Image Alt

Matkablogi

Kahden viikon kuluttua Etelä-Amerikan kierros – laivalla!

On olemassa yksi risteilyreitti, josta olemme haaveilleet pidemmän aikaa. Tuo reitti on yhdistelmä lämpöä, jäätiköitä, vuoria ja villieläimiä. Olemme katselleet risteilyjä sinne moneen otteeseen, mutta koskaan emme uskaltaneet edes haaveilla toteuttavamme sitä alla näkyvällä laivalla. 

Silversean ultraluksusristeilyt

Silversea on varustamo, joka järjestää ei vain luksusristeilyjä, vaan ultraluksusristeilyjä. Siinä missä tavallisilla ristelyillä on hyttejä, Silversean risteilyillä on vain sviittejä. Ja kun on kyse sviiteistä, palvelukin on sen mukaista. Jokaiseen sviittiin kuuluu hovimestarin palvelut. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi kolmen ruokalajin illallinen voidaan tarjoilla ruokalaji kerrallaan suoraan sviittiin. Eihän aina jaksa pukeutua illalliselle. Ultraluksukseen kuuluu täydellinen all-inclusive. Sisältäen myös kaiken alkoholin, niin ravintoloissa, allasbaarissa kuin sviitin asukkaiden makumieltymysten mukaan täytetyssä minibaarissa. Koska raha ei laivalla liikuu mihinkään suuntaan, kenellekään ei myöskään jätetä tippiä.
Silversealla on kahdeksan laivaa ja ne risteilevät kaikilla seitsemällä mantereella, pysähtyen yli 800 eri satamassa. Tämä on enemmän paikkoja kuin yhdelläkään toisella varustamolla. Silversea tarjoaa puhdasta luksusta ja eksoottisia kohteita., jotka eivät lopu kesken. Brändi ei ole kaikkien tuntema, mutta ne jotka laivat tuntevat, tuntuvat arvostavan niitä suuresti, koska he palaavat risteilemään Silversean kyydissä aalloille kerta toisensa jälkeen. Kohta me lähdemme ottamaan selvää mitä tälläinen ultraluksus oikein on.
Niin, me todellakin hyppäämme pian Silversean luksusristeilijän kyytiin. Hain meille viime vuoden loppupuolella paikkaa Silversean pressimatkalle. Alkuperäinen suunnitelma ei toteutunut, mutta äskettäin meille tarjottiin pressimatkapaikkaa 17 päivän mittaiselle Etelä-Amerikan kiertävälle risteilylle! Siis 17 päivän (!!!) ja kyseessä on vielä reitti, josta olemme haaveilleet! Ei sitä hetkeäkään tarvinnut miettiä, muuta kuin meikäläisen esimiehen, kun astelin nöyrästi kyselemään palkatonta lomaa. Kaikki kuitenkin järjestyi ja toissapäivänä ostimme lennot Buenos Airesiin! Lähtö on jo alle kahden viikon päästä perjantaina. 
Tällä reissulla aiomme: 

Nautiskella aurinkokannella!

Hengailla meidän parvekkeella varustetussa sviitissä.

 

Juoda ihania drinksuja.

Ottaa ilon irti huonepalvelusta.

Illallistaa upeissa maisemissa.

Nähdä vuoria, jäätiköitä ja pingviinejä

Laiva on varmasti huippu, mutta niin on reittikin. Näemme risteilyn aikana toivottavasti pingviinejä, jäätiköitä, vuoria ja vuonoja. Ehkä myös valaita ja delfiinejä. Kierrämme Etelä-Amerikan kärjen ja käymme mm. Falklandin saarilla. 17 päivän aikana sää tulee vaihtelemaan +30 asteesta +5 asteeseen ja laukkuun täytyy pakata kaikkea hellekamppeista sadetakkiin sekä iltapukuun.

Näiden lisäksi meidän aikamme kuluu toki myös tietokoneella, koska pelkästä lomareissusta ei ole kyse. Tänne blogin puolelle on tulossa runsaasti päivityksiä matkan varrelta laivan wifin ansiosta. Instagram-tilimme tulee päivittymään ahkerasti, joten sieltä matkaamme voi seurata reaaliaikaisimmin. Lisäksi tuotamme kuvallista ja kirjallista materiaalia risteilystä Silversealle.

