Image Alt

Matkablogi

s

Narulelu maailmalla on nyt Vaihda vapaalle

Kun aloitin tämän blogin, en tiennyt aivan tarkasti mitä kaikkea se tulisi sisältämään. Tiesin kyllä kirjoittavani matkailusta ja eläimistä, mutta ajattelin kirjoittavani enemmän myös kaikesta muusta. Omistin tuolloin narulelu.com domainin ja suunnittelin siirtäväni tämän blogin sen alle. Siksi blogista tuli ensin Narulelu blogi. Kun sitten ymmärsin, että blogin pääaihe on matkailu, lisäsin vain hätäpäissäni Narulelun perään maailmalla, jotta blogin nimi olisi matkailuaiheinen. Syntyi nimi, jossa ei ollut järjen häivää. 

Blogi on nyt vuoden ikäinen ja minulla on selkeä käsitys mistä haluan kirjoittaa. Matkailusta ja eläimistä. Satunnaisesti kirjoitan muista asioista, mutta ennen kaikkea pidän tätä matkablogina. Päädyin vaihtamaan blogin nimen, koska se ei kuvaa blogin sisältöä, enkä enää pitänyt siitä. Uusi osoite on vaihdavapaalle.fi. Blogi löytyy kuitenkin edelleen vanhalla osoitteella, eikä mikään nimeä ja banneria lukuunottamatta ole muuttunut tai tule näillä näkymin muuttumaan. Haluan tässä postauksessa kuitenkin avata hieman ajatuksiani siitä mistä tässä blogissa on oikein kyse.

 

Haluan, että tämän blogin parissa vaihdat vapaalle

Toivon, että juttujani lukiessasi unohdat hetkeksi huolet ja kiireen ja hyppäät kanssani matkalle. Omalta osaltani tässä blogissa on kyse uskalluksesta, rohkeudesta, heittäytymisestä, sekä halusta:

 • Matkustaa uusiin maailmankolkkiin.
 • Poistua omalta mukavuusalueelta.
 • Nähdä eläimiä luonnossa, vapaana omassa elinympäristössään.
 • Herättää ajatuksia eläinten hyvinvoinnista.
 • Jakaa kokemuksia.
 • Säilyttää muistoja.

Elämässä ei saavuta
asioita, ellei niitä tavoittele ja tee töitä niiden eteen. Ikimuistoisten
kokemusten hankkiminen vaatii toisinaan omalta mukavuusalueelta pois tulemista.
Yleensä se kuitenkin kannattaa. Tuntemattomaan hyppääminen on pelottavaa, enkä ole aina uskaltanut. Haluan kuitenkin muistella vanhana asioita,
joita tein (kuten, että asuin Australiassa puoli vuotta pakettiautossa maata kiertäen, siitä tulossa postaus myöhemmin), en miettiä asioita, joita olisin halunnut tehdä. Siksi olen päättänyt uskaltaa.

Monista upeista kokemuksista elämässäni voin kiittää erityisesti
yhtä ihmistä. Hän on opettanut minut matkustamaan myös sinne, jonne en olisi
yksin uskaltanut. Tutustuessamme sanoin hänelle, että olen löytänyt
miespuolisen minäni (rohkeamman ja rennomman vain). Miten mahtavaa onkaan, että
saan jakaa elämäni tämän ihmisen kanssa. Onhan hän aviomieheni. Monet blogin kuvista ovat Tomin ottamia ja hän rakastaa eläimiä melkein yhtä paljon kuin minä. Tomin mielestä minne tahansa voi matkustaa ja kaikki järjestyy.

Eläimet

En olisi ilman koiria se
ihminen, joka nyt olen. Nuo ihastuttavat, rakastettavat olennot
ovat kulkeneet elämässäni mukana lapsesta asti. Ensin vain haaveissa, sitten
todellisena. Koirat ovat
tarjonneet minulle harrastuksen ja myös ensimmäisen työpaikkani muutaman vuoden
ajan. Perustinhan koira-alan yrityksen suoraan koulun penkiltä ja elätin itseni sillä muutaman vuoden ajan. Sittemmin olen siirtynyt muihin työtehtäviin ja aktiivinen koiraharrastuskin on jäänyt vähemmälle. Seuraan kuitenkin koiramaailmaa kohtalaisen aktiivisesti. 

