Image Alt

Matkablogi

s

Rauhaa ja rentoutumista Adults Only hotellissa

Meillä oli Meksikon matkalle suunnitelmissa jotain sellaista, joka oli jäänyt aiemmilla reissuilla vähän (lue: täysin) paitsioon. Nimittäin pyhittää edes pari matkapäivää ihan puhtaasti vain olemiselle ja rentoutumiselle. Niin kevään Kalifornian roadtrip, kesän New Yorkin matka kuin syksyn Kanadan Kalliovuorten kierroskin olivat melkoista matalalentoa paikasta toiseen aamusta iltaan. Nyt halusimme välillä nauttia vain hitaista aamuista, maata altaalla, lukea kirjaa ja ennen kaikkea rentoutua.
Allekirjoittaneesta on tässä vuosien varrella kehkeytynyt melkoinen hirmu matkaohjelman suunnittelussa. Kuski on välillä hätää kärsimässä, kun meidän reissut ovat ohjelmaa täynnä aamusta iltaan. Tällä kertaa lupasin Tomille, ettei hänen tarvitsisi todellakaan istua aamusta iltaan ratin takana. Jotain oli siis tehtävä jo etukäteen sen suhteen, ettei homma lähtisi ihan lapasesta. Jo Cancunissa osasimme ottaa suht iisisti, mutta kolmen Cancunissa vietetyn yön jälkeen meillä oli kahdeksi päiväksi varattu hieman parempitasoinen majoitus meren rannalta ja olin jopa kirjoittanut matkaohjelmaan lepopäivä hotellilla. Tuonne hotellille ajellessa me kävimme kyllä yhdellä cenotella (näistä kirkasvetisistä maakuopista lisää myöhemmin) sekä tutustumassa Puerto Morelosin rauhalliseen kylään, mutta seuraavana päivänä teimme jotain meille hyvin poikkeuksellista. Emme poistuneet hotellin alueelta koko päivänä.
Meidän oli kyllä tarkoitus lähteä hotellilta syömään 10 minuutin automatkan päässä sijaitsevaan Puerto Morelosin kylään, mutta elämä hotellilla tuntui ihan liian mukavalta. Voitteko uskoa?

Mitä Adults Only eli lapsivapaa hotelli tarkoittaa?

Senses Riviera Maya by Artisan Adults Only oli aivan täydellinen hotelli meille parin päivän rentoutumiseen. Se on vasta pari vuotta vanha hotelli, jossa kaikki huoneet ovat kauniita ja valtavan kokoisia (100 neliöisiä). Jokaisessa huoneessa on iso parveke ja merinäköala. Hotelli ei voisi olla enää yhtään enempää rannassa, vaan aallot osuvat suoraan infinity poolin reunaan.

Meidän yöpyessä hotellissa siellä oli vain pariskuntia. Ottaen huomioon esim. suihkun ja ammeen sijainnin keskeisellä paikalla huoneessa, tämä on selvästi pariskuntahotelli, eikä välttämättä se, joka valittaisiin, jos oltaisiin kaveriporukalla liikeellä. Lasten kanssa yöpyvillä tämä hotelli ei ole edes vaihtoehto, koska tämä majoitus on ainoastaan aikuisille. Mitään sen kummempaa asiaan ei kuitenkaan liity. Adults Only on vain ikään kuin takuu rauhallisesta meiningistä hotellilla. Kukaan ei juoksentele tai huuda ja usein musiikkikin taitaa olla enemmän rauhoittavaa kuin kovin energistä.

Tarkkana majoituksia Meksikosta varatessa kannattaa kuitenkin olla, koska törmäsimme booking.comissa myös yhteen hotelliin, jossa oli merkintä Adults Only clothing optional eli luvassa olisi ollut allasbaarissa nakuilua. Sellaisiakin hotelleja on siis olemassa, jos alastomuus tuntuu omalta jutulta. Senses Riviera Mayassa kuitenkin pidettiin yleisillä alueilla onneksi housut jalassa ja voimme suositella tätä majoitusta rauhallista lomanviettopaikkaa etsiville pariskunnille. Palvelu oli todella ystävällistä ja paikka kaikin puolin ihana.

