Image Alt

Matkablogi

Äkkilähtölennot Kanarialle – Majoitus ja hinta

Pari viikkoa lomaa keskellä synkkää lumetonta talvea, kaipuu auringonvaloon ja lämpöön oli suuri. Mikä siis neuvoksi?

Alunperinkin oli tarkoituksena kyttäillä äkkilähtöjä, jos halvalla sattuisi pääsemään jonnekin aurinkoon. Yksin kun olin lähdössä, niin äkkilähtöjen osalta oli mahdollisuus tarttua vain ‘pelkät lennot’-tarjouksiin, koska hotellipaketit ovat aina vähintään kahdelle hengelle. Kaukolennot tietysti kiinnostivat, mutta vaikka tilaisuuksia tuli tammi-helmikuun vaihteessa sekä Thaimaan, Kuuban, että Dominikaanisen tasavallan osalta noin 400€ hintaan, niin majoituksen kanssa hinta olisi kohonnut todennäköisesti yli tuhannen euron. Turhan kallista, joten suuntasin katseeni Kanarian saarten suuntaan.

Muutamaa reilun sadan euron lentoa jo harkitsin, mutta en onneksi niihin tarttunut. Kärsivällisyys palkittiin, sillä onnistuin nappaamaan TUI:n lomalennot Gran Canarialle hintaan 55€! Ruumalaukun hinta itse lennon hintaan verrattuna oli sitten aika älytön 40€, mutta senkin kanssa sain siis lennot Kanarialle alle sadalla eurolla! Äkkilähtölennot ovat hyvinkin varteenotettava matkavaihtoehto, jos pystyt matkustamaan lyhyellä varoitusajalla ja etenkin normaalien loma-aikojen ulkopuolella. Mielenkiinnolla esimerkiksi katsoin pari päivää sitten äkkilähtöjä nyt Etelä-Suomen hiihtolomaviikon puitteissa ja halvimmat lennot Gran Canarialle olivat 900€!

Äkkilähtölentoja ja matkoja kannattaa katsella Rantapallosta, Napsusta ja Lentodiileistä. Lentodiileihin tosin äkkilähdöt tuntuvat päätyvän yleensä vasta silloin, kun jäljellä on enää yksi tai kaksi paikkaa huippuhalpaan hintaan.

 

Pelkät äkkilähtölennot, mutta mistä majoitus

Lennot oli siis hommattu ja lähtöön oli pari päivää aikaa. Jossain pitäisi saada pää kallistettua tyynyyn, joten majoituksen etsiminen oli sitten seuraavana vuorossa. Tämä ei ollutkaan ihan niin yksinkertaista kuin olin ajatellut. Gran Canarialla olen tainnut käydä joskus kakarana yli 25 vuotta sitten vanhempien kanssa, joten omakohtaisista kokemuksista ei ollut apua sen suhteen missäpäin saarta olisi hyvä majoittua. Tutkin majoituksia ensin hinnan ja sitten sijainnin perusteella. Halvimmat majoitukset eivät oikein tuntuneet sellaisilta missä haluaisin lomaani viettää. Paljon oli hieman nuhjuisen oloista ja paikkoja mitkä sisustuksen suhteen tuntuivat olevan alkuperäisessä kunnossaan jostain 80-90-luvuilta. Noin 100€ / yö alkoi sitten jo löytymään kivan oloisia paikkoja ja sopivalla sijainnilla. Normaalisti tuollainen on meille hyvinkin normaali budjetti majoituksen osalta, mutta tällä kertaa olin yksin liikkeellä, joten koko hinta lankeaisi yksin minun maksettavakseni.

Ensin olin ajatellut olevani samassa majapaikassa koko viikon, mutta päädyinkin sitten kahteen eri majoitukseen. Päädyin Maspalomasin alueeseen, koska sen lähettyvillä tuntui olevan kaikki palvelut ja paikat missä haluaisin käydä.

 

Huoneistomajoitus – Los Molinos 503

Ensimmäiset 4 yötä majoituin Los Molinos 503-nimisessä paikassa Playa del Inglesissä. Jotenkin niin kiireellä ja jo ehkä puoliunessa ja ärsyyntyneenä majoituksen etsimisestä olin päätynyt tähän paikkaan. En jotenkin tajunnut sen olevan käytännössä Airbnb-tyylinen yksittäinen huoneisto isossa kerrostalossa, kuin vasta saavuttuani paikan päälle. Lievän alkuärsytyksen jälkeen tämä paikka osoittautui kuitenkin ihan hyväksi valinnaksi. Iso kerrostalo ei ollut kovin houkuttelevan näköinen ulkopuolelta, mutta itse asunto oli aivan toista luokkaa ja erittäin tyylikkäästi remontoitu. Ja pihalla oleva allasalue oli myös erittäin siisti ja rauhallinen. Tässä samassa rakennuksessa näytti olevan montakin eri asuntoa tarjolla, mutta tämä huoneisto oli ehdottomasti niistä paras. Ja hintakin hyvin maltillinen, neljältä yöltä maksoin 285€. Parveketta jäin kyllä kaipaamaan, mutta sijainti oli keskeinen. Vinkkivitosena kerrottakoon, että Suomi-iskelmäbaariin oli matkaa 500 metriä. Muutkin palvelut, ruokakauppa ja ravintolat mukaan lukien olivat ihan kulman takana. Ranta sijaitsee parin kilometrin päässä.

Los Molinos 503 sisäpihan allasalue.

