Image Alt

Matkablogi

Pari viikkoa – neljä maata ja Välimeren risteily

Eurooppa on superkätevä maanosa matkustuksen kannalta. Hyvin huomaamatta sitä siirtyy maasta toiseen ja vielä kolmanteenkin. Niin on tapahtunut meidän taloudessa parin viime viikon aikana useampaan otteeseen. Tomi aloitti reissuturneen Tsekeistä poikien Prahan matkalla ja kävi katselemassa jääkiekkoa. Sen jälkeen vuorossa olikin Unkarin pääkaupunki Budapest, jossa Tomi kävi yksinään, kuten myös Barcelonan formulakisoissa. Tarkoitus olisi, että näistäkin matkoista, Prahaa lukuunottamatta, nähtäisiin juttua tässä blogissa. Mutta koska niistä kirjoittaminen on itse matkalla olleen heiniä, siirrytään suosiolla eteenpäin niihin matkoihin, joilla allekirjoittanutkin on saanut kunnian olla mukana.
Päätin aloittaa menneestä matkasta kirjoittamisen yhteenvedolla siitä mitä matkaan kokonaisuudessaan sisältyi En voinut tehdä tälläistä reittiyhteenvetoa etukäteen, koska järjestys muotoutui lopulliseen muotoonsa vasta matkalla ja reitille ilmaantui aivan uusiakin kohteita.

Barcelonasta Andorraan

Kuten pari viikkoa sitten kirjoitin, lensin tasan kaksi viikkoa sitten sunnuntaina Norwegianin siivillä Barcelonan aurinkoon. Tomi oli lentänyt kaupunkiin jo pari päivää etukäteen katsomaan formuloita. Seuraavana päivänä alkoi varsinainen roadtrip. Ajoimme tarkoituksella hidasta reittiä pikkukylien ohi ja läpi kohti Andorraa. Saavutimme tuon Euroopan kuudenneksi pienimmän valtion Barcelonasta katsoen hieman takakautta. Se toi lisää pituutta ajomatkaan, mutta maisemien kannalta se osoittautui erinomaiseksi valinnaksi.

Päivä Andorrassa

Vietimme Andorrassa yhden kokonaisen päivän. Maa on tunnettu verovapaista ostoksistaan ja sen vuoksi meilläkin oli agendalla shoppailua, mutta halusin myös luonnon keskelle. Niinpä suuntasimme aurinkoisessa säässä retkeilemään vuoristojärvelle. En välttämättä suosittelisi samaa ohjelmanumeroa muille, mutta siitä lisää myöhemmin.

Andorrasta Espanjan kautta Ranskan Pyreneille

Alkuperäisessä matkasuunnitelmassamme luki Andorran jälkeen ranskalainen kaupunki Toulouse. Kyseinen kaupunki on ollut Tomin harrastuksen vuoksi hänen haaveissaan jo pitkään. Sääennusteita tutkiessamme, päätimme kuitenkin pyöräyttää Pyreneiden kierroksemme täysin ympäri ja suuntasimmekin Toulousen sijaan kohti yhtä Pyreneiden tunnetuinta vuorta Pic du Midiä. Sen huipulla sijaitsee tähtitieteellinen havaintoasema, jonne pääsevät (tai sitten eivät…) myös turistit hissillä katselemaan maisemia.

Maailmanperintökohde Cirque de Gavarnie

Yövyimme yhden yön pienessä Luz Saint Sauveurin kylässä ja suuntasimme seuraavana päivänä kohti yhtä Pyreneiden suosituinta turistikohdetta. Cirque de Gavarnielle, joka on ainoa Ranskassa sijaitseva UNESCO:n maailmanperintökohde, joka on listattu sekä luonto- että kulttuuristen tekijöiden perusteella. Tämä olikin hyvin näyttävä paikka. Koko Gavarnien alue, jossa ajelimme oli todella upea. Jos pitäisi suositella vain yhtä paikkaa Pyreneiltä, se olisi juuri tämä.

