Image Alt

Matkablogi

Sviitissä laivalla – Silversean tyyliin

Buenos Airesin satamaa ei voi sanoa kauniiksi. Se on oikeastaan kaikkea muuta. Silver Spirit oli laiturissa rumien konttien ympäröimänä. Siksi aavistus hohdokkuudesta puuttui, kun nousimme ensimmäistä kertaa Silversean varustamon laivan rappusia ja astuimme laivan kannelle. Tätä oli edeltänyt helpoin check-in ikinä. Jonoista ei ollut tietoakaan. Silversea oli yllättänyt meidät jo Suomessa. Meille oli saapunut kotiin matkalaukkuihin kiinnitettävät, valmiiksi printatut nimilaput, joiden perusteella henkilökunta toimittaa laukut suoraan hyttien, tai tässä tapauksessa sviittien ovelle. Lisäksi Silversea lähetti meille hopean väriseen rasiaan pakatun, nimikoidun Travel Journal – kirjan, jossa oli meidän risteilymme ohjelma ja matkalippumme.
Laivassa saimme heti shampanjalasit käsiimme. Kävimme luovuttamassa passimme laivayhtiön tilapäishallintaan ja hetken päästä meidät jo opastettiin sviittiimme. Täällä sviitissä nytkin näpyttelen konetta ja ajattelin esitellä tämän reilun parin viikon majoituspaikkamme teille ja kertoa millaista palvelua tähän kuuluu.

 

Meidän sviittimme kuuluu Silver Spiritin toiseksi edullisimpaan sviittiluokkaan. Kuvista sviitti ei näyttänyt etukäteen katsottuna mitenkään erityisen poikkeavalta aiempiin laivojen hytteihin verrattuna. Livenä tilanne oli kuitenkin toinen. Kaikki täällä on hieman tilavampaa kuin mihin olemme laivalla tottuneet. Oleskelualue on iso ja säilytystilaa on paljon. Se mikä on kuitenkin vielä merkittävämmin erilaista, on kylppäri. Ensimmäistä kertaa meillä on laivalla kylpyamme. Ei sillä, että olisimme sitä vielä ehtineet käyttää, mutta varmasti sekin hetki vielä tulee. Ammeen lisäksi on erikseen suihkukaappi, joten kylppäri on erittäin tilava.

 

Saippuat, hoitoaineet ja kosteusvoiteet, jotka laivayhtiö tarjoaa, ovat Bvlgaria. Lakanoillakin oli jokin oma trademark. Enemmän olin kuitenkin kiinnostunut tyynymenusta, josta sai valita yhdeksän tyynyn joukosta mieleisensä. Niitä saa luonnollisesti vaihdella risteilyn aikana, jos ei heti löydy sopivaa.

Käytännöllinen vaatehuone ja piilotetut TV:t

Sviitissä on myös walk-in-closet. Kutsun sitä kyllä ihan vaatimattomasti vaatehuoneeksi ja se on ihan mahtava! Näin pitkällä risteilyllä, jossa sää vaihtelee helteestä kylmään viimaan, vaatetta tarvitsee paljon. Etenkin, kun myös juhlavampaa vaatetusta on oltava mukana. Meillä on paha tapa jättää laivalla tai hotellissa ollessa vaatteita lojumaan sinne sun tänne, mutta täällä ne on helppo kerätä vaatehuoneeseen säilöön. Silloin, kun joku vaatekappale jää lojumaan sohvalle, löytyy se yleensä siivoojan käynnin jälkeen siististi viikattuna siitä paikasta, johon se on jätetty.

 

Pitkillä risteilyillä telkkaakin tulee ehkä katseltua. Sviitistämme löytyy kaksi TV:tä. Molemmat on upotettu peileihin. Tätä tapaa en ole ennen nähnyt, mutta se on hyvin kätevä. TV:t eivät vie yhtään ylimääräistä tilaa. Lisäksi huoneesta löytyy kaksi puhelinta. Toinen sängyn vierestä, jos vaikka haluaa tilata ruokaa sänkyyn, eikä millään jaksa nousta ylös. Sisustus hivelee ehkä hieman vanhempien matkustajien makua enemmän kuin meidän, mutta niin on varmasti tarkoituskin. Näimme tänään esittelyn vuoden päästä valmistuvasta Silver Musesta ja täytyy sanoa, että sen laivan kohdalla sisustus hivelee kyllä nuorempaakin silmää!Sisustuksen pientä vanhanaikaisuutta lukuunottamatta ainoa negatiivinen asia on pistokkeiden puuttuminen sängyn viereltä. Olisi kiva ladata puhelinta yön aikana, mutta pistokkeita on vain toisella puolella huonetta. Kunnon first world problem. Aito, kauniisti kukkiva orkidea sohvapöydällä hyvittää kuitenkin tämän puutteen. Orkideoita on muutenkin ripoteltuna ympäri laivaa.

Ja tietenkin sviitin kruunaa oma parveke!

