Image Alt

Matkablogi

Unelmien Afrikka

10 päivän Etelä-Afrikan matka on nyt ohi ja olemme taas kotona. Eilen aamulla Johannesburgin hotellissa mietin jo lähes lopussa olevaa, kolmatta Afrikan matkaamme. Mieleeni tulvahti, etten olisi vielä 10 vuotta sitten uskonut, että elämäni voisi olla tälläistä. Lapsesta asti olen ollut äärettömän eläinrakas, katsonut kaikki eläinohjelmat, lukenut eläinkirjoja, minulla on ollut lemmikkeinä jyrsijöitä, kaneja ja viimeisen 20 vuoden ajan koiria. Haaveilin aina nuorena Afrikan safareista ja kaikenlaisten villieläinten näkemisestä maailmalla. Jotenkaan en silti nuorempana uskonut, että nämä haaveet olisivat oikeasti toteutettavissa. Nyt tuntuu, että elän unelmaani. Afrikkaan tai muualle maailman upeisiin paikkoihin matkustaminen ei ole mitenkään mahdottomuus, vaan täysin toteutettavissa oleva asia tavalliselle työssäkäyvälle aikuiselle. Se ei ole edes erityisen kallista.
Hotellin seinällä olevassa tekstissä luki jotain sen suuntaista kuin “tee elämästäsi sellainen kuin haluat sen olevan” ja toisessa taulussa, että “tee asioita, jotka tekevät sinut onnelliseksi”. Afrikan matkalla tunsin taas kerran suunnatonta onnellisuutta. Matkustaminen ja etenkin villieläinten näkeminen luonnossa, vapaana tekee minut onnelliseksi. Tomi on minut tähän jatkuvaan matkustamiseen opettanut ja voin sanoa olevani onnellisempi kuin koskaan ennen. Tällä hetkellä ei ole edes matkan jälkeistä masennusta havaittavissa, koska seuraavat matkat on jo tiedossa. Tämä elämäntyyli sopii meille molemmille ja me nautimme elämästä juuri tälläisenä.

Safareihin ja eläimiin ei kyllästy

Etukäteen mietin olisiko virhe lähteä uudelleen Krugerin kansallispuistoon, kun edellisestä kerrasta oli vain reilut kaksi vuotta. Tomiakin joutui vähän aikaa suostuttelemaan. Jälkikäteen voimme kuitenkin todeta, että päätös oli aivan oikea. Meillä oli aivan huippu loma ja olemme olleet taas onnemme kukkuloilla. Ei safarimatkailuun voi kyllästyä. Ei haittaa, vaikka paikka on sama, koska eläinten kanssa kaikki kuitenkin muuttuu. Puhvelilauma tulee vastaan eri paikassa kuin edellisellä reissulla ja leopardi voi vilahtaa tien yli milloin vain. Safarilla ajelu on yhtä jännitystä koko ajan, koska milloinkaan et voi tietää, mitä seuraavan mutkan takaa tulee vastaan.
Vietimme viikon eläinten keskellä ajellen ja jaksoimme katsella eläinten touhuiluja viimeisenä päivänä aivan yhtä ihastuneena kuin ensimmäisenäkin. Oikeastaan viimeisenä päivänä katselussa oli jopa vieläkin suurempaa hartautta, koska tiesimme, ettemme tulisi näkemään ruohoa maasta nyhtävää norsua tai lehtiä puiden oksilta hamuavaa kirahvia taas pitkään aikaan. Ja minulle pitkä aika tarkoittaa jo yhtä vuotta. Koska kyllä Afrikkaan on päästävä taas pian uudelleen. Sitä ennen koluamme kuitenkin vähän muitakin maanosia. 