Pont D’Espagne

Toinen Pyreneiden suosituimmista kohteista on Pont D’Espagne ja siellä Gaube-järvi. Jo aiemmin sääjumalat olivat kohdelleet meitä ankarasti, mutta täällä auton tuulilasiin satoi räntää ja lumihuippuiset vuoret olivat raskaiden pilvien peitossa. Nautimme kuitenkin lukuisista kauniista vesiputouksista, joita Pyreneillä riittää kyllästymiseen saakka, joten turha tämäkään reissu ei ollut. Illaksi ajoimme vihdoin Tomin kauan odottamaan Toulouseen ja pysähtelimme runsaasti matkalla kuvailemassa kaikkea mukavaa. Minun mielestäni mukava tarkoittaa kauniita maisemia, Tomin mielestä ennen kaikkea lentokoneita, mutta olimme siitä huolimatta molemmat tyytyväisiä lopputulokseen.

Toulouse

Toulousessa tiemme erkanivat päiväksi. Tomi vei minut kaupungin keskustaan ja suuntasi itse, minnepä muualle kuin lentokentälle. Toulousessa sijaitsee Airbussin tehdas ja siksi se on lentokonespottailijan unelmakaupunki. Sillä välin, kun minä kuljeskelin Toulousen kauniita ja historiallisia katuja pitkin, Tomi vieraili lentokonemuseossa ja kuvaili lentokoneita.

Carcassonne

Carcassonne on minulle tuttu lautapelinä. Vasta kun ryhdyimme suunnittelemaan Pyreneiden kierrostamme, huomasin kartasta, että se on kuin onkin aivan oikea kaupunki. Eikä siis mikä tahansa kaupunki, vaan aivan mieletön linnakaupunki. Alkuperäiseen reittiimme se ei kuulunut, mutta reitti muovautuu usein matkan varrella ja yhtäkkiä se mahtuikin ohjelmaamme. Hyvä niin. Carcassonne on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka.

Carcassonne – Barcelona

Viimeinen kokonainen roadtrip päivämme kului matkaan Carcassonnesta Barcelonaan. Olimme oikeastaan suunnitelleet ehtivämme viettää illalla hieman aikaa myös Barcelonan keskustassa, mutta kun päätimme ajaa moottoritien sijaan valloittavaa merenrantareittiä, matkamme hieman venähti. Ajelimme viinireittiä ja näimme monta kaunista pientä kylää sekä Ranskan että Espanjan puolella.
Kahdeksan roadtrippäivän aikana ajelimme noin 1500 km. Se on meille melko vähän, mutta matkanteko vuoristossa on hidasta. Tiet ovat hyväkuntoisia, mutta kapeita ja mutkaisia. Eräänäkin päivänä ajoimme alle 300 kilometriä ja aikaa siihen kului lyhyine pysähdyksineen melkein kymmenen tuntia.
Pyreneiden vuoristosta oli melko vaikeaa löytää tietoa etukäteen. Tai siis tietoa löytyisi kyllä netistä runsain mitoin, mutta kun alueen pääkielet Ranska ja Espanja eivät taivu, ei siitä ole paljoa iloa. Liikuimme siis melko “sokkona” paikasta toiseen ja moni asia selvisi vasta paikan päällä. Tulen kirjoittamaan jokaisesta matkapäivästämme oman postauksen ja toivon niistä olevan paljon hyötyä teille, jotka mahdollisesti suunnittelette tulevaisuudessa matkaa Pyreneiden vuoristoon.