 

 

Siivoojan ja hovimestarin palvelut

Sviitti siivotaan kerran päivässä, yleensä aamupäivällä. Iltaisin hovimestari käy “avaamassa sängyn”, siistii huonetta ja jättää sviittiin seuraavan päivän ohjelmalehtisen sekä suklaata. Tämän lisäksi hovimestari huolehtii mm. juomapuolesta, hyttiin tarjoiltavista ruoista ja ravintolavarauksista. Hän myös meidän poissa ollessamme puhdistaa pöydälle jätetyt aurinkolasit ja kietoo ne Silversean silmälasienpuhdistus pyyhkeeseen. Hovimestari myös lankkaa miesten juhlakengät pyytämättä.
Hovimestari tarjoutui myös ensimmäisenä iltana purkamaan laukut puolestamme. Kieltäydyimme kohteliaasti. Sen sijaan hovimestarimme on varannut meille ravintolapöytiä, tarjoillut aamupalan sviittimme ja täyttää päivittäin baarikaapin etukäteen tiedusteltujen mieltymystemme mukaan. Lähtiessä hovimestaria voi pyytää myös pakkaamaan laukut. Emmeköhän me silti pakkaa laukkumme tälläkin kertaa aivan itse, vaikken pakkaamisen ystävä olekaan. Ainoa palvelu verrattuna erääseen premium luokan varustamoon, jota tänne kaipaisin, on hedelmäkori huoneeseen. Varmasti sellaisen saisi, jos vain kysyisi, mutta eihän suomalainen halua olla vaivaksi… Ei edes, kun sitä lähestulkoon odotetaan.

Kuuden tähden palvelua merellä

Silversean palvelukonsepti on melkoinen, kuten huomata saattaa. Hovimestari kuuluu jokaiseen sviittiluokkaan. “All guests are pampered equally” eli kaikkia vieraita hemmotellaan tasapuolisesti, kerrotaan Silversean sivuilla ja se tuntuu pitävän paikkansa. Palvelua täällä saa pyytämättäkin, mutta jokainen erityistoive varmasti pyritään toteuttamaan. Suuria risteilijöitä kutsutaan joskus kelluviksi kaupungeiksi. Silversea puolestaan haluaa tarjota kuuden tähden hotellin palveluita merellä ja meidän mielestämme onnistuvat siinä hyvin. Tämä on ultraluksusta.
Risteilemme yhteistyössä Silversean kanssa.
P.s. Ensimmäiset pingviinit on nähty, kuten instagram-tiliämme seuraavat jo tietävätkin. Pian näemme toivottavasti kuningaspingviinejä, jos vain päästään ankkuroitumaan Falklandin saarille! Sää siellä on niin tuulinen, ettei sinne aina pääse. Pitäkäähän peukkuja, että meitä onnistaisi!

Comments

 • 21.2.2016

  No VAU! Aivan mahtavan kuuloinen matka!!!! Itse olen ollut viikon Karibian-risteilyllä ja sekin oli ikimuistoinen reissu. Päätettiin samantien, että risteilylle lähdetään ehdottomasti toisenkin kerran 🙂 Jään innolla odottamaan kokemuksianne retkistä! Ihanaa matkaa! 🙂

  reply
  • 24.2.2016

   Kiitos! Karibian risteilystä se risteilyinnostus taitaa useimmille lähteä. 🙂 Mekin käytiin pariin otteeseen seilaamassa Karibialla ja sitten siirryttiin vähän eksoottisempiin kohteisiin.

   reply
 • 21.2.2016

  Voi ei, ei noin ihanaa voi ollakkaan!
  Pyydä ihmeessä se hedelmäkori, haluaisin nähdä sen 😀
  Jään pitämään peukkuja!

  reply
  • 24.2.2016

   Haha 😀 Vieläkin on hedelmäkori pyytämättä, mutta näin, kun yhteen sviittiin vietiin sellainen! Huonepalveluhan on tavoitettavissa 24h vuorokaudessa ja vaikka keskellä yötä voi tilata lautasellisen valmiiksi pilkottuja hedelmia.

   reply
 • 21.2.2016

  Kuulostaa upealta. Pitäisi tosiaan joskus ottaa ja lähteä taas ristelilylle. Vaikka juuri tuonnepäin missä olette!
  Me lähdetään huomenna "Tassieen" eli Tasmaniaan. Odotan kovasti matkaa ja että pääsen kuvaamaan luontoa siellä. Jospa näkisin sen Tuholaisenkin.. 😉

  reply
  • 24.2.2016

   Iso WAU Tasmanialle! Se osa Australiasta on vielä näkemättä, mutta kiinnostaa kovasti. Toivottavasti näette tuholaisia. 😀

   Suosittelut kyllä Etelä-Amerikan kiertoristeilylle. Kovin lämmintä täällä ihan eteläkärjessä ei tosin ole!

   reply
 • 21.2.2016

  No kyllähän tuollaisessa paatissa kelpaa lillua! Instan pigviinikuvat on ollut aivan ihania, ne on niin söpöjä otuksia!

