Image Alt

Matkablogi

Matkavuosi 2015 ja kurkistus tulevaan

Istun keittiön pöydän ääressä ja selaan menneen vuoden matkakuvia. Ulkona paistaa aurinko ja on vielä lämmintä, vaikka lämpötila onkin putoamassa vihdoin pakkasen puolelle. Kaivoin juuri autotallista lintulaudan (vihdoin ja viimein) ja iskin sen harjan varressa maassa edellisvuodesta valmiina olevaan reikään. Nyt on hyvä katsella kuvien ihastelun lomassa myös keittiön ikkunan takana ruokailevia tinttejä. On mukava hemmotella lintuja, kun itselläkin on jälleen kerran suurimpana pinnalla olevana tunteena kiitollisuus. Tämä vuosi oli hyvä. Vuosi 2014 oli matkailun kannalta aivan uskomaton. Teimme kolme upeaa kaukomatkaa. Edellisen vuoden reissut söivätkin matkakassaamme sen verran reippaasti, ettemme tänä vuonna tehneet kuin yhden kaukomatkan. Muuten pysyttelimme Euroopan rajojen sisäpuolella. Silti vuoteen mahtui näin jälkikäteen yhteen koottuna aivan valtavasti kaikkea, enkä voi olla kuin hyvin tyytyväinen tästä kaikesta.

Ensimmäistä kertaa Lapissa talvella

Vuoden ensimmäinen lentomatka taittui kotimaassa. Se taisi olla samalla ensimmäinen kotimaan lentoni ikinä. Lensin työporukan kanssa myyntikokoukseen Leville. Kirjoitin tuolloin porosafarista, jossa kävimme ja joka ei ollut pelkästään positiivinen kokemus. Ihastuin kevätauringossa kylpevään Leviin siinä määrin, että tänä vuonna olen potenut jonkinmoista Lappi-kuumetta. Etelä-Suomen lumettomuus ei ole missään nimessä helpottanut asiaa.

Pakollinen kerran vuodessa Tallinnan reissu

Levin reissun jälkeen suuntasinkin heti sieltä palattuani Tallinnaan. Tälläkin kertaa kyseessä oli työmatka ja osallistuin yrityspuolen edustajana PING Helsinki -risteilylle. Päivä Tallinnassa sujui lähinnä sisätiloissa, mutta todella mielenkiintoisissa merkeissä sosiaalisen median sisältöjen parissa. Tämä jäikin vuoden ainoaksi Viron visiitiksi.

Kiikunlähteellä ja Firan lähteellä

Olen hieman harmitellut, etten ole ehtinyt retkeilemään kotimaassa ollenkaan niin paljon kuin olisin halunnut. Kurkistus puhelimen galleriaan kertoi kuitenkin, että onhan sitä tullut siellä sun täällä siltikin käytyä. Kävimme keväällä ystäväni kanssa Vihdin Rokokalliolla ja vähän sen jälkeen Tomin kanssa Hollolan Kiikunlähteellä. Ensimmäisestä en kirjoittanut blogiin, mutta Kiikunlähteestä kirjoittamani postaus on ollut yksi vuoden suosituimmista. Kesällä kohdetta googletettiin urakalla. Tämän lisäksi olen tietenkin ulkoillut muutenkin koirien kanssa lähimaastoissa, kuten Firan lähteellä.

Firan lähteellä, Tuusulassa.
Kiikunlähde.

Huhtikuussa tuliterällä Royal Caribbeanin risteilijällä ja pikavisiitti Lontoossa

Huhtikuussa lähdin ensimmäistä kertaa elämässäni pressimatkalle. Pingviinimatkojen Millan kanssa suuntasimme tutustumaan Royal Caribbeanin uuteen Anthem of the Seas risteilijään, joka laittoi käsitykseni Karibian risteilijöistä aivan uuteen uskoon. Olin toki aiemmin risteillyt Karibialla, mutta laivat eivät olleet olleet lainkaan samaa luokkaa. Anthem oli uskomattoman hieno ja sillä olisi mielellään risteillyt pidempäänkiin kuin parin päivän ajan. Risteily alkoi ja päättyi Lontoon läheltä Southamptonista, joten yhdistimme Millan kanssa siihen päivävierailun Lontooseen.

