Image Alt

Matkablogi

Me lähdetään Etelä-Afrikkaan safarille

Pitkäaikainen
haaveeni on toteutumassa! Me lähdetään Afrikkaan safarille! Olen aivan täpinöissäni, vaikka matkaan on vielä aikaa useampi kuukausi. 

Niin pitkälle
kuin muistan, olen aina haaveillut safarimatkasta Afrikassa. En oikeastaan
ymmärrä miten emme ole sellaisella aiemmin käyneet. Olen kai aina ajatellut, että
Afrikka ei ole se helpoin manner omatoimimatkailulle ja valmiit safaripaketit
taas ovat aivan järkyttävän hintaisia. Monet matkakohteet ovat määräytyneet myös vain halpojen lentojen perusteella. Toistaiseksi olemme käyneet safarilla ainoastaan Sri Lankassa Yalan kansallispuistossa, josta nämä tämän postauksen kuvatkin ovat. Teen siitä joskus myöhemmin kunnollisen postauksen.

Alaskassa ollessamme
näimme paljon eläimiä (en ole ehtinyt vielä sinne asti blogissa ;)). Villieläinten näkeminen ja valokuvaaminen on meille molemmille todella
palkitsevaa. Siitä saa uskomattomat kiksit, kun näkee uusia eläimiä niiden luonnollisessa asuinympäristössä. Minulle tästä onkin tullut yksi kriteeri matkakohdetta valittaessa, siellä pitää nähdä eläimiä. Jo Alaskassa
päätimme, että seuraava kaukomatkakohteemme on jossain päin Afrikkaa. Safarille
on päästävä.

Tapasimme Skagwayn maisemajunassa jenkkipariskunnan, jonka kanssa
ryhdyimme juttelemaan matkailusta. Nainen oli asunut useita vuosia
Etelä-Afrikassa ja suositteli sitä meille kovasti. Suomessa ryhdyin heti tutustumaan paremmin
Etelä-Afrikkaan ja totesin sen olevan paljon helpompi maa omatoimimatkailijalle
kuin mitä olin etukäteen ajatellut. Turistit vuokraavat siellä usein autoja ja
tunnettuun Krugerin kansallispuistoonkin saa ajaa omalla autolla seeprojen,
leijonien ja kirahvien sekaan, uskomatonta! Sinne siis. Voitaisiinko lähteä heti huomenna!

Työpaikalla ei
nyt varsinaisesti ihan innosta kiljuttu, kun lomalta paluun jälkeen ryhdyin tapani
mukaan kyselemään heti milloin saan pitää seuraavan lomani. Ajankohdasta
päästiin kuitenkin yksimielisyyteen juuri sopivasti samana päivänä, kun
Lufthansa julkaisi lentotarjouksensa. Lennot Johannesburgiin nappasimme 550 eurolla
ja nyt matkasta on todellakin tulossa totta. Marraskuussa karistamme loskat kengän pohjista ja suuntaamme laskemaan seeprojen raitoja!

Tällä hetkellä karkea matkasuunnitelma on Johannesburg – Kruger National Park – Swasimaa – Lesotho- Lento Johannesburgista Kapkaupunkiin ja takaisin.
Aikaa on vain pari viikkoa, joten tiukalla aikataululla mennään jälleen.
Kun olimme
saaneet alustavan reittihahmotelmamme tehtyä, Tomi totesikin, ettei nämä meidän
matkat kyllä mitään lomailua ole 😀  


Nyt peräänkuulutan kaikkia mahdollisia Etelä-Afrikka tärppejä! Kuulisin enemmän
kuin mielelläni kaikki mahdolliset ja mahdottomat kokemukset Etelä-Afrikasta. Linkkailkaa
ihmeessä blogipostauksia tai mitä tahansa Etelä-Afrikkaan liittyvää mieleen
tuleekaan. 