Allure of the Seas

Vaikka roadtrip päättyi, matka ei suinkaan päättynyt. Alkoi matkan viimeinen, muttei lainkaan vähäisin osuus. Tomi jäi vielä Barcelonaan hengailemaan ja kuvailemaan lisää lentokoneita, kun minä nousin Laura Let’s Go -blogin Lauran kanssa Suomessa rakennetun maailman suurimman matkustaja-aluksen kyytiin tiistaina 19.5. Vietimme kaksi päivää ja kaksi yötä laivalla, joka ei tuntunut oikeastaan lainkaan laivalta. Siinä missä Royal Caribbeanin Anthem of the Seas yllätti tyylikkyydellään ja teknologiallaan, Allure of the Seas hurmasi runsaudellaan. Ainakin itsestäni tuntuu, ettei millään laivalla yksinkertaisesti voi olla enempää ohjelmaa ja tekemistä kuin tällä kaikkein suurimmalla (ja toki sen samankoisella sisaraluksella Oasis of the Seasilla).
Allurelta löytyy kaikkea karusellista nousevaan ja laskevaan baariin sekä 12000 elävää kasvia omaavaan keskuspuistoon. Tein sieltä aivan uskomattoman löydön, joka yllättää täysin myös monet jo aiemmin kyseisellä laivalla risteilleet. Tästä ja monesta muusta risteilyasiasta kuitenkin lisää myöhemmin. Tiedän Alluren kiinnostavan monia lukijoita paljon, koska yksi teistä jo kertoikin Instagramissa olevansa suuntaamassa kyseiselle laivalle! Laivajuttuja on kyllä luvassa. Ensi tunnelmia Allurelta löytyy myös jo Lauran blogista.

 

Viinitilavierailu Roomassa

Viimeisenä lomapäivänä, Allurelta rantauduttuamme oli vielä vuorossa viinitilavierailu Roomassa. Kauniissa säässä oli mahtavaa siemailla hyvänmakuisia viinejä ja ihastella kauniita maisemia. Nautimme vielä runsaan italialaisen lounaan ja matka oli saanut arvoisensa päätöksen.

Tälläistä luvassa blogissa lähiaikoina! Saa esittää toiveita, jos jokin asia kiinnostaa aivan erityisesti. 🙂

Kuvat Canon 60D ja Canon 7D Mark II.

Risteily toteutettu yhteistyössä Royal Caribbeanin ja Norwegianin kanssa.

Comments

 • 24.5.2015

  Vaikuttaa todella kivalta ja monipuoliselta matkalta. Olen itsekin haaveillut reissusta Andorran suunnille. Siellä näyttää kuviesi perusteella olevan kaunista kuin karkkikaupassa. Ihanat vuoret. 🙂

  reply
 • 24.5.2015

  Carcassonne ei minua kovasti lämmittänyt. Olin asteen verran pettynyt etenkin linnaan. Mutta liittyy siihen ja kaupunkiin ainakin kaunis tarina.

  Carcassonnen nimi tulee vanhasta tarinasta, joka kertoo Carcas-nimisestä rouvasta 700-luvulla. Tuohon aikaan linna oli arabien hallussa ja tämä saraseeniprinsessa puolusti linnaa Kaarle Suurta vastaan. Piiritys oli kestänyt jo viisi vuotta ja puolustajien ruokavarat olivat loppumassa. Alettiin suunnitella antautumista. Neuvokas prinsessa keksi kuitenkin keinon: Hän kokosi kaikki jäljellä olevat jauhot ja ruokavarat ja löysipä vielä yhden possunkin, jota saraseenit muslimeina eivät tietenkään olleet syöneet. Prinsessa syötti linnoituksen viimeiset ruuat possulle ja heitätti sen sitten muurin ylitse vihollisen eteen. Possuparan maha halkesi ja ruoka pursuili ulos. Hämmästyneenä Kaarle päätteli, ettei linnoituksessa ollut vielä mitään hätää, koska possuakin oli varaa ruokkia noin hyvin. Kaarle ajatteli, että piiritystä olisi turha jatkaa ja lähtikin perääntymään.