Toukokuussa Pyreneillä ja Allure of the Seas

Toukokuussa lähdimme Tomin kanssa vuoden ensimmäiselle yhteiselle matkalle. Tomi tosin otti varaslähdön ja meni edeltä Barcelonaan katsomaan formuloita. Minä lensin perässä ja sitten yhdessä lähdimme vuokra-autolla köröttelemään rannikkokaupungista kohti vuoria. Köröttelyä se todella olikin, kun alla oli Fiat 500L, joka tuntui hyytyvän jokaiseen kolmea metriä korkeampaan nyppylään ja niitähän riitti. Pyreneiden vuoristo kuitenkin hurmasi kauneudellaan. Ajelimme Espanjasta Ranskan kautta Andorraan. Kääpiövaltiossa vietetyn kahden yön jälkeen jatkoimme matkaamme Ranskan Pyreneitä pitkin ennen kuin palasimme reilun viikon roadtrippailun jälkeen Espanjan rannikkoa takaisin Barcelonaan.

Barcelonassa ehdimme viettää yhden illan ja aamun yhdessä ennen kuin hyppäsin maailman suurimman risteilijän, Allure of the Seasin kyytiin Rimmalaura -blogin Lauran kanssa. Seilasimme tuolla jättikokoisella laivalla Rooman satamaan ja kävin ensimmäistä kertaa elämässäni viinitilavierailulla. 

Kuumailmapallolento kesäkuussa

Kesäkuussa pääsin ensimmäistä kertaa elämässäni kuumailmapallon kyytiin ja ihastuin menoon välittömästi. Siitä asti haaveissa onkin ollut päästä joskus Kappadokiaan lentämään kuumailmapallolla aamunkoitteessa. Toisaalta voisin koska tahansa lähteä pallon kyytiin uudelleen myös täällä kotosuomessa.

Juhannus ja muita minimatkoja Helsingissä

Juhannuksen vietimme pääkaupunkiseudulla ja kuvailimme maisemia niin Helsingissä kuin Vantaallakin.

Loppukesään mahtui vielä minimatkoja Helsingissä niin Suomenlinnassa kuin pienen saaristoristeilynkin merkeissä.

Islanninhevosvaellus syksyllä

Syksyn suomiretkihuipennus oli issikkavaellus upeissa Pohjois-Savon maisemissa. Jos kuumailmapallolento oli ollut minulla haaveissa jo pitkään, niin oli kyllä islanninhevosvaelluskin. Upeaa, että ne molemmat toteutuivat tänä vuonna.

Eteläisen Afrikan kierros loka-marraskuussa

Vihdoin lokakuussa pääsimme Euroopan rajojen ulkopuolelle ja koitti vuoden loppuhuipennus jälleen kerran Afrikassa. Vuokrasimme Johannesburgista auton ja ajoimme Etelä-Afrikasta Zimbabween. Matkalla koimme elämämme vaikeimman rajanylityksen, mutta se palkittiin, kun pääsimme Hwangen kansallispuiston tuntumaan upeaan Khulu Ivory safarilodgeen. Siellä norsut tulivat juomaan uima-altaaltamme ja teimme upeita safariajeluita.
Afrikan matkamme ei koostunut pelkästään eläinkohtaamisista, vaan kävimme myös yhdellä maailman upeimmista vesiputouksista. Sambian ja Zimbabwen rajalla olevat vesiputoukset olivat käytännössä kokonaan kuivat Sambian puolella, mutta Zimbabwen puolella vettä riitti reilusti. Iguassun putouksille tämäkään ei vertoja vetänyt, mutta paikka on upea ja ehdottomasti käymisen arvoinen.
Jatkoimme matkaamme Botswanan puolelle, jossa koimmekin jotain täysin uutta noustessamme pienlentokoneen kyytiin ja katsellessamme alapuolellamme vaeltavia norsu- ja puhvelilaumoja. Vietimme kolme päivää ylellisellä Wilderness Safarisin Kings Poolin safarilodgella ja teimme useita safariajeluita.