Auringonlasku autiolla kattoterassilla

Cancunista Tulumiin ulottuvaa noin 130 kilometrin pituista rantakaistaletta kutsutaan nimellä Riviera Maya. Sen itäisellä puolella on Karibian meri ja läntisellä puolella vehreä Meksikon sisämaa. Tästä johtuen auringonnousut ovat niitä, joita Riviera Mayalla kannattaa nousta katsomaan. Mereltä nousevan auringon ihastelu ensimmäisenä aamulla on hieno aloitus päivälle. 
Eivät auringonlaskutkaan silti mitään huonoja olleet. Hotellissa oli ihana kattoterassi, jonne menimme seuraamaan oranssin auringon vajoamista viidakkoiseen sisämaahan. Jostain aivan käsittämättömästä syystä kukaan muu hotellin vieraista ei tuntunut olevan kiinnostunut näkemään auringonlaskua tai nauttimaan kattoterassista illan viimeisten valonsäteiden aikaan. Saimme viettää aikaa aivan kahden kesken tuolla kauniilla paikalla tuulen puhallellessa suolaista ja lämmintä meri-ilmaa. 

Kupliva yllätys hotellin henkilökunnalta

Hotellilla oli ongelmia veden kanssa. Päivällä, kun lekottelimme altaan reunalla päiväpedissä (englanniksi day bed, onko näillä suomenkielistä nimeä?) vesijohtovesi oli poikki. Tämä ei vaikuttanut meidän olemiseen tai tekemisiin millään tavalla. Siinä vaiheessa, kun myöhään iltapäivällä palasimme ensimmäistä kertaa aamun jälkeen takaisin huoneeseemme, vettä tuli hanasta taas ihan normaalisti. 
Oli siis melkoinen yllätys, kun illalla huoneemme oveen koputettiin. Siellä oli kolme henkilökunnan jäsentä kirjeen ja skumppapullon kera. He olivat todella pahoillaan päivän vesiongelmista ja halusivat siksi korvata tilanteen tarjoamalla meille pullollisen kuplivaa. Kiitimme hämmentyneinä ja katsoimme, kun he jatkoivat matkaansa seuraavalle ovelle.

Hetken ihmettelimme ovellemme ilmestynyttä pulloa. Emme kumpikaan juo kovin usein kuohuviiniä tai shampanjaa, joten emme myöskään tunnista mitään Bollingeria tuntemattomampia merkkejä. Huviksemme googletimme pullon etiketistä löytyvän nimen ja meinasimme lentää persuksillemme tajuttuamme katselevamme edessämme 100 dollarin pulloa! Hotellin henkilökunta oli todellakin panostanut pahoitteluunsa! Hieman helmiä sioille meidän tapauksessa, mutta kyllä se pullo illan aikana tyhjeni melkein kokonaan.

Adults Only – lapsiperheiden syrjintää vai rauhaa sitä rakastaville?

