Image Alt

Matkablogi

Uusia kokemuksia Royal Caribbeanin risteilyllä

Oletko joskus tullut ajatelleeksi, että viikon risteilyllä tylsistyy? Kuka sitä nyt kannella jaksaisi päivästä toiseen loikoilla drinksu kädessä. Minä olen törmännyt tähän ajatusmalliin useammankin kerran. Samoin kuin siihen, että eihän kukaan nyt ruotsinlaivallakaan viikkoa jaksaisi olla. Mutta näissä pitkissä risteilyissä on melkoisesti eroa. Ensinnäkin viikon risteilyllä laiva pysähtyy useammassa satamassa oli sitten kyse Välimeren risteilystä tai Karibian kierroksesta. Alaskassa tai Aasiassakaan laiva ei seilaa pysähtymättä viikkotolkulla, vaan päivät tulee useimmiten vietettyä uusia kohteita tutkien. Poikkeuksen muodostaakin oikeastaan vain Atlantin ylittävät risteilyt, jolloin laiva siirtyy esimerkiksi Karibialta Välimerelle. Silloin laivalla ollaan pitkään näkemättä vilaustakaan maasta. Mutta kun on kyse isosta ja uudesta laivasta, ei pitkästymään pääse edes silloin. Näin kertoi Mirje Kotona kaikkialla -blogissaan, heidän ylitettyään äskettäin Atlantin Royal Caribbeanin Allure of the Seas -laivalla. Siis samaisella laivalla, jonka kyytiin minä ja Laura Let’s Go -blogin Laura hyppäämme pariksi yöksi alle kolmen viikon kuluttua.
Mutta mitä kaikkea näillä laivoilla sitten voikaan puuhailla? Aiemmat risteilyni olen lipunut hieman pienempien ja vanhempien laivojen kyydissä, ja vaikka en niilläkään pitkästymään päässyt, pääsi Royal Caribbean hieman yllättämään upouuden laivansa aktiviteettitarjonnallaan. Unohdetaan nyt tällä erää ajanviettotavoista syöminen, jota jo niin kovasti edellisessä Anthem-postauksessani ylistin. Laivalta löytyy perinteisten altaalla makoilun, bingojen, visailujen ja esitysten lisäksi melkoinen määrä muutakin tekemistä. Tässä omasta mielestäni parhaat palat Anthem of the Seas -laivan ohjelmatarjonnasta.

North Star – laivan parhaat maisemapaikat

Alla olevassa kuvassa näkyy North Star. Se on tuo tukevan varren päällä oleva pallo, jonne mahtuu kerralla kyytiin 14 ihmistä sisälle. Matkustajat nostetaan 97 metrin korkeuteen ja maisemat ovat varmasti oikein antoisat. Odotin kovasti North Stariin pääsemistä, mutta tällä reissulla se jäi valitettavasti väliin, koska parin yön risteilyllä kaikki eivät yksinkertaisesti ehdi kyytiin mukaan.

