Image Alt

Matkablogi

Matkabloggaajan kiireinen ja tapahtumarikas blogikevät

Huh, miten kiireistä aikaa tämä kevät on ollut. Maaliskuisesta Karibian risteilystä lähtien tämä kevät on tuntunut olevan melkoista matalalentoa paikasta toiseen ja ensimmäistä kertaa vuosikausiin itseasiassa mietin, että voisi olla ihan mukava viettää vähän lomaa myös kotona. Niin paljon tässä on ollut menoa paikasta toiseen, että hyvä kun on ehtinyt kotona vähän kääntymään. Oman lisänsä tähän tuo vuoden ikäinen harrastuskoira, jonka kanssa treenaan aktiivisesti agilitya ja kokeisiin tähtäävää tottelevaisuuskoulutusta eli tokoa. Monta iltaa viikossa menee treenien merkeissä ja sitäkin enemmän aikaa kuluu lenkkeillessä Suomen luonnossa.

Olen myös käynyt parilla työmatkalla. Toinen oli viime viikolla Ruotsiin ja toinen vähän pidempi matka New Yorkiin. Sieltä kirjoitin äskettäin blogipostauksen illallisristeilystä Manhattanin edustalla. Kerroin myös Youtube-kanavamme puolelle eriskummallisesta tapahtumaketjusta, jonka seurauksena läppärini jäi New Yorkin lentokentälle. Noin kuukautta myöhemmin se on vihdoin nyt Suomessa, kun työkaverini puoliso toi sen Suomeen.  Tämä kevät on ollut erittäin tapahtumien täyteinen ja aika on kulunut hujauksessa. Olen ennenkin puhunut siitä, miten yhteisöllistä tämä bloggaaminen on. Se ei varmastikaan näy kovin hyvin ruudun sinne puolelle, joten tässä pieni katsaus, mitä kaikkea tänne matkabloggaamisen (ja matkatubettamisen) kulisseihin on kuulunut.

 

Kutsuvierasristeily Norwegian Blissille

Huhtikuussa Norwegian Bliss lähti neitsytristeilylle Saksan Bremerhavenista ja risteili parin päivän aikana Lontoon Southamptoniin. Suomesta sinne oli kutsuttu liuta matkatoimistojen edustajia, yksi toimittaja ja kaksi bloggaajaa. Minulla oli ilo olla toinen näistä bloggaajista, mutta kyllä se vain olisi ollut tylsää yksinään. Siksi oli mahtavaa, että mukana oli myös Passionate Traveller -blogin Kirsi. Vaikka yksinmatkustaminen tuntuu jossain määrin olevan jopa jonkinlainen trendi, ainakin mitä tulee moniin blogikirjoituksiin, minä matkustan mieluummin seurassa.

Passionate Travellerin Kirsi ja allekirjoittanut Blissillä

 

Ping Helsinki – sisällöntuotannon festarit

Neljättä vuotta putkeen järjestettiin toukokuun alussa Ping Helsinki festivaalit. Olin mukana ihan ensimmäisenä vuonna, mutta pari vuotta on jäänyt välistä. Tällä kertaa saan kiittää osallistumismahdollisuudestani Rantapalloa, joka sponsoroi minun ja muutaman muun Pallontallaajissa tai Rantapallossa bloggaavan sisällöntuottajan festariliput. Tomikin oli paikalla kuvaajan roolissa. Vaikka nyt puhutaankin festareista, on sisältö hauskan festarihumun lisäksi täynnä tiukkaa asiaa (hyvällä twistillä) ja päivä koostuu pitkälti esityksistä ja puheenvuoroista. Mukana osallistujina, kuten myös puhujina on niin yritysten edustajia kuin sisällöntuottajia.

Suurin osa puhujista oli todella hyviä ja sain päivästä paljon irti. Osittain myös omasta ammatillisesta näkökulmasta, sillä teen markkinointia työkseni. Pystyin siis ammentamaan puheenvuoroista irti aivan kaiken. Ping Helsinki on mahtava tapahtuma kuitenkin myös siitä syystä, että siellä tapaa niin paljon ihania sisällöntuottajakollegoita. Meillä on matkabloggaajien kesken todella mukava henki ja festarit jatkuivat lähemmäs puoltayötä Naughty Burgerin kautta Pingin virallisille jatkoille Kaikuun.

 

Foom festarit – videotuotannon Ping Helsinki

Hieman, tai oikeastaan todella yllättäen, löysimme itsemme Tomin kanssa Foom festivaaleilta. Vaikka olemme blogipuolelle jo konkareita, otamme videopuolella vasta haparoivia ensiaskelia. Siksi meiltä meinasi menna Foom Festivalitkin aivan sivusuun ellei ihana Lanttimatkojen Lotta olisi vinkannut siitä juuri sopivasti viime hetkellä. Niinpä kurvasimme vain tuntien varoitusajalla Foomin iltaosuuteen, joka oli tarkoitettu videon tekijöille. Päivällä oli ollut ohjelmaa ammattilaisille. Jos olisin ollut perillä tapahtumasta hieman aiemmin, olisin mennyt työn puolesta myös päiväosuuteen. Ehkä ensi vuonna sitten sinnekin.

