Image Alt

Matkablogi

Suomen suurin Coca-Cola kokoelma?

Voisi kai sanoa, ettemme ole hillittömän matkustusinnostuksen suhteen aivan tavallinen pariskunta, mutta meillä ei myöskään ole ihan tavallinen koti. Sieltä nimittäin löytyy yksi Suomen suurimmista ellei suurin yksityisomistuksessa oleva Coca-Cola kokoelma. Nyt haluaisimme selvittää onko se suurin? 

Meitä on vain kaksi aikuista ja kaksi koiraa. Pari vuotta sitten taloa etsiessämme ehdoton vaatimus oli silti kolme makuuhuonetta. Alle sadan neliön taloja emme edes katselleet. Meillä on paljon tavaraa. Aivan liikaa, jos nyt ihan totta puhutaan. Luin joskus ennen muuttoa artikkelin muuttamisesta ja siinä kerrottiin, että keskiverto ihmisellä (vai perheellä?) on kotonaan 20000 tavaraa. Mietin ensin, että onpa järjetön määrä. Mihin niitä kaikkia muka tarvitsee. Sitten tajusin, ei hitto, meillä on ainakin 100000 tavaraa, eikä varmaan edes riitä. Pääsyyllinen tähän tavaramäärään on Tomi. Tässä on Tomin huone, jota myös cokishuoneeksi kutsutaan.

Coca-Cola on yksi maailman tunnetuimmista brändeistä ja se on hyvin tuotteistettu. Ympäri maailmaa ja etenkin Jenkeistä, löytyy tölkkien ja pullojen lisäksi mielettömät määrät erilaisia cokistavaroita. Nämä tavarat taas houkuttelevat keräilijöitä. Coca-Cola on varmasti yksi maailman keräillyimmistä merkeistä. Keräily on niin suosittua, että Coca-Cola Company on tehnyt jopa ohjeistuksen keräilyn aloittamisesta. Tomilta nämä ohjeet ovat jääneet lukematta, koska jo kohta kaksi ohjeistaa keskittymään tiettyyn kategoriaan. Meidän kotoamme löytyy IHAN kaikkea pulloista autoihin, avaimenperiin ja barbeihin. Kyllä, cokisbarbiekin kokoelmista löytyy. Muuton jälkeen sitä ei vain ole löytynyt mistään. Toisaalta meillä onkin kymmenisen täyttä laatikollista Coca-Cola tavaraa, jotka eivät ole missään esillä. Ne täyttävät varastotiloja mm. useiden Coca-Cola aurinkovarjojen kanssa. Voidaan ihan vapaasti myöntää, että homma on vähän karannut käsistä…

Coca-Cola pullot ovat varmaan maailmanlaajuisesti suurin keräilykategoria. Niitä meiltäkin löytyy ja paljon. Kysyin Tomilta kuinka paljon hänellä oikein on erilaisia pulloja ja vastaus oli “varmaan noin sata tai on niitä ehkä enemmän”. Kävin laskemassa täydet lasi- ja alumiinipullot ja sain tulokseksi 207! Lisäksi löytyy erinäinen määrä tyhjiä lasi- ja muovipulloja, mutta täydet pullot ovat se juttu.

Suomesta erikoisempia pulloja ei paljoa löydy. Coca-Cola keräily ja matkailu kulkeekin hyvin pitkälti käsikädessä. Tomi on käynyt noin 70 maassa. Melkein joka maasta mukaan on ostettu pulloja, tölkkejä ja mahdollisesti jotain muuta Coca-Cola tavaraa. Arvatkaa vaan paljonko matkatavarat painaa, kun laukkuihin sullotaan pulloja ja tölkkejä.