 

Comments

 • 2.7.2014

  Allekirjoita niin tuon, että eläinten näkeminen luonnollisessa ympäristössään on ihan mahtavaa! Minua ei saisi kirveelläkään eläintarhoihin yms. kauhumestoihin, jossa eläimet ovat esineellistetty ihmisten töllisteltäviksi. Ihan mahtava reissu teille taatusti tulossa! Kyllä mekin joskus safarille, iha varppina! ^_^

  reply
  • 2.7.2014

   Eläinkohtaamiset luonnossa jää ainakin mulle parhaiten matkoilta mieleen. Tuntuu, että muista Australiastakin jokaisen kengurun 😀 Me käydään kyllä eläintarhoissakin, jos tiedän niiden olevan hyviä ja joissa eläinten virikkeellistäminen ja kohtuulliset asuintilat otetaan huomioon. Valitettavasti vain kaikille eläimillä ei tarhaoloissa voida mitenkään järjestää hyviä oloja, eikä niitä pitäisi pitää eläintarhoissa. Toiset eläimet taas voi niissä oikeasti ihan hyvin.

   reply
  • 2.7.2014

   Mä oon ehkä vähän eri mieltä eläintarhoista ja siitä kuka voi määritellä, että eläimet voi siellä hyvin (=paremmin kuin luonnossa). Mutta se on jo ihan eri keskustelu, joten ehkä pidän sanaisen arkkuni suljettuna 😀 Mutta tulee varmasti huippu reissu teille!

   reply
  • 2.7.2014

   Ilman muuta saa olla eri mieltä ja tämä olisikin oikeasti hyvä ja mielenkiintoinen keskustelun aihe. Ehkä sille löytyy vielä joku sopivampi paikka joskus myöhemmin 🙂

   reply
  • 2.7.2014

   Varmasti! Omassa blogissani on aiheesta keskusteltukin monet kerrat, mutta edellisestä taitaa olla jo hetki aikaa. Voisin ehkä taas joku päivä vähän kuumentaa tunteita ^_^ Tänään nähtiin luonnossa jotain ihan ihmeellisiä rämemajavia ja oli kyllä päivän kohokohta! Ai jestas ne oli hassuja jättirottia.

   reply
  • 2.7.2014

   Kuumenna ihmeessä tunteita. On hyvä saada ihmiset ajattelemaan. Mä bongasin FB:stä kuvan niistä ihanista majavista <3 Ne olisi varmasti olleet meidänkin päivän kohokohta tietämättä mitä kaikkea muuta upeaa teidän päivään kuului 🙂

   reply
 • 2.7.2014

  Kuulostaa aivan mahtavalta! Ja juurikin se että voi ominpäin ajella autolla eläinten seassa, eikä tarvitse raahautua ison ryhmän mukana. Tuo on kyllä nyt munkin haavelistalla 🙂 Eläinkohtaamiset on reissujen parasta antia!

  reply
  • 2.7.2014

   Juu, me ei tykätä isoista ryhmistä, pienet kyllä vielä menee. Vasta nytkö safari pääsi sun haavelistalle? 😀

   reply
  • 2.7.2014

   Se on ollut aiemmin vain semihaave, koska olen luullut, että noilla safareilla kuljetaan aina hirveissä laumoissa. Enkä mä ole yhtään laumaeläin 😉 Tää kuloostaa paljon paremmalta!

   reply
  • 2.7.2014

   Sama vika! Omalla autolla on muutenkin kivoin liikkua, kun saa mennä minne huvittaa, milloin huvittaa. Ja ennen kaikkea, saadaan tuijottaa kirahveja vaikka tunti, jos halutaan.

   reply
 • 2.7.2014

  Heeeei tosi hienoo et ootte päättänyt lähtee tänne! Tosin viimeisen puhelumme mukaan arvelinkin, että ei siinä kauan mene, kun päädytte jo varaamaan matkan/lennot. 😀
  Lähteekö J ja M mukaan vai menettekö Tomin kanssa kahdestaan? 🙂 Jos itselleni ei olisi tullut näitä työkuvioiden muutoksia, niin olisi tullut itsekin lähdettyä johonkin. Noooo, joskus vuoden päästä ehkä sitten.

  reply
  • 2.7.2014

   Me ollaan tunnetusti aika nopeita liikkeissämme 😀 Toistaiseksi vain meillä on lennot ostettuna. Se, saammeko matkaseuraa mukaan vai ei, selvinnee varmaan tässä lähiaikoina.