Tässä on reitti, jonka Silver Spirit meitä kuljettaa.
Meistä reitti vaikuttaa todella hyvältä. Laiva kulkee osan matkasta pitkin Chilen vuonoja ja odotukset maisemien suhteen on todella korkealla. Olemme halunneet tuolle suunnalle jo kauan ja nyt siihen tarjoutui hyvin yllättävää kautta tilaisuus. Ennen risteilyä vietämme pari yötä Buenos Airesissa – kaupungissa, johon ihastuimme kolmisen vuotta sitten. Risteilyn päätteeksi puolestaan jäämme vielä kahdeksi yöksi Chileen ja tutustumme Valparaisoon ja Santiagoon ennen kotimatkaa. Kaiken kaikkiaan olemme reissusssa kolme viikkoa, joten tiedossa on kunnon irti otto tästä Suomen kummallisen vaihtelevasta talvesta!

Kuvat Silversea.

Comments

 • 30.1.2016

  No nyt on kyllä kova reissu tulossa!!! Mulla on itsellänikin nuille seuduille jonkin verran suunnitelmia, joten ihanaa että pääsee teiän kanssa nyt ens alkuun virtuaalimatkalle. Tää on varmaan ihan unelmareissu!

  reply
  • 30.1.2016

   Kiva kuulla, että tuo suunta kiinnostaa. Toivottavasti voidaan tarjota jotain hyödyllisiä vinkkejä. 🙂 Meillä on kyllä kovat odotukset tälle reissulle!

   reply
 • 30.1.2016

  Kuulostaa aivan mahtavalta matkalta! Nuo Etelä-Amerikan maisemat ovat niin häkellyttävän upeita, että sinne suunnalle on kyllä lähitulevaisuudessa päästävä. Jäänkin odottelemaan innolla teidän reportaaseja. 🙂

  reply
  • 30.1.2016

   Eiköhän tästä hyvä reissu tule. 🙂 Kiva, että tulevat reissupostaukset kiinnostaa. Olemme pidemmän aikaa ihastelleet Patagonian maisemia ja nyt päästään edes osittain nauttimaan niistä ja toki myös sellaisesta suunnasta, joka ei esim. roadtripillä kovin helposti onnistuisi.

   reply
 • 30.1.2016

  Tää on vaan niin hurja juttu! Alkaa itsellekin tulla kuume matkata Etelä-Amerikkaan. Kiva päästä seuraamaan teidän reissua. 🙂

  reply
  • 30.1.2016

   Onhan tämä aika iso juttu. 🙂 Me ollaan jo aikaa sitten ihastuttu Etelä-Amerikkaan, joten sitä ei voi kuin suositella!

   reply
 • 30.1.2016

  Eikä!! Nyt olen kyllä kateellinen. Ihan mahtava reissu tiedossa teillä.

  reply
 • 30.1.2016

  Wau, kuulostaa upealta! Ihanaa matkaa jo näin etukäteen!

  reply
 • 30.1.2016

  No voe mahoton paikka mikä reissu teille järjestyi! Ihan mieletön! Nauttikaa täysin rinnoin, yritän fiilistellä siivellä täältä loskan keskeltä 🙂

  reply
 • 30.1.2016

  Yksi sana; vau! Itse olen haaveillut vastaavanlaisesta pidemmästä risteilystä mutta Uudessa-Seelannissa. Ei paha.

  reply
 • 30.1.2016

  No nyt on niin siistiä etten kestä!!!!! 😀 Ihana, että tää toteutui!

  reply
 • 30.1.2016

  Vau, kuulostaa niin upealta!

  reply
 • 30.1.2016

  Siis jos joskus on eeppisiä blogiyhteistöitä, niin tässä on sellainen! Wow wow wow! En ole edes pikkuisen kade vaan ihan järjettömästi 😀 Oottelen suurella mielenkiinnolla raportteja reissulta. Mahtavaa matkaa! 🙂

  reply
  • 30.1.2016

   No taitaapa tämä tosiaan olla sellainen aika eeppinen blogiyhteistyö. 😀 Ja kiitos hyvän matkan toivotuksista. 🙂

   reply
 • 30.1.2016

  Mahtavaa! Odotan innolla tämän reissun seuraamista. Luis Sepúlvedan Maailman lopun maailma taitaisi sopia täydellisesti matkalukemiseksi tuonne.

  reply
  • 30.1.2016

   Mukava kuulla, että reissu kiinnostaa. Täytyypä tutustua tuohon kirjaan. Kiitos vinkistä! 🙂

   reply
 • 30.1.2016

  Aivan mahtava! Kyllä tuollainen olisi unelmien risteily.

  reply
  • 30.1.2016

   Me niin toivotaan, että tästä kehkeytyy unelmien risteily ja luotto sen suhteen on aika kova. 🙂

   reply
 • 30.1.2016

  Aivan mieletöntä, että tämä toteutuu!! 🙂 Oon superiloinen teidän puolesta! Ne Malediivitkin onneksi ainakin hetken aikaa pysyvät paikoillaan…

  reply
  • 30.1.2016

   Kiitos Henna! 🙂 Eiköhän ne Malediivit tosiaan hetken vielä odottele meitä. Kyllä me sinne ennen pitkää mennään.

