Image Alt

Matkablogi

Varoitus “Perintäpalvelun” huijaustekstiviesteistä

Tämä ei liity millään tavalla matkailuun, mutta asia on tärkeä, koska tässä voi nyt olla jonkun lomarahat ja ihan ruokarahatkin vaakalaudalla. Sain tänään tekstiviestin, joka tuli lähettäjältä “Perintapalv”. Viesti meni näin:

Sinulla on avoin lasku 03.07.2014 lähtien. Maksuhäiriömerkintä voidaan merkitä teille huomenna 10.7.2014. Lasku muodostuu myöhästyneestä muistutuslaskusta, jonka summa on 2,81 euroa. Voit tarkastella laskua sekä muita tietojasi perinnän onlinepalvelusta osoitteesta www.sklaskutus.net 

Tuossa nettiosoitteessa pyydetään kirjautumaan palveluun nettipankkitunnuksillasi. Voit toki tehdä sen, mutta samalla heität hyvätit pienelle omaisuudelle. Nimiisi tullaan todennäköisesti ottamaan pikavippejä tuhansien eurojen edestä. Älä missään nimessä kirjaudu kyseiselle sivulle nettipankkitunnuksillasi!

Samanlaisia tekstareita on ollut liikkeellä jo aiemmin keväällä. Helsingin sanomien sivuilla on aiheesta toukokuussa kirjoitettu juttu. Nyt nämä kierot ovat vain menneet vaihtamaan tuon nettisivun osoitteen. Sillä minäkin ensin googletin. Sklaskutus ei kuitenkaan tuottanut tulosta, mutta perintäpalvelu ja tekstiviesti kylläkin.

Älkää hyvät ihmiset säikähtäkö näitä tekstareita. Ei teillä ole menossa luottotiedot (ellette sitten ole ihan oikeasti sössineet raha-asioitanne). Maksuhäiriömerkintä ei tule yhdessä yössä, vaan se on pidempi prosessi. Lisätietoja siitä ja luottotietojesi tarkistamisesta löydät esimerkiksi Suomen Asiakastiedon sivuilta.

Comments

 • 9.7.2014

  Mä en ymmärrä, kuinka ihmiset on vielä tänä päivänä niin luottavaisia, ettei yhtään epäile. Ainakin uutisissa usein vilkkuvat huijausviestit on jotenkin niin kämäsiä, että luulis niistä tyhmemmänkin tajuavan. Toi tekstiviesti näyttää kuitenkin yllättävän "aidolta", siinä kun ei edes pahempia kirjoitusvirheitä ole.. mutta ei tulis kyllä mieleenkään tuollaisen viestin perusteella (ja "perintapalv" lähettäjänä) näpytellä nettipankkitunnuksia minnekään.

  reply
  • 10.7.2014

   Toiset vaan on hyväuskoisempia kuin toiset. Tekstari oli melkein uskottavampi kuin se itse nettisivu. Nykyajan varkaudet on erilaisia.

   reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on