Botswanan halki ajettuamme ja Etelä-Afrikkaan palattuamme hyppäsimme Rovos Railin luksusjunan kyytiin. Tätä voisi todellakin kutsua elämämme junamatkaksi. Nautimme viiden tähden palvelusta ja ruoista safariajeluiden lisäksi. 

Afrikan matkamme huipentui vielä pariin yöhön Beverly Hillsin viiden tähden hotellissa Durbanin rannikolla.

Kymmenen maata

Kaiken kaikkiaan vuoden aikana tuli siis vierailtua kymmenessä maassa:
Viro, Iso-Britannia, Espanja, Ranska, Andorra, Italia, Etelä-Afrikka, Zimbabwe, Sambia ja Botswana. 
Uusia näistä maista oli vain Andorra, Zimbabwe, Sambia ja Botswana. Tomi teki lisäksi omia reissujaan Unkariin, Tsekkeihin, Saksaan, Ruotsiin ja Tanskaan.

Mitä sitten vuonna 2016?

Uusi vuosi tuo tullessaan uudet matkat. Meillä on tällä hetkellä yhdet lennot varattuna ja ne vievät meidät San Franciscoon. Odotan innolla tuon kaupungin näkemistä (mikä on poikkeuksellista, koska en ole lainkaan kaupunkilomailija), mutta sen lisäksi suuntaamme jälleen vuorille, Yosemiten kansallispuistoon. Tämä matka on kuitenkin vasta toukokuussa. Sitä ennen on tarkoitus matkustaa vielä jonnekin lämpimään, mutta minne? Se on vielä aivan auki ja kaikki on mahdollista! Sitä ennen riittää kuitenkin paljon kerrottavaa vuoden 2015 reissuista, koska kuten saatoitte huomata, esimerkiksi Zimbabwesta ja Viktorian Putouksista on vielä kaikki jutut kirjoittamatta.

Toivottavasti sinullakin oli hyvä vuosi 2015 ja oikein hyvää vuotta 2016!

Pysy mukana myös vuonna 2016:

Comments

 • 26.12.2015

  Paljon upeita matkoja olette tehneet. Niitä on ollut ilo seurata. Tosin tuo kuumailmapallo matka on mennyt ohi. Se näyttää upealta, paljon mahtavia kokemuksia! Mielenkiinnolla jään seuraamaan postauksia uusista matkoista. Hyvää matkustusvuotta 2016!

  reply
 • 26.12.2015

  Kuulostaa mahtavalta vuodelta! Ja tosiaan, noista Viktorian putouksista ois mahtia kuulla lisää, kun itsekkin sinne suunnalle taidan eksyä ensi keväänä!

  reply
  • 27.12.2015

   Viktorian Putouksista on ehdottomasti tulossa juttua. Ihan huippua, että olet suuntaamassa sinne päin keväällä!

   reply
 • 26.12.2015

  Teillä on ollut taas upea matkailuvuosi! Odotan kovasti raporttia Viktorian putouksista.

  San Franciscon alue kuulostaa erinomaiselta matkailukohteelta. Itse olen asunut siinä lähistöllä nuorena naisena ja nautin suuresti Kalifornian tarjoamista luontokokemuksista sekä kulttuurista ja viinitiloista. Yosemitessa olen nähnyt karhuja.

