Image Alt

Matkablogi

Sveitsin kautta Dolomiiteille juhannukseksi

Täällä on allekirjoittanut vähän sairastellut ja ollaan jännitetty päästäänkö ollenkaan reissuun. Siksi some-kanavatkaan eivät ole pahemmin päivittyneet, eikä ole ollut mitään aiempaa etukäteisinfoa ollut tästä reissusta. Nyt kuitenkin uskaltaa jo ehkä huokaista helpotuksesta ja todeta, että huomenaamulla mennään! Pohdimme pitkään lähdemmekö juhannukseksi reissuun. Totesimme, että paras paeta Suomen juhannussäätä, kun sen saisi täällä kuitenkin viettää perinteisesti kevytuntuvatakissa. Nyt näyttää siltä, että Suomessa paistatellaan hellelukemissa ja meidän lomakohteessamme Italian alpeilla saattaa tarvita villapaitaa ja sadetakkia! 😀

 

Rento roadtrip ilman etukäteen varattuja majoituksia

Finnairin pisteillä löytyi lennot sopiville päiville Zurichiin ja sieltä napataan vuokra-auto alle. Tomi haluaa käydä Liechtensteinissa, vaikka siellä ei kuulema mitään nähtävää olekaan. Se on kuitenkin tuollainen pieni sisämaavaltio, jossa “kuuluu” käydä, jos käytyjä maita keräilee, kuten tämä samassa taloudessa kanssani asuva kaksilahkeinen sattuu tekemään. Yhtään yötä ei kuitenkaan Liechtensteinin ruhtinaskunnassa tulla nukkumaan, vaan kunhan tennarit on hetkeksi aseteltu maahan tämän pikkuvaltion maaperällä, jatkamme matkaa Itävallan kautta kohti Italian Dolomiitteja. Tämä reissu on vähän extempore matka ja aiomme toteuttaa sen kuten esimerkiksi ensimmäisen Jenkki roadtripimme, emmekä ole varanneet mitään majoituksia etukäteen. Ajelemme sitä vauhtia kuin hyvältä tuntuu ja jäämme yöksi sinne, mikä vaikuttaa kivalta paikalta ja aikatauluun sopii. Saa nähdä tulemmeko vielä katuneeksi tätä päämäärätöntä etenemistämme, mutta nyt se tuntuu ihan mukavalta ajatukselta.

Olemme tottakai listanneet paljon paikkoja ja luonnon nähtävyyksiä, joita haluamme Dolomiiteilla käydä katsomassa. Listalla on esimerkiksi tunnetuimma Lago di Braies, Tre Cime di Lavadero ja Passo Pordoi. Tämän lisäksi monta vähän tuntemattomampaa paikkaa. Koska allekirjoittaneella on reissun jälkeen edessä magneettikuvaus ja matkaan lähtee reipas annos kipulääkkeitä, ei luvassa ole mitään varsinaisia vaelluksia, mutta onneksi kuulemamme mukaan tuolla pääsee upeisiin paikkoihin kivasti myös autolla ja hisseillä. Täytyy vain varautua siihen, että näillä helposti saavutettavilla paikoilla on muutama muukin turisti kuvia räpsimässä.

Kuva: Unsplash.com

Dolomiitit – Kuva Unsplash.com

 

Seuraa reaaliaikasesti instagram storieiden kautta kuuden päivän ajan

Aikaa meillä ei ole mitenkään ihan kamalasti tuhlattavaksi. Olemme reissussa kuusi päivää eli neljä kokonaista päivää + matkapäivät. Saavumme Zurichiin torstaina jo aamulla ja lennämme sieltä takaisin Suomeen tiistai-iltana eli näinä matkapäivinäkin ehtii onneksi liikkua kivasti. Reissun lopussa on vielä mahtava päästä moikkaamaan Sveitsiin muuttanutta ystävää. Tälläinen reissu siis juhannuksen yli luvassa. Päivitämme matkan aikana tuttuun tapaan ahkerasti instagram storieita eli sitä kautta voit seurata matkaamme hyvinkin reaaliaikaisesti. Ja jos Sinulla nyt sattuu olemaan mahtavia vinkkejä Dolomiiteille, nyt otamme niitä erittäin mielellämme vastaan. Kuten edellä tuli ilmi, suunnitelmamme on äärimmäisen joustava!

Aurinkoista juhannusta!

 

Pysy matkassa mukana:

Facebook | Youtube | Bloglovin | Instagram

Comments

  • 19.6.2019

    Jään mielenkiinnolla odottaa miten yöpymiset menee 🙂 ajatuksissa olis ihana vaan ajella ja jäädä yöks kun siltä tuntuu, mutta saatan olla todennäköisesti se joka pelkää ja stressaa että paikkaa ei löydykkään. Oonkin nyt pohtinu jonkun edullisen teltan ostoa, niin voi tarvittaessa leirintäalueilla nukkua mikä varmasti vähentäis omaa yöpymis stressiä, kun on plan B 😀

    reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on