Kuntoilua ja hemmottelua

Kiersimme Pingviinimatkojen Millan kanssa laivaa ahkerasti ja kävimme piipahtamassa kuntosalillakin. Tekisi mieli kertoa millaisen hikitreenin teimme ulappaa ihastellen, mutta se olisi täysin huijausta. Meille suuren laivan kiertäminen kävi ihan kuntoilusta ja jätimme juoksumatot parempikuntoisille. Kuntoilusta pitäviä hemmotellaan kyllä laivoilla parhaimmilla mahdollisilla näköaloilla. Anthemin keulasta löytyy valtava kuntosali, josta näette alla vain pienen murto-osan. Siellä on laitteita joka makuun ja suurelle joukolle. Liikuntaa voi harrastaa itsenäisesti tai ohjatusti. Myös erilaisia hyvinvointiluentoja järjestetään risteilyjen aikana. Loman jälkeen ei välttämättä tarvitse lähteä kotiin hamppariähkyssä (kröhöm, eräällä bloggaajalla saattaa olla asiasta omakohtaista kokemusta taannoiselta Karibian risteilyltä…), vaan sen voi viettää terveellisestikin.
Naispuolisia matkustajia saattaa kiinnostaa myös toisenlainen hemmottelu. Nimittäin laivan Spa-osastolla on mahdollista nauttia vaikka millaisista hoidoista tai laitattaa kynnet ja hiukset uuteen uskoon illallista varten. Olipa meidän spa-osastolla vieraillessa eksynyt joku mieskin parturiin eli tämä osasto ei todellakaan ole vain naisia varten.
Se mihin itse ihastuin oli infrapunasauna ja alla näkyvä lämmin huone (Thermal Suite), jossa oli lämpöpenkit. Koska rakastan kaikkea lämmintä, olisinkin voinut laivakierroksellamme jäädä tänne hieman pidemmäksi aikaa loikoilemaan.
Laivalta löytyi myös toinen toistaan mukavampia sohvia ja erilaisia soppeja, jonne olisi ollut mukava heittäytyä jutustelemaan tai käpertyä kirjan kanssa. Viihtyvyyteen oli panostettu täysillä, eikä materiaalivalintoja oltu tehty sen perusteella, että joku saattaa läikyttää sohvalle jotain. Enpä muista myöskään koskaan ennen nähneeni risteilyllä keinutuolia (siinä ei ehkä muuten huomaisi laivan keinumista niin hyvin, ei sillä, että sitä olisi huomannut nytkään).
Enkä kyllä muista nähneeni koskaan aiemmin myöskään tälläistä tuolia! Eihän siihen voinut olla istumatta.
Erikoisten, jättituolien lisäksi laivalla kuluu muutenkin aikaa ihan vain erikoisten yksityiskohtien ihasteluun. Yksi tälläinen yksityiskohta on valtava kattolamppu. Ai ei kuulosta kiinnostavalta? No entä, jos kerron, että se on kattolamppu, joka sykkii sydämesi tahtiin. Silloin se muuttuu hetkessä kiinnostavaksi ja sitä on pakko kokeilla.
Korokkeella on laatat (älkää kysykö miten tämä teknisesti ottaen toimii, osaan vain kertoa, että se toimii!), joiden päälle asetetaan kädet. Menee hetki, että laite synkronoi oman toimintansa sykkeesi tahtiin. Siinä pääsee väkinsinkin melkoinen epäuskoinen naurun pyrskähdys, kun valtava kattokruunu päälläsi alkaa sykkimään samaan tahtiin sydämesi kanssa.
Tämä seuraava nyt ei varsinaisesti kuulu jokaisen risteilijän päiväohjelmaan, mutta haluan kertoa siitä silti. Pääsimme nimittäin käymään komentosillalla! En ole koskaan ennen käynyt laivan komentosillalla, joten oli mahtava nähdä miten laivaa ohjataan. Ja ei, pettymyksekseni siellä ei ollut ruoria – eikä minua päästetty ohjaamaan laivaa. Ne miljoonat tietokoneen näytöt ja nappulat nähtyäni en kyllä olisi halunnutkaan. Kapteenin me kuitenkin tapasimme. Oikein miellyttävä norjalainen herrasmies.
Risteilyillä on yleensä mahdollisuus komentosillalla vierailuun, mutta niille mahtuu vain pieni osa matkustajista. Mahdollisuudet siihen kuitenkin siis on olemassa.

Komentosillalta törmäiluautoihin

Laivan todellinen aktiviteettikeskus sijaitsee sen peräosassa. Ulkokansilla on monenlaista ohjelmaa, mutta niin on myös sisällä. Seaplex on jotain mitä en todellakaan ollut vielä koskaan ennen laivoilla nähnyt (enkä itseasiassa missään muuallakaan). Se on tila, joka muuntuu hetkessä törmäilyautojen radasta koripallokentäksi ja rullaluisteluradaksi. Siellä järjestetään myös sirkuskoulu, jossa kaikki yli kuusi vuotiaat voivat harjoitella strapetsilla keikkumista.
Voisin kuvitella Seaplexin olevan tila, jossa lapset ja teinit viettävät laivalla paljon aikaansa ja tutustuvat uusiin kavereihin sillä välin, kun vanhemmat rentoutuvat esimerkiksi poreammeessa (tai sitten hekin ovat siellä seassa törmäilyautoissa). Seaplexista löytyy Xboxit, pöytätennikset ja alakerrasta voi hakea myös hodarin pahimpaan nälkään.