Jenkit on tässä suhteessa se pahin maa. Vegasista ja Atlantasta löytyy Coca-Cola kaupat, jotka ovat täynnä pelkkää cokiskamaa. Luonnollisesti olemme käyneet myös Atlantan World of Coca-Colassa. Se on pysyvä, mielettömän kokoinen cokisnäyttely ja historiakierros Coca-Colan maailmaan. Amerikkalaisille Coca-Cola taitaa olla vähän kuin sisu meille, jonkinlainen kansallissymbolin asemaan päässyt tuotemerkki. World of Coca-Cola onkin yksi Atlantan suosituimmista turistikohteista ja se on todellakin näkemisen arvoinen paikka, vaikkei cokis sinänsä kiinnostaisikaan. Minäkin voisin käydä siellä mielelläni vielä joskus uudelleen. Tosin Coca-Cola maailmassa käyminen tulee kalliiksi muutenkin kuin matkojen suhteen, koska sen yhteydessä on tosiaan cokiskauppa. Tomi ei sellaisesta selviä ulos kovin edullisesti. Kirjoittelen Atlantasta ja World of Coca-Colasta joskus oman postauksen.

Pullojen lisäksi erittäin suosittua on tölkkien kerääminen. Niistä pari esimerkkiä maailmalta löytyy täältä ja täältä. Näissä Tomin cokishuoneen kuvissa tölkkejä ei pahemmin näy. Se johtuu siitä, että ne eivät mitenkään mahdu tuonne huoneeseen. Niitä kyllä löytyy meiltä, noin 1000 kappaletta! Ja kyllä, ne ovat kaikki erilaisia. Lähes kaikki muut cokistavarat hyväksyn ja jollain kierolla tavalla jopa pidän niistä (koska olen keräilijäluonne itsekin), mutta voi että vihaan niitä tölkkejä! Niitä on meillä jääkaapissakin vaikka kuinka, koska ne odottavat tyhjennystä. Sitä varten on oma Kiinasta ostettu terävä piikki, jolla tölkin saa tyhjennettyä siten, ettei siitä huomaa sen olevan avattu. Tästä tölkki-inhostani johtuen ne tulevat jossain vaiheessa koristamaan autotallimme seinää. Siellä ne saavat ihan vapaasti sulostuttaa hiirien elämää ja satunnaisesti ihastuttaa tai kauhistuttaa vieraita, jotka ne haluavat nähdä. Aika moni meille ensimmäistä kertaa tuleva nimittäin hieman äimistyy tuon cokishuoneen ovella. Se ei sinänsä ole kovin yllättävää.

Coca-Cola autot on sitten taas yksi iso ryhmänsä, joita tuon punavalkoisen huoneen hyllyiltä löytyy. Jostain käsittämättömästä syystä ne pitää vielä pitää alkuperäisissä pakkauksissaan, jotta niillä on suurempi arvo. Kuka lie tämänkin keksinyt. Olisihan ne nyt miljoona kertaa kivemman näköisiä ja helpommin katseltavaksi aseteltavia ilman noita typeriä pakkauksia.

Lisäksi kokoelmasta löytyy tietenkin Coca-Cola laseja, joita monen ei-keräilijän kotoakin löytyy, kiitos McDonald’sin lasikampanjoiden. Meillä niistä sekä juodaan että pidetään tuplakappaleita pahvipakkauksineen tallessa pahvilaatikoihin haudattuina odottamassa suurempaa cokishuonetta. Kokoelmaan kuuluu myös laatikollinen cokisjojoja, satoja pinssejä, joulupalloja, pelikortteja, kelloja, tauluja, julisteita, vanhoja lehtimainoksia ja ties mitä kaikkea älytöntä! Löysin jotain laatikkoa penkoessani muun muassa kolmet cokishenkselit. Tomi ei ollenkaan lämmennyt ehdotukselleni, että se voisi ryhtyä käyttämään niitä 😉

Cokistavarat pysyttelevät omassa huoneessaan, niiden ei ole lupa levitä muualle taloon. Onneksi Tomikaan ei sitä halua, vaan pitää ne mielellään yhdessä ja samassa huoneessa, vaikkeivat ne kaikki mahdukaan sinne esille. Muuten meillä on melko tavallinen koti ja pidämme sisustamisesta. Tosin keräilyjuttumme eivät rajoitu tähän. Niistä kuitenkin joku toinen kerta. Keittiö on kuitenkin ainoa paikka muualla talossa, jonne cokispullot ovat ilmaantuneet esille remontin jälkeen. Tomille tämä tuli hieman yllätyksenä, se olin nimittäin minä joka ne sinne asetteli 🙂

Nyt meitä tosiaan kiinnostaisi tietää onko Suomessa muita yhtä pahasti tai vielä pahemmin Coca-Cola keräilyyn hurahtaneita? Tätä postausta saa jakaa Facebookissa tai muualla sosiaalisessa mediassa. Olisi myös kiva nähdä kuvia muista kokoelmista. Kerrothan niistä meille kommenteissa 🙂

Tätä blogia voit seurata esim. blogin Facebook -sivujen kautta.
 