Meillä ei ole aiempia kokemuksia adults only hotelleista. Nytkään hotelli ei valikoitunut sen perusteella, ettei siellä olisi lapsia (eivät lapset ole meitä missään hotellissa häirinneet), vaan valitsimme sen ennen kaikkea sijainnin, sisustuksen, altaan ja tason mukaan. Riviera Maya on kallista aluetta ja rannassa olevat hotellit ovat melko kalliita. Tämä hotelli tarjosi loistavan hinta-laatusuhteen. Majoituimme täällä kaksi yötä, yhden yön hinnan ollessa 154 €.
Jäin kuitenkin miettimään “vain aikuisille” -konseptia.  Pakko myöntää, että jos valittavana on rauhallinen uima-allas merinäkymällä tai vilkas, iso uima-allasalue lastenaltaineen ja vesiliukumäkineen, niin valinta on aika helppo. Kun meilläkin tarkoituksena oli nimenomaan rauhoittua hotellilla, niin meille sopi erinomaisesti, ettei kukaan kiljahdellut tai juoksennellut ympärillä. Ainoa “meteli” oli vieressä pauhaava meri.
Tykkäämme molemmat myös paljon enemmän pienistä hotelleista kuin valtavan kokoisista komplekseista, joissa saa kävellä satoja metrejä päästäkseen huoneeseen, altaalle, aamupalalle jne. Yleensä adults only hotellit ovat suhteellisen pieniä, jolloin kaikkialle on sopivan lyhyt matka. Tavallisesti ne ovat myös korkeatasoisia ja sisustettu hyvällä maulla. 
Meksikon Riviera Maya on todella suosittu lapsiperheiden lomakohde. Silti niissä hotelleissa, joissa majoituimme ja joihin lapset olisivat olleet täysin tervetulleita, ei lapsia juurikaan näkynyt. Oletan sen johtuvan siitä, että lapsiperheet valitsevat useammin (ei tietenkään aina) majoituksekseen suuren resortin, jossa on lapsille aktiviteetteja ja leikkikavereita. 
Mitä mieltä sinä olet Adults Only hotelleista?
Pysy matkassa mukana:

Comments

 • 8.12.2016

  Näyttää upealta paikalta! Voisin kuvitella itse joskus valitsevani adults only -hotellin, jos sellainen tulisi vastaan. Meidän 7 Tulumin yön aikana en edes tajunnut, ettei hotellissa majoittunut lapsia ennen kuin parina viimeisenä päivänä rannalle ilmestyi kaksi yhdysvaltalaista lapsiperhettä. Onneksi ne oli aika rauhallisia. Saattaa kuulostaa vähän kylmältä, mutta kyllä mä tällä hetkellä joka tapauksessa valitsisin mieluummin rauhallisen rannan, jossa ei juoksentele lapsia kun rannan, jossa saattaisi juoksennella kakaroita 😛

  reply
  • 10.12.2016

   Yllättävän vähän meidänkään reissulla majoituspaikoissa tosiaan lapsiin törmäsi. Akumalin rannalla sen sijaan lapsia riitti. Yleisesti ottaen minusta on kiva katsella rannalla lasten iloa, eivätkä pikkuihmiset ole millään tavalla haitaksi, mutta Akumalissa tuli vähän toisenlainenkin kokemus. Kun tultiin snorklaamasta takaisin, meidän tavaroiden viereen oli tullut metrin päähän monilapsinen perhe ja kaikki meidän tavarat oli yltäpäältä hiekassa. Ei ihan hirveästi ilahduttanut kun perheen isä totesi, että heidän lapsensa vähän juoksenteli tavaroidemme päällä. Hilattiin tavaramme suosiolla vähän kauemmaksi ennen kuin lapset kirmaisivat meidänkin yli. 😀

   reply
 • 8.12.2016

  En muista että oltaisi oltu koskaan K18 hotelleissa, mutta muutaman kerran on ollut noita lasiseinäisiä suihkuja, mikä on alkuun ihmetyttänyt. Katselin jo somessa kuvia tältä hotellilta ja aikamoisilta kissanpäiviltähän tuo elo tuolla näyttää. Varmasti mukavaa vaihtelua vähän rennommonkin lomailla. Meillä on vähän sama tapa tehdä lomaohjelmat ihan täyteen menoa. 🙂

  reply
  • 10.12.2016

   Oli kyllä mukavan rennot pari päivää. Tekee ihan hyvää välillä. 🙂 Me ollaan oltu useammassakin paikassa, jossa on ollut lasiseinäinen suihku. Usein niissä kyllä on jokin verho tai himmennys tms.