Laivalla voi myös lentää

En ajanut törmäilyautoa, rullaluistellut tai strapetsitaiteillut, mutta ilman huikeita kokemuksia (itseasiassa jo laiva itsessään oli sellainen!) ei kotiin tarvinnut tulla. Kävin nimittäin testaamassa miltä laskuvarjosimulaattori tuntuu. Tuulitunneliksikin tuota viralliselta nimeltään RipCord by iFly tunnettua laitetta kutsuimme ja se sitä mielestäni kuvaa parhaiten. Ennen koitosta olin aivan hermona, mutta kävin onneksi hieman vahingossa vilkaisemassa mitä laitteessa oikeasti tehdään ja se rauhoitti mieltä ja nostatti samalla intoa.
Ennen kuin RipCordiin pääsee lentelemään, tulee katsoa pieni opasvideo, kuunnella ohjaajan opastus (opetella muutama käsimerkki, koska mitään tuolla tuulitunnelissa ei kuule) ja pukeutua asianmukaisesti. Näiden alkuvalmisteluiden jälkeen pieni jännittynyt ryhmämme siirtyi itse tapahtumapaikalle ja pian sitä jo lenneltiin tuulen voimasta tuossa kapselin sisällä. Kokemus oli minulle jotain aivan uutta. En ole koskaan kokeillut mitään vastaavaa.
Olin etukäteen päättänyt, että minulla ei sitten ainakaan ole mitään typerää virnettä naamalla kuvissa, vaan pidän suuni supussa ja nautin lennosta. No kuinkas kävikään. Tällä bloggaajalla on joka ikisessä kuvassa leveämpääkin leveämpi virnistys, koska se tunne, kun pysyt ilmassa tuulen voimasta, on jotain todella mahtavaa! Siinä sitä liideltiin posket lerpattaen onnellinen virne naamalla.
Olin etukäteen pelännyt kokemuksen olevan jotenkin pelottava. Muistan, että minulla oli jossain vaiheessa ehkä sekunnin ajan epämukava fiilis, mutta se tunne meni ohi yhtä nopeasti kuin tulikin ja muun ajan nautin vain aivan täysillä. Lento kestää 60 sekuntia. Se tuntuu etukäteen ajateltuna aika lyhyeltä ajalta, mutta tuulitunnelissa se on ensikertalaiselle ihan sopiva aika. Ihmettelin seuraavana päivänä miksi ihmeessä vähän jokainen lihas tuntuu kipeältä, kunnes tajusin syyn löytyvän edellispäivän lentelystä. Taitaa olla melko tehokasta treeniä. Mitä sitä suotta tuntia salilla rehkii, kun voi saada lihakset kipeiksi 60 sekunnissa lentämällä!
Ohjaajamme lennätti yhden ryhmämme jäsenistä melkoisesti korkeammalle. Olin ihan tyytyväinen, että tämä tapahtui vasta sen jälkeen, kun minä olin jo lennellyt. Tämä olisi nimittäin saattanut jännittää jo hieman enemmän! Siitä kertoo jo sekin, että minä näyn kuvassa alhaalla vasemmalla käsi pienestä järkytyksestä suun edessä.
Kun koko ryhmämme oli lennellyt, ohjaajamme demonstroi vielä miten siellä putkessa oikeasti lennellään. Minä en siitä videota saanut, mutta vastaavan videon voit katsoa täältä. Tuli sellainen fiilis, että tätä lajia pitäisi päästä kokeilemaan uudemmankin kerran!
Anthemin aktiviteetit eivät vielä tähän loppuneet, vaikka muista ei kokemusta olekaan. Tuulitunnelin jälkeen olisi voinut mennä aavistuksen huterin jaloin esim. seinäkiipeilemään Gigi-kirahvin valvovan silmän alla (eiköhän tähänkin ihan oikeat ohjaajat löydy).
Ja sitten viimeisenä, muttei lainkaan vähäisimpänä aktiviteettina nostan vielä esille surffisimulaattorin. Sitä olisi myös mukavaa päästä joskus kokeilemaan. Unohdin täysin käydä kuvaamassa tämän laitteen, vaikka näin sen kyllä laskuvarjosimulaattorin luota. Alla oleva kuva on siis lainattu Royal Caribbeanin kuvapankista.
Mitä
nämä kaikki aktiviteetit sitten kustantavat? Vastaus saattaa yllättää.
Span palveluita lukuunottamatta eivät mitään. Ne kuuluvat risteilyn
hintaan.

Lopuksi haluaisin vielä muistuttaa, että laivalla ei tosiaankaan tarvitse olla jatkuvasti menossa. On aivan sallittua viettää vaikka kaikki mahdollinen aika altaalla. Se on ihan okei. Olethan lomalla!