  reply
 • 21.2.2016

  Huh, aikamoista! :O Todella hulppea sviitti (ja palvelu!), kyllä tuossa varmasti kelpaa vaativammankin matkaajan olla. 😀

  reply
  • 24.2.2016

   Kyllä vaan! Ollaan huomattu, että moni kanssamatkaaja osaakin vaatia palveluita. Me ollaan varmasti helpoimmasta päästä, kun ei edes osata ajatella mitä kaikkea voisikaan pyytää. 😀

   reply
 • 21.2.2016

  Kyllä nyt kelpaa! Satoin jättää vetämättä yhden henkäyksen kylppärin ja vaatehuoneen kohdalla 😀 Odotan innolla pingviiniaiheisia postauksia. Nauttikaa <3

  reply
  • 24.2.2016

   Kiitos, kyllä me nautitaan! Tuo vaatehuone on kyllä tosiaan ihan mahtava, eikä sellaisesta ole osannut aiemmilla risteilyllä haaveillakaan. Ei kyllä kylpyammeestakaan. 😀 Pingupostaus tulossa pian!

   reply
 • 21.2.2016

  Huikea reissu teillä; täällä päässä mielenkiinnolla seurailen matkan edistymistä ja lisää päivityksiä laivaelämästä &kohteista. Nauttikaa risteilystä!

  reply
 • 21.2.2016

  No jestas, tuollaiseen voisi vaikka tottua. Mä olen varmaan sitä vanhempaa matkustajakuntaa 😉 kun sisustus kelpaisi mainiosti -siis risteilylle, ei toki kotiin :))

  reply
  • 24.2.2016

   Tässä tosiaankin on sellainen riski, että tähän palvelun tasoon voisi tottua. Kyllä se karu paluu arkeen kuitenkin koittaa pian. 😀

   reply
 • 22.2.2016

  Uskomatonta! Tämä on kyllä niitä kerran elämässä kokemuksia.. Jään vain miettimään että millainen on sitten sellainen halvempi risteily, tai siis.. kuvittelen tämän olevan tyyris, ei ihan joka kukkarolle.. Mutta sellainen jossa ei ole nuita kaikkia palveluita ja "hulppeuksia", mutta sellainen joka on myös viikon parin risteily. Vai onko kaikkien pitempien risteilyiden järjestäjillä samanlaista. Tuli mieleen yksi, olikohan se krstiina Cruises tai vastaava. Onhan niitä toki muitakin, mutta olisipa joskus kiva kuulla onko näissä eroja. Jatkoa innolla odottaen!

  reply
  • 24.2.2016

   Kyllä melkein kaikki varustamot järjestävät pidempiä risteilyjä. Silversea on tosiaan sieltä kalleimmasta päästä. Suurimmat erot on matkustajamäärissä ja siinä mitä kuuluu hintaan. Tämä Silver Spirit on suurin varustamon laiva ja matkustajia on reilut 500. Suuremmilla laivoilla matkustajia on tuhansia ja se taas tarkoittaa enemmän ihmisiä joka puolella ja silloin tällöin jonottamista. Edullisimmilla varustamoilla hintaan ei myöskään kuulu alkoholit tai muut juomat kuin vesi, kahvi, tee ja aamupalalla mehut. Hovimestareita ei niiltä risteilyiltä löydy. 😀 Karibian risteily tunnisteen alta löytyy juttua aiemmista risteilyistä ja siitä mitä niihin kuuluu hintaan. 🙂

   reply
 • 22.2.2016

  I H A N A A! Todella ylellisen näköistä. Huokailen täällä ihastuksesta (hukaus). Olemme Kipparini kanssa jutelleet, että joskus tuollainen risteily olisi kiva tehdä.

  reply
  • 24.2.2016

   Lähtekää ihmeessä risteilemään joskus, kun teillä meri on sydäntä lähellä muutenkin! 🙂

   reply
 • 22.2.2016

  No huh! Meillä oli viime Karibian risteilyllä sattumalta inva-hytti, ja siellä oli myös hyvin tilaa (no, voit varmaan kuvitella, että tilaa tarvitaan niiden tuplaleveiden risteilijäpyörätuolien mahtumiseen). MUTTA. Siihen yhtäläisyydet päättyvätkin 😀

  reply
 • 22.2.2016

  Oi ja voi. Niin herkullinen ja tunnelmainen postaus. Kiva lukea sviittikokemuksia toiselta varustamolta, mulla kun on kokemusta vain Norwegian Cruise Linelta ja ihan pikkuisen (muutama tunti) Royal Caribbeanilta. Mutta tuo hedelmien puuttumattomuus ihmetyttää, kyllä niitä löytyy automaattisesti muiden varustamojen sviiteistä.

  reply
 • 24.2.2016

  Mä tarviin hovimestarin, sviitin ja kylpyammeen mun elämään just nyt. 😀 Nauttikaa maailman eniten! <3 Ne varmaan odottaa et te pyydätte jotain joten hedelmäkori vaan tilaukseen.

  reply
 • 25.2.2016

  Nyt olen täysin sanaton ja niitä hetkiä ei usein tule. Todellakin luksusta, eniten kadehdin kylpyammetta. Ja laivan ulkopuolelta pingviinejä. Wau!

  reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on