Image Alt

Matkablogi

Helteinen viikonloppuloma Caribiassa

Kaupallinen yhteistyö yhdessä Holiday Club Resorts Oy:n kanssa.

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Turun minilomamme nousi aivan uusiin ulottuvuuksiin, kun koko Suomi kylpi kolmen kympin helteissä. Jos nyt ihan totta puhutaan, niin allekirjoittanut masenteli hetken ennen lähtöä, koska ei päässyt noin upeilla keleilla mökille, vaan oli matkalla kohti Turun kaupunkia ja hotellia. Onneksi harmistus ei kestänyt todellakaan kauaa. Tiesimme etukäteen, että Holiday Club Caribialla olisi kylpylä, mutta emme osanneet odottaa ulkouima-altaita. Niinpä tieto niistä check-inin yhteydessä sai hihkaisemaan ihastuksesta ja kun astelimme Holiday Club Caribian uudehkon Villas-loma-asunnon läpi isolle parvekkeelle, tiesimme viikonlopusta tulevan ihan mahtavan. Parvekkeelta avautui näkymä kylpylän ulkoalueelle ja vaikka se nyt ei ehkä kaunein näkemämme uima-allasalue ollut, oli se ainoa hotellin allasalue, jossa olemme Suomessa olleet. Aurinkotuolit jo huutelivat houkuttelevasti, mutta tuolla hetkellä jouduimme vielä vastustamaan niiden kutsua. Olimme nimittäin menossa illalla Down By The Laituri festareille.

 

Villas-loma-asunnossa majoittuu tilavasti pariskunta tai parikin

Nostimme pullon skumppaa kylmälaukusta hetkeksi pakastimeen viilenemään ja tyhjensimme muun kylmälaukun sisällön isoon jääkaappiin. Villas-loma-asunto oli meille kolmen yön reissulle aivan täydellinen, mutta olisimme helposti saanut siellä kulumaan viikonkin. Tilaa oli mukavasti.  Tuo 39 neliön huoneisto olisi ollut sopiva myös nelihenkiselle perheelle, koska siellä oli parisängyn lisäksi vuodesohva. Keittiö ja olohuone oli yhtenäistä tilaa ja makuuhuoneeseen oli väliseinä ja kaksi oviaukkoa. Käynti kylppäriin kulki makkarin kautta, joten tämä huoneisto ei sovellu kovin hyvin kahdelle pariskunnalle, vaan nimenomaan joko aikuiselle pariskunnalle tai 1-2 lapsen perheelle. Isompia, kahden makkarin huoneistojakin löytyy, joten suuremmallakin porukalla voi huoneistoissa majoittua. Suurin osa Caribiassa majoittuvista taitaa kuitenkin majoittua hotellin puolella, josta löytyy niin rempattuja, tyylikkäitä hotellihuoneita kuin ilmeisesti joitain vähän retrompiakin budjettihuoneita.

Sivussa kaupungin hälinästä, mutta riittävän lähellä

Korkkasimme skumpan parvekkeella ja jäimme nautiskelemaan pakkasessa (ja autossa kylmälaukussa) olleesta viileästä juomasta mustikoiden kanssa. Omalla, suurella ja rauhallisella parvekkeella oli kiva rentoutua hetki ennen kuin siirtyisimme festarihumuun. Meidän huoneisto oli mukavasti varjon puolella eli parvekkeella ja etenkin huoneistossa sisällä oli helteistä huolimatta kohtalaisen viileää. Auringon puolen huoneet ja parvekkeet ovat varmasti kevätauringon lämmittäessä ihanat, mutta helteiden sattuessa kohdalle paistattelisimme auringossa mieluummin lähinnä uima-altaan välittömässä läheisyydessä. Kuulimmekin, että osassa huoneistoja saattaa lämpötila nousta korkeammaksi, mutta meidän huoneistossa oli ihanan viileää ja nukuimme kaikki yöt erinomaisesti. Kotona olisi todennäköisesti ollut kuumempaa.