Comments

 • 4.5.2014

  Oh my.. vaikuttavaa! Meillä kerääntyy kaappeihin ja kotiin vaan Muumi-kamaa, Muumipeikko toimi miehen apuna ja wing manina kun me tavattiin ja siitä se sitten lähti.. Mutta teidän cokis-kokoelma taitaa kyllä olla vertaansa vailla. Pääsymaksu sisään ja alatte mainostaa museokäyntejä 😉 Rahat saa sitten käyttää Atlantassa…

  reply
  • 4.5.2014

   Muumimukien (ja muun muumi tavaran) keräilyhän alkaa suomalaisille olla jo kansallisharrastus 😀 Löytyykö sieltäpäin maailmaakin muumi-kamaa vai tilailetko netistä?

   Hyvä tienaamisidea! Ehkä tuon meidän autotallin voisi valjastaa museokäyttöön 😀 Tosin mä käyttäisin ne lipputulot johonkin aivan muuhun.

   reply
  • 4.5.2014

   ihan pienessä mittakaavassa vielä, lähinnä omina tuliaisina Suomenlomilta ja vierailijoiden mukana. Ja äiti tietty lähettelee niitä lahjoina ja muuten vaan-paketteina 🙂

   reply
 • 4.5.2014

  Ihan mieletön! Paljon on nähty vaivaa. Keittiössä on muuten Coca Colan värit! -Lotta G-M

  reply
  • 4.5.2014

   Onhan Tomi tuolla huoneessa aikalailla puuhastellut 🙂 Keittiöstä tuli vähän vahingossa cokiksen värinen, mutta tykätään kovasti!

   reply
 • 4.5.2014

  Tähän sopii kyllä nyt OMG! En osannut odottaa tälläistä ensimmäisiä lauseita lukiessa 🙂

  reply
  • 4.5.2014

   Joo, OMG sopii tähän varmasti erinomaisesti 😀

   reply
  • 4.5.2014

   Tuli kyllä ensimmäisenä itsellekin mieleen OMG :D! Voi että, en kyllä osannut odottaa ihan tätä kun aloin tekstiä lukea ja kuvia katsoa. Mieletön kokoelma!

   reply
  • Kaitsu
   20.5.2020

   Moi,

   Hieno kokoelma! Mikäli kiinnostaa erikoiset Suomi cola-tuotteet niin laita sähköpostia niin esittelen mistä olisin valmis tekemään kauppaa teidän valikoimaa kasvattamaan!

   reply
 • 4.5.2014

  Nyt on kyllä pakko sanoa, että tää postaus veti mut aivan sanattomaksi! Tiedän kyllä Coca-Colan brändin vahvuuden ja sen, että merkin ympärille on saatu kasattua melkoisia määriä oheishärpäkkeitä, mutta että NÄIN paljon… Huh! Melko huikean näköinen kokoelma enkä oo kyllä törmännyt tällaisiin missään muulloin 😀

  reply
  • 5.5.2014

   Tuota cokistavaraa kyllä riittää! En minäkään ole törmännyt muualla tälläiseen.Tomi on kuitenkin vakuuttunut, että kyllä jollain muulla on Suomessakin vielä suurempi kokoelma 😀

   reply
 • 12.5.2014

  Onko teillä noista tavaroista jotain listoja, vai muistaako sitä muka cociskaupassa mitä kokoelmassa on ja mitä ei? On tollanen kokoelma tosiaan aika vaikuttava.

