Image Alt

Matkablogi

Mieletön laivavideo ja Keskuspuiston yllätys

Kaksi uskomattoman upeaa Royal Caribbeanin risteilijää, joilla olen saanut kunnian vierailla, ovat tehneet minuun suuren vaikutuksen. Olen parhaani mukaan yrittänyt välittää teille tunnelmia sekä Anthemilta että Allurelta, mutta pelkkä teksti ja kuvat eivät aina riitä kokonaiskuvan saamiseksi. Olen jo jonkin aikaa miettinyt, että pitäisi ryhtyä kuvaamaan videoita matkoilta ja dronen (jolle ei edelleenkään taida olla suomenkielistä nimeä) hankkiminenkin kiinnostaisi etenkin tuota perheen miespuolista jäsentä, joka on enemmän kiinnostunut tekniikasta.
Törmäsin jokin aika sitten We Love Cruisesin Facebook-sivuilla yhteen upeimpaan laivavideoon, jonka olen nähnyt. Ja olen sentään tälläisenä risteilyintoilijana katsonut videon jos toisenkin. En tiedä tekikö video vaikutuksen etenkin sen vuoksi, että olen ollut Allurella, mutta tuohon videoon oli jotenkin saatu todella hienolla tavalla kuvattua laivan majesteettisuus. Aluksen valtava koko tulee hyvin esille ja musiikki tuo mieleeni sen tunteen, jollainen tälläisellä vaikuttavalla laivalla matkustaminen tarjoaa. Se on sekoitus onnea, hyvää tunnelmaa ja lomanautintoa, mutta myös vaikuttumista upeasta mestariteoksesta, jollaisia nämä merten, moottorilla toimivat jättiläiset ovat. Olen katsonut  videon nyt kolme kertaa ja tulen siitä aina niin hyvälle tuulelle, että tekisi mieli katsoa se aina vain uudelleen ja uudelleen. Millainen fiilis teille tästä tulee?

 

Jotta tämä ei menisi pelkästään laivan ulkopuolen ihasteluksi, haluan näyttää teille kuvia myös Alluren sisäpuolelta – puistosta. Kaikkihan tietävät, että New Yorkissa on keskuspuisto. Suuri viheralue, joka toimii pilvenpiirtäjien keskellä asuvien kaupunkilaisten rentoutumis- ulkoilu- ja ajanvietepaikkana. Mutta harvempi tuntee merellä liikkuvat Keskuspuistot, joita on kaksi. Toinen Allure of the Seas -laivalla ja toinen sen sisaraluksella Oasiksella. Alluren Central Parkista löytyy yli 13000 yksittäistä puuta, pensasta ja kasvia. Se on vaikuttava määrä ja ne kaikki ovat todellakin ulkona, laivan keskellä kulkevalla alueella.

Myös Allurella Keskuspuisto toimii yhtenä “kaupunginosana”, jonne ihmiset kokoontuvat. Keskuspuiston laidalla on kahviloita ja ravintoloita. Se on kaunis ja hyvin hoidettu. Hoitaahan sitä oma puutarhuri.

 

 

 

 

 

