Image Alt

Matkablogi

Gastro Helsinki – tuoteuutuuksia messuilla

Gastro-messuille on syytä lähteä vatsa tyhjänä. Viime vuonna kävin näillä messuilla ensimmäistä kertaa ja silloin harmitti, kun olin syönyt aamupalan kotoa lähtiessä. Tänä vuonna osasin jo ennakoida ja oli paikalla taktisesti lounasaikaan tyhjällä vatsalla.

Mitkä ihmeen gastro-messut?

Kyseessä on horeca-alan ammattilaismessut. Horeca tulee sanoista hotel, restaurant ja catering. En työskentele millään näistä aloista, mutta elintarvikealalla kuitenkin, joten olin messuilla työni puolesta. Vasta paikan päällä tuli mieleen, että voisin tehdä messuista blogipostauksen, koska siellä oli paljon ns. suurta yleisöä kiinnostavia tuoteuutuuksia ja muuta mukavaa. Tämä ei ole mikään mainospostaus, vaikka muutamia tuotteita kehunkin, vaan ihan vaan messukertomus, johon olen nostanut esille kiinnostavimpia juttuja.

Aloitetaan uudella hankinnallani. En nimittäin uskonut ostavani messuilta mitään, mutta tulihan siellä “törsättyä”. Ostin nimittäin raastinlaudan! Sen verran mahtavan messuesittelyn vetivät Ceramicon osastolla, että oli pakko ostaa tuollainen suomessa valmistettu keraaminen raastin. Sillä voi kuulema (ja näin ihan omin silmin) raastaa mitä vain todella tehokkaasti, eikä sillä saa haavoja sormiin. Esimerkiksi pähkinöitä on todella hankala raastaa normiraastimella, mutta nyt sekin onnistuu 🙂

 Ne ketkä harmittelevat, ettei gluteenittomina löydy niin hyviä herkkuja, olisivat todennäköisesti olleet haltioissaan tästä herkkuvitriinistä.

En ehtinyt olla messuilla kovin kauaa, kun vatsa alkoi jo täyttyä kanakebabista ja ties mistä ihanista leivonnaisista. Janoa sammuttamassa paikalla oli mm. Laitilan Wirvoitusjuomatehdas. Heidän tuotteensa miellyttävät kovasti niin visuaalisesti kuin maultaankin.

 Lapsiperheitä tai muuten vain lapsenmielisiä voi kiinnostaa uutuus Benji Bananas banaanilimonadi.

En muista milloin olisi tullut maistettua banaanilimpparia, mutta
meikäläiseen tämä upposi kyllä ihan hyvin. Tykkään kylläkin tosi
makeista juomista, joten jos kutsut siidereitä sokerilitkuiksi ja sitä
rataa, tämä ei ehkä ole sinulle sopiva. Tosin jos luet tätä blogia, et
todennäköisesti edes kuulu kohderyhmään ikäsi puolesta, mutta lapsesi saattaa kuulua.

Juomarintamalla oli muitakin uutuuksia. Bonaquasta oli pari uutta makua. Päärynä-melissa ja persikka-aloevera. Ei varmastikaan massamakuja, mutta pidin kyllä molemmista.

Hieman älyvapaampaa meininkiä juomateollisuudesta edusti Alodrink. En enää muista oliko nämä juomat tuotu Etelä-Koreasta vai Vietnamista vai jostain muualta, mutta pirun kaukaa kuitenkin. Juomissa on aloe vera klönttejä. Kysyin mikä näiden juomien funktio on, mutta edustaja ei oikein osannut kertoa muuta kuin, että ovat terveellisempi vaihtoehto limppareille. Kuulema varsinaisia terveysvaikutuksia juomassa olevilla aloe vera paloilla ei kuitenkaan ole samaan malliin kuin oikeilla aloe vera -juomilla. Ei nämä pahoja olleet, mutten aio tukea juomien rahtaamista Aasiasta Suomeen.

Jos nyt vielä juomien saralla jatketaan, niin kahvin ystäviä saattaa ilahduttaa nämä Valion uutuudet. Makuja oli ainakin Minttu ja Caramel.

Arlalta puolestaan on tulossa markkinoille proteiinirahkaa. Makuina oli ainakin maustamaton ja mansikka.

Fazerilla oli aivan mielettömän ihania käsintehtyjä konvehteja. Taisin keksiä näille käyttöä 🙂

Mutta kuten jo aluksi mainitsin, nälkäisenä messuilta ei tarvinnut lähteä. Varmaan joka toiselta osastolta löytyi jotain syötävää ja pieniä jonojakin kertyi, muttei pahasti. Löytyi Reissumiestä… 

Santa Maria tarjoili texmexiä.

Ja Myllyn Parhaalla oli hyvää mustikkakakkua.

Lopuksi sain vielä kuulla olevani todella epäbloggaaja, kun kyselin mistä näitä teepurkkeja saa ja kysyin saanko ottaa kuvan blogiin.

Herätin ihmetystä, kun en ollut käynyt  Johan & Nyströmin Katajanokan kahvilaputiikissa (mikälie). Kuulema kaikki bloggaajat käy . Oih, voih ja ihanaa! En aio jatkossakaan käydä yhtään missään vain sen vuoksi, että kaikki muutkin käyvät jossain.

Olisi varmaan vain pitänut pokkana kertoa käyneeni heidän kahvilassaan ja kehua miten ihana paikka se on. Ihmismieli on aika jännä, kun monelle on vaikea myöntää, jos ei tiedä jotain. Katsoin tämän aivan loistavan youtube-pätkän tänään. Siinä ihmisiä haastatellaan ja heiltä kysytään mielipidettä keksityistä artisteista tai bändeistä. He eivät kuitenkaan syystä tai toisesta halua myöntää olevansa tietämättömiä, vaan suoltavat mitä mielikuvituksellisempia kehuja näistä kuvitteellisista henkilöistä!

Comments

 • Anonyymi
  20.3.2014

  Enpä ole ennen kuullutkaan Gastro-messuista, mutta kivoilta messuilta vaikuttaa, kun aiheena on syöminen 😀 Arlan uutuudet alkoivat kiinnostaa onkohan noita jo kaupoissa?

  -Jenni

  reply
 • 21.3.2014

  Apua miten herkullinen tuo eka kuva! Namiiiiiiii!

  reply
 • 26.3.2014

  Mumsmumsmums, mitä jäätelöitä <3

  reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on