Image Alt

Matkablogi

Liian halvat lennot

Eräänä kevättalvisena päivänä sain Tomilta puhelun töihin. Lentodiileissä oli lennot Tukholmasta New Yorkiin 150 €. Tälläisiä tarjouksia tulee harvoin, jos koskaan, vastaan. Kyse oli hinnoitteluvirheestä. Tiedossa siis oli, että lennot olisi varattava juuri sillä hetkellä tai ei ollenkaan, koska kohta niitä ei olisi enää myynnissä. Kun mielessä pyörii, että halpaa kuin saippua, sitä voi vaikka unohtaa, ettei oikeastaan edes pidä siitä matkakohteesta tai, että majoittuminen on kuitenkin sikakallista kohteessa riippumatta lentojen hinnasta. Sitä vain miettii, että saadaanhan me nämä lennot, saadaanhan. Tämä siis siksi, että lentoyhtiön sivut jumittavat ja kaatuilevat, koska moni muukin suomalainen ja epäilemättä vielä useampi ruotsalainen, on päättänyt tarttua tuohon “tarjoukseen” juuri sillä hetkellä. Mutta niin meillä vain oli viiden minuutin harkinnan jälkeen juhannukseksi lennot New Yorkiin. Se matka on siis ihan kohta. Jos tarkkoja ollaan, niin ylihuomenna, kunhan Tomi ensin palaa huomenna Berliinistä.
Upea auringonnousu lentokoneesta nähtynä.
Harvoin olen yhdenkään matkan varaamista katunut jälkikäteen, mutta tätä olen. 
Ihan samalla tavalla kuin mistä tahansa tavaratalosta saattaa hulluilla tarjouspäivillä tulla ostaneeksi jotain tarpeetonta, vain siksi, kun se on niin halpaa, myös lentojen kanssa voi näköjään käydä näin. Kun se hillitön paniikki siitä, että saadaanhan me varmasti nämä uskomattoman halvat lennot, on mennyt ohi, voikin iskeä pieni morkkis. 
Mitä sitä tulikaan tehtyä? 
Hetkinen, enhän edes tykkää New Yorkista?! 
Ja, että Ruotsin kautta pitäisi vielä lentää. 
Lyhyt perillä oloaika ja suurin osa ajasta menee matkoihin. 
Muutaman hassun kaupunkilomapäivän takia pitää taas heittää koko unirytmi ihan sekaisin. 
Hinnoitteluvirheen hyödyntäminen, sehän on oikeastaan vähän moraalitonta, eikö? Joku mokaa ja me otamme siitä kaiken hyödyn irti. 
Entäs sitten valtava hiilijalanjälki? 
Tälläisten tunteiden kanssa olen palloillut tässä useamman kuukauden.
Lentokone lentokoneesta kuvattuna.
Emiratesin A380 Yosemiten kansallispuiston yllä.
Ajatukseni menivät jo itseasiassa niin pitkälle, että olen useamman kerran ehdottanut Tomille, että jos jätettäisiinkin koko New Yorkin reissu väliin. Tämä tunne on monesti lisääntynyt silloin, kun olen katsellut kuinka paljon hotellit Isossa Omenassa maksavat. Hillittömästi! Rakas aviomieheni on kuitenkin hullaantunut New Yorkiin, siinä missä hänen vaimonsa lähinnä tuntee ahdistusta jo pelkästä kyseisen kaupungin metron ajattelemisesta. Vaimo taipui ja me buukkasimme 70 euron hintaiset lentotiketit Helsingistä Tukholmaan. Näin lentojen hinnaksi New Yorkiin tuli 230 €. Eihän se tosiaankaan ole paljon mitään. Se on oikeasti jo liian halpaa.
Välillä tässä on iskenyt morkkis jo näistä omista ajatuksistakin. Eikö tässä pitäisi ottaa ilo irti ja nauttia! Minulla on edessä matka New Yorkiin, mutten haluaisi lähteä. Kunnon first world problem. Siinä vaiheessa jo vähän hävetti, kun kuulin yhden ystäväni joutuneen perumaan oman, kauan odottamansa New Yorkin matkan sairastuttuaan.