   reply
 • 8.12.2016

  Nyt oli kyllä maisemat enemmän kuin kohdillaan! Aivan ihania ja täällä matkaluume lähti sellaiseen nousuun,ettei taita burana auttaa =D. Minulla ei ole mitään lapsia vastaan, mutta…. voisin oikein hyvin nauttia tuollaisen hotellin rauhasta todellakin. Kiitos jälleen upeasta nojatuolimatkasta!

  reply
  • 10.12.2016

   Vähän kyllä veikkaan, ettei tuo kuume buranalla laske. 😀 Pahoittelut kuumeen tartuttamisesta. Siihen toimii tosiaan lääkkeeksi vain lentoliput!

   reply
 • Enni
  9.12.2016

  Me ollaan miehen kanssa aina valittu reissuillemme adults only -hotelli. Meillä reissut on tosin juuri olleet lähinnä sitä rauhoittumista ja rannalla löhöilyä, siihen en todellakaan kaipaa kiljuvia kakaroita fiilistä pilaamaan. Kaikki me ei olla lapsi-ihmisiä, niin onneksi meillekin löytyy hotellivaihtoehto. 🙂 Varmaan sitten jos tehtäisiin road trip -tyyppinen matka joustaisin hotellivaatimuksestani, mutta ainakin toistaiseksi kun ollaan oltu se 1-2 viikkoa samassa hotellissa niin haluan sen olevan lapsivapaa. 😀

  reply
  • 10.12.2016

   Mitä kauemmin samassa paikassa yöpyy, sitä korkeammat kriteerit sille hotellille tosiaan kannattaa asettaa. Yö – pari nyt menee vähän missä vain, mutta kun aletaan puhua viikoista, kannattaa tosiaan jo panostaa sellaiseen majoitukseen, jossa varmasti viihtyy. Hyvähän se on, kun on vaihtoehtoja. 🙂

   reply
 • 9.12.2016

  Näin lapsiperheellisenä olemme joutuneet yleisimmin valitsemaan ns. tavallisen hotellin. Sen sanon, että jos ja kun matkustamme miehen kanssa kahdestaan, olisi tuollainen adults only hotelli ehdottomasti meidän suosikki. Valitettavasti kahdenkeskiset lomamme suuntautuvat yleisimmin Euroopan kaupunkeihin, joten se siitä 🙁 Anyway, lasten kanssa liikuttaessakin pyrimme kuitenkin välttelemään ns. lapsirikkaita kohteita, joten melko rauhassa olemme perheenäkin saaneet olla.

  En siis tyrmää lapsiperheellisenä adults only hotelleja, mies ja minä käyttäisimme itsekin lapsivapaata hotellia, jos siihen olisi mahdollisuus.

  P.S. Kuvissasi esiintyvä hotelli vaikuttaa kerrassaan ihanalle ja hinta on edullinen, mutta tuo suihku on niin iso nou nou, että karsiutuu ihan sen takia pois.

  reply
  • 10.12.2016

   Enpä olekaan tullut ennen ajatelleeksi, mutta Euroopan kaupungeista ei tosiaan taida lapsivapaita hotelleja löytyä. Tämä konsepti on tosiaan enemmän rantalomakohteiden juttu.

   Jännä, miten eri tavalla tuon suihkun voi ajatella. En itse jotenkaan näe siinä mitään ihmeellistä, etenkin suomalaisen saunakulttuurin huomioon ottaen. 🙂

