Image Alt

Matkablogi

Karibian risteily

Karibian risteilystä puhuttaessa monen mielessä siihen yhdistyy luksus. On se meillekin luksusta, mutta luksus ei välttämättä ole synonyymi kalliille. Minulle se tarkoittaa risteilyn yhteydessä upeita sekä vaihtelevia maisemia, helppoutta ja hermojen lepuutusta. Sitä Karibian risteily tarjoili jälleen.

FAKTAT
Aika: 22.3.2014
Sijainti: Miami, Florida, USA
Kohde: Risteilyalus Carnival Liberty
Fiilis: Huippulukemissa!


Lensimme 21.3. Perusta Miamiin. Kentältä motelliin ajelimme motellin ilmaisen shuttlen kyydissä. Melkein kaikilla lentokentän lähettyvillä olevilla motelleilla ja hotelleilla on tälläiset maksuttomat lentokenttäkuljetukset. Kuljettajalle kuuluu kuitenkin antaa pari kolme dollaria tippiä, mutta se on halpa maksu taksiin verrattuna. Monista majoituspaikoista kulkee shuttlet myös satamaan josta risteilijät lähtevät. Niin myös meidän motellistamme. Tämän shuttlen hinta oli 10 euroa.

Kun 22.3. aamupäivällä ajelimme shuttlen kyydissä kohti Miamin satamaa, tunnelma ei olisi voinut olla enää yhtään parempi! Peru oli upea ja mielenkiintoinen maa, mutta kuitenkin tietyllä tapaa rähjäinen. Kun ajelimme pitkin Miamin moottoriteitä, joita reunusti palmut ja turkoosi vesi, tunsin olevani kuitenkin enemmän kotonani, jos niin voi sanoa. Pakko se on myöntää, että länsimainen siisteys ja järjestelmällisyys tuntuu todella kotoisalta köyhemmissä maissa vierailun jälkeen. 

Laivaan nouseminen on oma prosessinsa. Se ei ole samanlaista kuin Ruotsin tai Tallinnan laivalle meneminen, vaan muistuttaa enemmän lentokentän toimintoja.

1. Laukkujen jättäminen 
Ensin jätetään matkalaukut jo terminaalin ulkopuolella niitä roudaaville tyypeille. Tässäkin vaiheessa sinulta odotetaan dollarin tippiä. Jenkeissä on hyvä olla ihan aina mukana dollarin seteleitä ellet aio hengata pelkästään jossain kuplan sisällä.

2. Turvatarkastus
Laukkujen jättämisen jälkeen mennään vasta sisälle terminaaliin. Sinulla tulee olla tulostettu dokumentti lipuista ja sen jälkeen mennään heti turvatarkastuksen läpi. Avattuja juomia ei saa olla mukana. Monet kuitenkin roudasivat isoja laatikollisia vettä ja limpparia laivaan. Alkoholia sai viedä laivaan ainoastaan yhden viinipullon per naama ja tämä pelkästään lähtösatamasta. Eri laivayhtiöillä voi olla eri sääntöjä. Tämä oli Carnivalin sääntö.

3. Check-in
Kun olet päässyt eroon matkalaukustasi ja selviytynyt turvatarkastuksestasi, on aika kirjautua sisään laivalle. Check-in tiskillä saat muovisen hyttikortin, joka tulee olemaan seuraavan viikon ajan avaimesi, henkilöllisyystodistuksesi ja luottokorttisi. Laivalla ei käytetä lainkaan muuta rahaa, vaan ihan kaikki maksetaan hyttikortilla.

4. Astele laivaan ja NAUTI!

Laivan lähtöaika oli neljältä ja astelimme laivaan jo yhden aikoihin. Tuo ei ollut kuitenkaan lainkaan liian aikaista, koska saimme kävellä suoraan syömään ja katselimme näitä maisemia syödessämme maukkaita burgereita. Risteilyt ovat all-inclusiveja, joten nälkää niillä ei tarvitse nähdä.

Miami on vaan aivan mielettömän upea! Olemme käyneet siellä aikaisemminkin. Tomi parikin kertaa, mutta upeimmalta se kyllä näyttää laivan kannelta katsottuna 😀

Hyttimme oli ihan perus mukava. Hytistä löytyi leveä parisänky, sohva, pöytä ja paljon kaappitilaa. Meille tärkein kriteeri hytille on kuitenkin parveke. Sisä- tai ikkunalliset hytit ovat halvempia, mutta parveke on sellainen asia, jossa en halua säästää. On ihan mielettömän hienoa mennä aamulla heti herättyä omalle parvekkeelle katselemaan millaisessa paikassa tänään herättiin.

