Image Alt

Matkablogi

Pariisi – Eiffel-torni auringonlaskun aikaan

Eiffel-torni kuuluu monien Pariisissa vierailijoiden must see -listalle, eikä ihme. On se niin ikoninen ja vaikuttava ilmestys, että ehdottomasti se kannattaakin käydä Pariisissa ollessa katsomassa. Se on sitten ihan omasta mielenkiinnosta kiinni, riittääkö tornin näkeminen etäältä vai haluaako kenties käydä ihan itse Eiffel-tornissa sisällä. Me olimme Pariisissa viiden hengen porukalla ja minä sekä yksi mukana olleista ystävistäni, päätimme tutustua Eiffel-torniin kunnolla ja mennä hissillä kakkoskerrokseen. Alunperin ajatuksena oli kiivetä sinne portaita pitkin, mutta ne olivat meidän siellä ollessamme poissa käytöstä. Ajankohdaksi valikoitui ilta siten, että näkisimme kaupungin sekä valoisalla että pimeällä. Muu osa porukastamme meni istumaan iltaa läheiseen baariin ja me kaksi innokkainta jäimme jonottamaan lippuja pitkähköön jonoon. Onneksi jäimme sillä, vierailu Eiffel-tornissa auringonlaskun aikaan, oli ihan parhaita kokemuksia Pariisissa.

Eiffel-tornin 2. kerros

Emme katsoneet kellosta, mutta arviolta jonotus lippuluukulle kesti syyskuisena iltana noin 30-40 minuuttia ja välillä ehdimme olla jo huolissamme ehtisimmekö ylös ollenkaan auringonlaskua katsomaan. Onneksi liput saatuamme hissille ei ollut enää jonoa, vaan pääsimme kävelemään sinne suoraan sisälle ja pian olimme jo ylhäällä lukuisten muiden kanssa ihastelemassa Pariisin auringonlaskua Eiffel-tornista käsin. Huokaisimme ihastuksesta ja olimme molemmat sitä mieltä, että torniin ylös nouseminen oli todellakin jonotuksen arvoista! Näkymät kaupungin yli oli 115 metrin korkeudesta komeat.

Ihmisiä oli 2. kerroksessa paljon, mutta kyllä sinne sekaan mahtui. Kakkoskerros on itseasiassa kaksikerroksinen. Alemmalla tasanteella on “kalteri” suojana, ettei kenellekään vain tule mieleen kokeilla tornista alas hyppäämistä. Raot ovat kuitenkin sen verran suuret, etteivät ne pahasti haittaa maiseman kuvaamista. Kakkoskerroksen toinen kerros sen sijaan on avonaisempi, koska se alempaa kerrosta sisempänä ja jos joku sieltä haluaa hypätä, mätkähtää hän ainoastaan tuolle kakkoskerroksen alemmalle tasanteelle, eikä todennäköisesti onnistu pääsemään hengestään (alemapana kuva asiaa selventämään). Kaupungin ja joen puolella oli ruuhkaa molemmilla tasanteilla, mutta kun kiersimme tornin toiselle puolelle, se oli melkein tyhjillään.

Näkymät Eiffel-tornista Pariisiin Seinen yli Trocaderolle.

Eiffel tornin 2. kerros. Tästä näkee miten “kakkoskerros on kaksikerroksinen”.

Maisema Champ de Marsille päin. Alhaalla näkyy paljon pieniä pisteitä, jotka ovat puistoon Eiffel-tornin valoshowta katsomaan kerääntyneitä ihmisiä.

Lähes tyhjä Eiffel-tornin 1. kerros

Laskeuduimme jonkin ajan jälkeen hissillä ykköskerrokseen ja siellä meillä loksahti suut auki, koska koko kerros oli aivan autio. Oli ihan käsittämätön tunne olla Pariisissa Eiffel-tornissa, eikä missään näkynyt ketään muita! Ykköskerroksestakin on vielä hienot maisemat kaupungin ylle, joten jos väenpaljous ei ole sinun juttusi, kannattaa ehdottomasti suosia ykköskerrosta. Eiffel-tornin 1. kerros sijaitsee 47 metrin korkeusessa eli kyllä sielläkin on vielä mukavasti kaikkea korkeammalla. Ykköskerros tosin on kokonaan suojattu metalliverkolla, joka varmasti syö hieman sen suosiota. Se ei näytä hyvältä selfieissä. Onneksi me emme olleet sellaisten perässä.