Etelä-Afrikka on helppo ja monipuolinen matkakohde

Siinä missä eläimet ihastuttavat, niin jaksaa kyllä Etelä-Afrikkakin miellyttää edelleen näin kolmannellakin kerralla. Eikä tämä varmasti viimeiseksi vierailuksi tuossa monipuolisessa maassa jäänyt. Etelä-Afrikka on meidän mielestämme helppo matkailukohde. Afrikan maaksi kaikki on toimivaa ja suhteellisen länsimaalaista. Tiet ovat hyvässä kunnossa ja hyviä ravintoloita on helppo löytää. Ei ole pelkoa ruokamyrkytyksestä, eikä tarvitse vetää kehitysmaaraivareita. Kellokin on ihan samassa ajassa kuin Suomessa, joten kumpaankaan suuntaan matkustettaessa ei tarvitse potea jetlagia. 
Toki Etelä-Afrikassa on omat haasteensa. Maan poliittinen tilanne ei ole ihan yhtä hyvällä tolalla kuin Mandelan aikana ja maa on melko väkivaltaisessa maineessa. Me olemme kuitenkin tunteneet siellä aina olomme ihan turvalliseksi, kun noudattaa tervettä järkeä. Tosin paluumatka Krugerista Johannesburgiin ei ollut kaikkein mukavin, kun lähtömme hieman viivästyi (eläinten vuoksi luonnollisesti) ja ajelimme viimeiset pari tuntia pimeää moottoritietä pitkin. Silloin koloistaan tuntui kaivautuneen kaikki epämääräiset kuljettajat, joista osa ajoi 40 vuotta vanhoilla, täysin pimeillä autoilla hätävilkut päällä 60 km tuntivauhtia ja samaan aikaan bemarikuskit paahtoivat toista kaistaa 160 km tunnissa. Päivisin liikenne on ollut huomattavasti hillitympää ja jos vasemmanpuoleista liikennettä ei pelkää, maa sopii todella hyvin roadtrippailuun. 
Millainen meidän loma sitten olikaan? Se oli kaikkea tätä:
Aikaisia herätyksiä ja auringonnousuja.
Norsuja keskellä tietä.
Eläinlapsukaisia tekemässä kaikkea hölmöä.
Lintuja, joiden olemassaolosta emme olleet aiemmin tienneetkään.
Hieman luksusta, kiitos yhteistyöstä Lion Sands Game Reservelle.
Neljä safariajelua yksityisellä alueella Krugerin kansallispuiston sisällä.
Satoja kilometrejä omatoimista ajelua eläinten keskellä vuokra-autolla.
Savannia ja pusikkoa. Pitkää heinää ja vehreyttä sadekaudella.
Tulvien vuoksi suljettuja teitä.
Miljoona impalaa.
Lukemattomia kirahveja ja seeproja.
Suloisia, mutta pirullisia apinoita läheltä ja kaukaa.
Unohtumaton kohtaaminen kissapedon kanssa pimeällä.
Koiraeläimiä.
Kaksi hyvin onnellista matkaajaa.
Vieläkö jollekin jäi epäselväksi, miksi Afrikkaan kannattaa matkustaa? 🙂
Seuraa blogia:

Comments

 • 13.3.2017

  Minä niin haaveilen pääseväni safarille uudestaan! Olin elämäni ainoalla safarilla Masai Marassa liian kokematon ja liian nuori saadakseni siitä kaiken irti, koti-ikäväinenkin, kun olin ensimmäistä kertaa 3 kk reissussa, ja sain Masai Marasta vielä malarian mukaani lääkkeistä huolimatta. Myöskään minulla ei ollut kunnon kameraa silloin viime vuosituhannella, eli kuvamuistotkin ovat ihan surkeita :D. Mieheni ei ole koskaan käynyt Afrikassa, eikä ole kauhean innostunut, mutta kyllä minä hänen päänsä vielä käännän ja joskus me vielä menemme bongailemaan eläimiä!

  reply
  • 13.3.2017

   Voi miten harmi, ettei Masai Maran reissu mennyt putkeen ja vaikka olisikin mennyt, niin safarille voi aina mennä uudelleen ja uudelleen. Valokuvat on kyllä itselle ainakin tosi tärkeitä, joten hyvä kamera (ja linssi) merkitsee myös paljon. Toivottavasti saat miehesi suostumaan. Hän ei selvästikään tiedä, mistä jää paitsi. 😀

   reply
 • 13.3.2017

  Vaikuttaa kyllä, jälleen kerran, niin upealta Afrikan reissulta! Täällä järjettömän Afrikka-kaipuun kourissa teidän kuvat on kyllä ollut sekä myrkkyä että aiheuttanut paljon ihastuneita huokauksia!