  Mutta Carcas-prinsessa oli rakastunut Kaarleen ja tuli surulliseksi kuullessaan tämän lähtöaikeista. Niin hän päätti kutsua Kaarlen takaisin soittamalla kelloa. Ranskaksi Carcas soittaa on ”Carcas sonne”, tästä siis tulee kaupungin nimi. Tarinan mukaan Kaarle naitti myöhemmin Carcasin rouvan eräälle lähimmälle miehelleen ja tästä liitosta alkoi Carcassonnen hallitsijasuku.

  reply
  • 24.5.2015

   Niin ne kokemukset vaihtelee. Minulle Carcassonne oli positiivinen yllätys, jollekin toiselle pettymys. Kiitos tarinasta, olen aina ollut vähän laiska historian suhteen, enkä ollut tätäkään ennen kuullut, vaikka se varmaan onkin kerrottu Carcassonnesta kertovassa turistilehdessä.

   reply
 • 24.5.2015

  Ihania kuvia vähän erilaisista paikoista. Varsinkin tuo lehmäkuva vei sydämeni – musta on näin eläinrakkaana ihanaa bongailla ulkomailla eläimiä, täällä Bulgariassa saattaa näkyä irti olevia aaseja, lehmiä ja vuohia tienpientareilla. Hyvä pointti myös tuo, miten helppoa Euroopassa on matkustaa maasta toiseen, vaikka bussilla! Bussin ikkunasta näkeekin paikkoja ihan eri tavalla, kun lentokoneesta ja onhan se paljon ekologisempaakin.

  reply
  • 24.5.2015

   Samoin! Eläinbongailut on parasta matkoilla. Tällä reissulla ne tosin jäivät melko laihaksi, kun Euroopassa ei samaan tapaan näe villieläimiä kuin niissä kaukomaissa, joissa me olemme viime vuosina matkailleet.

   reply
 • 24.5.2015

  Onpa ollut hienon kuuloinen reissu ja ihania kuvia. Odotan kiinnostuneena lisäpostauksia 🙂

  reply
 • 24.5.2015

  ihania kuvia – hyviä juttuja selvästi tulossa blogiin 🙂

  reply
 • 24.5.2015

  Teillähän on ollut monipuolinen matka! Kamerakin näyttää pelanneen hyvin. 🙂 Tuon Ranskan ja Andorran puoli on itselle vieras, eikä kuulu ihan ensisijaisiin suosikkeihin, mutta niihin olisi mukava tutustua. 🙂 Mekin päästään kohta matkaan sinne Balkanille!

  reply
  • 25.5.2015

   Monipuolisuutta oli tosiaan, kun tuli oltua sekä kaupungissa että luonnon helmassa ja lopuksi vielä laivallakin! Mukavaa Balkanin matkaa teille 🙂

   reply
 • 24.5.2015

  No teillähän on ollut meno päällä, just hyvä! Aika monipuolista menoa kanssa; eipähän ehdi kyllästymäänkään. Itse olin Andorrassa tosi monta vuotta sitten, kun asustelin Barcelonassa. Ainuttakaan kuvaa ei tuosta reissusta ole. Noh, sun kuvat palauttivat ainakin jotakin tuosta kauniista vuoristomaisemasta nyt mieleeni. 🙂

  reply
  • 25.5.2015

   Joo, me tykätään monipuolisuudesta 😀 En tiennytkään, että sinäkin olet asunut Barcelonassa. Teitä siellä asuneita on sitten useampiakin matkabloggaajissa.

   reply
 • 25.5.2015

  No huh, jo on teillä ollut aikataulut! Mietin aina kun matkaa tehdään noin nopealla aikataululla että tuntuuko siltä että on todella _nähnyt_ ne paikat? Minusta meillä jäi jotenkin Uusi-Seelanti vaiheeseen kun kaikille paikoille ei ollut antaa tarpeeksi aikaa.