Voiko lentäminen olla liian halpaa?

Ostin talvella silmääkään räpäyttämättä tonnin lennot Buenos Airesiin. Tiedossa oli niin uskomaton risteily Silversealla Etelä-Amerikassa, ettei tehnyt hetkeäkään pahaa syöttää luottokortin tietoja lentoyhtiön sivuille. Yhtään sen enempää en kadu myöskään 340 € hintaisia eli superhalpoja tämän kevään lentoja San Franciscoon. Olin halunnut sinne jo pitkään. Itseasiassa en ole koskaan aiemmin katunut mitään ostamiani lentoja, saatika tehtyä matkaa. Mutta näitä New Yorkin hinnoitteluvirhe lentoja kadun. En ollut suunnitellut matkustavani New Yorkiin, päinvastoin, olen sanonut monesti, ettei se kaupunki niin houkuttele. Näin sanottuani ja julkisesti kirjoitettuani, matkasta tulee varmasti uskomattoman hieno. 
Mutta ihan oikeasti. Vain hullu lentää keskikesällä Suomesta New Yorkiin kolmeksi yöksi. Ja vielä parilla vaihdolla. Olen aina sanonut, että kesällä pysyn mielelläni Suomessa ja jos silloin jonnekin matkustan, niin Euroopan sisällä. Nytkin ajattelen miten kivan loman tuon kuuden päivän aikana ehtisi tehdä vaikka Sloveniassa tai Norjassa. Jossain missä ei ole metroja. 
Mutta kun ne halvat lennot hullaannutti. Asia olisi ihan eri, jos en olisi koskaan käynyt New Yorkissa. Tottakai haluaisin nähdä sen. Onhan se nyt todellakin näkemisen arvoinen kaupunki. Ihan erilainen kuin mikään muu. Mutta olen käynyt siellä jo pari kertaa. Nyt pitää vain toivoa (vai pelätä?), että käy samalla tavalla kuin Archie Gone Lebanonin Inkalle ja New York hullaannuttaa minutkin kolmannella käyntikerralla. Tomi olisi asiasta vain innoissaan, koska hän rakastaa tuota kaupunkia ja on lähdössä sinne nyt seitsemättä kertaa varmaan yhtä innoissaan kuin ensimmäiselläkin kerralla. Jos nyt totta puhutaan, niin kyllä allekirjoittanutkin jo ihan pikkiriikkisen alkaa innostua tästä matkasta. 
Finnairin A330 unikkokuosissa.

Mistä halpoja lentoja löytyy?

Jos sinäkin haluat ostaa hetken mielijohteesta hullun halpoja lentoja, kannattaa seurata suomalaista Lentodiilit sivustoa. Sinne päivittyy lähes päivittäin tarjouksia edullisista lennoista ympäri maailmaa ja lisäksi lento + hotelli yhdistelmiä.
Uudempi tuttavuus meille on ulkomaalainen sivusto Secret Flying. Se on maailmanlaajuinen sivusto, jossa on tarjouksia ympäri maailmaa. Sinne voi syöttää lähtökaupungiksi Helsingin ja määränpääksi anywhere ja sivusto näyttää kaikki huipputarjoukset. Mutta ei kannata jumittaa Helsingissä lähtökaupunkina, vaan tarkkailla hieman tarjouksia myös muista Euroopan kaupungeista eteenpäin, jos mielii kaukomaille. Tukholma, Tallinna ja Kööpenhamina esimerkiksi ovat hyvin lähellä ja niihin lentää tai lipuu laivalla erittäin edullisesti.
Hyvää juhannusviikkoa! Nauttikaa Suomen suvesta meidänkin puolesta! Me vietetään juhannus näissä maisemissa:
New York oli maailmanympärimatkamme viimeinen etappi vuonna 2011.
Oletko sinä tarttunut halpohin lentotarjouksiin? Voiko lennot olla liian halvat? Missä menee raja?
Pysy matkalla mukana:

Comments

 • 20.6.2016

  No ei ole kyllä ollu pahanhintaiset lennot! Mallorcalle ollaan joskus lennetty 59€:lla, mutta siihen nuo hurjan halvat hinnat onkin jääneet. No ehkä viime kesän Huippuvuorten lennotkin olivat superhalvat, mutta me lennettiinkin Tromssasta ja siihen tuli päälle 560km edestakainen ajomatka lentokentälle. Lapissa asuessa Helsingistä lähtevät halvat lennot kyllä hillitsee reissuhimoja aika tehokkaasti. Bongailin sikahalpoja Islannin lentoja tässä taannoin, mutta ei tullut varattua kun Rovaniemi-Helsinki -välin lennot olisivat maksaneet enemmän. 😀
  Muikeaa matkaa Nykiin!

  reply
  • 20.6.2016

   No todellakin 59 € Mallorcalle on hyvä hinta! Tuo Pohjois-Suomi on kyllä matkustamisen kannalta haasteellinen. Se on vähän sama kuin, jos me eteläsuomalaiset bongattaisiin hyvä lentotarjous, joka lähtee jostain Keski-Euroopasta kuin jos sinä näet Helsingistä lähtevän lentotarjouksen. Kiitos hyvän matkan toivotuksista. 🙂 Eiköhän tuostakin vielä ihan kiva reissu tule.

   reply
 • 20.6.2016

  Kyllä mä uskon nauttivani, kunhan Nykiin asti joskus päästään. 😀 Tiedä vaikka sitä vielä ihastuisi siihen kaupunkiin. Jotainhan siinä on pakko olla, kun kaikki sitä niin hehkuttaa. 😉 Ehdottomasti nähdään pian!

  reply
 • 20.6.2016

  En ole vielä vaikka hirveesti hotsittais. Prahaan meinasin jo ottaa, mutta en edes tiedä millon kaverilleni sopii. Tosin nyt jälkeen päin sovittu että marraskuussa kun kaverin opiskelut siellä alkanut sujumaan, joten seuraavan kerran kun diileissä tulee prahan lennot, täytyy iskeä kiinni. 3 yötä on tosiaan aika vähän heittää unirytmi häränpyllyä. En muista kauanko me siellä oltiin, mutta meillä oli tokavikana iltana varattu musikaali leijonakuninkaaseen ja oli hieman noloa kun pää kopsahteli penkkiin torkkuessa.

  Mutta katotaan ostanko yksin ensi vuonna liput nyciin, mikäli hyvä diili löytyy.

  reply
  • 23.6.2016

   Mä luulen, että meiltä jää Broadway showt väliin juuri siitä syystä, ettei varmaan pysyttäisi hereillä. 😀 Toivottavasti löydät hyvät diilit niin Prahaan kuin New Yorkiinkin. 🙂

   reply
 • 20.6.2016

  Huh, miten halvat lennot! Itsekin aina katselen tarjouksia, mutta jostain syystä niihin en vaan pysty tarttumaan (yleensä on jo toinen matka varauksessa..) Mukavaa reissua ja kiitos tuosta Secret Flying -vinkistä. Meni seurattavien listalle. Ehkä jonain päivänä mekin lähdetään spontaanisti…

  reply
 • 20.6.2016

  Heh, noin päin morkkista ei ole kyllä tullut. Tosin voin hyvin kuvitella tunteen. Mutta ihan varmasti tulee hyvä reissu!
  Minulla morkkis tuli siitä, kun tämän kesän matkojen seassa kävi jossain vaiheessa mielessä, että onko näitä reissuja ihan liika? Kuuluisiko hyvän äidin antaa lapsen olla välillä kotonakin? Olen kyllä jo moneen kertaan päässyt toteamaan, että ei niitä reissuja liikaa ole, vaikkemme juuri ole käyneet kotona kuin pyörähtämässä. Pieni neiti näyttää nauttivan kaikesta uudesta niin paljon. Ei vaikuta kärsivän 🙂 Nautitaan koko perhe nyt kun ollaan kaikki vapaalla.