 

 

Uskotko, että sinä saisit aikaisi kulumaan tälläisella laivalla?

Risteily toteutettu yhteystyössä Royal Caribbeanin kanssa. Kyseessä oli Anthem of the Seasin kahden yön neitsytristeily. Laivan omat kotisivut löydät täältä

 

Seuraa blogia:

Comments

 • Anonyymi
  2.5.2015

  Näyttääpä hienolta tuo lentäminen. En kyllä tiedä uskaltaisinko itse, mutta kaksi perheen teiniä tuosta varmasti pitäisi. Olemme pohtineet, että lähtisimme ensi talvena Karibian risteilylle ja joku tälläinen iso ja hieno laiva olisi tietenkin kiinnostava vaihtoehto, jotta siellä riittää kaikille tekemistä. Mies varmasti haluaisi komentosillalle.

  Mukavaa kevättä!

  Merja

  reply
  • 2.5.2015

   Teineille tuo tuulitunneli olisi varmasti upea kokemus, kun se on sitä ihan näin aikuisellekin. Toivottavasti löydätte talvelle hyvän risteilyn. 🙂

   reply
 • 2.5.2015

  Vau tosi kiva laiva ja kivoja kokemuksia sinulla! Varmasti viihtyisin minäkin, etenkin tuo tuulitunneli olisi must-juttu. Miehen kanssa lähdetään kolmen viikon päästä Floridaan ja siellä sitten Independence of the seas -laivalle, jee!

  reply
  • 2.5.2015

   Voi että, sehän on jo ihan kohta! Uskon, että nautitte matkasta, koska siitä ei voi olla nauttimatta 🙂

   reply
 • 2.5.2015

  Huh huh, on tosiaan touhuamista ja vaikka minkälaista!

  reply
 • 2.5.2015

  Meikäläinenkin yllättyi, onpa valtavasti aktiviteettia jos jonkinmoista tarjolla! Ja teidä tulevakin risteily kuulostaa upealta, siitä kuvia sitten odotellessa 🙂

  reply
 • 2.5.2015

  Voihan huokaus sentään. Mä tein aikoinaan koulua varten tutkimuksen näistä risteilyhommista, ja oon haaveillut pääsystä tuollaiselle ever since. Ehkä vielä joskus. 🙂

  reply
 • 3.5.2015

  Toi on vaan niin huikea laiva! Ei voi kyllä muuta todeta…huh… ja ei varmasti tekemisen puutetta tule 🙂

  reply
 • 3.5.2015

  Täällä myös yksi sellainen, joka on ajatellut että tylsistyisi moisella paatilla viikon risteilyllä.. En ajattele enää, kiitos sinun 🙂

  Mutta kysymys; minkä ikäisiä lapsia näillä aluksilla näkyy? Tai minkä ikäisen kanssa ajattelisit, että kannattaa lähteä risteilemään?

  Toki lapset mielestäni ansaitsevat myös esimerkiksi viikon laatuaikaa mummolassa ja vanhemmat voivat lähteä risteilemään 😀

  reply
  • 3.5.2015

   Hahhah 😀 Loistava kuulla, ettet enää ajattele tylsistyväsi pitkällä risteilyllä.

   Laivoilla on ihan kaiken ikäisiä lapsia, mutta eniten mielestäni olen nähnyt noin 7-15-vuotiaita. Risteilyiltä löytyy muuten myös lasten leikkipaikat ja lastenhoitopalvelut, jos pienen lapsen kanssa matkustaa. Ryhmähoito on jopa ihan ilmaista, yksilöhoidosta joutuu sitten hieman jo maksamaan. Mahdollinen kielimuuri kannattaa toki ottaa huomioon.

   Eipä tuo mummola vaihtoehtokaan kyllä huonolta kuulosta. Laatuaikaa kaikille 😉

   reply
  • 3.5.2015

   Meidän piti viime vuonna mennä Karibialle viikon risteilylle isyyslomalla (juuri vuoden täyttänyt muksu matkassa), mutta jätimme sen yhdestä syystä väliin – muksusta olisi joutunut maksamaan saman hinnan kuin aikuisista. Totesimme, että se nostaisi reissumme kustannuksia turhan paljon, kun emme itsekään pääsisi nauttimaan laivan antimista sillä lailla kun haluaisimme. Näin ollen lomailtiin sitten vaan kolme viikkoa Karibialla ilman risteilyä, mikä sekään ei huono vaihtoehto ollut.