  reply
 • 15.5.2014

  Ihan kä-sit-tä-mä-tön kokoelma! Niin hieno! Ja tietty tästä tuli vähän déja-vut Atlantan vuodesta, mutta mulla jäi Cokis-museosta vähän eri fiilis: se tuntui vaan niin lapsille suunnatulta markkinointikrääsäpaikalta, ja maksoi kuitenkin palttiarallaa $20 sisään. Oli siellä pari ihan kivaa näyttelyä just noista keräilyesineistä, ja vanhat mainosvideot olivat hauskoja, mutta entä se "ooh SECRET RECIPE OF COCA COLA!!!"-showhehkutus? Se oli musta jotenkin… noh, nolo. Onneksi mies ja sen kaveri kuitenkin tykkäsivät, kun saivat maistella limuja.

  reply
  • 15.5.2014

   Kiitti Tomin puolesta 🙂

   Jenkeissä nyt on muutenkin tuota tiettyjen asioiden hehkutusta tiettyyn omaleimaiseen tapaansa 😉 Ollaan varmaan skipattu tuo huumorilla tai sitten tuota ei ole ollut silloin, kun me oltiin siellä.

   reply
 • 21.8.2014

  Olipas hauskaa löytää toinen keräilijä. 😀 Itsekin olen lapsesta saakka keräillyt kaikkea (tosin vain vanhaa) Coca-Cola -kamaa ympäri Suomea ja Yhdysvaltoja. Pitäisi kai joskus myös päivittää jotain niistä! Ei tavaramäärät kyllä lähelläkään teidän tasoa. -Mikael/Filmirulla

  reply
  • 21.8.2014

   Tee ihmeessä joskus postaus niistä ja laita linkki meille 🙂 Olisi kiva nähdä muita kokoelmia! Hieno blogi muuten teilläkin, lisäsin lukulistalle.

   reply
  • Hannele Timperi
   16.3.2019

   Mulla olisi myynnissä coca_cola kelkka jollekkin keräijälle käyttämätön

   reply
 • Anonyymi
  8.11.2014

  On meitä näköjään muitakin jotka ovat hurahtaneet tämmöiseen kummalliseen harrastukseen. Itselläni kovin vaatimaton kokoelma lasi- ja alumiinipulloja sekä tölkkejä. Pikkuhiljaa se siitä karttuu, täytynee perustaa joku FB-sivu tai vastaava johon voi keräilijät liittyä, laittaa kuvia kokoelmistaan ja tehdä vaikka vaihtareita muiden kanssa.

  reply
 • 2.12.2014

  Vuoden 1958 coca cola pullo missä alkuperäiset liemet sisällä.. Vinkkinä myös tässä samalla että pullo on myynnissä.. 😉 Itselläni se on ollut 20v.

  reply
 • Anonyymi
  22.12.2014

  Hei! 2-vuotias pieni poika haluaa limurekan. Näki sellaisen coca cola rekan tv:ssä ja mikään muu rekka ei nyt kelpaa. Osaatteko neuvoa, mistä näitä löytyisi tai olisiko teillä myydä?

  reply
  • 22.12.2014

   No pitäähän pienen pojan nyt cokisrekka saada 🙂 Ainakin ebayssä näkyy tulevan tuloksia, kun kirjoittaa hakuun coke truck.

   reply
 • Anonyymi
  12.1.2015

  Tiedätkö onko jotain keräilijöiden osto/myynti sivustoa? Itsellä kokoelmasta jäljellä vain muutama artikkeli jotka haluisin myydä pois. Mutta täytyy sanoa että vaikuttava kokoelma teillä. Muutama vuosi sitten omakin kaksio muistutti vähintään väritykseltään tuota! 🙂 -S-

  reply
  • 12.1.2015

   Kiitti 🙂

   Eipä taida Suomessa tuollaista sivustoa olla. Tori & huuto.net taitaa olla ne sopivimmat.

   reply
 • Anonyymi
  17.2.2015

  Coca cola "You Can't Beat The Feeling" laskettelusukset myytävänä todelliselle CC keräilijälle, käyttämättömät .

  reply
 • 18.4.2016

  Mulla olis Coca-Cola mainos valaisin mutta en ole keräilijä olisikohan joku niin kiltti ja kertoisi mitä niiden hinnat voisi olla ja missä kannattaisi tälläinen valaisin myydä?