   reply
 • 30.1.2016

  Oho, aika mielenkiintoinen risteily teillä tiedossa. En edes tiennyt, että noin pitkiä risteilyjä tehdään 🙂 Ja tuolla suunnalla. Jänskää 🙂

  reply
  • 30.1.2016

   Tämähän on vielä lyhyt risteily pisimpiin verrattuna. 😀 Löytyy nimittäin vaikka maailmanympäriristeilyjäkin. Risteilijöitä menee ihan joka puolella missä vaan merta löytyy!

   reply
 • 30.1.2016

  Mielettömältä vaikuttaa. Hienosti olet onnistunut myymään itsenne reissulle!

  reply
 • 30.1.2016

  Apua miten siistiä! Ihanaa matkaa!

  reply
 • 30.1.2016

  Kuulostaa superkiinnostavalta! Ja aivan kamalaa, kuinka aikuinen nainen voi olla näin KADE tuosta tilaisuudesta ;)Jään seuraamaan!!!

  reply
  • 30.1.2016

   Haha 😀 Hyväntahtoinen kateellisuus on vielä ihan ok! Mukavaa, että jäät seuraamaan reissun etenemistä. Se alkaa ihan pian!

   reply
 • 30.1.2016

  WAU! Minähän olen aivan koukussa risteilyihin ja tuo kuvauksesi sai mut kuolaamaan. Jään odottamaan matkakuvia!

  reply
  • 30.1.2016

   Mahtavaa, että pidät risteilyistä. Näitä risteilyjuttuja tulee nimittäin näkymään täällä blogissa aika monta tässä talven / kevään mittaan. 🙂

   reply
 • 30.1.2016

  Ihanalta kuulostaa!
  risteilyt kiinnostavat minuakin, on niin monenlaisia risteilyitä että vaikea valita se sopivin reitti

  reply
  • 6.2.2016

   Niitä reittejä tosiaan riittää valinnan vaikeudeksi asti! Mutta onhan se onneksi vain positiivinen ongelma. 🙂

   reply
 • 31.1.2016

  Tästä reissusta tulee (taas) niin eeppinen! Ihan mieletöntä, että pääsette matkaan 🙂

  reply
 • 31.1.2016

  Woah, huikea matka teillä edessä! On tämä sun blogin lukeminen rankkaa kun koko ajan tulee uusia houkutuksia 😀 just nyt on niin hurja safarikuume, että toivottavasti pingviiniristeily jää sen alle 😉 ihanaa lomaa!

  reply
 • 31.1.2016

  No huh WAU!!!!!! You guys, te kyllä inspiroitte mua niin paljon! Aivan uskomatonta, että pääsette tälle matkalle! So happy for you (enkä yhtään kade… eeehhe en!) 😀 Todellakin oikeat tyypit on kyllä nyt laitettu asialle, joten täytyy nostaa laivayhtiölle hattua tästä! Jeeee!!!! Ihanaa matkaa!

  reply
 • 31.1.2016

  Voi jukra!! Nyt on kyllä mielenkiintoinen reitti 🙂 Tuosta reissusta tulee kyllä mahtava. Teidän reissut ovat kyllä aina niin siistejä 🙂

  reply
 • 31.1.2016

  Mua ihan jännittää teidän puolesta! Ihana reissu tulossa! Mä sitten haluan mennä tollaselle risteilylle, kun olen eläkkeellä. 😀

  reply
 • 3.2.2016

  Eihh miten ihana reissu teillä on tulossa! Oon kyllä nyt ihan super kateellinen!

  reply
 • 3.2.2016

  Tää kuulostaa kyllä niin upealta! Mä haluan tuonne kanssa. 😀

  reply
 • 4.2.2016

  Jee, kuulostaa ihan unelmareissulta! Valparaiso oli ehkä mun lempparipaikka Chilessä, etenkin rennon boheemin ja taiteellisen rosoisen rantakaupunkikulttuurinsa vuoksi. Sinne vielä joskus takas <3 Upeaa reissua teille, nauttikaa!

  reply
 • 5.2.2016

  En kestä!!! 😀 Mun pitää lopettaa sun juttujen lukeminen.. No en lopeta! Ihan superia mahtavaa överiä parasta <3

  reply
 • 6.2.2016

  Voi mahoton ihan huikee reissu tulossa! Onnea vaan matkaan teille, varmasti tullaan seuraamaan teidän seikkailuja! 😀

  reply
 • 11.2.2016

  Piti tulla vielä uudestaan lukemaan tämä, kun odotan juttuja, fiiliksiä, kuvia ja kaikkea tästä niiiiin paljon! Ihanaa reissua!

  reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on