  reply
  • 23.6.2016

   Eihän matkoja voi olla liikaa. 😀 Toki ymmärrän, että lapsen kanssa tuollaisia asioita joutuu miettimään. Teidän neiti taitaa kuitenkin olla vielä niin pieni, että on tyytyväisenä siellä missä vanhemmatkin, eikä kaipaa kotiin. Nauttikaa ihmeessä vapaista ja yhdessäolosta! 🙂

   reply
 • 20.6.2016

  Me ei olla ehkä mitään överihalpoja lentoja napattu, mutta muutamalla sellaisellä äkkilähtö-valmismatkalla olen nuorena käynyt, jotka siis tuli valittua halvimman hinnan perusteella. Meillä yleensä ensin tulee päätös kohteesta, ja sitten etsitään kohteeseen lennot. Eli kohdetta ei olla pelkästää halpojen lentojen perusteella valittu, mutta yleensä sitten kun on kohde varma, niin kytätään ja etsitään edullisimmat mahdolliset sopivat lennot. Voisin kuvitella sinun housuissasi vatvovani ihan samoja juttuja, mutta nauttikaa nyt vaan matkasta, älä mieti enää lentoja! 😀 New York on minustakin ihana, lähtisin uudestaan. Ehkä jos maapallon hyvinvointia miettii, niin lennot voivat olla liiankin halpoja, jos ihmiset matkustavat "vain koska se on halpaa". Silloin kun matkaan joutuu venyttämään viimeiset pennit, niin menee varmasti sinne minne oikeasti haluaa ja matkan arvostus nousee. Toisaalta, en tiedä kuinka moni sitten lisäisi matkustelua vain siksi jos se olisi halvempaa, matkailu on kuitenkin aika kokonaisvaltainen juttu.

  Viettäkää aikaa Central Parkissa, siellä saa vihreäterapiaa kaupunkiloman keskelle. 🙂

  reply
  • 23.6.2016

   Meidän majoitus on ihan Central Parkin kupeessa, joten tullaan varmasti viettämään siellä aikaa. 🙂

   Me matkustetaan niin paljon kuin meillä on lomapäiviä, mutta tälläisiä lyhyitä pyrähdyksiä olisi varmasti vähemmän, jos lennot maksaisi enemmän eli sen perusteella liian halvat lennot ei tee hyvää ilmastonmuutokselle. Tosin vähän vaikuttaa siltä, että sitä ilmastonmuutosta on jo liian myöhäistä pysäyttää anyway. 🙁

   reply
 • 20.6.2016

  En ole juuri lentänyt, niin ei ole kokemusta – kiitos vinkeistä muuten 🙂 Mutta mukavaa matkaa 🙂

  reply
 • 21.6.2016

  Mukavaa Nykin reissua!

  Ei ole tullut ikinä vielä varattua matkaa halpojen lentojen takia. Muutaman kerran kohdevaihtoehtojen perusteella on lopullinen valinta tehty lentohinnan perusteella. Monta kertaa olisi todella tehnyt mieli napata halvat lennot, mutta kun ei ole lastenhoitoa, niin lentojen halpuus haihtuu, kun hinnan kertoo viidellä.

  reply
  • 23.6.2016

   Kiitos. 🙂 Perheellisten on tosiaan varmasti "hieman" haastavampaa tartua extempore halpohin lentoihin.

   reply
 • 21.6.2016

  Haha, niin hyvä postaus! Tavallaan voin yhtyä siihen ja olla samaa mieltä, mutta sitten toisaalta en voi koskaan olla sitä mieltä että lennot New Yorkiin olis jotenkin huono asia, vaikka kohteessa ei ehtis olla muutamaa päivää kauempaa! Tosin osaan kyllä satanolla samaistua tuohon fiilikseen, kun tuntuu että jotain lentoja olis voinu harkita vähän pidempään.. Nimimerkillä mietin Tbilisin ja Bakun lentojen välillä ja päädyin jälkimmäiseen kun ne oli muutaman kympin halvemmat, ja maksoin sitten lopulta 170 euroa viisumista, jota Georigaan ei olis tarvinnu. Että nappiin meni että nasahti!