Ennen matkaa saimme vinkin paikalliselta kontaktilta, että kakkoskerros on paras, koska sieltä näkee myös itse tornin. Iso osa porukasta haluaa mennä ihan korkeimmalle tasanteelle asti, joka on 275 metrin korkeudessa. Se on kallein vaihtoehto ja minusta tuntuu, että se ylin tasanne olisi saattanut olla oikeastaan liian korkealla. Sekin on hieno tunne olla todella korkealla ja katsella, kun kaikki alhaalla näyttää olevan niin pientä ja kaukana, mutta Eiffel-tornissa kakkoskerros tuntui olevan juuri sopivalla korkeudella. Jos olisin käynyt ylimmällä tasolla, voisin toki olla eri mieltä asiasta, mutta tällä kertaa se jäi kokematta. Ehkä ensi kerralla sitten!

Kävelimme ykköskerroksesta portaita alas. Ne on sen verran hyvin suojattu, että saattaa soveltua myös korkeanpaikankammoisille.

Eiffel-tornin valoshow ja maisema Trocaderolta

Ilta ja etenkin auringonnousun aika oli ihan loistava ajankohta olla tornissa. Oli hienoa nähdä maiseman värjäytyvän auringonlaskiessa ja kuinka valot syttyivät kaupunkiin. Ihan pilkkopimeää me emme jääneet odottamaan, vaan oikeastaan kiirehdimme alas tornista nähdäksemme Eiffel-tornin valoshown ulkoa, alhaalta käsin, koska sieltä se on varmasti vaikuttavampi kuin tornista. Valot sytytetään vilkkumaan vain lyhyeksi ajaksi (ehkä noin 5 min?) ja ehdimme juuri saada koko porukan kasaan joen varteen valojen syttyessä päälle. Voi sitä riemun määrää, kun torni alkoi välkkyä ja kaikki kaivoivat kännykät taskuistaan videoita varten. Jos haluat nähdä miltä välkkyvä Eiffel-torni näyttää, kurkkaa tämä youtube-video.

Kävelimme Eiffel-tornin juurelta Seine-joen yli Trocaderolle, josta on upeat maisemat Eiffel-tornille. Sinne oli kokoontunut perjantai-iltana paljon porukkaa ja paikalla oli jopa hyvää musiikkia soittavia esiintyjiä. Tunnelma oli hieno ja kylmä suhteeni Pariisiin lämpeni kertaheitolla. Lue myös aiempi postaukseni tämän kertaisesta reissusta Pariisiin.

Vinkkejä Eiffel-tornissa kävijöille

 • Moni yritys myy Eiffel-torniin etukäteen ostettavia lippuja. Ne ovat huomattavasti kalliimpia kuin paikan päältä ostetut. Oikeat, ajankohtaiset lippuhinnat ja fakta-tietoa löydät Eiffel-tornin virallisilta kotisivuilta. Sieltä voi myös ostaa lipun oikeaan hintaan etukäteen.
 • Tämän hetkiset hinnat ovat aikuisilta 16,50 € kakkoskerrokseen ja 25,50 € ylimpään kerrokseen.
 • Eiffel-tornin alapuolelle on vapaasisäänpääsy, mutta alue on suljettu siten, että kaikki sinne tulevat joutuvat kulkemaan metallinpaljastimen läpi ja laukut läpivalaistaan. Lipunmyynti on vasta tämän jälkeen.
 • Ylhäällä tornissa (ainakin 2. kerroksessa) on vessat ja siellä on todennäköisesti vähemmän jonoa kuin alhaalla. Kakkoskerroksessa on myös matkamuistomyymälä.
 • 1. ja 2. kerroksiin on mahdollista kiivetä portaita pitkin (joihin ei yleensä kuulema ole paljoa jonoa), mutta ne eivät ole aina auki. Meille ei selvinnyt miksi ne eivät olleet auki meidän siellä ollessa.

 

Täytyy lopuksi todeta, että tämä 1800-luvun lopussa yleisölle avattu torni pitää edelleen pintansa mahtavana yleisömagneettina, eikä suotta. Oletko sinä käynyt Eiffel-tornissa?