   reply
 • Anonyymi
  9.12.2016

  Mulla oli ajatuksena kirjoittaa jossakin välissä lapsiperhe-matkailusta ja lähinnä siitä, miten erilaisia matkustajia eri maalaiset ovat. Usein Pohjoismaalaiset reissaajat ovat kovin "kilttejä" oli lapsia mukana tai ei mutta nyt siis itse asiaan��
  Aikaisemmin olin sitä mieltä, että onpa jotenkin omituinen konsepti tuo adults only-meininki mutta nykyään alan kyllä kallistua siihen suuntaan, että vaikka oma tyttäreni on jo reipas yhdeksäs- luokkalainen ja mielestäni osaa (ja on kyllä aina iästään huolimatta ollut rauhallinen matkalainen) käyttäytyä hyvinkin asiallisesti niin lentokoneessa kuin itse kohteessa, on välillä äärettömän kiva päästä reissuun ilman lapsia ja silloin en välttämättä kaipaa muidenkaan pikkuihmisiä keikkumaan altaan tai hotellin kaiteen reunalle. Voisin hyvin nähdä itseni lomailemassa vain aikuisille tarkoitetussa hotellissa ja ymmärrän ihmisiä jotka haluavat lomalta rauhaa aikuisten kesken.
  Hyvä kirjoitus taas, kiitos!
  -Marika

  reply
  • 10.12.2016

   Kiitos! 🙂

   Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta aiheelta tuo miten erilaisia eri maalaiset matkustajat on! Odotan mielenkiinnolla. 🙂 Ja onhan tosiaan myös kansalaisuudesta riippumattakin lapsissa ja perheissä hirveitä eroja sen suhteen, miten käyttäydytään. Voin hyvin uskoa, ettei teidän hyvin käyttäytyvästä pikkuneidistä (tarkoitit varmaan kirjoittaa 9v ei yhdeksäsluokkalainen?) ole ollut harmia muille matkailijoille, kun taas esim. nelilapsisesta perheestä lähtee jo vähän enemmän ääntä ja liikettäkin. 😀

   reply
 • 11.12.2016

  Lentokonehulluus voi joskus ottaa matkakumppanissa aivoon. 😀 Kun toinen ei suunnilleen kuule tai näe mitään silloin, kun on lentokoneita näköpiirissä… Mutta ei onneksi muuten juuri mitään kovin ihmeellistä. Meille on vuosien varrella muodostunut suhteellisen yhteneväinen matkustustyyli, mitä nyt minä olen aamuvirkku ja Tomi taas tykkäisi valvoa myöhään.

  On aika vaikeaa itseasiassa miettiä, mikä muissa matkailijoissa ärsyttäisiä. Lähinnä ne on yksittäisiä asioita. Jos joku kansalaisuus pitäisi nostaa esille, niin intialaisten ja kiinalaisten kyvyttömyys jonottaa sivistyneesti. Pitää änkeä ja tunkea joka paikkaan. Tämä on lähinnä tullut eteen tuolla Aasian suunnalla. Ja sitten ärsyttää sellainen ihmisten yleinen piittaamattomuus eli esim. heitetään vaan roskat minne sattuu ym. Mutta tätä nyt ei voi mihinkään tiettyyn ihmisryhmään yleistää. Kun tätä nyt alkoi miettimään, niin paljonhan tulee kaikkea pientä mieleen, kuten pröystäilevyys ja toisten ihmisten alaspäin katsominen, mutta aika harvoin sellaistakaan tulee nähtyä. Vaikka yleisesti ottaen pidänkin enemmän eläimistä kuin ihmisistä, niin on iso osa ihmisistäkin aika mukavia. 🙂

  reply
 • 11.12.2016

  Me oltiin Seychelleillä hotellissa, jossa oli alue junior sviittejä, jonne ei lapsilla ollut asiaa. Sinne meidätkin standard-huoneesta ylennettiin, eikä kyllä haitannut yhtään 😀 Vielä tuon meidän puolitoistavuotiaan kanssa on kiva valita hieman rauhallisempia hotelleja, mutta mitä enemmän ikää tulee, sitä helpompi on, jos lapsille on hotellilla automaattisesti tekemistä, eikä tarvitse sitä niin paljon itse järjestää. Elokuun Albenan reissumme olikin ihan täydellinen vilkkaassa perhehotellissa, kun mukana oli myös 5- ja 7-vuotiaat pojat.

  Ja ei, en ihmettele yhtään, että tuo hotelli veti puoleensa, ettekä lähteneet edes syömään pidemmälle 🙂

  reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on