  reply
  • 23.6.2016

   Auts, miten kallis viisumi! :O Tuollaiset tekijät tosiaan vähän syö niitä halpoja lentoja. Toisaalta jos sinne Bakuun olisit joskus halunnut enivei, niin joskushan se viisumi olisi pitänyt joka tapauksessa maksaa. 🙂

   reply
 • 22.6.2016

  No on kyllä niin halpaa, että olisin varmaan langennut itsekin 🙂 Mutta kolmen yön vuoksi en kyllä ihan heti tosiaan unirytmejä pistäisi sekaisin, se on kuitenkin niin uuvuttavaa ja kropalle stressaavaa. Eli ymmärrän hyvin huolesi, vaikka onkin first world problems 😉 Toivotaan, että sytyt kaupunkiin, ja jälkeenpäin matka tuntuu kuitenkin tekemisen arvoiselta! 🙂

  reply
  • 23.6.2016

   Ainakin meillä on nyt niin hyvällä paikalla (Central Parkin kupeessa) hotelli, että sen puolesta toivon vähän enemmän ihastuvani kaupunkiin. Katsotaan mitä tästä tulee ja kuinka sekaisin saan unirytmin. 😀

   reply
 • 22.6.2016

  Vaimokin seuraa kovasti juuri tuota Secret Flying-sivustoa, mutta toistaiseksi ei ole viela osunut sopivaa lentoa kohdalle. Toisaalta olen kuullut, etta joskus nuo hinnoitteluvirheen takia naurettavan halvat lennot perutaan, joten minua ainakin pelottaisi varata jotain sellaista ja sitten saada vasta lentokentalla selville, ettei paasekaan lahtemaan. Meilla tama sijainti myos vahan rajoittaa halpoja lentoja – Maltalta pitaa ensin yleensa paasta jonnekin muualle sita halpaa lentoa varten. Mutta toivo elaa, etta viela osuisi kohdalle hyva diili 🙂

  reply
  • 23.6.2016

   Kyllä ne hinnoitteluvirhelennot perutaan nopeasti varauksen jälkeen, jos perutaan. Eli siitä ei tarvitse olla huolissaan, että vasta lentokentällä selviäisi, ettei pääsekään reissuun. 🙂 Mutta tosiaan ihan heti varaamisen jälkeen ei kannata tehdä muita varauksia, vaan odotella viikko pari, ettei lentoyhtiö peru niitä. Toivottavasti löydätte vielä hyvän diilin. 🙂

   reply
 • 23.6.2016

  Niin, itse varasin lentopisteillä halvat lennot Norjaan ensi kuuksi. No siihen se edullisuus sitten jäi, heinäkuussa kun Norja on sanoisinko vieläkin normaalia kalliimpi 😀 Hieman jälkeenpäin kaduttaa, miksi en lähetenyt samalla rahalla katsoon jaliskisoja Ranskaan…

  reply
 • 29.6.2016

  Ei aina tarvitse olla innoissaan joka asiasta. Matkat etenkin on sellainen asia, jotka yleensä varataan ajoissa, kauan ennen lähtöajankohtaa. Sitten kun se hetki koittaa, ei välttämättä huvittaisikaan lähteä, tai ainakaan juuri sinne, jonne lennot on buukattu. First world problems todellakin. Mutta tässä ongelmassa on se hyvä puoli, ettei se oikeastaan ole ongelma laisinkaan. Harvemmin nimittäin matkan jälkeen on samanlainen fiilis, kuin joskus lähtiessä. Että ei oikein huvittanut. Tai olipa tyhmä reissu. Yleensä matkasta kuitenkin nauttii ja siellä on kivaa.

  reply
 • 28.10.2016

  Hyvä postaus! Lennot eivät koskaan voi olla liian halvat 😉

  reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on