Matkailussa parasta on mielestäni vapaana elävien eläinten näkeminen ja kohtaaminen. Esimerkiksi Alaska valikoitui matkakohteeksi suurelta osin sen perusteella, että se on loistava paikka nähdä eläimiä luonnollisessa ympäristössä. Samoin oli Etelä-Afrikan laita. En niinkään välitä kaupungeista, vaan matkustan mieluiten paikkoihin, joissa voi nähdä villieläimiä. 

Tästä blogista on tullut minulle todella tärkeä. On ollut aivan mahtava huomata, että lukijamäärät ovat lisääntyneet. Kaikkein eniten mieltäni lämmittää lukuisat kommentit. Tuskin jaksaisin kirjoittaa tätä blogia ellei kukaan koskaan kommentoisi mitään. Ilahdun joka kerta kirjautuessani bloggeriin ja nähdessäni uuden kommentin. Suuren suuri kiitos kaikille lukijoille ja erityiskiitos teille aktiivisille kommentoijille. Olette aivan ihania! 

Bloggailu jatkuu uuden nimen ja osoitteen alla, mutta sama meno jatkuu. Tulossa on mahtavia aikoja. Olen innoissani. Pysythän sinäkin mukana!

Jos olet seurannut blogia bloggerin kautta, sinun ei tarvitse tehdä mitään, saat edelleen uudet päivitykset samaa reittiä kuin ennenkin. 

 Edit: Bloggaava kaveri kertoi, ettei tämä uusin blogin päivitys
näy ainakaan vielä bloggerin lukulistalla. Tämän pitäisi kuitenkin
ilmaantua sinne näkyviin eli toivottavasti on vain tilapäistä. Olisi
kiva, jos joku voisi kuitata, jos / kun näkyy. Kiitti!

Edit 25.10.: Huom! Luulin voivani vaihtaa blogin Facebook-sivuille uuden nimen, mutta se ei onnistukaan, koska sivulla on yli 200 tykkääjää (alle 200 tykkääjän sivuille se olisi ollut mahdollista). Joudun siis pyytämään, että te FB-seuraajat klikkailette itsenne uusille sivuille, jotta saatte Facebook-seinällenne uudet blogipäivitykset.

Comments

 • 21.10.2014

  Hyvä uusi nimi! Onnea nimenvaihdon kanssa! 🙂

  reply
 • 21.10.2014

  <3

  reply
 • 21.10.2014

  <3 <3 <3

  reply
 • 21.10.2014

  Upeasti kiteytetty 🙂 Ja onnea uuteen aikakauteen. Ilo olla mukana!

  reply
  • 21.10.2014

   Kiitos! Teidän blogi tuli muuten aika monta kertaa mieleen, kun pohdin blogille uutta nimeä. Yritin keksiä jotain, jossa olisi yhdistynyt eläimet ja matkailu. Joku oli vaan keksinyt sen ennen mua 😉 Vaihdoin sitten vapaalle…

   reply
 • 21.10.2014

  Vaihdetaan vapaalle Ferris 😉 pus! <3

  reply
 • Anonyymi
  21.10.2014

  Nyt näkyy bloggerin kautta 🙂

  reply
 • Anonyymi
  21.10.2014

  KIITOS 😀 mulle on pari kertaa aiheuttanut päänvaivaa mitä narulelu maailmalla mahtaa tarkoittaa

  reply
 • 21.10.2014

  Mahtavaa! Hyvä ja entistä parempi nimi (vaikkei siinä edellisessäkään mun mielestä mitään vikaa ollut). 🙂

  reply
 • 21.10.2014

  Uusi postaus bongattu lukulistalta ja sen vuoksi tulinkin toteamaan että onnea "uudelle" blogille! 😉

  reply
 • 21.10.2014

  Onnea "uudelle" blogille 🙂

  reply
 • 21.10.2014

  Uusi nimi on kiva! 🙂
  Jokos teillä taas matkakuume polttelee…eikös se uusi reissu oo ihan just?

  reply
  • 22.10.2014

   Kiva kuulla! 🙂 Afrikka kutsuu reilun kolmen viikon päästä. Haluaisin sanoa, että ihan hirveä matkakuume, mutta jotenkaan ei ole yhtään sellainen olo, että oltaisiin minnekään lähdössä 😀 Majoituksiakaan ei olla varattu vielä kuin neljäksi yöksi.