   Curacaossa ja St. Maartenilla hotellimme sijaitsivat siten, että näimme käytännössä kaikki risteilijät mitkä saarilla kävivät. Siinä tosiaan huomasi sen, että miten paljon eroja on risteilijöiden koossa sekä minkälaisia turisteja minkäkin varustamon aluksista kaupungille tuli. Joka tapauksessa ajattelimme niin, että esim. Karibian risteilyn yksi hyvä puoli olisi se, että näkisi useita erilaisia saaria kerralla. Näin ollen voisi sitten katsoa, mihin kannattaa tulla pidemmälle lomalle.

   Itse en ole ollut kuin kerran Kaakkois-Aasiassa risteilylomalla ja ainakin sen perusteella itsellä on risteilylomista positiivinen muisto. Sen risteilyn laiva ei ollut kummoinen, mutta sielläkin riitti ohjelmaa varsin runsaasti. Joten sen perusteella näissä uusissa risteilijöissä ei ainakaan aika tule pitkäksi, ja maihinkin pitäisi ehtiä 😀

   reply
  • 4.5.2015

   Tuo on kyllä totta, että pienen lapsen kanssa risteily tulee suhteessa jotain muuta lomaa helposti kalliimmaksi, jos lapsesta täytyy maksaa täysi hinta. Sen vuoksi risteily ehkä sopii paremmin joko vanhempien lasten kanssa tai ihan aikuisten kesken.

   Kiva kuulla, että teilläkin on positiivinen risteilykokemus. Minunkin mielestä risteilyjen parhaita puolia on se, että niillä näkee monta paikkaa helpolla tavalla. 🙂

   reply
  • Anonyymi
   6.4.2016

   Suosittelisin kuudesta vuodesta ylöspäin riippuen lapsesta. Jos pystyy toisten ei suomea osaavien lasten kanssa puuhata ja toimii itsenäisesti lasten osastolla niin sinne vain. Lapset maksavat saman verran kuin aikuiset joten pitäkää se mielessä.

   reply
 • 3.5.2015

  Ai mä niin odotan, että joku päivä pääsen tuonne uudestaan ja kokeilen kyllä sitten kaikki mahdolliset vimpaimet ja aktiviteetit! Syystäkin on leveä hymy, tuota elämystä on varmasti haastava hetkeen selättää 🙂 Ihana, että sait sen kokea. North Stariin päästään sitten vaikka oltais rollatoreilla liikkeellä. Saa nähdä minkälaista sydämen sykettä tuo lamppuhärveli sinä päivänä sitten näyttää 😀 Oli hauska huomata miten alkoi lamput vilkkua vauhdilla kun räpsittiin kuvia ja porukkaa kerääntyi paikalle töllistelemään. Totuus omasta fiiliksestä kävi hyvin ilmi välkkeestä 😀

  reply
  • 3.5.2015

   Kyllä näitä laitteita sun muita pitää ehdottomasti päästä joskus ajan kanssa testaamaan. Hmm, täytyykin selvittää voiko North Stariin viedä rollaattorin… 😀 Rytmihäiriöt voisi kyllä näyttää mielenkiintoisilta tuon lampun kautta!

   reply
 • 3.5.2015

  Nämä laivajutut kiinnostavat tosi paljon, vähän sama kuin lentokoneissa. Lentokoneet vielä vievät ykköspaikan mutta nuo laivat ovat tulossa hyvää vauhtia perässä. 😉
  Mä en ole koskaan ajatellut ns. tylsistyväni risteilyllä, kunhan stoppeja eri kohteisiin on tarpeeksi. Esim Karibia voisi kiehtoa juuri tuon takia että pääsisi maihin tasaisin väliajoin. Myös Aasian risteilyt kiinnostavat tosi paljon! Toki ei minua varsinaisesti haittaisi nauttia drinkkiä meri-ilmasta nauttien, eli hyvä balanssi olisi löydettävä meri-elämän ja pysähdysten välillä 🙂

  reply
  • 3.5.2015

   Sähän olet kuin tuo mun mies 😀 Sillekin lentokoneet on ykkösjuttu ja heti perässä tulee laivat. Olen ihan samaa mieltä sun kanssa tuosta, että risteilyllä pitää olla hyvä tasapaino meri- ja satamapäivien suhteen ja riippuu se vähän laivastakin. Isoilla laivoilla saa olla useampikin meripäivä, kun taas pienemmillä keskityn mieluummin niihin kohdesatamiin.