  Erityisen kivalta näytti tuo viinitilakäynti, se kun on jotenkin omaa sydäntä niin lähellä, ja Carcassone olisi myös kiva nähdä. Vähän harmillista että sinne lentäminen viikonlopuksi on pienen tuskan takana. Miika oli meidän seurustelun alettua Toulousessa työkomennuksella ja Carcassonehan olisi ollut siellä lähellä. Ehkä vielä joskus pidemmän luoka road trip Ranskaan ja etenkin sen villoihin ja viiniitiloihin tutustuen.

  reply
  • 25.5.2015

   Mun mielestä meillä oli aika löysä aikataulu 😀 Tällä reissulla ei oikeasti kyllä tullut yhtään sellainen fiilis, että jossain olisi pitänyt olla kauemmin. Tai no ehkä Barcelonassa, mutta siihen tutustumisen skippasin ihan tietoisesti, kun vuoristo kiinnostaa paljon enemmän kuin kaupungit. Meillähän ei tosiaan ollut varattuna etukäteen mitään muita majoituksia kuin eka yö Barcelonassa ja kaksi seuraavaa Andorrassa. Muuten mentiin sillä tavalla, että päätettiin aina edellisenä iltana minne ajetaan ja varattiin sen mukaan majoitus. Mahdollisuus olisi siis ollut jäädä pidemmäksikin aikaa jonnekin, muttei siihen ollut oikeastaan mitään mielenkiintoa. Tai no parissa paikassa olisi voinut jäädä odottelemaan parempaa säätä, mutta kun ei sitä ollut luvassa lähipäiville, niin se olisi ollut turhaa.

   reply
 • 25.5.2015

  Sulta ei kyllä tarinat ihan kohta lopu! 😀 Innolla odotan postauksia. Ihania kuvia!

  reply
 • 25.5.2015

  Ihan hengästyttävän kuuloinen reissu teillä – ei ainakaan ole aika käynyt pitkäksi :D. Andorra näyttää kivalta, siitä kuulen mielelläni lisää, ja kuvia Pyreneiltä oli kiva katsoa, sillä siellä olen ollut joskus kauan sitten, kun olin Barcelonassa au pairina. Viinitilavierailuista olen taas jo pitkään haaveillut. Kuva Cirque de Gavarnielta oli upea!!

  reply
  • 25.5.2015

   Ei käynyt tosiaan aika pitkäksi. Mutta kuten tuossa ylempänä Giallekin vastasin, niin mun mielestä meillä oli kuitenkin melko löysä aikataulu tavalliseen verrattuna. Ja ei ole totta! Taas yksi Barcelonassa asunut matkabloggaaja 😀 Tuntuu olevan tosi suosittua muuttaa sinne joksikin aikaa.

   Cirque de Gavarnie on niin upea, ettei sieltä muunlaisia kuvia voi saadakaan.

   reply
 • 25.5.2015

  Ai ovat yhteistyöpostaukset levinneet hotelleista risteilyihinkin 🙁
  Tai siis laivoihin, sillä parin päivän risteilyjä ei kuitenkaan Välimerelläkään taida voida ostaa, oikeasti.
  Me olemme olleet muutamalla risteilyllä, mutta valinneet ne aina reitin ja kohteiden, ei laivojen tai laivayhtiöiden perusteella, mutta ehkä osa haluaa nimenomaan jollekin laivalle ja voihan se sitten olla kiva tietää minkälaista laivallakin on, jos sinne päiväksi jää – tai meripäivänä joutuu jäämään …

  reply
  • 25.5.2015

   Minä en ole vielä koskaan tehnyt hotelliyhteistöitä, mutta nämä kaksi edellistä risteilyä on toteutettu yhteistyössä Royal Caribbeanin kanssa, kuten postauksen lopussakin lukee. En oikein ymmärrä mitä eroa tällä on siihen, että olet itsekin tehnyt blogiyhteistyötä museon kanssa ja kirjoittanut siitä mielelläsi. Vastaavasti minä kirjoitan mielelläni laivoista ja risteilyistä, koska ihan aidosti pidän niistä. Minulle on tullut myös yhteistyöehdotus liittyen museokorttiin, mutta jätin sen väliin, koska en käy käytännössä ikinä museoissa. Jokainen varmasti tekee mielellään yhteistyötä tahojen ja palveluiden parissa, joista pitää ja joita arvostaa joka tapauksessa. Harmillista, jos se koetaan negatiivisena asiana.