   reply
 • 2.7.2014

  big five

  Taas kade!
  Golfiin hurahtaneena legendaarisen Ernie Elsin legendaarinen viinitila
  http://www.ernieelswines.com/

  Viinitilat vinkkinä 🙂

  reply
  • 2.7.2014

   Toivon tosiaan, että bongataan kaikki big fiven eläimet 🙂 Täytyypä käydä tutustumassa tuohon linkkiin, kiitti!

   reply
 • 2.7.2014

  Upeaa, tosi kivaa että pääsette safarimatkalle sinne saakka…norsufanina kelpaisi tuollainen matka minullekin 🙂

  reply
 • 2.7.2014

  Safarimatka Etelä-Afrikkaan on minunkin unelma. Ilmeiseti kuljette Keugerin luonnonpuistoon ja sieltä eteenpäin Swasimaa, Lesotho vuokra-autolla? Tiedätkö, onnistuuko rajanylitykset siellä helposti?

  reply
  • 2.7.2014

   Kyllä, vuokra-autolla on tarkoitus huristella menemään noissa kolmessa maassa. Käsittääkseni rajan ylitykset pitäisi sujua ihan helposti. Mosambikin puolelle raja on käsittääkseni haastavampi, mutta sinne en Tomin harmiksi suostu lähtemään (tiet huonossa kunnossa, eikä niin turvallista).

   reply
  • 2.7.2014

   Kiitos tiedosta, odotan jo innolla postauksia tästä upeasta matkastanne 🙂

   reply
 • 2.7.2014

  Vautsi, hieno juttu! Tämä on täysin omakin haaveeni! Eläimet luonnossa ovat todellakin ihania. Hienoa, että teidän haave toteutuu! Ehkä saamme mekin aikaiseksi mennä tuonne parin vuoden päästä kun on muita haaveita ensin toteutettu :).

  reply
 • 3.7.2014

  Wautsi, upeaa! Mun haaveeni myös, vaikka olen vähän arka tuon Etelä-Afrikan suhteen… Toinen ehdoton haave olisi Madagaskar, mutta se on aika vaikeasti toteutettavissa…ehkä sitten joskus.

  reply
  • 3.7.2014

   Minäkin haluaisin Madagaskariin ja pienen hetken tutkin myös sitä yhtenä vaihtoehtona. Makit on aivan mielettömän suloisia otuksia ja siellä niitä riittäisi. Etelä-Afrikka on kuitenkin matkailumaana ehkä 100 kertaa helpomman tuntuinen kuin Madagaskar.

   reply
  • Anonyymi
   1.9.2014

   Madagaskar ei ole erityisen vaikeasti toteutettavissa, jos matkalaisella on joko jonkin verran rahaa tai sitten jonkin verran aikaa, kärsivällisyyttä ja sopeutumiskykyä. Sisäisiä lentoja löytyy, joten maanteitä pitkin ei ole pakko körrötellä. Maitse matkaaminenkin tosin onnistuu mainiosti esim. käyttämällä jonkin paikallisen matkatoimiston palveluita (auto&kuski, mitään nelivetoa ei tarvitse yleisimmillä reiteillä). Suurimpaan osaan upeimmista kansallispuistoista pääsee em. tavoilla. Ranskankielentaito plussaa, mutta englannillakin pärjää jotenkuten. Sinne vain!

   reply
 • 3.7.2014

  Etela-Afrikka on aivan upea, tulee varmasti hieno reissu! En ikina bloggaillut omasta reissustani mutta voin suositella maata lampimasti kaikille. Ma keskityin omalla matkallani Garden Routeen, pieniin kaupunkeihin sen varrella, safariin ja sit Kapkaupunkiin. Etela-Afrikassa on kuitenkin helppoa ajella (vaikka ajetaankin vaaralla puolella tieta), ihmiset on ystavallisia ja siina maassa on vaan jotain maagista taikaa puhumattakaan safari kokemuksista. Voisin lahtea heti takaisin!

  reply
  • 3.7.2014

   Ihana kuulla, että tykkäsit 🙂 Mulle on jo pelkästään kuvien ja juttujen perusteella tullut sellainen tunne, että tulen rakastumaan maahan ihan totaalisesti ja sun kommentti vielä vahvistaa sitä. Meiltä kyllä jää ainakin tällä reissulla Garden Route välistä ja keskitytään enemmän pohjoisen safarimaisemiin.

