Image Alt

Matkablogi

Luvassa matkailun täyteinen syksy

Ensi viikolla alkaa todellinen reissusyksy. Tämän syksyn matkat ovat siitä poikkeuksellisia, etta me matkustamme aika paljon erikseen. Yleensä reissaamme aika tiiviisti yhdessä ja niin toki kyllä tälläkin kertaa sen syksyn the reissun osalta. Muuten teemme pienempiä reissuja erikseen.

 

Tomin spottailureissu Amsterdamiin

Tomi aloittaa huomenna maanantaina tämän matkailuputken lähtemällä Amsterdamiin. Tomille lentokoneet on intohimo ja mies jaksaisi puhua niistä loputtomiin, jos joku vain jaksaisi kuunnella. Meidän yhteisillä matkoilla yleensä hengataan parisen tuntia jossain kentän kulmilla, että Tomi pääsee räpsimään muistikortin täyteen kuvia koneista. Koska meidän näkemyksemme siitä, onko pari tuntia riittävä aika lentokonekuvien ottamiseen, eroavat merkittävästi, lähtee Tomi tällä kertaa ihan omalle kuvausreissulleen. Matka kestää maanantaista torstaihin ja välilaskulla on pidempi pysähdys Belgradissa, jolloin Tomi ehtii käydä tutustumassa pikaisesti myös Serbian pääkaupunkiin.

Amsterdam. Kuva: Pixabay

 

Tyttöjen reissu Pariisiin

Ennen kuin Tomi ehtii edes kotiin, minä lähden tyttöporukalla torstaista sunnuntaihin Pariisiin. Henkilökohtainen kohdevalintani pitkälle viikonlopulle ei olisi ollut Pariisi, mutta tänne matkalle en lähde kohteen, vaan seuran vuoksi. Minulla on sen verran ihania työkavereita, että heidän kanssaan viihtyy myös vapaa-ajalla ja meitä lähteekin kiva viiden hengen porukka nykyisiä ja entisiä työkavereita kohti Ranskaa. Olen ollut Pariisissa viimeksi opiskeluaikoina eli noin 15 vuotta sitten ja silloin kaupungista ei jäänyt mitään erityisen positiivista fiilistä. Olen kuitenkin valmis antamaan tuolle niin monien rakastamalle kaupungille uuden mahdollisuuden.

 

Kuva: Pixabay

Vaikuttajien workshop viikonloppu Genevessä

Ehdin muutamaksi yöksi nukkumaan omaan sänkyyn ennen kuin starttaa seuraava matka. Tämä on jo toinen kerta tänä vuonna, kun lennän Sveitsiin. Tällä kertaa kuitenkin Geneveen, joka on minulle ihan uusi tuttavuus. Reissu kestää torstai-illasta sunnuntai-iltaan ja sen ohjelma on minulle vielä hieman kysymysmerkki, mutta olen vakuuttunut, että hauskaa tulee olemaan.  Kyseessä on vaikuttajille suunnattu pidennetyn viikonlopun mittainen workshop. Tarkemmin ottaen SMILE  eli Switzerland Master Influencer Learning Experience. Mukaan lähtee Suomesta lisäkseni kolme muuta vaikuttajaa ja workshoppeja pitävät kaksi suomalaista työkseen vaikuttajamarkkinointia tekevää ammattilaista Veera Bianca ja Tickle Your Fancy -blogin Sara. Uskon, että tältä reissulta irtoaa runsain mitoin inspiraatiota ja osaamista niin tänne blogin kuin instagraminkin puolelle. Olen melko vakuuttunut, että reissun sponssaava Geneva Tourism aikoo myös näyttää meille viikonlopun aikana parhaat puolet Genevestä.

Genevestä sunnuntaina palattuani lähdenkin jo tiistaina pariksi päiväksi työmatkalle Ruotsiin, joten luvassa on kolme viikkoa putkeen 2-4 päivää matkustamista. Veikkaan, että sen jälkeen on jo kiva olla välillä kotonakin.

Geneve. Kuva: Pixabay

 

Uuden risteilijän neitsytristeilylle marraskuussa

Lokakuu on toistaiseksi täysin matkailuvapaa kuukausi. Marraskuussa sen sijaan on luvassa parikin matkaa. Lähden MSC:n ja Risteilykeskuksen kutsumana tutustumaan MSC varustamon uuteen laivaan, Grandiosaan. MSC on minulle varustamona aivan uusi, joten on mielenkiintoista päästä tutustumaan heidän konseptiinsa ja aivan uutuuttaan kiiltelevään laivaan. Mistään Karibian risteilystä ei ole kyse, vaikka ajankohta olisikin sellaiselle mukavan otollinen. Laiva tekee kolmen yön risteilyn Saksasta Iso-Britannian Southamptoniin. Tämä ei ole yleisölle myynnissä, vaan kyseessä on kutsuvierasristeily. Luvassa ei ole sään puolesta aurinkokannella hengailua (ainakaan kovin vähissä vaatteissa), mutta nämä ovat olleet aina hauskoja matkoja hyvässä seurassa ja laiva itsessään on tässä se kohde.