   Mitä taas tulee laivoihin ja risteilemiseen, niin todella monelle itse laivalla on suuri merkitys, ei pelkästään kohteilla. Meitä matkailijoita on yhtä moneen lähtöön kuin matkakohteitakin. Lisäksi esimerkiksi lapsiperheillä on ihan erilaiset tarpeet kuin pariskunnilla jne. Myös laivavarustamoita on erilaisia ja niiden sisällä vielä löytyy laivabrändejä moneen makuun suurista risteilijöistä pieniin ja eksklusiivisiin jne. Valikoimaa on lähes loputtomasti. Jos jokaiselle pelkät kohteet olisivat se pääjuttu, tätä valikoimaa tuskin olisi, vaan kaikki olisivat enemmän tai vähemmän samanlaista kalustoa.

   reply
  • 26.5.2015

   Sorry, taitaa tulla näitä sunnuntaijuttua kommentoitua vähän rivakkaan tahtiin, niin tulee tekstistä liian terävää. Ja näytti tuo hymiönikin vielä menneen väärin päin! Olin tarkoittanut sitä kommenttiani keventämään. Toki ymmärrän, että on erilaisia matkailijoita ja erilaisia tarpeita, ja tuo kommentti hotellipostauksista oli yleisesti matkablogeissa, ei Sinun osaltasi, Sokos-hotellien huoneita on jo ollut vähän liikaakin blogeissa …

   reply
 • 25.5.2015

  Kuulostaa oikein hyvältä lomalta! Mulle selvisi ihan muutama vuosi sitten, että Carcassonne on oikeasti olemassa. Näyttää upealta paikalta, kuten tietty Pyreneiden vuoristo myös!

  reply
  • 25.5.2015

   Kiva, että kuulostaa, koska hyvä loma se olikin. 🙂 Mulle selvisi tosiaan vasta muutama kuukausi sitten, että Carcassonne on ihan oikea kaupunki!

   reply
 • 25.5.2015

  Toi Carcassonne oli mukava tieto, en tiennytkään että kyseinen kaupunki on oikeasti olemassa! Barcelonasta Pyreneille päin on paljon nähtävää ja mielenkiintoisia paikkoja paljon. Se vähän mitä siellä itse liikkunut on kyllä ollut antoisaa ja toki Andorrakin on päivävisiitin paikka jos siellä päin autoilee.

  Kaiken kaikkiaan aika mukavan oloinen reissu ja paljon näit samalla kertaa!

  reply
  • 25.5.2015

   Kiva kuulla, etten ole ainoa, joka ei ole tiennyt Carcassonnen olemassaolosta 😀 Tuo alue on kyllä mukavaa ja nähtävää riittää.

   reply
 • 25.5.2015

  Mahtavan kuuloinen reissu! Välillä sitä ihan unohtaa, miten Euroopassa on niin helppo matkustella valtiosta toiseen.. Se ei oo mikään itsestäänselvyys joka puolella maailmaa. 🙂

  reply
  • 25.5.2015

   Ei tosiaankaan ole itsestäänselvyys. Rajamuodollisuuksiin saa maailmalla palamaan helposti aikaa ja rahaa. Euroopassa kaikki on sen suhteen helppoa.

   reply
 • 25.5.2015

  Paljon ehditte täällä meidän hoodeilla! Mä puolestani rakastan Carcassonnea ja koko sitä Languedocin seutua <3. Kuvia ja tarinoita odotellessa! Hauska yhteensattuma muuten, että mun mies oli samaan aikaan tutustumassa Airbusin tehtaalle Madridissa 🙂

  reply
  • 25.5.2015

   Heh 😀 Onpa hauska yhteensattuma! Yhdyn kyllä mielipiteeseesi Carcassonnesta. Kovin tarkkaan emme ympäröivään alueeseen tutustuneet, mutta mukavalta se vaikutti. Asut kyllä kivoilla huudeilla!

