Image Alt

Matkablogi

Parin viikon päästä kohti lämpöä ja sademetsiä

Tähän vuoteen on jo mahtunut lukuisia kauniita talvipäiviä, joten ei varmaankaan pitäisi valittaa loskasta tai liukkaista ulkoilukeleistä. Kuitenkin pari päivää sitten taivaalta tippuvia jättimäisiä räntärättejä lenkillä väistellessäni hiipi pieni hymynkare suupieleen, kun pohdin, että kohta saa jättää hetkeksi lumen ja jään taakse ja nauttia Aasian lämmöstä. Toivottavasti myös auringosta. En uskalla sanoa, että pelkästä auringosta, koska olemme suuntaamassa kohti sademetsiä. Maaliskuinen talvipakomme suuntautuu tällä kertaa Aasiaan ja se on yhdistelmä kaupunkilomailua ja luontokohteita. Toivottavasti tulemme näkemään paljon luonnonvaraisia eläimiä ja pääsemme hieman myös rannalle rentoutumaan.

 

Suurkaupungin sykettä Singaporessa

Parin viikon päästä hyppäämme Finnairin siiville ja lennämme Helsinki-Vantaalta suoralla lennolla Singaporeen. Siitä onkin jo melkein 10 vuotta, kun olemme viimeksi käyneet tuossa erittäin siistissä ja sääntöjä rakastavassa, länsimaisessa suurkaupungissa. Mielessä on edelleen kalliit hinnat, mutta myös monet mielenkiintoiset alueet. Paljon jäi näkemättä edellisellä muutaman yön pyrähdyksellä ja koska nyt on luvassa samanlainen pikavisiitti, jää paljon nähtävää varmasti vielä kolmannellekin kerralle.

Kaupunki on varmasti kokenut melkoisen muutoksen vajaassa vuosikymmenessä ja sinne on rakennettu monia mielenkiintoisia kohteita, kuten “pakollinen” Gardens by the Bay, joka ei ehkä ollut vielä edes harkinnan asteella meidän edellisellä visiitillämme. Tomia kiinnostaisi Universal Studios. Katsotaan selvitäänkö Sentosa Islandille asti. Muutamaksi päiväksi tekemistä riittää varmasti Singaporessa enemmän kuin tarpeeksi.

Pääkohteena Borneo ja sen ihmeellinen luonto

Singaporessa tulemme itseasiassa viettämään aikaa vasta loman loppupäässä. Olemme siellä kyllä mennessä yhden yön, mutta jatkamme heti seuraavana päivänä matkaa naapurimaan puolelle, nimittäin Malesiaan. Tarkemmin sanoen lennämme Singaporesta Borneoon ja siellä Kota Kinabalulle. Tuo Aasian suurin saari (ja maailman kolmanneksi suurin) kuuluu kolmelle valtiolle, Malesialle, Indonesialle ja pienen pieni kulmaus mikrovaltio Bruneille. Meillä on tarkoitus tutustua ennen kaikkea Borneon pohjoisosaan, Sabahin osavaltioon. Matkaa tulemme taittamaan perinteisesti vuokra-auton turvin. Tietenkin vasemmanpuoleisessa liikenteessä jälleen.

Borneo on ollut kutkuttavana ajatuksena mielessä jo pitkän aikaan. Ajatus luonnonvaraisten orankien ja nenäapinoiden näkemisestä kiehtoo eläintenystävää äärimmäisen paljon. Ja elääpä Borneossa myös norsuja. Sellaisia pikkuisia Afrikan sukulaisiinsa verrattuna. Toivottavasti tulevalla matkalla pääsisimme näkemään nämä kaikki ja paljon enemmän. Tarkoituksena on vierailla parissa kohteessa, jossa pelastettuja orankeja ja nenäapinoita totutetaan luonnossa elämiseen. Nämä eivät siis ole mitään eläintarhoja, vaan eläimet elävät niissä vapaina. Lisäksi tulemme vierailemaan myös suojelualueilla, joissa eläimet elävät ilman ihmisen minkäänlaista apua. Meillä on Borneolla eräs mielenkiintoinen projekti, jota odotan kovasti. Se on sekoitus työtä, blogiyhteistyötä ja suurta kiinnostusta ilmastoa ja eläinten suojelua kohtaan. Siitä lisää matkan aikana ennen kaikkea Instagramin puolella.

Tätä matkaa ryhdyttiin miettimään jo tammikuussa (joku ehkä sanoisi vasta…), mutta yhtäkkiä matkaan on enää parisen viikkoa. Meillä on suunnitelmat muutamia kiintopisteitä lukuunottamatta vielä melko avoinna, joten mikäli sinulla on hyviä suosituksia joko Singaporeen tai Borneoon, Sabahin alueelle, kommentoi ihmeessä. Vinkit otetaan vastaan erittäin mielellään!

Postauksen kuvat ovat Unsplashista.

Pysy matkassa mukana:

Facebook | Youtube | Bloglovin | Instagram

Comments

 • 21.2.2019

  Oltiin vuosi sitten Borneolla ja myös Singaporessa. Borneolla käytiin Sepilokissa (orangit ja malaijkarhut) ja Labuk Bay:ssa (nenäapinat). Tykättiin kovasti näistä paikoista. Singaporessa olen ollut 4 kertaa ja se onkin mun lempparipaikka maailmalla 🙂 Huomasin, että mulla ei ole viime vuoden Singapore matkasta postauksia, mutta Gardens By the Bay (illalla upeat valoshowt) ja Sentosa saari (myös Universal Studio) ovat upeat ja käymisen arvoiset. Myös Marina Bayn illan valo- ja vesishowt meren päällä ovat upeat. Kaikki postaukset löytyy täältä: http://matka-unelmia.blogspot.com/p/kaikki-matkakertomukset.html

  reply
 • Karoliina
  23.2.2019

  Loistava kohde!!! Me oltiin samoilla seuduilla maailmanympärimatkallamme. Muutamia juttuja ja vinkkejä löytyy vanhasta blogistamme Ihmetysten maailma (www.ihmeissaan.blogspot.fi).

  reply
 • 28.2.2019

  Kuulostaa erinomaiselta suunnitelmalta. Teimme vuosi sitten pienen kiertomatkan Singaporessa ja Malesiassa, mutta Borneolla emme käyneet, joten sinne en osaa mitään valitettavasti vinkata. Singaporesta sanoisin, että Sentosan voi kyllä huoletta jättää väliin. Minusta se on niin tekemällä tehty paikka, että ei oikein vakuuttanut. Mutta toki moni tykkää siitä eli riippuu tietenkin ihan siitä, että mikä miellyttää! Makuasioitahan nämä. Kirjoitin viime reissuun liittyen postaukset mm. näköalapaikoista ja katuruuasta, jos kiinnostaa lukaista. Singaporesta saa Michelin-tähden arvoista katuruokaa, mutta omaan makuuni sopivat paremmin muiden kojujen sapuskat. Näköalapaikoista: https://www.unelmatrippi.fi/singapore-kolme-nakoalapaikkaa/. Katuruuasta: https://www.unelmatrippi.fi/telok-ayer-market-singapore/.

  reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on