Caribia on hieman sivussa Turun keskustasta. Ei kuitenkaan niin syrjässä, etteikö sieltä keskustaan kävelisi. Meiltä meni noin 15-20 minuuttia kävellä Brahen puistoon, jossa DBTL järjestettiin. Matkalla saatiin ihastella Turun vanhaa puutaloidylliä ja tepsutella mukulakivikatuja pitkin. Yhtenä iltana Tomi sai suostuteltua minutkin kokeilemaan sähköpotkulautaa ja niillä matka meni ihan hetkessä. En silti edelleenkään voi olla pitämättä noita laitteita vaarallisina, vaikkei ajaminen sellaisella ollutkaan vaikeaa. Caribialta olisi voinut vuokrata myös fillarin ja citypyöriäkin oli parkissa muutaman sadan metrin päässä olevan K-Marketin kulmalla. Sijainnin takia Caribiaa ei siis kannata hylätä, koska sieltä pääsee kyllä kätevästi keskustaan ja takaisin. Ilmeisesti myös bussilla, jos liika reippailu huolestuttaa.

Meillä, tai oikeastaan varmaan lähinnä minulla, oli mielessä piipahtaa viikonlopun aikana Naantalissa, Ruissalossa ja ehkä jossain muuallakin lähihuudeja tutkailemassa. Ajatuksena oli kirmata mereen uimaan ja jäätelökioskille. No kuinkas ollakaan. Caribian uima-altaat ja aurinkotuolit vetivät puoleensa niin magneetin lailla, ettei puhettakaan, että olisimme liikkuneet hotellilta mihinkään. Oli aivan ihanaa vetäistä hyvän hotelliaamupalan jälkeen biksut päälle ja kietoutua kylpytakin sisälle köpötelläkseen hotellin ja kylpylän läpi aurinkotuoleihin. Siten kului sekä perjantai että lauantai mukavasti, kun käänsimme kylkeä aurinkotuoleissa ja välillä dippasimme itsemme joko isoon ulkouima-altaaseen tai heittäydyimme pitkäksemme pieneen kahluualtaaseen. (Kaksi alinta kuvaa on Holiday Club Resortin kuvia, koska allasalueella ei saanut kuvata.)

Kuva: Holiday Club Resorts

Kuva: Holiday Club Resorts

 

Kylpyläloma sekä lapsiperheille että aikuisille

Olimme aikuisena pariskuntana selvästikin vähemmistössä kylpyläalueella. Heinäkuussa paikka kuhisi lapsiperheitä. Aurinkotuoleja ei ollut kovinkaan paljon, mutta meillä oli etulyöntiasema. Lapselliset juoksivat ja uiskentelivat pitkin sisä- ja ulkoaltaita lastensa perässä, eikä heillä ollut aikaa tai mahdollisuutta maata paikallaan ihon väriään muuttamassa. Aurinkotuoleissa makoilikin meidän lisäksemme juuri muita ilman lapsia liikkeellä olevia. Kylpylä on varmasti aivan unelma pulikoimisesta nauttiville lapsille, mutta sopii myös aikuiseen makuun. Mitään aikuisten osastoa tai ultimaattista seesteisyyttä sieltä on kuitenkaan turha lähteä koulujen lomien aikaan etsimään. Jos kaipaa rauhallisempaa lomaa altaan äärellä, kannattaa varmaankin buukata loma joko ennen koulujen loppumista tai koulujen alettua. Tai sitten suunnata kohti Saimaata. Kuulimme, että siellä on Holiday Clubin kylpylä, jossa on myös vain aikuisille tarkoitettu osasto.

