Image Alt

Matkablogi

Helsinki Puppy Parade – paljon kuvia

Täällä on vähän väsynyt bloggaaja-pennun omistaja ja hetki sitten vielä väsynyt, nyt taas täynnä energiaa oleva koiranpentu. Tänään oli Helsinki Puppy Parade. Olin kyllä kuullut tapahtumasta ohimennen ennenkin, mutta en koskaan aiemmin ollut käynyt paikalla. Kun meillä kerran sattuu olemaan niin onnellinen tilanne, että kotia valloittaa ihana koiranpentu, piti tuota iloa lähteä jakamaan muillekin koirista pitäville. Ihan en tiennyt mihin soppaan olin lusikkaani työntämässä ja hyvä niin, koska muuten olisin saattanut jäädä kotiin. Tiesin, että koirat kulkevat paraatikulkueessa ja sitä ennen ja sen jälkeen ihmisillä on mahdollisuus tulla tutustumaan niihin. Näillä eväillä lähdettiin matkaan.

Suomalaiset ovat monessa asiassa tiukkapipokansaa ja etenkin, mitä tulee koiriin. Sallisin kilteille ja tottelevaisille koirille hieman enemmän vapauksia kuin, mitä niillä tällä hetkellä lain mukaan on. Epäsosiaaliset ja tottelemattomat pysykööt remmeissään. Pari vuosikymmentä koirien kanssa liikuttuani olen aina silloin tällöin törmännyt Suomessa siihen, miten monessa paikassa edelleen ollaan koiravastaisia. Viimeksi tänä kesänä törmäsimme siihen, ettei erään ravintolan terassille saanut tuoda (rauhallista ja vanhaa) koiraa, kun taas Sveitsissä labradorinnoutaja sujahti Michelin tähden ravintolassa pöydän alle kenenkään edes kummemmin kiinnittämättä asiaan huomiota. Onneksi Suomessakin tämä kulttuuri on kenties pienessä murroksessa ja kävimmekin ennen Puppy Paradea yhdessä Armin, Tomin ja Millan kanssa Birgittan terassilla nauttimassa burgerit. Sieltä sitten suunnattiin Armin kanssa muiden pentujen sekaan Kaivariin kaikkien rapsuteltavaksi.

Tästä pitkästä alustuksesta alkuyhteenvedoksi: Helsinki Puppy Parade on mielestäni loistava idea koiramyönteisyyden nostattamiseksi.

Helsinki Puppy Parade on nimestään huolimatta sallittu ihan kaikenikäisille koirille, ei vain pennuille. Ainoa vaatimus on, että ne ovat sosiaalisia muiden koirien kanssa ja luonnollisestikin rokotettuja. Suurin osa koirista tuntui kuitenkin olevan pentuja. Aivan pieniä pentuja en tähän tapahtumaan toisi. Armi on nyt 4,5 kuukauden ikäinen ja kuukausi sitten tämä olisi voinut olla sille vielä vähän turhan jännä tapahtuma. Yleensä koiraetikettiin kuuluu kysyä saako koiran päästää moikkaamaan toista koiraa, mutta Helsinki Puppy Paradessa oli koiria ja ihmisiä niin tiuhaan, että siellä kaikki vain laskivat koiransa muiden luokse. Armi tapasikin kerralla enemmän koiria kuin koko tähänastisen elämänsä aikana. Täytyy sanoa, että oli todella hienoa, miten jokainen tänne tuotu koira oli kiltti ja sosiaalinen. Yhtäkään ärähdystä emme päässeet todistamaan, joka oli todella mukavaa.

Paikalla olleet koirattomat tuntuivat nauttivan tapahtumasta lähes yhtä paljon kuin koiranpennut. Armia käytiin tiuhaan tervehtimässä ja sen sinisistä silmistä tuli lähes yhtä monta kommenttia kuin oli rapsuttajiakin. Paras kommentti tuli kuitenkin Birgittan terassilla, kun joku sanoi Armin silmiä Mynthoneiksi! Se oli ihan uusi juttu. Paljon tuli myös kommenttia ihanan pehmeästä pentukarvasta. Voi kun Armi pysyisikin niin pehmoisena, mutta aikuiskarva tekee jo tuloaan.

Ehdimme hengailla Armin kanssa Kaivopuiston keskiosassa, lähtöpaikan lähettyvillä melkein tunnin verran ennen kuin lähdimme itse paraatireitille. Se näytti kartassa todella lyhyeltä, mutta tuntui todellisuudessa melkoisen pitkältä. Ei se jaloissa tuntunut, mutta kun reittiä reunustaa istuvat ja kyykyssä olevat sadat ihmiset, joista jokainen haluaisi moikata pentua, on eteneminen melkoisen hidasta. Kun sitten vielä edessä, takana ja sivulla kulkee myös pentuja, jotka kaikki haluavat leikkiä keskenään, on liikkuminen oikeasti todella hidasta. Armilla oli aivan superhauskaa, kun se tajusi, että se saa käydä moikkailemassa kaikkia. Hihnan toisessa päässä oli enemmän työtä, kun yritin estää supersosiaalista pentua hyppimistä ihmisten kasvoille ja pieniä lapsia kumoon. Täytyy kuitenkin olla ennen kaikkea iloinen, että on avoin ja reipas pentu. Mieluummin toppuuttelen sen toimintaa kuin yritän houkutella tutustumaan ihmisiin. Silti mieluummin toivoisin, että pennut voisivat paraatissa kulkea tapailematta muita ja tutustumiset hoidettaisiin paraatia ennen ja sen jälkeen.

Oli hauskaa tuoda ihmisille iloa koiranpennun muodossa, koska henkilökohtainen näkemykseni on, että koiranpennut nyt ovat ehkä parasta mitä maapallolta löytyy (joskin ne osaavat olla myös erittäin rasittavia). Toivottavasti mahdollisimman moni tapahtumassa vieraillut sai sopivan annoksen pentuterapiaa sunnuntaille. Nämä ovat hyvänmielen tapahtumia, joihin ei pidä suhtautua niin vakavasti. Me emme harrasta koirapuistoilua ja lenkilläkin moikataan toisia koiria hyvin harvoin. Tämä oli yksi spesiaalipäivä ja Armille jäi siitä hyvät kokemukset. Helsinki Puppy Paradeen kannattaa osallistua reippaan pennun kanssa, arkaa yksilöä en tänne toisi, koska ihmisiä ja toisia koiria on todella paljon. Tapahtuma kestää virallisesti kahdesta kuuteen. Me olimme paikalla vajaat kaksi tuntia ja jo se oli pennulle todella pitkä aika, koska Armi moikkasi sinä aikana kymmeniä ihmisiä ja kymmeniä koiria.

Seuraava pentuparaati järjestetään ilmeisesti keväällä. Jos Armi on edelleen silloin täysin sosiaalinen kaikkien kanssa, ehkä osallistumme tapahtumaan uudelleenkin. Toivotaan niin ja toivotaan myös tuleville kerroille yhtä mahtavaa säätä kuin tänään!

Tulevista pentuparaateista löydät tietoa tapahtuman kotisivuilta.

 

Miltä Puppy Parade sinun mielestäsi kuulostaa tai olitko kenties paikalla?

 

Blogia voit seurata:

Facebook | Bloglovin | Instagram | Twitter 

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on