  Ikimuistoista matkailuvuotta 2016!

  reply
  • 27.12.2015

   Kiitos! Viktorian Putouksista juttua luvassa. 🙂 Mukava kuulla positiviiset kokemuksesi Kaliforniasta. Toivottavasti mekin näkisimme Yosemitessa karhuja, mutta niiden näkeminen siellä ei taida olla ihan yhtä todennäköistä kuin Yellowstonessa, joten en halua pitää liikoja odotuksia yllä. 😀

   reply
 • 26.12.2015

  Hienoja reissuja olette tehneet kuluneenakin vuonna ja tuleva San Fransisco kuulostaa mun korvaan ihanalta. Sinne lähtisin milloin vain uudelleen jos mahdollisuus tulisi. Piti ihan laskea, niin meille tuli tänä vuonna kuusi uutta maata kahdelta reissulta! Automatkat on kyllä parhaita. Afrikan juttuja odottelen mielellään lisää, jos vaan juttuja riittää! 🙂

  reply
  • 27.12.2015

   Roadtripit on kyllä siitä mahtavia, että jos ne vain suuntautuvat maiden rajojen tuntumaan, tulee helposti koluttua monta maata yhdellä reissulla. Afrikasta riittää juttuja enemmän kuin ehdin kirjoittaa, joten niitä on kyllä luvassa. 🙂

   reply
 • 26.12.2015

  Vau, mitä reissuja teillä on ollut! Pitääpä lukea ihan ajatuksella nuo vanhemmatkin jutut, kun olen vasta hiljattain blogiisi löytänyt.
  San Francisco on itselläni yksi must tulevaisuuden kohde, joten odotan innolla siitä kuulemista 🙂

  reply
  • 27.12.2015

   Todella kiva, että olet löytänyt tänne blogiin ja tosiaan vanhoja juttuja löytyy runsaasti, joten lueskele ihmeessä, jos sieltä jotain mielenkiintoista löytyy. 🙂 San Francisco tuntuu olevan monia kiinnostava kohde, eikä varmaan ihan suotta!

   reply
 • 27.12.2015

  Vaude, uskomattoman upea vuosi ollut teillä! Uskon että ensi vuodesta tulee aivan yhtä ihana 😀

  reply
 • 27.12.2015

  Huikea reissuvuosi teillä takana, eikä tuleva vuosikaan hullummalta kuulosta San Fransiscon osalta 🙂 Se onkin toisaalta ihanaa, että kaikki vaihtoehdot on avoinna ja saa tarttua mihin tahansa houkuttelevaan tilaisuuteen! Meilläkin tulevan vuoden reissut on vielä auki, mutta eiköhän me jotain keksitä! Pian on hyvä lähteä matkamessuille inspiroitumaan, vaikka innostusta matkustamiseen olis kyllä ilman ylimääräisiä houkutteluitakin 😀

  reply
  • 27.12.2015

   Jep, tämä avoimien mahdollisuuksien aika on toisaalta ihanaa, mutta toisaalta piinaavaa, kun ei ole mitään varmaa vielä tiedossa (siis helmikuulle, jolloin on loma). 😀 Suunnitelmia on kyllä paljonkin, mutta saa nyt nähdä. Matkamessuilla tosiaan matkakuumetta saa nostettua ihan hurjiin lukemiin!

   reply
 • 27.12.2015

  Ihana matkavuosi! Taas kävi niin, että kun olet kirjoittanut Afrikka-juttuja, en ole ehtinyt niitä lukea. Täytyy taas kiriä kiinni jälkikäteen. Tuo pienlentokoneretki on ollut varmasti ihan mahtava!
  San Fransisco on varmasti upea. Juttuja siitä odotellessa. Meidän matkat suuntaavat varmasti ensikin vuonna kovin lapsiystävällisiin kohteisiin 🙂

  reply
  • 27.12.2015

   Kiitos! 🙂 Onneksi ne vanhat jutut ei karkaa mihinkään, joten niitä ehtii lueskelemaan sitten kun on aikaa. Mukavia reissuja lapsiystävällisiin kohteisiin! 😀

   reply
 • 27.12.2015

  Upean kuuloisia matkoja, varsinkin tuo Afrikan reissu! Pitääpä lueskella blogiasi enemmänkin nyt jun sen löysin 🙂

  reply
 • 28.12.2015

  On teillä kyllä ollut mahtava vuosi!
  Kerta kerran jälkeen jaksan ihmetellä miten samanlainen "reissumaku" teillä on kun mulla, ja saan kovasti uusia ideoita ja inspiroidun näistä sun postauksista. Afrikka on kiehtonut jo kauan mutta vaikka meillä on nyt suunnitteilla maailmanympärimatka 2017, taitaa Afrikka jäädä tuolla reissulla välistä ja joutuu jättämään tulevaisuuteen… mutta vielä joskus!

