Image Alt

Matkablogi

Uneton Seattlessa

Näkymä Columbia Towerista

 
Voiko enää kliseisempää otsikkoa ollakaan. Mutta kun se on totta. Illalla kymmenen jälkeen olin vielä päivittämässä Facebookiin, että tänä yönä ei ainakaan olla unettomia Seattlessa. Väsytti meinaan sen verran reippaasti. Onneksi sen päivityksen kanssa oli joku ongelma, eikä se mennyt läpi. Ei olisi nimittäin pitänyt lainkaan paikkaansa. Uni tuli kyllä pian, mutta vain reiluksi kolmeksi tunniksi. Tätä kirjoittaessa kello Suomessa näyttää yhtä iltapäivällä ja täällä on kello kolme yöllä. Eilen illalla otin Melatorest -tabletin ennen nukkumaan menoa, mutta minulle tuli jotenkin huono olo sen jälkeen. Ei siis tehnyt mieli ottaa sellaista uudelleen. Liekö sen avulla olisi unta riittänyt pidempään.

Sanomattakin on selvää, että Tomi on ihan täydessä unessa tuossa vieressä. En tiedä onko kellään muulla yhtä hyvät unenlahjat kuin Tomilla. En kuitenkaan jaksa stressata nukkumisesta. Tässä on pari viikkoa aikaa päästä paikalliseen rytmiin. No worries. Sitä paitsi, mikäs tässä on blogia päivittäessä. Voin jo etukäteen kertoa, että seuraavan viikon aikana tänne tuskin päivityksiä tulee. Tänään iltapäivällä hypätään risteilijän kyytiin Vancouverista ja laivalla tuskin on taaskaan muuta nettiä kuin sikakallis ja hidas satelliitin kautta toimiva yhteys. 

Eilisestä on edelleen jalat aivan rikki. Käveltiin ympäri Seattlea koko päivän. Ihan yhtä lämpimistä keleistä ei päästy nauttimaan kuin mistä Suomessa tällä hetkellä nautitaan, mutta onneksi loppupäivästä aurinkokin paistoi. Seattlesta teen oman postauksen joskus matkan jälkeen, kun saan käytyä kaikki kuvat läpi.

Pike Place Marketilla Seattlessa on aina porukkaa.

Reilun neljän tunnin kuluttua lähtee meidän bussi kohti Kanadaa. Vancouverin satamassa meitä odottaa Holland-America yhtiön risteilijä Ms Oosterdam. Tuo on selvästi pienempi alus kuin ne millä olemme Karibialla seilanneet, mutta halusimme parvekehytin ja sellainen löytyi tältä laivalta edullisimmin. Hieman huolestuimme, kun luimme varauksemme jälkeen, että tämä yhtiö vetää puoleensa hieman iäkkäämpiä laivamatkustajia… Noo, me ollaan ennenkin tultu jenkkivanhusten kanssa ihan hyvin toimeen 😀 Eikä nämä todellakaan mitään biletysristeilyjä ole muutenkaan.

Tälläinen risteilyreitti meillä on edessä:

Eilen intoiltiin, kun Seattlessa oli kirkas sää ja näimme kaukaisuudessa häämöttävän 4392 metrin korkuisen Mount Rainierin lumisen huipun. Jotenkin voisin kuvitella, että parin viikon kuluttua ei yksi lumihuippuinen vuori saa enää aikaan mitään ihmeellistä reaktiota. Tulemme varmasti näkemään niitä Alaskassa enemmän kuin tarpeeksi 🙂 
Pitäkäähän peukkuja, että säät suosii ja että nähtäisiin valaita (ihan miekkavalaatkin riitäisi mulle)! Mä niiiin odotan upeita maisemia, rentoutumista ja hyvää ruokaa.

 

Comments

  • 26.5.2014

    Nauttikaa ja upea reissu teille varmasti tulossa! 🙂 Vähän kade pitää olla myös tuosta Seattlesta, se on ollut haaveena pitkään itselläkin.

    reply
  • 2.6.2014

    Oi että mä olen kade kun teillä taas tälläinen ihana reissu! Isot onnittelut häiden johdosta ja kokemusrikasta matkaa, toivottavasti näette valaita!

    reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on