   reply
 • 25.5.2015

  Linnakaupunki näytti huikeelta! Ja toki kaikki muutkin maisemat 🙂 Jään risteilyfanina tietty odottelemaan lisäraporttia Allurelta. Vitsi en kestä miten överi tuo "keskuspuistokin" siellä on, hahaha… Onko ne sisäkäytävän parvekkeelliset hytit siis kuitenkin taivas alla, vai onko tuossa kohtaa katto laivassa?

  reply
  • 27.5.2015

   Keskuspuisto oli ihan mahtava 😀 Sisäkäytävän hytit on ihan taivasalla eli partsilla voi ottaa aurinkoakin. Me saatiin lähtöpäivänä kokea tosiaan tuo taivasalla oleminen, kun kuljettiin keskustpuiston läpi sateenvarjojen kanssa 😉

   reply
 • 25.5.2015

  Tosi monipuoliset pari viikkoa on ollut! Mä niin RAKASTAN vuoristomaisemia, joten lempparini näistä olis noi Pyreneet. Mukavalta näyttää kyllä muuallakin ja toi laiva kans! 🙂

  reply
  • 27.5.2015

   Vuoristomaisemia on kyllä tosi helppo rakastaa 🙂 Ne hivelee silmiä ihan missä tahansa päin maailmaa.

   reply
 • 25.5.2015

  Vau miten paljon olet ehtinyt lomallasi näkemään ja vieläpä monipuolisesti! Mä niin odotan, että saan kuulla ajatuksiasi näistä laivojen eroista 😉 Pirkon kommenttiin vastineeksi sanoisin, että itselleni ainakin jäi Anthemista ja Royal Caribbeanista niin hyvä fiilis, että valitsisin matkan nimenomaan ehkäpä laivan enkä niinkään reitin suhteen. Laivoja on niin monilla eri teemoilla ja siellä vietetään jokatapauksessa paljon aikaa, että en haluaisi huomata olevani lapsiperheille suunnatulla laivalla siinä vaiheessa kun matka on vasta alkamaisillaan ja satamia kymmenen vielä edessä. Jokaisellahan meillä on tietysti omat motiivimme reissuihin. Toinen haluaa nähdä mahdollisimman monta kohdetta ja toinen taas pysyä paikallaan. Yksi lähtee risteilylle bongaamaan mahdollisimman monta satamaa/kohdetta ja toinen viettää mieluummin päivänsä lekotellen altaalla. Laivat tarjoavat onneksi lomia näihinkin molempiin makuihin 🙂

  reply
  • 27.5.2015

   Juurikin näin. Ja sitten kun nämä toiveet ja tarpeet voi vaihdella elämäntilanteiden mukaan. Ensin mennään mielellään pariskuntaristeilylle, jossain vaiheessa voikin olla tarvetta lasten viihdyttämiselle ja sitten viimeisessä vaiheessa eläkeläisenä arvostetaan taas ihan eri juttuja.

   Anthemilla ja Allurella oli kyllä eroa. Molemmissa on omat puolensa. Voisin lähteä uudestaan kummalle vaan 😀

   reply
 • 25.5.2015

  Kyllä on muuten ollut huippu reissu ja paljon sitä pariin viikkoon mahtuu! Etenkin, kun Euroopassa välimatkat on suht lyhyitä 🙂 Innolla odotan juttuja kaikista kohteista, mutta etenkin niistä murmeleista!

  reply
 • 25.5.2015

  Teillä on ollut upea reissu ja mielenkiinnolla odottelen lisää juttuja! 🙂

  reply
 • 26.5.2015

  Eurooppa on kyllä ihan paras paikka kun välimatkat on niin lyhyitä! Me ollaan just vietetty pari päivää Bratislavassa mutta piipahdettiiin myös Wienissä kun se oli niin lähellä! Ja Carcassonessa olen jo jonkin aikaa halunnut käydä, Ryanair lentää sinne todella edullisesti Briteistä, eli ehkä vielä joku päivä! Innolla odottelen näitä kaikkia sun postauksia!

  reply
  • 27.5.2015

   Mekin vierailtiin pari vuotta sitten Wienissä ja Bratislavassa samalla reissulla, mutta tukikohta oli Wienissä 🙂 Bratislava on kyllä ihana kaupunki.