Kävelimme Keskuspuiston läpi lukemattomia kertoja parin laivalla vietetyn päivän aikana, mutta suuntasin sinne pidemmäksi aikaan risteilymme toisena päivänä, kun matkaseurani Laura jäi hyttiin valmistautumaan iltaa varten. Hain kupin teetä ja istahdin penkille nauttimaan auringosta. Vaikka päivä ei Välimerellä ollut toukokuussa se kaikkein lämpimin, suojaisessa Keskuspuistossa, auringon lämmittäessä oli juuri sopivan lämmin. Istuin kaikessa rauhassa penkillä nautiskelemassa auringonsäteistä, ihastelemassa kaunista puistoa ja katselemassa onnellisen näköisenä ohitse käveleviä lomalaisia.
Yhtäkkiä tuntui kuin jokin olisi liikkunut viereisessä pensaassa. Taisin kuvitella. Katselin kuitenkin pensasta hieman tarkemmin ja huomasin, että laivan henkilökunta oli lisännyt pensaisiin myös hauskoja pieniä yksityiskohtia. Leikkilisko oli asetettu pensaan oksalle. Suljin silmäni ja jatkoin auringon ottamista. Avasin ne hetken kuluttua ja hieraisin silmiäni. Oliko joku lapsi käynyt huomaamattani nappaamassa leikkiliskon mukaansa? Sitä ei nimittäin näkynyt enää missään. Katselin ympärilleni ja huomasin toisen liskon asetetun toiselle oksalle. Siirryin lähemmäs tarkastelemaan sitä ja juuri kun osoitin sitä kamerallani, lisko livahti oksan toiselle puolelle!
Tässä vaiheessa kääntelin päätäni ja etsin piilokameraa tai matkustajaa, joka etsisi karannutta lemmikkiään. Eihän tämä voinut olla totta! Mutta niin vain katseeni osui toiseenkin liskoon, joka uskomatonta, mutta totta, liikkui sekin. Toinen lisko pysyi sentään sen aikaa paikallaan, että sain auringossa napattua siitä jonkinlaisen kuvan.
Enpä olisi uskonut, että tämä eläinkohteisiin erikoistunut matkabloggaaja pääsisi kuvaamaan liskoa laivalla, mutta niin vain tapahtui. Hämmästytin melkoisesti matkaseuruettamme myöhemmin illalla kertoessani tästä tapauksesta. Kukaan ei ollut kuullutkaan, että laivalla olisi nelijalkaisia matkustajia. Tällä eläinten ystävällä oli jo hetken huoli, että kuinka pienet gekot saavat Keskuspuistossa vatsansa täyteen ja miten ne muutenkin pärjäävät, mutta tietenkin asialle löytyi hyvin luontainen selitys.
Royal Caribbeanilla on tuhoeläinten suhteen nollatoleranssi, mutta nämä liskot kuuluvatkin hyötyeläimiin. Keskuspuisto on oma pieni ekosysteeminsä ja liskot kuuluvat siihen olennaisena osana. Ne eivät ole edes ainoita eläimiä, joita puistosta löytyy. Myös sammakot avustavat liskojen ja puutarhurin ohella pienten kasvihyönteisten aisoissa pitämisessä. Voit lukea asiasta tarkemmin täältä.
Arvostan, että laivalle on tuotu kokonainen ja eheä ekosysteemi. Vieraille näistä pienistä eläimistä ei varmasti ole haittaa ja viheralueet ovat sen verran suuria (etenkin verrattuna esim. terraarioihin, joissa liskoja ja sammakoita myös pidetään), että liskoilla ja sammakoilla on ilman petoeläimiä jopa ihan lokoisat oltavat.
Keskuspuisto laivan kannelta kuvattuna.

 

Maistuisiko sinulle päiväkahvit Keskuspuistossa?

Risteilin Allure of the Seasilla yhteistyössä Royal Caribbeanin ja Norwegianin kanssa.

Risteilin
Allure of the Seasilla yhteistyössä Royal Caribbeanin ja Norwegianin
kanssa. Mielipiteeni ja kokemukseni ovat kuitenkin omiani. – See more
at:
http://www.vaihdavapaalle.fi/search/label/Royal%20Caribbean#sthash.pYYbB1uO.dpuf

Comments

 • 10.8.2015

  Maistuisi taas ja maistui viime risteilyllä erinomaisesti! Yksi suosikkihetkistäni oli istua iltapäivisin Central Parkissa kirjaamassa päivän tunnelmia ylös. Siellä on jotenkin huikea tunnelma. Ja ai että miten ihana video! Tuli juuri sopivaan kohtaan kun kärvistelen täällä risteilykuumeen kourissa…

  reply
 • 11.8.2015

  Uskomatonta! Ainut risteilykokemukseni oli aikoinaan Miami – Bahama. Ruokapöytä oli katettu kolmesti sen matkan aikana…vaiko olisiko ollut 4 kattausta..?

