Image Alt

Matkablogi

Sawgrass Mills Miami – USAn suurin outlet ostoskeskus

Aika: 1.3.2014

Paikka: Miami, USA

Kaikki kiva päättyy aikanaa, niin myös Karibian risteilymme. Meillä oli hieman haikeat tunnelmat, olisimme jaksaneet risteillä vielä kauemminkin. Olisikohan kymmenen päivää sopiva risteilyn pituus? Laivasta poistuminen tapahtuu porrastetusti noin aamuseitsemästä puoli kymmeneen. Kaikki eivät voi lähteä laivasta samaan aikaan. Tämä on hoidettu organisoidusti. Edellisenä iltana meille toimitettiin hyttiin tieto missä ryhmässä poistuisimme. Samalla saimme matkalaukkutägit, joissa oli tämä sama ryhmän numero. Matkalaukkuja ei siis kanneta itse laivasta ulos, vaan ne jätetään edellisenä iltana hytin ulkopuolelle, josta ne *puff* katoaa, kunnes ne löytyy seuraavana aamuna satamasta.

Meillä oli luvassa vielä pari päivää aurinkoisesta Miamista nauttimista, joten meillä ei ollut kiirettä ulos laivasta. Meidät olikin sijoitettu viimeiseen laivasta poistuvaan ryhmään. Ehkä kaikki muut olivat käyneet toivomassa aikaista laivasta poistumista. Aamupalan jälkeen ehdimmekin vielä nauttia aamuauringosta laivan tyhjillä aurinkotuoleilla ja katsella Miamin menoa.

Laivasta poistuimme passintarkastuksen läpi. Olimme edellisenä iltana buukanneet liput lentokentälle menevään shuttle-bussiin. Eihän me vielä lentoon oltu lähdössä, mutta meitä odotti vuora-auto kentällä. Ensimmäistä kertaa meillä oli auto vuokrattuna Hertziltä. Yleensä heillä on kalliit autot, mutta nyt sieltä löytyi sopivan luokan auto edullisimmin. Liekö Hertz tiputtamassa hinta- ja palveluprofiiliaan. Sen verran kauan nimittäin jonotettiin heidän tiskilleen, ettei ainakaan palvelunopeus ollut kovin laadukasta.

Melkein tunti siellä Hertzin pisteessä taisi vierähtää ennen kuin rullasimme matkalaukkujamme kohti autorivistöä. Tälläisen Buickin Tomi sitten valitsi ajopelikseen:

Ajoimme Buickin Hertzin hallista ulos ja naputtelimme navigaattoriin Sawgrass Mills Mallin. Sen väitetään olevan USAn suurin outlet ostoskeskus. Mehän kävimme alkumatkasta New Jerseyssä Jersey Garden’sin outlet ostoskeskuksessa. Kuvittelin sen olevan suurin, mutta enpä ollutkaan käynyt aiemmin Sawgrass Millsissä. Tomi oli käynyt siellä aiemminkin, mutta siitä oli jo vuosia. Niin monia vuosia, ettei Tomi itseasiassa ollut aivan varma oliko kyseessä sama ostoskeskus ennen kuin kartassa näkyi vieressä Florida Panthersin (NHL joukkue) kotihalli. Miehet muistavat ihmeellisiä epäolennaisuuksia.

Oli lauantai ja kun vajaan tunnin ajomatkan jälkeen saavuimme Sawgrass Millsin luokse, törmäsimme mielettömään autopaljouteen. Samoin paikan valtavuuden tajusi vasta tuolla. Siinä missä Jersey Gardens on kaksikerroksinen yksi iso rakennus, Sawgrass Millsissä kaikki on yhdessä kerroksessa ja ostoskeskuksen lonkerot tuntuivat ulottuvan kilometrien päähän toisistaan. Me nimittäin ajelimme Sawgrass Millsiä ympäri, koska kaikki ostoskekuksen ympärillä olevat parkkipaikat tuntuivat olevan varattuja lauantaipäivänä klo 14. Varmaan kymmenisen minuuttia me etsimme parkkipaikkaa ja lopulta pääsimme astelemaan näistä sivuovista sisälle.

Ottaen huomioon järkyttävän täydet parkkipaikat, olisi voinut kuvitella, että sisällä vallitsisi myös ruuhka. Sellaista ei kuitenkaan ollut lainkaan havaittavissa. Sisällä sai kävellä kaikessa rauhassa.