 

Marras-joulukuussa Afrikkaan safarille

Syksyn “the matka” koittaa sitten ihan marraskuun lopulla ja sijoittuu suurimmaksi osaksi joulukuulle. Kesällä oli niin älyttömän halpoja lentoja (369 €) Etelä-Afrikkaan, että ei kovin kauaa tarvinnut miettiä niiden varaamista. Lähdemme tänäkin vuonna Krugeriin lähes samana ajankohtana kuin viime vuonna. Ajatuksena on suunnata nyt ensimmäistä kertaa Krugerin pohjoisosaan, jossa emme ole vielä koskaan käyneet. Sieltä siirrymme sitten etelämmäksi ajaen koko puiston läpi. Krugerissa on noin 850 kilometria päällystettyjä teitä ja 1444 kilometriä hiekkateitä, joten tutkittavaa riittää, kun etenemisnopeuskin on puiston sisällä maksimissaan 50 km / h ja aikaa kuluu eläinten kohdalla pysähdellessä.

Viime vuoden matka Afrikkaan oli kaikin puolin upea. Kruger onnistui yllättämään jälleen kerran positiivisesti ja jätti kovan kaipuun päästä sinne takaisin. Toki moni muukin Afrikan safarikohde houkuttelee, mutta Kruger vetää aina puoleensa helppouden ja edullisuutensa vuoksi. En usko, että voin kyllästyä siihen koskaan. Aivan sama kuinka monta kertaa norsu on kävellyt auton nokan edestä, kirahvi kurotellut tien sivussa lehtiä puista tai leijonat makoilleet juomapaikan luona, ei siihen vain kyllästy ikinä. Se on minun happy place, jonne haluan varmaan aina palata säännöllisin väliajoin, vaikka haluan matkustaa myös muualle.

Tälläistä ihanaa luvassa loppuvuodelle. Marraskuu on meidän inhokkikuukausi, mutta nyt on senkin suhteen taas kivaa odotettavaa.

Reaaliaikaisesti pääset seuraamaan meidän matkoja instagram storieiden kautta ja vähän jälkijunassa näistä(kin) matkoista voi lukea sitten täällä blogin puolella.

 

Pysy matkassa mukana:

Facebook | Youtube | Bloglovin | Instagram

Comments

 • 8.9.2019

  Oi että, ihania matkoja sulla tiedossa. Jännä juttu, minä en uskalla tuosta MSC Grandiosan neitsytristeilystä vielä omassa blogissa mainita vaan jätän sen kertomisen sille hetkelle, kun tulee kunnolla kaikki asiakirjat sähköpostiin. On kuitenkin aivan mahtavaa, että päästään taas samaan aikaan laivalle.

  reply
 • 8.9.2019

  Oi, säkin suuntaat Pariisiin! Meillä ois sinne lähtö parin viikon päästä pitkälle viikonlopulle. Tarkoitus oli mennä vasta talvilomalla, mutta kohtalo puuttuikin peliin ja löysin sieltä jotain pörröistä joka pitää käydä hakemassa kotiin kainaloon ❤
  Oon käynyt Pariisissa pari kertaa aiemmin mutta tuntuu etten oo käynyt “missään” kun kumpikaan reissu ei oo ollutkaupungin itsensä vuoksi, joten vinkkejä otetaan vastaan!
  Tuosta Krugerista on tainnut tulla sulle samanlainen happy place kuin mulle Yellowstonesta, aina pitää olla vähintään yks matka sinne suunnitteilla 😀
  Ihanaa reissusyksyä teille!

  reply
 • 9.9.2019

  Kuulostaapa mukavalta teidän tulevat reissut, mulle kävisi kaikki yksin, kaverin, teidän tai isomman porukan kanssa. Pysytään kuulolla!

  reply
 • 11.9.2019

  Kruger on eittämättä hintalaatusuhteeltaan paras safarikohde. Tuo pohjoinen Kruger kiinnostaa meitäkin. Eläimiä siellä sanotaan olevan vähemmän, mutta niin on taatusti autojakin. Montako yötä olette Krugerissa tällä kertaa?

  Me ollaan näillä näppäimillä lähtemässä Afrikkaan hieman pidemmäksi aikaa. Vaikka Kruger houkutteli, päätimme valita tällä kertaa meille uusia safarikohteita. Toivottavasti ovat yhtä upeita kuin Kruger.

  reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on