Hotel Los Calderones

Ennen viimeistä yötä edellä mainitussa huoneistossa, oli aika keksiä loppuviikon kolmeksi yöksi majoitus. Törmäsin jälleen samaan ongelmaan, ettei halvalla tuntunut löytyvän kivaa majoitusta, joten hieman jouduin nostamaan rimaa hinnan suhteen. Lopulta päädyin Melonerasin rauhallisella alueella sijaitsevaan Los Calderones hotelliin. Kuvien perusteella allas-alue ja itse huoneisto vaikutti erittäin kivalta. Sitä ne olivat myös todellisuudessa, joten tämä oli mainio valinta loppuloman rentoutumiseen. Kolmesta yöstä tässä hotellissa puolihoidolla maksoin 313€. Ottaen huomioon tuon puolihoidon eli aamiaisen ja illallisen sisältymisen hintaan, ei tuo hinta niin korkea loppujen lopuksi sitten ollutkaan. Molemmat ateriat olivat buffet tyyliin toteutettuja, joten oikein helppo ja kätevä systeemi muutenkin mainioon majoitukseen.

Tämän hotellin kaikki huoneet taitavat olla kuta kuinkin samanlaisia. Kaksikerroksisia, hyvällä maulla sisustettuja huoneistoja. Alakerrassa sijaitsi olohuone ja minibaarinurkkaus ja yläkerrassa kylpyhuone, makuuhuone ja pieni parveke. Sisäänkäynnin edustalla oli pieni piha-alue, josta löytyi pieni pöytäryhmä ja omat aurinkotuolit.  Hotellialueen keskeltä löytyy iso allas-alue, jossa runsaasti aurinkotuoleja ja ylätasanteella vielä pienempi allas ja pore-amme. Täällä olisi kyllä viihtynyt pidempäänkin.

Jos Los Calderones hotellista pitäisi jotain huonoja puolia keksiä, niin ehkä sijainti olisi sellainen. Itse hotellin ympärillä ei ole oikeastaan mitään, mutta en jotenkin näkisi tätä mitenkään erityisen huonona puolena. Hotellin asukkaille on järjestetty ilmainen bussikuljetus parin kilometrin päässä sijaitsevaan Melonerasin keskustaan, missä on runsaasti kauppoja sekä ravintoloita. Myös ranta ja kuuluisat hiekkadyynitkin ovat aivan tämän alueen vieressä. Taksit päivystävät aivan hotellin vieressä ja ovat erittäin edullinen tapa liikkua Maspalomasin alueella. Minulla oli vuokra-auto käytössä ja aivan hotellin edessä oli runsaasti ilmaista pysäköintitilaa.

Itse tykkään myös ostaa kaupasta omia juomia sekä pieniä naposteltavia, joten pienestä minibaarijääkaapista myös pieni miinus. Yksi pieni ärsyttävä yksityiskohta joka osui silmääni oli huoneessa olevien teepussien maksullisuus (1€), johon en ole missään muualla törmännyt. Myös safety box oli maksullinen, mikä on ilmeisesti Kanarialla tavallista (?), mutta mihin ei törmää missään muualla. Melko mitättömiä huonoja puolia siis kuitenkin muuten mainiossa kokonaisuudessa.

Auringonlasku ylätasanteen altaan reunalta

Mitä viikko Kanarialla sitten maksoi?

– Lennot 95€

– 4 yötä Los Molinos huoneistossa 285€

– 3 yötä Los Calderones hotellissa 313€

Lennot ja majoitus siis yhteensä karvan alle 700€.

Se tosiasia, että olin yksin liikkeellä nostaa tietysti suhteellisesti majoituksen hintaa, kun ei ollut kaveria kenen kanssa jakaa kustannuksia. Mielestäni tämä oli kuitenkin ihan hyvä hinta siihen mitä sain, takana rentouttava ja rauhallinen viikko Kanarian lämmössä.

Onko sulla kokemuksia äkkilähdöistä?

 

Pysy mukana:

Facebook | Youtube | Bloglovin | Instagram

Comments

 • Henkrely
  17.2.2020

  Täällä kanssa äkkilähtöjä metsästettiin helmikuun alkuun. Päädyttiin TUIn lentoihin Vietnamin Phu Quociin, 385€/hklö. Tiedettiin pärjäävämme 2 vkoa pelkillä repuilla, joten ruumalaukun hintaa 60€/hklö ei tarvinnut maksaa. Majoituksia löytyy joka lähtöön, ensimmäiset 3 yötä oltiin 4*:n resortissa, josta löytyi mm. infinity pool, 38€/yö. Nyt viimeiset kolme yötä oikein viihtyisässä resortissa keskellä ei mitään, vähän yli 5€/yö aamupalan kanssa. Skootterin vuokra oli alle 4€/pvä, otettiin 10 päiväksi. Matka vielä jatkuu…

  reply
  • Henkrely
   17.2.2020

   Sori, tuli typo lentojen hintaan. Lennot siis 285€/hklö!!!

   reply
 • 19.2.2020

  Joulukuussa ostin äkkilähtölennot Phuketiin kahdeksi viikoksi 295 e, majoitukset 16 e/yö Phuket/Phi Phi/Koh Lanta/Krabi, yhteensä 519 e.

  reply
 • 19.2.2020

  Ihan jees, kaverin kanssa toki olisi tullut paljon edullisemmaksi majoitus, kun olisi saanut jaettua kulut. Satanen päivä ihan laadukkaalla majoituksella on sellainen kokonaisbudjetti, että olen reissuilla tyytyväinen oli sitten kohteena Helsinki, Kanaria t(h)ai maa 😀

  P.S. Äijän insta-stories oli huippu, taas kerran! Tempaise linkki loppuun!

  reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on