Image Alt

Matkablogi

Miami autolla päivässä – mitä ei kannata tehdä ja pari kivaakin juttua

Aika: 2.3.2014
Paikka: Miami, USA

Kun suunnittelet päivää Miamissa, älä tee ainakaan kuten me. Älä suunnittele ajavasi Key Westille ja sitten päätä aamulla, että sinne on liian pitkä matka, koska joutuisit viettämään koko päivän autossa. Älä ainakaan sitten puolen päivän aikaan päätä, että voisihan sinne kuitenkin ajaa ainakin jonkin matkaa, kun se tie on niin hieno. Älä tee niin, se ei vaan yksinkertaisesti toimi.

Kyllä, juuri näin me teimme. Moka mikä moka. Mun syy. Tomi on käynyt Key Westissä, mutta minä en. Olisin halunnut käydä siellä, mutta en istua koko päivää autosta. Pitäisi jo tällä ikää tajuta, ettei kakkua voi sekä syödä että säästää. Key Westiin ajaa Miamista pysähtymättä noin 3,5 tuntia suuntaansa, joten se on koko päivän reissu. Piste. Sinne ei kannata lähteä puoleen väliin ajelemaan. Ne upeat, pitkät sillat alkaa vasta sen jälkeen. Sitä ennen on vain, noh siltoja…

Käytiinpä kuitenkin alle puolessa välissä ihastelemassa Key Westiläisten asumista. Me ollaan vähän tälläisiä vakoilijoita. On hauska käydä eri maissa, eri paikoissa, ihan asuinalueilla kiertelemässä ja katsomassa miten missäkin eletään.

Aika hauskan näköinen asuinalue tuolla oli vastassa. Meren läheisyys kyllä huokui taloista ja pihoista silloinkin, kun merta ei ollut näkyvissä. Talojen välissä kulki kanavat. Ei tuolla varmaan asu ketään ilman venettä.

Tulvien, hurrikaanien, minkä lie vuoksi käytännössä kaikki talot olivat tälläisten palkkien varassa, ei suoraan maahan rakennettuja.

Tuollaisen korkealle rakennetun talon allehan saa kätevästi parkkeerattua ties mitä erilaisia kulkupelejä. Jollain Key Westiläisellä oli oma lentokenttä takapihalla.

 John Pennekamp Coral Reef State Park

Talovakoilukierroksen jälkeen ajattelimme, että ripaus luontoa voisi tehdä terää. Emme tosiaan halunneet viettää koko päivää autossa, vaan nauttia auringosta. Seuraavana päivänä lähtisi lento takaisin Suomeen. Kartassa matkalla takaisin kohti Miamia näkyi John Pennekamp Coral Reef State Park. Älkää nyt ainakaan sinne menkö!

Ensinnäkin meitä vastassa oli portti ja portilla köyhdyimme yhteensä vajaat 20 dollaria. Enää ei kuitenkaan viitsinyt kääntyä ympärikään, joten tietämättä yhtään mitä edessä oli, iskimme sokkona dollarit tiskiin ja ajoimme peremmälle puistoon. Odotin rauhallista puistoa, jossa olisi voinut heittäytyä hetkeksi nurmikolle levyksi ja ihailla kaunista merimaisemaa. Vastassa oli jonkinlainen rantakohde, jossa oli mahdollisuus mm. melomiseen sun muita aktiviteetteja. Ei ollenkaan sellaista rauhaa ja luontoa, jota olisin sillä hetkellä kaivannut. Kävelimme hetken mangrovepuiden sekaan rakennettua siltaa pitkin ja näimme muutaman kalan. Jipii. Paras anti oli hassut valkoiset, pitkänokkaiset linnut. Ne kerjäsivät grillaajilta ruokaa. Muutenkin jo katolleen menneen päivän teemaan sopi, että sain niistä vain pari tärähtänyttä kuvaa, joita en kehtaa laittaa esille. Sen sijaan esittelen tätä rantamaisemaa. Kyllä se Miami Beachille kalpenee…

Olemme hieman huonoja vesiaktiviteettien kanssa. Varmaan sellaisia tulisi harrastettua enemmän, jos olisimme pidempiä aikoja paikallaan. Kun liikkuminen paikasta toiseen on kuitenkin ADHD:maista, emme ole vielä kokeneet suurempaa intressiä esim. melomista kohtaan. Nämä tyypit olivat päätyneet nauttimaan aurinkoisesta päivästä kajakin kanssa, ei varmastikaan huono vaihtoehto. Merimetsotkaan (korjatkaa, jos erehdyn lajista) eivät vaikuttaneet ihan helposti häiriintyviltä.

Meidän puisto- ja luontokokemuksemme huipentui niinkin eksoottiseen eläimeen kuin oravaan.

Näin jälkikäteen luin, että John Pennekamp Coral Reef State Parkissa voi nimensäkin mukaisesti snorklailla ja se lienee suosituin aktiviteetti. Ihan rannasta käsin se ei tosin onnistu, mutta sieltä lähtee retkiä hieman pidemmälle. Tuo ei siis olisi ollenkaan pöllömpi vaihtoehto, jos on vaikka viikon Miamissa ja haluaa snorklaamaan. Retket näyttivät olevan 29 $ + varusteiden vuokraus + varmaankin sitten myös sisäänpääsy alueelle.

