Image Alt

Matkablogi

Mitä Star Clippersin risteily maksaa ja mitä siihen sisältyy – sisältää videon

Yhteistyössä Star Clippers

Matkustajien lukumäärän pysytellessä 100 matkustajan molemmin puolin, on mahdollista tehdä risteilystä aivan erilainen kokemus kuin suurilla, tuhansia matkustajia seiniensä suojiin nielevillä laivoilla. Star Clippers on rento ja tuttavallinen. Henkilökunta oppii viikon aikana tuntemaan sinut, osa muistaa jopa nimesi, hyttisi ja lempijuomasi. Tunnelma laivalla on yksinkertaisesti vain todella mukava. Myös matkustajien kesken. Star Clippers ei ole erityisen hienostunut, vaan se on enemmänkin maanläheinen. Siellä ei tarvitse vetää ykkösiä päälle ja yrittää näyttää varakkaalta, vaan jokainen saa olla oma itsensä. Ainoa sääntö on, ettei illalliselle saavuta shortseissa ja sandaaleissa, mutta t-paita farkkujen kanssa on jo ihan ok. Suurin osa pukeutuu kuitenkin illalliselle hieman paremmin ja etenkin kapteenin illalliselle voi jo vetää päälle hieman parempaa seppälää.

Ruokailut Star Clippersillä

Laihdutin ennen matkaa pari kiloa ja olin matkan aikana aivan varma, että Suomeen palattuani ne kilot tervehtisivät minua taas vaa’an näytöltä. Sen verran hyvää ruokaa laivalla oli ja sitä oli saatavilla lähes koko ajan. Olikin melko iso yllätys, kun Suomessa minua tervehti puntarilla ihan sama lukema kuin lähtiessä. Jotenkin olin kuitenkin osannut pitää kohtuuden syömisessä. Star Clippersillä aamiainen tarjoillaan buffet -muodossa. Kahvi ja tee tarjoillaan pöytiin. Omeletin voi tilata omilla täytteillä, mutta se pitää käydä itse tilaamassa ja hakemassa. Aamiaisvalikoima vaihteli hieman päivittäin, mutta melko samanlainen aamupala sitä tuli silti aamusta toiseen syötyä.

Myös lounas on buffet ja se on viikon risteilyllä joka päivä erilainen. Samaa ruokaa ei missään nimessä tarvitse risteilyllä syödä päivästä toiseen. Valikoimaa on runsaasti, eikä lounaaltakaan koskaan tarvinnut poistua nälkäisenä. Star Clippers pyrkii tarjoamaan yhtenä risteilypäivänä barbeque -lounaan rannalla. Tämä oli meidän mielestämme aivan mahtava konsepti Indonesian risteilyllä. Valitettavasti tällä Karibian risteilyllä rantalounas jouduttiin perumaan sään vuoksi. Sen piti olla Antigualla, mutta aamupäivä siellä oli sateinen, joten rantalounas muuttui lounaaksi laivan kannella.

Illallinen tarjoillaan aina pöytiin ja sen voi syödä oman mielen mukaan vaikka viiden ruokalajin illallisena. Ruoat valitaan listalta ja valittavana on joka päivä useita eri alku- ja pääruokia, sekä kolme eri jälkiruokavaihtoehtoa. Kasvisruokailijoillekin oli hyvin valikoimaa ja vaikka lihaa syönkin, valitsin useana päivänä kasvisruokavaihtoehdon ja ne olivat joka kerta todella maukkaita. Viikon risteilyllä ei listalta löytynyt kertaakaan samaa ruokaa kahtena eri päivänä, joten ruokaan kyllästymisestä ei tarvitse olla huolissaan. Seafood oli melko vahvasti esillä ja Tomi söikin viikon aikana sekä hummeria että mustekalaa, ihan vain, koska siihen oli mahdollisuus, minä pysyttelin nirsolle turvallisemmissa vaihtoehdoissa.