Foom järjestettiin Trootin (ent. Töttöröö) toimesta toista kertaa ja esiintyjäkattaus oli oikein mukava. Iltaosuuden aloitti Madventuresin Riku ja Tunna kertomalla hulluista seikkailuistaan ja siitä kuinka he olivat videoidensa kanssa juuri oikeaan aikaan liikkeellä ja pääsivät siten TV:seen Yhdysvaltoja myöten. Muina puhujina oli suomalaisia tubettajia, kuten Herbalisti, Tapio On the Move ja Sita Salminen. Kirsikkana kakun päällä oli viimeisenä esiintyjänä kanadalainen tubettaja Peter McKinnon. Hänen nimensä ei varmastikaan sano juuri mitään muille kuin tubettajille, koska hän tekee hauskaa ja opettavaista sisältöä ennen kaikkea muille videontekijöille. Siinä tuo entinen taikuri on todellakin onnistunut tempuissaan, koska hänellä on pari miljoonaa seuraajaa ympäri maailman.

 

Rantapallon 10-vuotissynttärit ja suunnannäyttäjä tunnustus

Viimeisin hauska blogitapahtuma oli Rantapallon 10-vuotissynttärit meille Pallontallaajien ja Rantapallon bloggaajille. Juhlistimme niitä viikko sitten perjantaina uudistuneessa Sokos Hotel Presidentissä. Olimme tulleet paikalle ihan juhlimisen ja tuttujen ja ystävien tapaamisen ilosta, mutta meidät yllätettiinkin kertakaikkisesti, kun Rantapallon henkilökunta ryhtyi jakamaan tunnustuksia bloggaajille. Suu loksahti auki, kun jaettiin suunnannäyttäjä -tunnustus ja sen kohdalla lausuttiin meidän nimet. Tunnustuksessa lukee:

Ihailtava heittäytyminen videoiden tekoon ennakkoluuloista huolimatta ja fantastiset blogiyhteistyöt tekevät Vaihda Vapaalle -blogista vahvan suunnannäyttäjän.

Voi vitsit miten otettuja me oltiin tästä kunniasta! Tuo suunnannäyttäjä on jo sanana jotenkin todella makea ja tuntui todelta hienolta saada kyseinen tunnustus. Synttäreillä jaettiin myös muita palkintoja / tunnustuksia. Käy kurkkaamassa ne kaikki ja synttäriraportti Rantapallon sivuilta.

Lopuksi vielä pitää hieman hehkuttaa instagram-asiaa. Viimeisin kesäinen kuva lähti todelliseksi viraaliksi instassa ja sillä on tuplasti tykkäyksiä kuin yhdelläkään aiemmalla meidän kuvalla ja sen on nähnyt lähes 34 000 ihmistä. Kaiken kaikkiaan näyttökertoja on noin 45 000. Nämä on näitä somettajan pieniä riemuja.

Näiden mahtavien tapahtumien lisäksi olemme tietenkin nauttineet täysillä upeista, lämpimistä kevätkeleistä. Meillä on aika iso piha, joten aikaa on uponnut sen ja terassin hoitamiseen ja välillä ollaan oltu kädet kyynärpäitä myöten mullassa. Oma piha ja Suomen luonto on tähän aikaan vuodesta ihan parasta!

Toivottavasti sinullakin on ollut mukava kevät! Tässä tälläinen kännykkäkuvin varustettu kevätyhteenveto siitä, mitä matkabloggaajan blogimaailmassa tapahtuu. Olisi kiva kuulla kiinnostaako joskus myös tämän tyyppiset postaukset vai vain puhtaasti matkajutut.

 

Pysy mukana ja ota myös uusi youtube-kanavamme seurantaan:

Facebook | Youtube | Bloglovin | Instagram

Comments

 • 1.6.2018

  Kiva kooste kevään kiireistä (joita on selväsitikin riittänyt). Mielestäni on kiva että avaat myös matkabloggaamisen kulissien takaista elämää, tätä voitaisiin kaikki varmaankin tehdä enemmän.

  En ollenkaan ihmettele, että Instan kesäkuva lähti viraaliksi – on todella upea kuva, jossa on 110% kesän tuntua.
  Ja hei: onneksi olkoon teille vielä tuosta Rantapallon tunnustuksesta – te olette todellakin ansainneet “Suunnannäyttäjä”-tunnustuksen – heittäytyminen videoiden pariin ja yhteistyöjutut ovat hyviä esimerkkejä ja inspiraation lähteitä meille muillekin matkabloggaajille.

  Aurinkoista kesäviikonloppua teille!

  reply
 • 2.6.2018

  Olipa kiva lukea tämmöinen postaus! Vau mikä kevät teillä on takana, kuulostaa ihan huikealta! Kiva että ollaan päästy näkemään useaan otteeseen keväällä, ja toivottavasti aikataulut menee yksiin myös kesällä.

  Ja onnea vielä suunnannäyttäjille! <3

  reply
 • 3.6.2018

  Oi kiitos linkkauksesta ja oli kyllä kiva risteillä kanssasi Blissillä. Nämä ihka oikeat kuulumiset ovat aina mukavia, sillä kyllä elämä on muutakin kun matkustamista. Onnittelut Rantapallon palkinnosta, harmi kun en pystynyt olemaan mukana risteilyn takia. Kyllä me kuitenkin näemme joku toinen kerta, oikein mukavaa kesää teille!

  reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on