Lähtiessämme pois tuolta “puistosta” salakuvasin paikallisia moottoripyöräilijöitä. Tuntuu ihan käsittämättömältä, että autoissa on airbagit, turvavyöt, ylipäänsä SEINÄT jne. Ja sitten moottoripyöräilijät huristelee Floridassa ilman kypärää! Kaipa siellä on se mentaliteetti, että jokainen huolehtikoot itsestään, jos joku on niin itsetuhoinen, että haluaa ehdoin tahdoin olla cool ja vetää prätkällä satasta tuulen tuivertaessa hiuksiin, niin antaa palaa vaan. Kypäräpakko ja kaikki mahdolliset muutkin säädökset siis vaihtelevat USA:ssa osavaltioittain.

Tehtiin me tuona päivänä jotain siistiäkin. Lähdimme ajamaan Miami Beachille. Halusimme ehtiä sinne silloin, kun laivat lähtevät satamasta. Suurin osa taitaa lähteä neljän ja kuuden välillä. Kello oli jo liikaa ja liikenteessä jumittaminen on hidasta. Ehdimme kuitenkin ajelemaan laivojen rinnalla tuota upeaa tien pätkää pitkin, jota olimme aiemmin ihastelleet laivalta käsin.

Ajelimme Disneyn laivan vieressä. Disney risteilyllä olisi varmasti lapsiperheille vaikka mitä ohjelmaa. Ne eivät kylläkään ole sieltä ihan halvimmasta päästä.

Ehdimme juuri ja juuri rantaan samaan aikaan kun viimeinen laivoista lipui rannann ohi. Ongelma oli vain parkkipaikka. Sellaisia ei ollut ja vaikka olisi ollutkin, hinta oli järkyttävä! Miami Beachilla parkkipaikka maksaa jopa 30 dollaria ja kyseessä oli flat price eli aivan sama olisimmeko parkkeeranneet puoleksi tunniksi vai koko päiväksi. Tomi pysähtyi hetkeksi jonkin luksusasuintalon pihalle ja minä kävin hetken rannassa ottamassa parit kuvat. Tässä kuvassa ei näy edessä kerrostaloa:

Vaan siellä meni laiva!

Miami Beachin alue on todella kiva. Vähän harmitti, ettei meillä ollut oikein mahdollisuutta jäädä sinne tepastelemaan. Parkkipaikkoja ei vain löytynyt, ei edes niitä 30 dollaria maksavia! Kaikki tuntuivat olevan liikkeellä sunnuntai-iltapäivällä.

Edellisellä Miamin reissulla kävimme kyllä rannalla kävelemässä, joten ei jäänyt nyt aivan järjettömästi harmittamaan, mutta hieman kuitenkin. Aurinko oli kuitenkin jo laskemassa, joten aikaa ei olisi ollut kauaa ennen kuin tuli pimeä. Mielellään siellä olisi kuitenkin oleillut ulkona auringon laskuun asti.

Tomi oli saanut odotella autossa kerrostalojen pihalla ihan kaikessa rauhassa sillä aikaa, kun kävin rannassa kävelemässä. Talon parkkihalliin (puomin ja vartijan ohi) oli mennyt porche ja ferrari. Kertoo jotain asuntojen hinnoista ja niiden omistajien varallisuudesta. Meidän vuokra-auto näkyy tuolla kuvan keskellä:

Sitten lähdimmekin jo suuntaamaan pois Miami Beachin alueelta takaisin mantereen puolelle. Suuntasimme kohti Bayside Marketplacea. Se on alue sataman tuntumassa, jossa on ostoskeskus ja paljon ravintoloita.


Ajelimme upeiden talojen ohi, joita olimme jo kaukaa laivalta tiirailleet.

Niitä ei päässyt vakoilemaan lähempää, vastassa oli portit.

Bayside Marketplace oli aika kiva paikka. Ei se kauppojen suhteen ollut mikään erityinen, mutta siellä oli illalla aika hauska tunnelma. Monissa baareissa ja ravintoloissa soi musiikki lujaa ja siellä oli paljon pieniä kojuja yms. Kyllä siellä kannattaa käydä. Julkaisukelpoisia kuvia en valitettavasti oikein löytänyt pokkarin kortilta kuin tämän yhden. Ei jaksettu kantaa sinne järkkäriä mukana.

Että sellainen päivä meillä oli Miamissa. Onneksi se päättyi loppujen lopuksi kuitenkin ihan kivasti 🙂 Päivässä ei paljoa ehdi näkemään tai kokemaan noin suuresta kaupungista, mutta olemme tosiaan käyneet Miamissa aiemminkin ja todennäköisesti tulemme käymään siellä tulevaisuudessakin. Ja toisaalta kannattaako sitä nyt lomalla niin stressata sen suhteen, ettei ihan kaikkea ehdi näkemään.

Millaisia kokemuksia teillä on Miamista? Mitä suosittelisitte tai mitkä asiat kiinnostavat?

Comments

  • 1.5.2014

    Ei ole vielä minkäänlaisia kokemuksia Miamista, mutta eiköhän niitä vielä tule. Kiitokset mielenkiintoisesta postauksesta!

    reply
  • 14.5.2014

    Ah ihanan näköistä jo tuosta kuvasta katsottaessa! Sinne(kin) joskus päästävä ehdottomasti

    reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on