Sawgrass Mills oli sisältä juuri niin valtava kuin miltä se ulkoakin vaikutti. Sieltä löytyi myös sellaisten minun suosikkimerkkien liikkeitä, joita ei Jersey Gardensissa ollut. Kuten esimerkiksi Desigual ja Superdry.

American Eaglen liikkeisiin ehdin jo kyllästyä matkan aikana. Niitä on joka puolella ja niissä kaikkissa on aina ihan samat vaatteet.

Victoria’s Secret löytyy jokaikisestä ostoskeskuksesta Jenkeissä.

Tuolla näki ihmisillä aivan valtavia ostosmääriä. Sitä varten olikin olikin olemassa ostoskärryt. Jenkkimäiseen tapaan niissä oli asianmukainen varoitus.

Sawgrass Mills on paras ostoskeskus missä olen käynyt. 350
liikkeestä löytyy ihan varmasti jokaiselle jotain. Jos yhtään shoppailu
kiinnostaa, niin suosittelen kyllä tätä ostoskeskusta. Sieltä voi tehdä
todella edullisia löytöjä. Ilman autoakin Miamista tuonne pääsee bussilla ja junalla.

Comments

 • 26.4.2014

  Ui, mekin ollaan menossa tuonne! Auto on myös Hertziltä varattu, oli paras hinta. Ilmoittaudun myös superdry faniksi. Välillä olen varmaan kuin kävelevä mainos. 😀

  reply
  • 29.4.2014

   Mehän tosiaan olemme käyttämiemme merkkiemme käveleviä mainoksia 🙂 Ei kannata sitten odottaa ihan liikoja tuolta Superdryn outlet liikkeeltä. Siellä oli valitettavan vähän mitään oikeasti kivoja vaatteita, kuten ns. oikeassa liikkeessä. Ne mitä siellä oli, oli kyllä todella todella edullisia.

   reply
 • 30.4.2014

  Tuolla on käyty ja on kyllä käymisen arvoinen, nyt kun luen näitä juttuja, tulee ikävä Miamiin 🙂 Pitää varmaan alkaa suunnittelemaan reissua 🙂

  reply
  • 4.1.2015

   Miami on kyllä sellainen kaupunki, että siellä voi käydä useammankin kerran. Sanon minä, joka en niin kaupungeistä perusta… 😀

   reply
 • 27.11.2014

  Hei, Mitä auton vuokrausfirmaa suosittelisit käytettävän Miamissa? Ja tiedätkö mitä kannattaa ehdottomasti välttää? 🙂

  reply
  • 4.1.2015

   Voi ei, tämä kommentti on mennyt minulta ohi Etelä-Afrikan matkamme aikana. Vastaus tulee nyt melkoisen viiveellä, mutta Hertzistä vuokrattiin auto. Yleensä se on kallis, mutta tällä kertaa ei ollut. Olemme vuokranneet autoja monista kansainvälisistä firmoista, eikä mitään ongelmia ole koskaan ollut. 🙂

   reply
 • Anonyymi
  2.1.2015

  Tulimme neljä päivää sitten Miamista ja kävimme kahtena eri iltana Sawgrass milssissä. Huikean iso paikka niin ei keretty yhdessä illassa kaikkia liikkeitä kiertää. Vuokrasimme auton Avikselta ja kaikki luvattu piti kutinsa. Yrittivät toki autoa noutaessa myydä kaikkea ylimääräistä ja saada meitä vaihtamaan kalliimpaan autoon mutta kun tarpeeksi monta kertaa kohteliaasti ilmoittaa että varauksessa on jo kaikki tarpeellinen niin kaikki menee hyvin. Tekevät samaa kuulemma joka vuokraamossa… Matka meni täydellisesti ja paljon nähtävää jäi myös seuraavalle reissulle.
  T: ensi jouluna 3 viikoksi Floridaan!

  reply
  • 4.1.2015

   Sawgrass Mills on kyllä mahtavan kokoinen kompleksi! Meille ei kovinkaan montaa kertaa ole yritetty tarjota kalliimpaa autoa, mutta kerron Tomi on kyllä saatu ylipuhuttua… 😀 Hyvää seuraavaa matkaa Floridaan!

   reply
 • Reija
  9.2.2015

  Moikkelis! Tiedätkö mistä löytyisi Miamista victorias secretin outlet?

  reply
  • 9.2.2015

   Taitaa lähin olla juurikin tuolla Sawgrass Millsistä. Lähempänä keskustaa ei varmaan ole kuin ihan tavallisia Victoria's Secretin liikkeitä, mutta on niissäkin suomalaisittain huokeat hinnat 🙂

   reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on