  reply
 • Anonyymi
  14.6.2016

  Itellä ollu lapsuudesta lähtien vuodelta 1992 keräily pullo cokista. Mahtaakohan olla kovinkin harvinainen moinen pullo? Ja muuten vaikuttava kokoelma. Voisiko saada vastauksen face bookissa. Nicho hirvonen ja alempi nimi on relli. Voisin laittaa kuvia pullosta sitä kautta.

  reply
 • 18.6.2016

  On kyllä mahtava kokoelma 🙂 Itsellekin vuosien varrella pienimuotoinen Coca-Cola kokoelma on kertynyt. Nuorempana tuli enemmän keräiltyä, mutta nykyään vain erikoisimmat löydöt mukaan lähtee. Tekisihän se mieli kaikkea ostaa, mutta nykyisestäkin kokoelmasta suurin osa on varastossa pahvilaatikoissa tilan puutteen vuoksi. Eikä avopuolisokaan innostu koko asunnon täyttämisestä Coca-Cola tavaralla 😀

  reply
 • Anonyymi
  11.10.2016

  Coca Cola tölkkejä noin 400 erilaista 69 maasta,Mutta olut tölkkejä on yli 4000 erilaista ja muuta Baarikamaa vanha autotalli täynnä .vaimolla Leppäkerttuja yksi huone täynnä noin 2500 erilaista

  reply
 • 4.6.2017

  Hei.

  Ompas ihana kokoelma ja todella kaunis keittiö. Minulla on myöskin aika paljon Coca-cola tavaraa, joita olen kerännyt 17 vuoden aikana. Ne eivät ole kaikki esillä, eikä ole edes tarkkaa tietoa paljonko tavaroita on. Erikoisimpina tulee mieleen laskettelusukset ja tennarit ehkä 90 luvulta. Pulloja en ole kerännyt mutta erilaisia laseja löytyy paljon.

  Nyt ajatuksena on laittaa tavaroita näytille, kun vihdoin ollaaan muutettu hieman pysyvämpään kotiin. 🙂

  reply
 • 1.10.2019

  Upea kokoelma <3
  Luulin että olen ainoa hullu joka keräilee kämpän täyteen Coca-Cola tavaraa.
  Meillä on Coca-Cola keittiö, joka alkaa olemaan jo ihan täynnä tavaraa 😀
  Keräilty on vaan Suomesta, olisi tosi upeaa päästä joskus Jenkkeihin <3
  Tein juuri Faceen ryhmän, jossa voidaan jutella….. ja jakaa kuvia ja vaikka vaihdella tavaroita.
  https://www.facebook.com/groups/2309837529280173/

  reply
 • Kalle
  30.1.2020

  Hei osaatko kertoa Coca-Colan pulloista.
  Mulla olisi vuoden 1952 ja 1954 pullot.
  Onko niitä paljon liikenteellä?
  Onko keräilijät kiinnostuneempia -57 pulloista kun niitä ruvettiin Suomessa tekemään?
  Olisi kiva saada näistä tietoa.
  1954 pullon pohjassa on myös H-kirjain.
  Mikäköhän pullon valmistaja on?

  reply
  • Tomi | Vaihda vapaalle
   10.2.2020

   En osaa kyllä valitettavasti paljoa sanoa noin vanhoista pulloista. Jos ne on sellaisia hieman vihertäviä niin niitä on jonkin verran liikkeellä eikä hinnat taida paljon kymppiä enempää olla. Eri asia sitten jos löytyisi vielä avaamattomia vanhoja pulloja.

   reply
 • Maarit
  17.11.2020

  Hei.
  Löysin mökin varastosta cocacola laskettelusukset, oiskohan kenelläkään kiinostusta ostaa sellaiset.
  Olen joskus joku 20-30 vuotta sitten ostanut ne käyttö kertoja ei monia ole ollut ja on olleet varastossa pölyttymässä

  reply
  • Erol Saadetdin
   10.12.2020

   Hei Maarit
   cokis sukset kiinnostaa,soitatko jos sopii.Parhaiten saa kiinni alku illasta
   “Ekku”
   Erol Saadetdin
   0405023040

   reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on