  Mä kaavailen jo syksylle reissua Krugeriin, joten jään innolla kyllä odottelemaan reissun muitakin juttuja. 🙂

  reply
  • 13.3.2017

   Wau! Te ette kyllä sitten paljoa aikaile seuraavan Afrikka-reissun kanssa. 😀 Olen kyllä muillekin sanonut, että jos vaan eläimistä ja safareista tykkää, niin Afrikkaan jää kova kaipuu ja sinne haluaa palavasti takaisin. En siis ihmettele yhtään! Toivottavasti saat aiemmista ja tulevista postauksista hyviä vinkkejä Krugeriin. 🙂

   reply
  • 13.3.2017

   No, tuo parisuhteen toinen osapuoli reissaa tuolla aika paljon (on paraikaakin Johannesburgissa), että nyt on sellainen fiilis, että jos en muuten sinne pääse, niin lyöttäydyn vaikka väkisin matkaan 😀 Mutta joo, mä innostuin kyllä ehkä vähän liikaakin ja olen tainnut teidänkin Krugerin jutut lukea jo muutamaan kertaan läpi. Saa nähdä laantuuko innostus toisen reissun jälkeen sit normaalille tasolle, vai jäänkö mä ikuisesti potemaan Afrikka-huumaa.

   reply
  • 14.3.2017

   Toivotaan, että sun innostus palautuu normaalille tasolle, koska toisinaan tämä vakava Afrikka-huuma on jo vähän rasittavaa. 😀 Minä puolestani lueskelen tarkkaan teidän Namibia-postauksia. 😉

   reply
 • 13.3.2017

  Arvasin, että kyllä teidän reissusta hyvä tulee. Ollaan mietitty samaa, että safarille voi sinänsä lähteä milloin vaan uudelleen, kun eläinkohtaamiset on aina erilaisia kuin ennen koetut. Toisaalta kaipa muutkin kohteet voi yllättää vaikka menisi tismalleen samaan paikkaan, jos valitsee vaikka eri vuodenajan. Olipas muuten upea tuo auringonnousukuva!

  reply
  • 14.3.2017

   Kyllä tästä reissusta tosiaan tuli hyvä. Vieläkin hymyilyttää. 😀 Me ollaan muutamissa muissakin kohteissa käyty jo useampaan otteeseen ja ainahan niissä jonkin verran eroa on. Ei se ole ollenkaan huono juttu palata hyviin paikkoihin uudelleen. 🙂

   reply
 • 13.3.2017

  Etelä-Afrikka on ihana, ei siitä pääse yli eikä ympäri 🙂 Aivan mahtavia kuvia taas kerran ja vaikuttaa aivan ihanalta lomalta. Luen muuten tällä kertaa kirjaa "101 Kruger Tales" (Jeff Gordon), sinäkin saattaisit tykätä siitä! Hauskoja kertomuksia eläinkohtaamisista Krugerissa 🙂

  reply
  • 14.3.2017

   Ihanaa, kun muutkin ovat ymmärtäneet Etelä-Afrikan ihanuuden. 🙂 Pyörittelin itseasiassa tuota kirjaa Krugerin myymälöissä pariinkin otteeseen ja nyt jo vähän harmittaa, etten ostanut sitä!

   reply
 • 13.3.2017

  Voi miten upeita kuvia jälleen! Safarikuumeeni sen kuin kasvaa. Seura puuttuu edelleen, mutta voisinhan ostaa jonkun valmiin paketin Johannesburgista yhdelle.

  reply
  • 14.3.2017

   Tämä blogi saattaa nyt tosiaan hieman kasvattaa safarikuumetta monen postauksen verran. Onneksi on tosiaan mahdollista buukata myös tuollainen valmis paketti, jos muuta perhettä on mahdoton saada reissuun mukaan.

   reply
 • 14.3.2017

  Kylläpä oli odotettu postaus 😀 Mä oon luvannut tuolle sulhasentekeleelle että kunhan toi syksyn häämatka saadaan alta pois niin seuraava pitempi reissu suuntautuu jonnekin muualle ku jenkkeihin – Afrikka, Aasia tai Australia ois herran toiveissa. Saapa nähdä mihin näistä päädytään.
  Upeita kuvia ja innolla ootellaan seuraavia postauksia!

  reply
  • 14.3.2017

   Ääni sekä Afrikalle että Australialle! 😀 Tosin saatan seuraavan kaukomatkan jälkeen suositella sitä Aasiaakin. 😉 Mutta eläinten ystävälle Afrikka ja Aussit on ehdottomasti upeita kohteita. Afrikassa eläimiä on vielä vähän helpompi nähdä luonnossa. Ausseissa taas ne kohtaamiset on erilaisia, koska eläimet on vaarattomampia (käärmeitä ja hämppiksiä lukuunottamatta, mutta niitä on Afrikassakin).