 

Pysy matkassa mukana:

Facebook | Youtube | Bloglovin | Instagram

Comments

 • 20.10.2019

  Juu, olen käynyt kolme kertaa Pariisissa ja joka kerta myös tuossa tornissa, eli kahdesti kakkosessa ja kerran kolmoisessa. Ylimmässä kerroksessa sitä ruuhkaa tahtoo vasta ollakkin. Parhaan näkymän Eiffelin “valoshowhun” saa Tour Montparnassen kattotasanteelta. Siellä tuleekin “deja vue”-tunne, kun näkymä on niin monista elokuvista tuttu. Muistaakseni noin kympillä ylös 200 metriin pääsee, ja katolla sijaitsee myös kahvila.
  Jos Amelia-elokuva on tuttu, kannattaa Pariisin visiittiin liittää myös käynti Deux Moulins-kahvilassa, Montmartren kaupunginosassa, mikä elokuvassa on Amelien työpaikka ja täsmälleen samannäköinen kuin todellisuudessakin. Samalla voi tietysti poiketa Sacre Courissa ja muissakin Montmartren nähtävyyksissä.

  reply
 • 21.10.2019

  Olen ihastellut tornia vaan sen ulkopuolelta. Pari vuotta sitten maaliskuussa, kun olin Pariisissa tyttäreni kanssa olin kyllä yrittänyt saada lippuja etukäteen, mut joka paikassa myytiin ei oota. Onhan tuo ilmeisen suosittu vuodenajasta riippumatta.

  reply
 • 25.10.2019

  En ole käynyt, enkä vielä koko Pariisissa! Mutta kun menen, niin palaan ehdottomasti näihin sun vinkkeihin, kiitos niistä 🙂 Upeita kuvia myös

  reply
 • 25.10.2019

  En ole käynyt, enkä vielä koko Pariisissa! Mutta kun menen, niin palaan ehdottomasti näihin sun vinkkeihin, kiitos niistä 🙂 Upeita kuvia

  reply
 • 26.10.2019

  Vaikuttaa hyvältä! Olisi kyllä kiva vierailla tuolla Ehkä vielä joskus

  reply
 • 26.10.2019

  En ole ikinä käynyt Eiffel-tornissa, enkä edes Pariisissa. 🙁 Se kuuluu kyllä ehdottomasti yksiin suurimmista matkahaaveistani ja ensi vuonna sen vihdoin olen ajatellutkin toteuttaa. Oli ihana päästä tunnelmoimaan Eiffel-tornia näin etukäteen, onhan se vaan niin upea ja kaunis näky. Nuo välkkyvät valot iltataivasta vasten! <3

  reply
 • 26.10.2019

  Kohtalaisen pitkä jonotusaika. Onneksi tuli käytyä tuolla ensimmäiselä Ranskanmatkallani. Mutta onhan tuo auringonlasku upea, jo senkin takia kannattaa maksaa pääsymaksu.

  reply
 • 27.10.2019

  Olen käynyt Eiffel-tornin edustalla, mutta en ole käynyt itse tornissa. Ei minusta liian kallis pääsymaksu noikin ikoniseen kohteeseen. Tykkäsin kovasti kuvista, joissa maisema näkyi kovin tarkkana. Kysyisinkin, millaisella kuvauskalustolla kuvat on otettu?

  reply
 • 28.10.2019

  Eiffel-torni on kyllä kiva paikka! Pari kertaa siellä käynyt, maisemat aina yhtä upeat. Toisaalta sitten kiva on tulla kävellen viimeinen pätkä portaita ja nauttia samalla maisemista. Hissi on hauska, kun siellä on “ulkopuolella kuski ajamassa”. Ikoninen paikka, aikalailla must Pariisissa.

  P.S. Kuvat on kyllä todella upeita, niin kuin yllä kehuttiin!

  reply
 • 3.1.2020

  Eiffelistä on kyllä hienot näköalat. Muutenhan Pariisi on varsin matalan rakentamisen kaupunki. Yllättäen omalla reissullani torniin ei ollut yhtään jonoa. Olin varautunut pitkään jonoon. Hieno kaupunki, missä tekee aina mieli käydä uudestaan.

  reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on