Image Alt

Matkablogi

Missä kaikkialla sitä on tullutkaan käytyä

Muistan vielä hämärästi sen ajan, kun en erityisemmin halunnut käyttää rahaa matkustamiseen. Mielestäni rahalle oli parempiakin käyttökohteita. Olin tuolloin parikymppinen ja kierrellyt autolla ja bussilla Keski-Euroopassa sekä käynyt peruslomakohteissa, kuten Kanarialla ja Turkissa. Matkailu oli mielestäni tosi kivaa, mutta ei mitenkään järisyttävää. Vuonna 2006 silloinen poikaystäväni puolittain
pakotti minut Malesiaan. Thaimaahan en missään nimessä halunnut, mutta Malesiaan suostuin lähtemään. Tuosta matkasta se sitten lähti. Langawi oli ihan mukava saari, mutta ennen kaikkea snorklailu värikkäiden kalojen ja haiden seassa sekä päiväretki Thaimaan puolelle Koh Lipen saarelle iskivät suoraan jonnekin matkasuoneen ja syvälle. Sen jälkeen on tullut Thaimaassakin käytyä kolme kertaa.

Alla on listaus maista, joissa olen käynyt. Niitä on kertynyt 49. Jos Hong Kongin ja Taiwanin kaltaiset itsehallintoalueet lasketaan mukaan, niin 57. Uusien maiden “keräily” on kivaa, muttei se ole minulle itse matkustamisen tarkoitus. Kanssani saman katon alla asustaa Tomi. Hän on meistä se enemmän maailmaa nähnyt ja keräilijä luonne. Tomilla käytyjä maita on jotain 70 kieppeillä. Matkustamme kuitenkin ennen kaikkea sinne missä on meitä kiinnostavaa nähtävää. Siksi olemmekin käyneet esim. USA:ssa useita kertoja, vaikka nämäkin matkat olisi voinut käyttää uusien maiden valloittamiseen.
Venetsia, Italia

Eurooppa

Belgia
Englanti
Espanja
Hollanti
Italia
Itävalta
Latvia
Liettua
Luxemburg
Ranska
Ruotsi
Saksa
San Marino
Slovakia
Suomi
Tanska
Tsekki
Vatikaani
Kathmandu, Nepal

Venäjä

Viro
Lähi-Itä
Bahrain
Oman
Qatar
Yhdistyneet
Arabiemiraatit
Pinnawela, Sri Lanka

Aasia

Intia
Kiina
Malesia
Nepali
Singapore
Sri Lanka
Thaimaa
Turkki
Oseania
Australia
Fidzi

 

 

Grand Canyon, USA

Pohjois-Amerikka

USA
Kanada
Meksiko
Karibia
Barbados
Dominica
St Kitts & Nevis
St Lucia
Väli-Amerikka
Belize
Honduras
Etelä-Amerikka
Argentiina
Brasilia
Paraguay
Peru
Uruguay
Venezuela
Lisäksi seuraavat itsehallintoalueet
Hong Kong (Kiina)
Macau (Kiina)
Taiwan (Kiina)
Aruba
(Hollanti)
St Maarten
(Hollanti / Ranska)
Virgin Island (USA)
Puerto Rico (USA)

Caymansaaret (Britannia)

Tarkkasilmäisimmät saattoivat huomata, että listalla ei esimerkiksi näy Norjaa. Tuntuuhan se vähän hassulta, ettei siellä ole tullut koskaan käytyä. To do -listalla se kyllä on. Haluan ehdottomasti vuonoille. Se on ehkä jäänyt jo senkin vuoksi, että Tomi taas on käynyt siellä viisi kertaa. No ei yksi siihen lisää varmastikaan haittaa tee 😉 Suhteessa käytyihin maihin, Eurooppa on muutenkin hieman aliedustettuna sijaintiinsa nähden. Olen ajatellut asian niin, että lähelle ehtii myöhemminkin. Käydään nyt kaukana, kun siihen on mahdollisuus. Ei sitä koskaan tiedä, jos meidän perhe tästä joskus lisääntyy, vaikkei sellaisia suunnitelmia tällä hetkellä olekaan.

Yhdessä olemme tehneet yhden maailmanympärimatkan (Tomi on tehnyt 5 kk maailmanympärimatkan ennen yhteiseloamme) ja useita lyhyempiä matkoja. Matkailu on meidän juttu. Yhteinen, kallis harrastus. Lisäksi meitä yhdistää eläinrakkaus. Se ei ole matka eikä mikään, jos ei nähdä mitään eläimiä. Siksi meidän molempien mielestä paras maa (Suomen jälkeen) onkin Australia. Siellä eläimiä näkee paljon. Vietimme Australiassa puolisen vuotta maailmanympärimatkallamme.