  Mielenkiintoisia suunnitelmia myös tulevalle vuodelle teillä, meidän viime kesän reissussa VT ihastui jopa Yellowstonea enemmän Yosemiteen, eikä se kyllä todellakaan mikään pliisu paikka olekaan! Erilaista kuin mitä oon nähny missään muualla ja kyllä oma pieni sydän sinnekin kovasti kaipaa…

  Mukavia reissuja!! 🙂

  reply
  • 30.12.2015

   Onpa mahtava kuulla, että meidän reissumaut menee yksiyhteen ja postauksista irtoaa inspiraatiota. 🙂 Afrikka on kyllä upea, mutta ymmärrän, että sitä voi olla haasteellista sijoittaa maailmanympärimatkalle. Harvempi sinne suuntaa pallon ympäri menevällä reissulla. Huippua kuulla suositukset Yosemitelle! Odotan sitä kovasti. 🙂

   reply
 • 28.12.2015

  Hieno reissuvuosi teillä on ollut – paljon olette ehtineet näkemään ja kokemaan! Myös minäkin odottelen lisästooreja teidän viimeisimmältä Afrikan rundilta innoissani! Hyvää uutta (reissu) vuotta 2016!

  reply
 • 28.12.2015

  Kyllä on teilläkin mahti reissuvuosi takana! Täälläkin yksi, joka oottaa innolla lisää Afrikka-juttuja. 😀 Oikein hyvää uutta vuotta ja reissujen suunnittelua!

  reply
  • 30.12.2015

   Kiitos samoin! Onneksi Afrikasta riittää kirjoitettavaa, kun niin moni niitä juttuja tuntuu odottavan. 🙂

   reply
 • 28.12.2015

  Huikea vuosi teillä takana eikä huonolta kuulosta ensi vuosikaan 🙂 Afrikkaa kiertämään haluaisin minäkin, mutta ei vielä ensi vuonna taida ennättää. Ehkä 2017 sitten 🙂

  reply
 • 29.12.2015

  Upea reissuvuosi! Eläinpostaushaukka täällä kiittää ja odottelee innolla tulevaa 😀

  reply
 • 29.12.2015

  Oijoi, näyttääpä ihanalta!!:) Ja olipa mukava huomata, että suomessakin löytää noin upeita paikkoja.. suomiretkeilyä tahdon erityisesti jatkaa ensi vuonna. Läheltäkin voi löytää niin kaunista luontoa, jossa sielu lepää. Minuakin ulkomaan reissussa kiehtoo juuri luontokohteet.. ja tuo Afrikka..sanaton!!

  reply
  • 30.12.2015

   No näinpä. Suomessa on upeita kohteita ja luonnossa liikkuminen niin ihanaa, niin kotimaassa kuin muilla mainkin. 🙂

   reply
 • 30.12.2015

  Mahtavia kokemuksia. Norsut uima-altaalla… Oon sanaton! Tuommoisia hetkiä varten me eletään. Ootte kyllä varsinaisia onnekkaita paskiaisia tekin 😉 Lisää juttuja Afrikasta odotellen. Hyvää uutta vuotta! 🙂

  reply
 • 3.1.2016

  Sun reissuvuosi on ollu kyllä ihan älytön: huippuja bongauksia kotimaassa ja ihan mahtavia reissuja ympäri maailmaa. Mun mielestä on erityisen arvostettavaa juuri se, että vaikka koet maailmalla ihan uskomattomia paikkoja ja kokemuksia, löydät silti myös kotimaasta aivan yhtä upeita asioita. Niin sen just pitää mennä!

  reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on