  reply
  • 11.8.2015

   Reitti kuulostaa kyllä hyvältä. Bahamalla en ole itse (vielä) koskaan käynyt. Suuremmilla laivoilla ruokaa saa aina jostain ihan mihin tahansa vuorokauden aikaan.

   reply
 • 11.8.2015

  Tuo keskuspuistohan näyttää oikein kotoisalta. Tosin aika keinuva sellainen varmasti! ☺ Video täytyy palata myöhemmin katsomaan kotona.

  reply
  • 11.8.2015

   Kotoisa se tosiaan olikin, eikä näillä jättialuksilla oikein keinumista onneksi huomaa 🙂 Tasaista on yleensä meno ellei ole ihan myrsky. Video kannattaa kyllä ainakin omasta mielestäni kurkata. Se on hienosti tehty.

   reply
 • 12.8.2015

  Ihan loistoidea nuo liskot! Eiköhän tuolla ole niille hyvinkin tilaa temmeltää.

  Mahtava video tosiaan. Täytyy vielä joku päivä tehdä risteily tuolla laivalla. Tällä hetkellä Royal Caribbean (kuten myös Carnival) on boikotissa, koska he veloittavat myös vauvoista puolikkaan hinnan. Tuntuisi käsittämättömältä maksaa satoja euroja sellaisesta matkustajasta, joka ei vielä syö, eikä pysty hyödyntämään mitään muitakaan laivan palveluista. Altaisiinkin kun pääsee vasta yli kaksi vuotiaat (ihan ymmärrettävästi), ja lasten kerhot on myös vanhemmille lapsille. Jonkun vuoden päästä sitten. Ja ties millaisia laivoja sitten jo onkaan 🙂

  reply
  • 13.8.2015

   Tuota vauvaikäisistä menevää maksua on kyllä hankala käsittää, kun vauva ei tosiaan käytä mitään palveluita. Silti tipitkin pitäisi maksaa kolmannesta hengestä. Mutta nopeastihan nuo vuodet kuluu ja sitä ei tosiaan tiedä millaisia vempeleitä ja palveluita uusimmilla aluksilla joidenkin vuosien päästä on. 🙂

   reply
 • 13.8.2015

  Tuo laiva on ollut varmasti valtavan upea kokemus. Olisi kyllä itsekkin joskus elämässä kiva päästä käymään. Ja lisko laivalla =D. Voin kuvitella, että olit hämmästynyt. En olisi itsekkään sitä voinut uskoa todeksi jos olisin ollut paikalla =D.

  reply
  • 17.8.2015

   Oli Allurella vierailu aivan upea kokemus. Teille merellä viihtyville tälläinen risteily voisi myös olla hieno elämys. 🙂

   reply
 • 17.8.2015

  Upea laiva! Itse jaksaa aina ihmetyttää miten noin valtavia aluksia voidaan rakentaa ja vielä merikelpoisiksi!
  Aivan ihana yllätys nuo puiston liskot! ♥

  reply
  • 17.8.2015

   No sanopa muuta – ei voi käsittää miten tuollainen valtava kaupunki pysyy pinnalla ja sillä voidaan seilata Atlantin yli! :O

   reply
 • Anonyymi
  25.8.2015

  Moi! Mietitään risteilyreissua ja olisi tosi kiva jos jaksaisit neuvoa muutamassa asiassa.

  1. Millaisia mahdollisuuksia on tutustua välisatamiin, jos ei ota laivayhtiön retkiä? Katselin Carnivalin tarjontaa ja excursionit eivät ihan ilmaisia ole, noin 50 dollarista ylöspäin. Pääseekö rannoille/kaupunkeihin kätevästi esim. taksilla itsekseenkin, tai ylipäätään nähtävyyksien äärelle?

