Image Alt

Matkablogi

s

Hyvän Joulun toivotukset

“Hanget korkeat nietokset…”
Niitä ei täällä Etelä-Suomessa näy, vaikka meidän pihan pielessä vielä tänään näinkin pienen läntin lunta. Ei ehkä saisi, mutta sanon silti, että lumitilanne toisi kyllä enemmän joulufiilistä. Tällä hetkellä se on vielä hieman kateissa, vaikka hihhuloinkin jo eilen työpaikalla tonttulakki päässä. Voisin melkein väittää sen olevan sama, joka näkyy alla olevissa kuvissa, ainakin se oli aivan samanlainen, ja jo aavistuksen kellastunut. 
Minulla on tänään synttärit ja Tomi oli kääräissyt lahjapaperiin icebugit. Ne olivat oikein mieluisa yllätys, koska olen suunnitellut näiden “turvakenkien” hankintaa jo useamman vuoden. Nyt ei enää tarvitse sipsutella varovasti pientareita pitkin, vaan voin reteästi kävellä jäisiäkin katuja pitkin ilman pelkoa jalkojen taittamisesta. Vaikken varsinaisesti toivokaan jäisiä teitä ja polkuja, toivon silti, että kengille tulee vielä tänä talvena käyttöä! Lumipeite toisi niin ihanasti valoa tänne pimeyteen ja minulla olisi kahdeksan tassua vähemmän pyyhittävänä.
Huomenna, aattona vietämme joulua kotonamme Tomin perheen kanssa ja joulupäivänä suuntaamme minun kotikonnuille viettämään joulua minun perheeni kanssa. En voi sanoa olevani varsinaisesti jouluihminen, mutta onhan se hienoa, kun on tapahtumia, jotka keräävät läheiset ihmiset yhteen viettämään aikaa yhdessä. On myös joka vuosi hienoa kuulla upeista, onnistuneista projekteista, joissa kerätään joulumieltä ja siten jotakin hyvää sitä kaipaaville ihmisille. Tänä vuonna mainitsemisen arvoiseen tulokseen pääsi ateriankuljetuspalvelu (onkohan tämä oikea termi?) Wolt, joka tarjosi mahdollisuuden lahjoittaa viidellä eurolla aterian kodittomalle. Suomalaiset lahjoittivat yli 10000 ateriaa! Aivan käsittämättömän hienoa. 
Meillä matkabloggaajillakin on Travel Bloggers Give Back -hyväntekeväisyystempaus taas käynnissä ja olen siinä tiiviisti mukana. Siitä kuitenkin lisää lähempänä ensi vuoden Matkamessuja!
Aina me emme ole olleet viettämässä joulua yhdessä läheisten kanssa, vaan joulu on tullut juhlittua niin Thaimaassa, Argentiinassa kuin Australiassakin. Joulu onkin monissa maissa matkailun osalta kiireisin sesonki ja muun muassa majoitusten osalta kallein aika matkustaa. Toisaalta ylimääräiset vapaapäivät voivat kompensoida korkeampia kustannuksia ja onhan se stressitön tapa viettää joulu. Ei tarvitse hössöttää siivoamisesta, ruoista tai leipomuksista, kun joku muu hoitaa ne puolestasi!
Alla olevien kuvien myötä toivotamme Sinulle hyvää ja rauhallista Joulua! 

Arvanettekin varmasti, mistä maasta nämä maailmanympärimatkan aikana otetut jouluterveiset tulevat. Luntakin oli yhtä paljon kuin tällä hetkellä kotipihassa! 

Loppuun vielä hauska pätkä eläinvideoista pitäville ja joulumieltä etsiville. Meidän koirien vanhat treenikaverit Ken ja Rimma esiintyvät tällä mahtavalla videolla.

Comments

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on