Ja onhan Australiassa toki muutenkin ihan siistiä…

Mielestäni jokainen maa on näkemisen arvoinen. En kuitenkaan mielelläni matkusta kohteisiin, jossa joutuu pelkäämään turvallisuutensa puolesta. En myöskään ole aivan vakuuttunut haluaisinko matkustaa Pohjois-Koreaan, vaikka siihen tarjoutuisi tilaisuus. Maan ihmisoikeusasiat ovat niin järkyttävän huonolla tolalla, etten haluaisi tukea sen maan toimintaa. Ennen kaikkea jättäisin turvattomat maat ym. väliin sen vuoksi, että maailmassa on niin paljon upeita paikkoja, etten halua tuhlata kallista aikaa ja vähäisiä rahoja muuta kuin tarkkaan valittuihin kohteisiin, joissa on jotain minua kiinnostavaa. Oli se kiinnostavuus sitten sillä hetkellä vaikka vain löhöloma (yleensä ei). Tällä hetkellä suunnittelemme kesälomamatkaa ja haaveissa elää jälleen yksi kaukokohde, jossa villieläimiä näkee paljon. Toivottavasti pian selviäisi toteutuuko tämä haave vai vietämmekö kesäloman ehkä Euroopan roadtripillä. Ei sillä, että sekään huono vaihtoehto olisi.

 

Comments

 • 20.4.2014

  Jos eläimiä haluatte nähdä, niin Galapagossaaret on ehdottomasti teidän kohde! Suosittelen todella lämpimästi. Ja sinne kannattaa mennä "risteillen". Ei siis kannata ottaa hotellia pääsaarelta ja tehdä siitä päiväretkiä. Laivan (vai veneitäkö ne on, kun kyytiin mahtuu noin 10-20 matkustajaa:) kyydissä näkee kaksi saarta joka päivä, sekä meren alta että saarilla kävellen. Laivan kannella pilkkopimeässä, tähtitaivaan alla, merileijonien ulvoessa jossain rannalla. Siinä on tunnelmaa!

  reply
  • 20.4.2014

   Kiitos vinkistä! Galapagossaaret on yksi niistä paikoista, jonne ehdottomasti haluaisimme jossain välissä. Se ei vain ole mikään ihan halpa kohde, joten sinne matkustaminen on siirtynyt ja siirtynyt. Toivottavasti vielä joku päivä saadaan toteutettua se(kin) matka 🙂

   reply
 • 20.4.2014

  Mä haluaisin olla matkusteleva ihminen. Ei tarvis selitellä ihmisille miksei koskaan käydä missään. Meille "loma etelässä" tarkoittaa viikonloppua Porvoossa kavereiden luona. Mä luen mielelläni matkoista, mutta…ehkä vielä joskus mekin aletaan matkustella, silloin meillä on siihen rahaa, aikaa ja ylipäänsä niin suuri innostus ettei se tunnu liian vaikealta järjestää.

  reply
  • 21.4.2014

   No mutta eihän kaikkien tarvitse matkustella 🙂 Ei kenenkään pitäisi joutua selittelemään kellekään miksei matkustele. Pöljiä tuollaisia kyselevät ihmiset. Voisin kuvitella eläväni matkustamatonta elämää, jos asuisin ihan landella ja mulla olisi laamoista, alpakoista, aaseista, minipossuista, kaneista, kissoista ja koirista ym. koostuva pieni eläintarha 😀 Jostain kumman syystä tuo parisuhteen komeampi (ja pahasti allerginen) osapuoli ei ole innostunut maalaisunelmastani, joten eletään tätä matkustuselämää!

   reply
 • 21.4.2014

  Vaikuttava lista, seuraavana voisi suositella Uutta-Seelantia jos tänne päin palloa tuutte uudelleen, mutta eipä ole halpaa sekään.

  Galapagossaaret ovat myös mun wish listillä, mutta jos tästä nyt ensin selviää unelmien 5 viikon Suomilomasta appivanhempien kanssa hengissä.. 😀

  reply
  • 21.4.2014

   Uusi-Seelanti on ollut bucket-listalla jo pitkään. Tarkoitus oli käydä siellä samalla reissulla, kun oltiin Ausseissa, mutta sitten loppui aika ja rahat kesken. Nyt taas ongelmana on (kalleuden lisäksi), ettei talviaikaan oikein tahdo saada töistä tarpeeksi pitkää lomaa, kun mielellään siellä sitten viettäisi useita viikkoja.