Katso videolta tunnelmia laivalta sekä esittelyä ruokailuista:

 

Juomat eivät kuulu hintaan

Star Clippers on 100 % all-inclusive ruokien osalta. Pienellä laivalla ei ole maksullisia erikoisravintoloita. Juomat sen sijaan risteilyn hintaan kuuluu vain vesi, mehut aamupalalla. Lisäksi kahvia ja teetä on saatavilla ympäri vuorokauden. Muut juomat ovat maksullisia, mutta järkevästi hinnoiteltuja. Edullisimmat talonviinit maksavat noin 15 euroa pullo tai 3,50 € lasi. Limut muutaman euron ja coctailit 5-8 euroa. Juomavettä on saatavilla toki ravintolassa, mutta sen lisäksi laivalla on vain yksi juomapiste. Laivalle kannattaakin ottaa oma juomapullo mukaan, joka voi käydä täyttämässä juomapisteellä niin yöksi kuin maihin lähtiessä. Näin välttää myös muoviroskan tuottamista, kun ei tarvitse ostaa muovisia vesipulloja.

Ilta-ohjelma laivalla

Lähes joka ilta laivalla on järjestetty ohjelmaa illallisen jälkeen. Illallisaika on puoli kahdeksasta puoli kymmeneen ja iltaohjelma laivan Trobical Barissa, kannella, alkaa yleensä kymmeneltä. Suurilla, tuhansia matkustajia sisäänsä nielevillä risteilijöillä voi nähdä upeita, lähes Broadway -tason musikaaleja. Star Clippersin esitykset ja ohjelmanumerot ovat tasoltaan hyvin vaatimattomia, mutta tunnelma korvaa maailmanluokan esitysten puuttuminen. Talent Showssa pääsevät esiintymään laivan työntekijät ja halutessaan myös matkustajat. Karibialla matkustajien joukosta löytyi varsinainen laululahjakkuus.

Yhtenä iltana laivalla oli myös esiintymässä ulkopuolinen bändi, kun Antigualta nousi laivan kyytiin Karibian rytmejä soittava Hell’s Gate Steel Orchestra, joka on kotimaassaan erittäin tunnettu orkesteri. Lisäksi laivalla oli vieraana ja esiintyjänä Paul Cullen, joka saattaa olla tuttu vanhemmille ihmisille Bad Company yhtyeestä. Alla olevassa kuvassa laivan oma muusikko, joka soitti pianoa yleensä ruokailujen aikaan ja toimi myös dj:nä..

Talent show

Laivan oma muusikko

 

Ilmaista vesiurheilua, maksullisia retkiä ja shoppailua

Laivalla on juomien lisäksi vain vähän vaihtoehtoja, joihin rahaa saisi kulumaan, mutta jos eurot polttelevat taskussa (tai pikemminkin tilillä, koska käteistä laivalla ei käytetä, vaan kaikki veloitetaan risteilyn lopuksi luottokortiltasi), voit suunnata Star Clippersin omaan pieneen kauppaan tai hierojalle. Kaupassa on yllättävän kiva mallisto Star Clippersin logolla (ja ilman) varustettuja vaatteita, laukkuja, vöitä, mukeja yms. Kauppa on pienempi kuin meidän makuuhuone kotona, joten kovimmat shoppailuvimmat kannattaa kuitenkin tyydyttää maissa. Ostoskassien uuvuttamat hartiat voi sitten hierotuttaa laivan hierojalla.

Tomin Star Clippers huppari ostettiin Indonesian risteilyltä. Eipä silloin arvattu, että huppari pääsisi uudelleenkin risteilemään Star Clippersin kyytiin.

Star Clippersin ehdoton etu on myös se, että rantakohteissa urheilutiimi tarjoaa ilmaiseksi mahdollisuuden vesiurheiluun. Pääset suppailemaan tai melkomaan kajakilla ilman mitää lisäkuluja. Lisäksi jokainen saa risteilyn ajaksi halutessaan lainaksi snorkkelit ja räpylät. Voit lukea lisää näistä vesiaktiviteeteista Indonesian risteilyltämme. Lähes joka satamassa on siis mahdollista harrastaa vesiaktiviteetteja ilmaiseksi, mutta jos haluaa lähteä laivayhtiön tarjoamalle retkelle, ne ovat toki lisämaksullisia, eivätkä kuulu risteilyn hintaan. Yleensä joka satamassa on mahdollista valita useammasta retkestä itselle sopivin. Me kävimme Karibian risteilyllä yhdellä Star Clippersin järjestämällä retkellä, joka tehtiin Montserratissa tulivuoren purkauksen alle hautautuneeseen kaupunkiin.