 Matkalaukut tuodaan usein vasta laivan lähdön aikaan  suoraan hytin ovelle. Kannattaa siis varata käsimatkatavaroihin bikinit, koska lähtöä odotellessa on jo hyvät mahdollisuudet kokeilla miten nopeasti suomalainen iho palaa.

Jos paikallaan hengailu ei kiinnosta, niin vesiliukumäkeen vaan!

Tai sitten baariin tilaamaan! Musiikki soi ja fiilis on korkealla jokaisella!

Carnival Libertyllä hauska yllätys oli Serenity osio, joka oli varattu pelkästään aikuisille. Siellä oli astetta mukavammat aurinkotuolit ja mukavan rauhallista.

Miamin satama on maailman suurin matkustajasatama. Siellä oli nytkin neljä tai viisi laivaa meidän laivan lisäksi. Ensimmäisenä torvea soitti upouusi Norwegian Getaway. Se lähti vasta toiselle Karibian kierrokselleen. Se oli meilläkin yhtenä vaihtoehtona, mutta kuten yleensäkin uusilla laivoilla, niin silläkin oli niin tylsä reitti, ettei se kiinnostanut meitä. Hinnassa ei ollut paljoa eroa, mutta meille reitti ja käytävät satamat ovat tärkeämpiä kriteerejä risteilyä valittaessa kuin itse laiva.

Meidän takaamme lähti liikkeelle Carnival Victory. Sillä laivalla olimme edellisellä risteilyllä neljä vuotta sitten. Silloin se lähti liikkeelle Karibialta, San Juanista, jolloin ohjelmaan ei tullut yhtään meripäivää. Miamista lähtiessä tulee reitille pakosti aina vähintään kaksi meripäivää, mennessä ja tullessa.

Kello eteni yli neljän, sitten yli viiden ja kaikki muut laivat lähtivät. Me ihmettelimme miksemme jo lähde liikkeelle ja kuulimme jonkun sanovan, että odotamme puhdasta vettä säiliöihin. Aika kului ja kului, mutta mitään ei tapahtunut. Olimme välillä kannella ja välillä hyttimme parvekkeella. Sieltä sitten huomasimme, että laivan sivustalle ajoi ensin yksi poliisiauto, kohta toinen ja pian niitä oli viisi. Ensin ei tapahtunut mitään, mutta jonkin ajan kuluttua laivasta poistui poliisien kanssa muutama matkustaja. Noin vartti tuon jälkeen lähdettiin liikkeelle. Tiedä sitten odotettiinko puhdasta vettä vai ei.

Olimme toivoneet lähtevämme valoisalla, jotta olisimme saanet kuvia Miami Beachista. No ei lähdetty valoisalla, kun kello oli melkein kahdeksan illalla.

Luotsivene kävi hakemassa laivan satamasta ohjanneen luotsin pois. Aika hurjaa touhua, kun kaveri hyppää liikkuvasta laivasta viereen ajavaan liikkuvaan veneeseen.

Näin alkoi ensimmäinen päivälle Karibian risteilyllä. Lisää jatkoa seuraa 🙂

Tulossa (linkit lisätty jälkikäteen):
Cozumel, Meksiko
Belize City, Belize
Roatan, Honduras
Grand Cayman, Cayman saaret

Comments

 • 30.3.2014

  Voi että onneksi löysin blogisi, ihania juttuja. Karibian risteily kiinnostaa ja se onkin ensi tammikuun reissuvaihtoehtona kuten tottakai kaikki miljoonat muutkin paikat. =)

  reply
 • 30.3.2014

  Mahtavaa, että löysit blogin. Tervetuloa lueskelemaan juttuja! Karibian risteily on loistava reissuvaihtoehto 🙂

  reply
 • 2.7.2014

  Ihan kuin leffoissa, kun poliisit tulevat hakemaan tuollaisella miehityksellä jonkun pois laivasta :P. Varmasti oli turvallinen olo tuon jälkeen x). Miami näyttää kyllä mahtavalta! Ja niin tuo laivakin 🙂

  reply
 • 10.1.2015

  Olipas kiva kun löysin juttusi Karibian risteilyistä -me suunnittelemme juuri sellaista hihii!

  reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on