   reply
 • 14.3.2017

  Voi ihanuus, mitä kuvia! Kyllä on odotettu näitä Afrikan kuvia ja kirjoituksia ja täytyy sanoa, että alkaa se mieli itsellänikin haluta tuonne Safarien suunnalle Afrikkaan. Kivaa kun olette takaisin, täällä kovasti jo odotetaan seuraavia matkatarinoita!

  reply
  • 14.3.2017

   Eikä! Olenko mä saanut jo sinutkin kiinnostumaan Afrikasta. :O Anteeksi ja voi miten ihanaa! 😀

   reply
 • Taru
  15.3.2017

  Voi eiii… 🙂 Meille on nyt syksyks varattu safarille tollanen luksus-lodge ja kolme kokonaista päivää. Koko matka on jotenkin niin uskomaton, että en edes uskalla alkaa haaveilemaan ja suunnittelemaan kun pelkään että jotain tapahtuu eikä me päästäkään sinne… Sellanen liian hyvä ollakseen totta -fiilis. Mutta kyllä nämä sun postaukset tulen lukemaan todennäköisesti useampaan kertaan 🙂

  reply
  • 16.3.2017

   Oi miten ihanaa! Kyllä te pääsette ja siitä matkasta tulee unohtumaton. 🙂 On huippua, kun on mitä odottaa.

   reply
 • 15.3.2017

  Voi kuinka ihanalta teidän reissu kuulostaa! Ja aivan mahtavia kuvia, kuten aina!
  Eläinrakkaana mullekin monet unelmien matkakohteet ovat sellaisia, joissa pääsisin näkemään "villiä" luontoa; eksoottisia eläimiä oikeissa elinympäristöissään. Ja kuten sanoit, onneksi nykypäivänä matkustaminen on helppoa ja suhteellisen edullistakin. Kaikki unelmat ovat siis toteutettavissa 🙂

  reply
  • 16.3.2017

   Todellakin moni unelmista on toteutettavissa. En uskaltaisi ehkä sanoa, että ihan kaikki 😀 mutta todella useat kylläkin. Eläimiä on vaan ihan parasta nähdä omassa elinympäristössään!

   reply
 • 16.3.2017

  Tuo on täydellinen elämänasenne :). Hyvä te! Pikkuhiljaa alan itsekin lämmetä ihan tosissaan safari-ajatukselle, kun katselen teidän kuvianne ja luen postauksia :).

  reply
  • 16.3.2017

   Elämästä pitää nauttia. 🙂 Safarit voi todellakin toteuttaa luksusmatkailuna, joten sopisi varmaan sullekin!

   reply
  • Jerry / Pako Arjesta
   16.3.2017

   Todellakin pitää :)! Ehdottomasti toteutetaan luksusversiona sitten, kun päätetään lähteä safarille. Tiiallehan tuo on ollut unelma jo vuosikausia, mutta itse vasta pikkuhiljaa lämpenen ajatukselle :P.

   reply
 • 16.3.2017

  Ihania kuvia Afrikasta! Oma matkani sinne odottaa vielä sopivaa aikaa, haluan viipyä vähintään kuukauden reissussa. Mutta yhtä asiaa mietin lueskellessani tarinoita safareilta, eikö kukaan muu kuin minä huolestu näiden eläinten puolesta? Oma safarini Intiassa innoitti ryhtymään heti tiikerikummiksi ja Intiassahan villieläinten tilanne on aika hyvä. Afrikassa näitä tapetaan kovaa kyytiä.En tahtoisi olla ilonpilaaja, mutta nämä ihanuudet tarvitsevat apua 🙂

  reply
 • 16.3.2017

  Siis ihan mieletön! Seurailinkin Instassa teidän reissua ja olis kyllä ihana käydä itsekin samantyyppisellä reissulla..!

  reply
  • 16.3.2017

   Oli kyllä taas ihan mieletöntä! Tykkäisit varmasti. 🙂 Vähän nihkeästi saatiin reissun aikana kuvia instaan, kun ainoa kunnollinen netti oli reissun aikana Lion Sandsissa, joten kuvia on tulossa paljon lisää tällä tavalla takautuvasti.

   reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on