   reply
 • 3.5.2015

  Perheenlisäyksen myötä olen vähän "rauhoittunut" matkailussani ja alkanut arvostaa esimerkiksi risteilyjä uudella tavalla. Aivan varmasti siis viihtyisin tällä laivalla. Tuijottelin kuvia ihmeissäni. Vähän toista kuin meikäläiset risteilijät… Niin – ja voisi olla, että jos tällaiselle risteilijälle lähtisin, että jäisi lapsi kotiin, jotta saa kaiken irti laivan tarjonnasta.

  reply
  • 3.5.2015

   Perheenlisäys voi varmasti muuttaa matkamieltymyksiäkin, jäi lapsi sitten kotiin tai ei 😀 Olihan tämä laiva vähän toista kuin ne mitä Itämerellä on totuttu näkemään.

   reply
 • Anonyymi
  3.5.2015

  Voi että miten mahtavan näköistä! Todellakin saisin aikani kulumaan tuolla, ei todellakaan näytä tippaakaan tylsältä. Tässähän tulee melkein risteilykuume. Haluaisin johonkin rentoilureissulle ja tämä varmaan täyttäisi sen tarkoituksen enemmän kuin loustavasti. Toivottavasti joku päivä <3.
  -Mirka/ Reason for a Season-

  reply
  • 3.5.2015

   No todellakin tälläisella laivalla risteily olisi ihan parasta mahdollista rentoilua 🙂 Joku päivä sitten!

   reply
 • 3.5.2015

  No onhan tuolla tekemistä. Huippu tuo lentämiskokemus. Sitä ei varmasti unohda 🙂 Sytyin myös törmäilyautoille ja kiipeilyseinälle. Kiva saada tietää, mitä kaikkea tällaisilla risteilijöillä voi tehdä. Ehkä joskus..

  reply
  • 3.5.2015

   Ei unohda, ei 😀 Harmi, että jäi meiltäkin törmäilyautot testaamatta, mutta ehkä tosiaan joku toinen kerta.

   reply
 • 3.5.2015

  Vau mikä risteilijä! Täytyy tunnustaa, että olen lapsena katsonut Lemmenlaivaa ja siitä on varmaan jäänyt jonkinlainen kiinnostus risteilyjä kohtaan. Olen kylläkin vain risteilyt Tallinnaan ja Tukholmaan. Jos joskus menen naimisiin, tämä voisi olla sopiva häämatkakohde..ei varmasti tulisi aika pitkäksi ja pääsisi kokeilemaan kaikkea jännää. Myös meri-ilma on ihan parasta. 🙂

  reply
  • 3.5.2015

   Häämatkakohteenahan nämä risteilyt taitavatkin olla suosittuja eli ei lainkaan pöllömpi idea 🙂 Raikas meri-ilma tosiaankin kruunaa kaiken.

   reply
 • 3.5.2015

  Mielenkiintoinen postaus! Itselläkin olisi unelmana päästä vähän isomman luokan risteilylle. (:

  reply
 • 3.5.2015

  Onpa hulppean näköinen alus! On totta että moni ajattelee miten risteilijällä voi muka jaksaa viettää viikon tai kauemminkin, ja täytyy myöntää, että samanlaiset ajatukset olivat itsellänikin kun suunnittelimme ensimmäistä Karibian risteilyämme. Vaan miten väärässä olimmekaan! Eihän viikko meinaa riittää mihinkään! Niinpä seuraava Karibian risteilymme oli kaksiviikkoinen ja senkin jälkeen tuntui, että laivalla olisi voinut viihtyä vieläkin pidempään. 🙂 Nämä alukset painivat vähän eri sarjassa kuin Ruotsin laivat. 😀

  reply
  • 3.5.2015

   Minäkin voisin hyvin nähdä itseni parin viikon risteilyllä. Siinä tosiaan vaan kävisi varmaan ennemminkin niin, että sitä kiintyisi laivaan ja hyttiinsä entistä pahemmin ja se lähtö laivasta olisi vieläkin raastavampaa kuin viikon risteilyn jälkeen 😀