   Viiden viikon suomiloma appivanhempien kanssa kuulostaa hyvin eksoottiselta 😀 Tsemppiä!

   reply
 • 21.4.2014

  Vau, melko lailla vakuuttavan listan oot kyllä saanut jo kerättyä kasaan ja eri maanosatkin on edustettuna aika vahvasti 🙂 Tässäpä olis itsellekin sitten tavoitetta!

  reply
 • Kat
  21.4.2014

  Vaikuttava lista, olette jo moneen paikkaan kerinneet! 🙂 Eikös tuo ensimmäinen kuva olekin Lipeltä, Sunrise beachin pohjoispäästä? Näyttää jotenkin ihanan koskemattomalta, itse tulin sieltä juuri eilen ja jos tuollaisen kuvan olisi nyt ottanut, niin megaluksus rantabungalowit pimittäisi hieman maisemaa. HIekkarantakaan ei enää ollut noin leveä ja koskematon. Nyyhkis!

  reply
  • 21.4.2014

   Kyllä tuo kuva tosiaan on Koh Lipeltä. Silloin vuonna 2006 Lipellä ei vielä pahemmin turisteja ollut. Rannat oli vielä ihan autioita, eikä mitään megaluksus rantabungaloweja ollut olemassakaan. Harmillista kuulla, että se paratiisi on muuttunut niin paljon.

   reply
 • 21.4.2014

  Aiemmin muakaan ei juuri kiinnostanut Euroopan kohteet, kun ajattelin että kyllä sinne kerkeää sitten myöhemminkin. Viime kesänä oltiin 3 viikkoa omalla autolla kiertelemässä Keski-Eurooppaa ja voin kyllä sanoa että ihastuin ihan tosissaan mm. Puolaan ja Tshekkeihin! Menisin ehdottomasti ja olin todella positiivisesti yllättynyt reissusta. Mahtavia paikkoja ja edullinen hintataso – ja vielä niin lähellä meitä. 🙂

  Kaukokohteet toki myös kiinnostaa ja viimeisen vuoden aikana onkin tullut kierrettyä Eurooppaa sen verran, että seuraava reissu sijoittuu tuonne rapakon toiselle puolelle. 😉

  reply
  • 21.4.2014

   Mulla kyse ei missään nimessä ole siitä, ettei Euroopan kohteet kiinnostaisi! Kyllä ne kiinnostaa, mutta monet kaukokohteet kiinnostaa vaan vielä enemmän 😀 Lisäksi ollaan matkustettu eniten talvisin, koska silloin ei viihdytä niin hyvin Suomessa. Talvella sitä tottakai haluaa jonnekin lämpimään ja Euroopasta sitä lämpöä ei oikein löydy. Olen kyllä autoillut Euroopassa aika paljonkin, koska olin Saksassa puoli vuotta opiskelijavaihdossa ja silloin tuli ajeltua etenkin Saksassa, Hollannissa ja Belgiassa. Tsekeissäkin käytiin autolla.

   Mutta Euroopassa on tosiaan paljon maita ja paikkoja minne haluaisin, kuten Skotlanti, Portugali, Kroatia, Sveitsi jne.

   reply
 • 22.4.2014

  Eihän sitä mitenkään malta olla reissaamatta, kun maailma on täynnä upeita paikkoja tutkittavaksi! Meille luonto ja eläimet ovat se ykkösasia: Sen takia suurkaupungit ei ole ollenkaan meidän juttu. Eurooppaa on tullut itseasiassa koluttua huolella esim. kuutena kesänä junalla interreilreissuilla ja vanhempana pyöräillen parisentonnia kuukauden reissuilla. Kova hinku olisi maailmalle, mutta budjetti ei aina anna periksi ja meidän kisujen vuoksi ei voi lentää kovin pitkälle. Tällä hetkellä Espanja on mainio tukikohta tällaiselle patikointihullulle 😀

  reply
  • 22.4.2014

   Apua mitkä kilometrit fillarointia 😀 Lemmikkieläimet voi tosiaan helposti muodostua haasteeksi matkailuhulluille. Meillä on onneksi niin mahtavat koirien hoitajat, että voidaan matkustaa paljon. Nyt kun on omakotitalo, niin siinä samalla meillä on talonvahditkin 🙂

   reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on