   reply
 • 22.10.2014

  Olenkin hieman ihmetellyt aikaisempaa nimeä, ei tosin mitään vikaa siinäkään. Sulla on kyllä ihana blogi, ja laadukkaat kuvat tekevät siitä vielä ihanamman! Ja itsekkin eläinihmisenä jaan täysin mielipiteesi eläinten huonosta kohtelusta, rotujalostuksesta yms. Aina sitä odottaa milloin on uusi postaus tulossa 🙂 ps. Varattiin sun blogin innostamana karibian risteily tammikuulle 🙂

  reply
  • 22.10.2014

   Jotenkin luulen, ettet ole ollut ainoa joka on nimeä ihmetellyt 😀 Mutta suuret kiitokset ihanasta kommentistasi ja erityisen upeaa on kuulla tuosta Karibian risteilystänne! Aivan mahtavaa 🙂 Tulee varmasti hieno reissu. Saa kysyä, jos tulee jotain risteilyyn liittyvää mieleen!

   reply
 • 22.10.2014

  Hyvä uusi nimi jaa onnea vuoden ikäiselle blogille 🙂 Keep it going!

  reply
 • 22.10.2014

  Lukijana ollaan ja pysytään, ja Bloggerkin toimi moitteetta! :o) Tässä blogissa on juuri minunkin sydäntäni lähellä olevia asioita. Itsellä vain ei ole rohkeutta eikä oikein mahdollisuuttakaan matkustaa maailman ääriin eläimiä ihailemaan, mutta siitäkin syystä täällä blogissasi on mukava vaihtaa vapaalle. 😉 Ihanat nuo teidän eläinkaverikuvat. Mikä otus on tuo söpöliini, joka tekee tuttavuutta miehesi kanssa? 🙂

  reply
  • 22.10.2014

   Jei! Ihanaa, kun lukijakunnasta löytyy samanhenkistä porukkaa 🙂

   Tuo söpöliini Tomin kanssa samassa kuvassa on quokka eli lyhythäntäkenguru. Täytyy tehdä quokista oma postauksensa, koska niiden kanssa hengailu on jäänyt mieleen yhtenä ikimuistoisimmista eläinkohtaamisista.

   reply
 • 22.10.2014

  Tosiaan nyt näkyy bloggerin kautta mullekin 🙂 Hyvä uusi nimi, joka tosiaan kuvastaa blogiasi paremmin kuin edelinen. Innoissani jatkan seurailua!

  reply
 • 22.10.2014

  Onnea vuoden ikäiselle upealle blogille!

  Uusi nimi on oikein onnistunut ja innolla seuraan jatkossakin. Koirat ja muut eläimet, aina on niitä elämääni kuulunut, ja muutaman viikon kuluttua pääsen jälleen hoitelemaan uutta koiravauvaa, vaikka edellisen rakkaan koirani jälkeen päätin ettei enää.

  reply
  • 22.10.2014

   Kiitos! Mukava kuulla kommenttisi nimestä ja suuret onnittelut sinulle uudesta hauvavauvasta! Niin se vain on, ettei koirattomana oikein osaa elää, kun näihin karvaisiin ystäviin on tottunut. 🙂

   reply
 • 22.10.2014

  Löysin blogisi vähän aikaa sitten, matkailu on minun harrastus ja eläimet minunkin sydäntä lähellä. Vähän yli vuosi sitten mun hauveli kuoli eli kuitenkin 14-vuotiaaksi ja vain viimeinen kk oli vaivalloista. Vielä ei uutta tule, mutta hoitelen välillä tyttären koiraa. Australian juttua odottelen mielenkiinnolla, matkailimme siellä viime talvena ja uudestaan haluan.. 🙂

  reply
  • 22.10.2014

   Kiva kun löysit tai minähän sinun blogisi taisin ensin löytää 😀 Tuollainen hoitokoirahan on matkailevalle oikein hyvä ratkaisu. Ausseista on tulossa juttua varmaan aina silloin tällöin. Jaan kanssasi tuon tunteen siitä, että sinne haluaisin kovasti uudelleen!

   reply
 • 22.10.2014

  Uusi nimi kuulostaa hyvältä 🙂 Tätä lueskellessa ja kuvia katsellessa pääsee varmasti vaihtamaan vapaalle.