Urheilutiimi työssään.

Mistä varata Star Clippersin risteily ja mitä se maksaa?

Helpoin tapa varata Star Clippersin risteily Suomesta käsin, on tehdä se Risteilykeskuksen kautta. Edullisimmin Star Clippersin risteilyn pääsee kokemaan kolmen päivän Venetsian risteilyllä, joka maksaa alle 1000 euroa sisähytissä. Hinnat viikon risteilyille alkavat noin 1500 eurosta (sisähytti) ylöspäin sisältäen täyshoidon.

Kaikkein parasta mikä risteilyillä aina kuuluu hintaan, on kuitenkin se, että ne kuljettavat sinut mm. tälläisiin maisemiin:

Pysy mukana ja ota myös uusi youtube-kanavamme seurantaan:

Facebook | Youtube | Bloglovin | Instagram

Comments

 • 22.4.2018

  Star Clipper -kuumeeni ei ainakaan laske tämän luettuani! Melkein toivon että Uuden-Seelannin reissu olisi jo ohi, että pääsisimme vakavissamme suunnittelemaan tätä.

  Mulla olis tuohon Talent Showhun esiintyjäkin täällä ihan omasta takaa 🙂 Mutta ihan parhaalta kuulostaa tuo vesiurheilu- ja snorklausmahdollisuus. Se on parasta mitä tropiikissa voi tehdä! <3

  reply
 • 23.4.2018

  Onpa kiva, että vesiurheilumahdollisuudet sisältyvät risteilyn hintaan. Kyllä kelpaisi meloa ja suppailla Karibian vesissä 🙂

  reply
 • 28.4.2018

  Oi että näyttää niin täydelliselle! Olen täysin vakuuttunut, että viihtyisin itsekin tuolla enemmän kuin hyvin. Kiva lisä toi video ja teidän uusi tube-kanava, koska kyllä liikkuvasta kuvasta saa niin paljon enemmän irti. Karibiallehan tässä alkoi tehdä mieli 😉

  Ps. aivan ihanat teidän kummatkin paidat, jotka ilmeisesti ostettu laivan shopista!

  reply
 • 28.4.2018

  Oon haaveillut jonkinlaisesta risteilystä Karibialla jo pitkään ja useimmiten haaveissani siintää valtava risteilyalus. Jokin tuossa haaveessa kuitenkin tökkii, ehkä se on se massatuotanto ja kasvottomuus. Tällainen purjeilukokemus kuulostaa paljon miellyttävämmältä tavalta kokea maailman meriä. Ihanaa pienellä porukalla hengailua ja intiimiä tunnelmaa. Ilmainen vesiurheilu on tietty myös iso plussa!!

  reply
 • 28.4.2018

  Kyllähän tuolla Karibian auringossa kelpaa! 🙂 Ja hauska teidän video, täytyypä käydä kurkkaamassa Youtubesta lisää. Omaa kanavaani en ole yli vuoteen päivittänyt kun yksin reissatessa tuo videokuvaaminen on kymmenen kertaa haastavampaa kun valokuvien ottaminen. 🙂

  reply
 • 28.4.2018

  Tällainen risteily tosiaan olisi juuri sellainen, minne itsekin lähtisin enemmän kuin mielelläni. Isot jättialukset eivät niin kovasti houkuttele, mutta tällainen intiimimpi kyllä vetää puoleensa. Paljonkin! Olisi muutenkin kokemuksena todella mielenkiintoista testata, miten sitä jaksaisi seilailla päivästä toiseen, kun laivakokemuksia löytyy lähinnä Helsinki-Tallinna ja Helsinki-Tukholma väliltä. Noh, kerran olen tullut myös Saksasta laivalla. Mutta siinäpä se 😉

  reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on