   Me nähtiikin Ryanairin laskeutuvan Carcassonneen. Ehkä se tuli juuri silloin Briteistä. Tykkäsin kyllä kaupungista. Menkää ihmeessä käymään siellä jossain sopivassa välissä. 🙂

   reply
 • 26.5.2015

  Johan oletkin ehtinyt :D. Itse en olet reissaillut Euroopassa oikein ollenkaan, mutta ilmeisesti todellakin pitäisi. Tuo laiva kyllä on aika epätodellinen -ei tosiaan vaikuta laivalta ollenkaan. Kyllähän tuolla altaalla päivää paistattelisi :P.

  reply
  • 27.5.2015

   Minullakin on Eurooppa jäänyt suhteessa muuhun maailmaan aika paitsioon. Tämä oli ensimmäinen "oikea" matka Euroopassa moneen vuoteen. Kyllä täältä meidän omasta maanosastakin löytyy paljon nähtävää. 🙂 Ja Allure of the Seas on tosiaan melko epätodellinen. 😀

   reply
 • 27.5.2015

  Vau, mikä loma! Ehdit tehdä ja nähdä todella paljon! Jään odottamaan innolla yksityiskohtaisempia postauksia reissusta 🙂

  reply
 • 27.5.2015

  Teilläpä on ollut reissujentäyteiset viikot 🙂 Minäkään en tiennyt että Carassonne on oikea kaupunki. Jään innolla odottelemaan tarkempia postauksia Pyreneiltä, kaunista siellä näyttää olleen! En olisi muuten mitenkään uskonut jollen tietäisi, että tuo keskimmäinen laivakuva on tosiaankin laivalta.

  reply
 • 27.5.2015

  Mahtavia kuvia! 🙂 Andorra voisikin olla mielenkiintoinen matkakohde, kun koko paikan olemassaolon jotenkin unohtaa…

  reply
 • 28.5.2015

  Minäkin ihastelin kuvia! Tykkäsin myös vapauden tunteesta, eli siitä, että vaihdoitte noin vain suuntaa. Tuossa on juuri seikkailun makua!

  Olen Karibialla seilaillut monta kertaa, ja Allure on ollut ehdoton suosikkini laivoista. Kirjoitinkin siitä joskus, että se on kuin pienoiskaupunki merellä.

  reply
 • 29.5.2015

  Teillä on kyllä ollut vipinää taloudessa reissujen osalta, mahtavalta kuulostaa. 🙂 Tuo Carcassonne on tuttu Ryanairin lentovalikoimasta jonne meinasin ko. yhtiön hullun halpojen hintojen aikoina ostaa lennot, ihan vain siksi kun sinne oli halpaa mennä. Kai tuosta jäi jonkinlainen kytö päästä käymään siellä. 🙂

  Ps. Viinitila kiinnosta erityisesti kuten myös laiva, Carcassonnen lisäksi. 🙂

  reply
 • 30.5.2015

  Paljon olette kerenneet! Ihania paikkoja, hienoja kokemuksia 🙂

  reply
 • 31.5.2015

  Hienon kuuloinen reissu! Meilläkin lopullinen reitti moutoutuu vasta reissun päällä, kun pääsee lähemmäksi ja kuulee, missä kannattaa käydä. Tuollaiset isot risteilijät on meille aivan vieraita, mielenkiinnolla siis odotamme päiväkohtaisia postauksia.

  reply
 • 3.6.2015

  Mua kiinnostaa kovasti Andorra! On harkinnassa uudeksi vuodeksi ennen kuin ponkaistaan Valenciaan. 🙂 Innolla odotan juttuja!

  reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on