Tässä vaiheessa postausta uskottekin jo varmaan, että olimme todella tyytyväisiä minilomaamme Caribiassa. Villas-loma-asunto sopi meille kuin nenä päähän. Jos nyt hakemalla täytyy hakea Caribian huonoja puolia, niin  sellaiseksi voinee laskea sen, että sinne saattaa hieman jämähtää, kuten meille kävi. Hotellin alueelta löytyy kolme (!) ravintolaa. Söimme sporttiravintola O’Learyssa hyvät annokset, jotta jaksoimme kuunnella esiintyjiä yömyöhään DBTL:ssä. Classic Pizzeriasta olisi saanut pizzaa ja Hesburgerista saa tilattua ruokaa joko suoraan kylpylän puolelle tai hotellin puolelle. Lapsiperheille tekemistä löytyy kylpylän lisäksi Superparkista aina minigolfiin. Hotellin yleiset alueet ovat ehkä jo parhaat vuotensa nähneet ja kaipaisivat hieman uudistusta nykyhetkeen, mutta kaikkialla oli siistiä, eikä meillä ollut mitään valittamista.

Holiday Club Caribia tuntuu olevan melko monelle suomalaiselle tuttu. Oma äitini kertoi uiskennelleen Caribian lämmitetyssä ulkouima-altaassa talvella lumihiutaleiden leijaillessa ympärillä. Ulkoallas on siis lämmitettynä auki käsittääkseni vuoden ympäri. Ystäväni kertoi olleensa siellä vuosia sitten miehensä kanssa kylpylässä jne. Moni on myös kertonut kiinnostuneensa siitä meidän kuvien ja tunnelmien perusteella. Majoitusvaihtoehtoina tosiaan on sekä loma-asunnot että hotellihuoneet. Näissä kannattaa huomioida se, että hotellihuoneisiin kuuluu yleensä kylpylä ja aamupala, kun taas loma-asuntojen kohdalla nämä ovat lisämaksullisia. Täysin varustellulla keittiöllä aamupalan puuttuminen ei ole mikään ongelma, mutta kyllä meistä oli siitä huolimatta ihana astella Caribian runsaaseen aamupalabuffettiin. Valinnanvaraa oli mukavasti (myös tuoreita hedelmiä, kasviksia ja smoothieta) ja erikoisruokavaliotkin oli huomioitu.

Pidennetty viikonloppu Turussa oli kaikin puolin onnistunut. Olimme ensimmäistä kertaa DBTL:ssä ja se osoittautui mukavaksi ja rennoksi aikuisten festariksi. Alue oli mukavan pieni, mutta kuitenkin riittävän tilava. Voisimme hyvin osallistua sinne uudelleenkin. Kun lähdön hetki koitti sunnuntaina, katselimme parvekkeelta hieman kaihoisasti heitä, jotka onnellisena jäivät vielä polskimaan altaalle ja levittivät pyyhkeitä aurinkotuoleihin. Oli kesän (ainakin toistaiseksi) viimeinen kunnollinen 30 asteen hellepäivä ja olisimme mielellämme jääneet vielä viettämään sen kylpylän ulkoalueilla. Sen sijaan suuntasimme vielä Aurajoen varteen syömään laivaravintolaan. Totesimme sen, minkä tiesimme jo ennestään; Turku on kyllä mahtava kesäkaupunki.

 

Pysy matkassa mukana:

Facebook | Youtube | Bloglovin | Instagram

Comments

 • Kari Skants
  17.8.2019

  Terve Elina ja Tomi,

  Mieluusti Maailmalla-blogimme on loppunut jo aikoja sitten, mutta matkustelu on jatkunut. Ensi talvelle on suunnitelmissä Sansibar ja Selous Game Reserve yhdistelmä ja etsin netistä kokemuksia Selousin luonnonsuojelualueesta. No yllätys yllätys, tehän siellä olette jo olleet ja päivitykset olivat positiivisia. Ajattelimme kysäistä tuleeko teille nyt heti mieleen jotain mikä ehdottomasti kannataisi ottaa huomioon, kun valitsee lodgea ja sen aluetta Selousissa? Helmikuu ei ehkä ole kaikkein parasta aikaa siellä eläimien näkemisen kannalta, mutta ei meillä ole nyt muuta vaihtoehtoa. Kiva, jos ehditte vaikka lyhyestikin vastata ja mukavaa viikonloppua! Bloginne on muuten sen kun vaan parantunut entisestään.

  terveisin,

  Kari ja Jaana

  reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on