  2. Suosittelisitko Carnivalin laivoja? Katselimme Carnival Prideä jonka reitti lähtisi San Juanista.

  3. Montako meripäivää reissulla jaksaa? Pridellä olisi tuollainen uudehko reitti, jossa 7 päivää kierrellään saaria ja sitten 3 päivää puksutellaan kohti Baltimorea. Periaatteessa kiinnostaisi, koska Baltimoresta voisi sitten sujahtaa vaikka bussilla New Yorkiin ja lentää sieltä takaisin. Kolme päivää merellä kuulostaa kuitenkin aika paljolta, mutta johtuuko se siitä että kokemusta on vain Ruotsin-laivoista..?

  4. Parhaat vinkit konebongaukseen jos pysähdytään St. Maartenilla? 🙂

  reply
  • 25.8.2015

   Ilman muuta voin neuvoa sen verran kuin osaan.

   1. Me emme ole ottaneet koskaan laivayhtiön retkiä, joten sanoisin, että ihan hyvät. Satamiin / lähikaupunkeihin voi aina tutustua omatoimisesti tai sitten ottaa jonkin retken satamasta. Siellä on yleensä aina paljon erilaisia retkien tarjoajia turisteja vastassa. Taso on toki kirjavaa siinä missä laivayhtiön retket ovat yleensä luotettavia ja hyvin organisoituja. Yleensä kaupunkeihin ja nähtävyyksille pääsee tosi helposti.

   2. Olen pitänyt molemmista Carnivalilla tekemistämme risteilyistä, mutta laivat on hyvin eri tasoa kuin nämä Royal Caribbeanin uudet laivat, joista olen tänä vuonna kirjoittanut. Kurkkasin, että tuo Pride on aika vanha laiva (2001 rakennettu), eikä siltä kannata odottaa samaa hohdokkuutta kuin uusimmilta laivoilta. Jos teillä on vaativa maku, kannattaa valita jokin uudempi laiva. Eiköhän Pridelläkin kuitenkin tarjoilu pelaa. 🙂 San Juan on hyvä lähtösatama. Mekin lähdimme sieltä ensimmäiselle risteilyllemme.

   3. Itse en kovin montaa meripäivää putkeen jaksa vanhemmilla laivoilla (mielellään max kaksi), mutta se on myös makukysymys. Me olemme matkailijoina varmasti hieman tavanomaista menevämpiä, emmekä pahemmin loikoile altaalla. Laivalla on kuitenkin kaiken näköistä ohjelmaa, joten kyllä siellä saa ajan kulumaan.

   4. Eipä siihen oikein muuta kuin, että Maho biitsille vain päiväksi. 🙂 Jos ette halua viettää siellä koko päivää, kannattaa katsoa etukäteen mihin aikaan sinne laskeutuu isoja, Euroopasta tulevia koneita (koska ne on kaikkein makeimmat!). Tomi halusi ehdottomasti katsoa tuon teille ja jos olisitte lähdössä tammikuussa Carnival Pridelle, olisitte keskiviikkona Maartenilla. Silloin Air Francen A340:n on päivän suurin kone ja se laskeutuu kahdelta.

   Toivottavasti näistä vastauksista oli apua ja löydätte teille sopivan risteilyn 🙂

   reply
  • Anonyymi
   3.9.2015

   Kiitos vastauksista! Nyt tässä mietitään miten luotettava tuo toinen tämän postauksen yhteistyökumppanisi on aikataulujen suhteen ja millä todennäköisyydellä jäädään rannalle, jos otetaan lento San Juaniin risteilyn alkua edeltävänä päivänä 🙂 Olen lentänyt mannertenvälisiä matkoja muutaman kerran eikä ikinä olla oltu paria tuntia enempää myöhässä, mutta eipä ole ollut mitään tarkkaa aikataulua määränpäässäkään.

   reply
  • 5.9.2015

   Kaikkeahan voi aina sattua, mutta kyllä itse ainakin uskaltaisin buukata lennot edeltäväksi päiväksi ja olla hyvinkin varma pääsystäni risteilylle. 🙂

   reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on