tässä on tutustuttu vaikka kuinka moneen pariskuntaan ja huimia tarinoita upeissa maisemissa on varmasti luvassa. 😀 Me jotenkin hassusti erotutaan porukasta, joten moni tulee kommentoimaan meidän ikää sekä kyselemään ollaanko valokuvaajia, kun kuljetaan kameran / kameroiden kanssa.

   reply
 • 18.2.2016

  Jösses! Osaatko sanoa, mitä mahtaa kustantaa 66:n päivän risteily:D?

  reply
  • 19.2.2016

   Tarkkaa tietoa ei ole, mutta veikkaisin, että noin 30000 dollarista ylöspäin sviittiluokasta riippuen.

   reply
 • 19.2.2016

  Huikea risteily. Nauttikaa joka hetkestä. Olen sun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on