   reply
 • 3.7.2014

  Voi ihanuus, olen niin iloinen, teidän tulevasta reissusta. Minulle ovat suuria iloja aivan tuntemattomienkin matkat, haaveiden toteutumiset. Se vaan on aina niin ihanaa odottaa reissuun lähtöä, jopa ihan viikonlopun. Siinä on varmasti vaara, että rakastuu noihin maisemiin. Onnittelut! 🙂

  reply
 • 3.7.2014

  Tulee varmasti mainio matka 🙂 Mulla on blogissa juttua eteläisen Afrikan kiertoreissusta. Jos kiinnostaa niin käy vilasemassa: http://msafiri-traveller.blogspot.fi/ Etusivulta löytyy heti linkki aina tietyn reissun juttuihin ja kuviin 🙂 Tunnisteista löytyy myös linkit tietyn maan juttuihin. Kapkaupungissa itse tykkäsin pienestä vaelluksesta Pöytävuorelle, voin myös suositella järjestäjää! Lisäksi tietysti piti tehdä Cape point & peninsula-reissu eli käydä noi Kapkaupungin perinteiset nähtävyydet/paikat.

  reply
  • 3.7.2014

   Toki kiinnostaa 🙂 Olen kyllä tainnut joskus nuo sun matkakertomukset kahlatakin läpi, mutta kävin nyt uudestaan lueskelemassa läpi. Cape Point & peninsula on Kapkaupungin ohjelmalistalla. Halutaan ehdottomasti nähdä pingviinit.

   reply
 • 3.7.2014

  Ooh, huikee reissu teillä (taas) edessä! Innolla odottelen sieltä kuvia ja tarinoita. Itsellä koko Afrikka on vielä ihan reissamatta (Egyptiä lukuunottamatta, heh), joten mielenkiintoista lukea siitä 🙂

  reply
  • 3.7.2014

   No mutta Egyptihän on Afrikassa 😀 Mä en ole käynyt edes siellä (Tomi on), joten mulle Afrikka on aivan uusi maanosa. Sen jälkeen olisi enää Etelämanner käymättä ja sinne pääsemistä saakin sitten odotella ehkä eläkeikään asti…

   reply
 • 4.7.2014

  Ihanaa! Reissusta tulee aivan mahtava ja ikimuistoinen. 🙂 Mä olen aina halunnut nähdä kirahveja luonnossa, joten kerro niille terveiset täältä yhdeltä pitkältä tytöltä!

  reply
 • 4.7.2014

  Kuulostaa ihan mahtavalta!! Me käytiin Ugandan reissun yhteydessä safarilla – tehtiin siitäkin tosin omatoimimatka. Eli vuokrattiin kuski pakun kanssa joka ajoi meidät kansallispuistoon ja puistosta sai puisto-oppaan autoon mukaan. Majoitukset järkkäsimme itse, eli yövyimme teltoissa yhden "lodgen" alueella virtahepojen yötouhuja kuunnelleen, meikäläinen aika paniikissa… 🙂 Varmasti hieno reissu tulossa!

  reply
  • 6.7.2014

   Kivalta kuulostaa tuo teidän Ugandan reissukin. Pitääpä käydä kurkkimassa blogiasi, jos siellä on siitä juttua ja kuvia 🙂 Kaikki Afrikkaan liittyvä kiinnostaa tällä hetkellä.

   reply
 • 14.7.2014

  Kuulostapaa hienolta seikkailulta! Ehkä kutittelisi itseäkin, olen vaan vähän sellainen mamis-matkaaja 😀 Mutta en kyllä malta odottaa tarinoita!

  reply
  • 14.7.2014

   Hah 😀 Sitten pitää vaan pistää vähän enemmän euroja tiskiin ja maksaa järjestetystä safarista. Ne on kyllä ainakin ihan turvallisia. Kiva kuulla, että mun tarinoita odotellaan 🙂

   reply
 • Ida
  15.7.2014

  Tämä kuulostaa mahtavalta! Ja niinhän se pitää mennäkin, että yhden reissun jälkeen aletaan suunnitella toista 😉

  reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on