  reply
 • 22.10.2014

  Onnea yksivuotiaalle! Kiinnostava blogi, upeat kuvat ja huikeat seikkailut – näitä on joka kerta mahtavaa lukea! Minä vasta opettelen ja kuvailen lähinnä omaksi iloksi.. 🙂

  reply
 • 22.10.2014

  Hyvä nimi blogille! Täytyy sanoa, että ihan höperönä innosta oltiin meidänkin matkalla kaikenmaailman eläimistä, ihan oravista lähtien. Yosemitessa ollessa puhuttiin varmaan koko aika karhuista, vaikkei niitä harmiksi nähtykään. Naurettiin itsellemme kun vielä loman lopussakin riemastuttiin niistä oravista joiden ohi muut meni välittämättä yhtään. Samaistun siis täysin suhun tuossa eläinrakkaudessa. Ihana kun olet uskaltanut ja saanut asiasi järjestettyä niin, että olet voinut toteuttaa unelmiasi. Niin sen pitääkin olla! 🙂

  reply
  • 22.10.2014

   Kiitti! Eläimet kyllä hurmaa yllättävän helposti. Eikä siihen aina tosiaan tarvitse muuta kuin oravat. Ne on uskomattoman suloisia. Harmi, ettette nähneet karhua, mutta seuraavalla matkalla sitten 😉

   Kyllähän tämä näin tolkuton matkustelu joskus laittaa myös pohtimaan onko tässä mitään järkeä ja mitä kaikkea niilläkin rahoilla saisi, jotka on syydetty esim. lentoyhtiöille! Mutta eipä kaduta 😀

   reply
 • 22.10.2014

  Hyvä uusi nimi blogilla 🙂 ja aivan ihania kuvia olet tähän koonnut!

  reply
 • 22.10.2014

  Uusi bloginimi kuvaa hienosti blogiasi. Itse pidän blogissasi juuri siitä, että viet meidät upeisiin paikkoihin (joihin ei kaikkiin tule itse mentyä), kerrot paljon asiaa eläimistä (ovat minukin sydäntän lähellä). Valokuvasi ovat upeita, niitä aina ihan huokaillen ihastelen. Teksti on sujuvaa ja viihdyttävää. Minustä tässä on koossa kaikki hyvän blongin ainekset =).

  reply
  • 22.10.2014

   Hyvä kuulla, että nimi kuulostaa kuvaavalta. Ja voi että miten ihana kommentti muutenkin. Tälläisiä lukiessa tulee kyllä niin hyvälle tuulelle! Kiitos 🙂

   reply
 • 22.10.2014

  Varmasti pysyn mukana, on tämä niin mielenkiintoinen blogi!
  Kiitos paljon kaikesta tähän astisesta matkaseurasta, odotan innolla uusia reissuja!
  Lupaan kommentoidakkin uutterammin 🙂 Tämä kesä ja syksy ovat vaan niin hektistä aikaa, mutta talvi tuo enemmän vapaata!

  reply
  • 22.10.2014

   Ihana kuulla, kiitos! Kyllä tätä blogia saa ilman muuta lukea kommentoimattakin 😀 Tiedän hyvin tuon kiireen, ettei aina vain ehdi, vaikka haluaisikin.

   reply
 • 23.10.2014

  Hieno uusi nimi ja banneri! Niin sinunnäköinen 🙂 Innolla seuraan jatkossakin mukana!

  reply
 • 23.10.2014

  Onnea minunkin puolestani uudelle blogin nimelle, tykkään! <3 Ja aijai mikä kuva Iguassulta! 🙂

  reply
 • Sanna N
  26.10.2014

  Kiitos ihanasta ja mielenkiintoisesta blogistasi! Itsellekin eläimet, valokuvaus ja matkailu ovat lähinnä sydäntä niin tämä on kuin tehty minulle 🙂 Ja täytyy sanoa että minun tulee helpommin seurattua kun tämä on facebookissa ja huomaan heti etusivulta kun on tullut jotain uutta sivuillesi!

  reply
  • 26.10.2014

   Kiitos sinulle, kun lueskelet blogiani ja jätit tälläisen ihanan kommentin! 🙂 Mielenkiinnon kohteet osuvat tosiaan yksiin ihan täysin.

   reply
 • 26.10.2014

  Samat sanat, kiitos blogistasi. Mä tykkään tästä kotisohvalla matkustamisesta kuviesi välityksellä,

  reply
  • 26.10.2014

   Kiitos Maija! 🙂 Se kotisohvalla matkustaminen on todellakin sitä helpointa matkailua. Sanoo yksi, joka tuskailee hotellivarausten kanssa… 😀

   reply
 • 28.10.2014

  Aivan ihana blogi, ei tästä muuta voi sanoa. Heti piti ryhtyä lukijaksi, kun tämän nyt löysin 🙂

  reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on