   reply
 • 3.5.2015

  Jaa..aa – ehkä niitä valtamerien ylityksiä varten noita kaikkia "tarvitaan". Itse olemme aina valinneet risteilyt reitin, emme laivan, perusteella ja päivät ovat sitten kuluneet tiiviisti maissa! No myönnettäköön, kuntosalia on laivoillakin kulutettu ja Spa-palveluita joskus käytetty, kun laivalla on aikaa käydä vaikka kampaajalla tai jalkahoidossa.
  Mutta, kaipa nuo kaikki laivalle mahtuvat, vaikka kaikki eivät niitä köyttäisikään 🙂

  reply
  • 3.5.2015

   Valtamerien ylityksiä varten näitä huveja ei laivoille ole kehitetty, koska niitä on max pari vuodessa, jos sitäkään. Ihmisillä on niin erilaisia toiveita ja tarpeita, että näille aktiviteeteille löytyy varmasti käyttöä ihan viikon risteilyillä 🙂 Joku käy jalkahoidossa, joku kiipeilee ja kolmas tekee molemmat! Mekin olemme risteilyt varanneet tähän mennessä kohteen perusteella. Ensin halusimme itäiselle Karibialle, sitten läntiselle reitille ja kolmannella kerralla Alaskaan. Mutta on sillä laivallakin merkitystä, Anthem koettuna, tulevaisuudessa varmaan vielä enemmän.

   reply
 • 3.5.2015

  No huh, kelpais! Ja kelpaisi varmasti koko meidän porukalle, Pikkusisko huokailee nytkin olan yli, että äiti mä haluuuun törmäilemään 🙂

  reply
  • 3.5.2015

   Haha 😀 Voin kyllä uskoa, että lapset on tälläiselle laivalle aika helppo "ylipuhua" esittelemällä mitä kaikkea sieltä löytyy.

   reply
 • 3.5.2015

  Siis mä oon JUST se tyyppi, joka ajattelee noiden risteilyden olevan niiiiiin tylsiä ja just sellasta viikko ruotsinlaivalla meininkiä… Tai siis ajattelin. Mitä enemmän näitä postauksia isoista risteilijöistä lukee, sitä enemmän vaakakuppi alkaa kallistua sille suunnalle että ehkäpä vielä jonain päivänä…

  reply
 • 3.5.2015

  Ai vitsi mua naurattaa kun yritän kuvitella itseni tohon surffaussimulaattoriin =D. Laskuvarjosimulaattoria sen sijaan olisi hauska kokeilla. Mulla vaatii vielä sulattelua ajatus risteilymatkustamisesta, mutta jos ja kun joskus niin ehdottomasti tällaisella hienolla laivalla!

  reply
  • 3.5.2015

   Pientä hilpeyttä herättää ajatus itsestänikin tuolla surffailemassa, mutta tekisi siitä huolimatta mieli kokeilla. Sulla on aikaa sulatella risteilymatkustamista toivottavasti vuosikymmeniä. Ehkä se ajatus siitä kypsyy vielä sopivalle tasolle 🙂

   reply
 • 3.5.2015

  Mua kiinnostaisi Atlantin ylitys risteilijällä, vaikka eihän siinä mitään näkisi matkan varrella. Ehkä joku Karibian risteily olisi sittenkin hieman mielekkäämpi… Nämä isommat laivat kyllä on aivan ihan eri maailmasta kuin ruotsinlaivat 😀

  reply
  • 4.5.2015

   Jokin viehätys siinä Atlantin ylityksessä kyllä on. Sellaista vanhan maailman tyyliä, kun saapuu mantereelta toiselle laivalla 🙂 Mutta onhan se totta, että esim. Karibian risteilyllä näkee kyllä paljon enemmän.

   reply
 • 3.5.2015

  Vasta luin lehdestä elämyspuistosta, joka sijaitsee Pyhtäällä. Siellä pääsee lentämään ja surffaamaan myös. http://www.siriussport.fi/FI/Lenn%C3%A4/

  reply
 • 4.5.2015

  Kuulostaa ihan supersiistiltä! En ole silti vieläkään ihan varma onko megaristeilyalus se paikka missä huvittaa matkustaa, muttta saat sen kyllä kuulostamaan todella houkuttelevalta mahdollisuudelta. 😀

  Avattiinko teille muuten yhtään homman eettistä puolta? Viime aikoina on ollut paljon esillä se että risteilyalusten työntekijöiden oikeuksia poljetaan ihan urakalla. Osa on ilmeisesti palkattu kolmannen maailman maista, ja pitkät tunnit sekä surkeat palkat ovat turhan tuttu kombinaatio.

  reply
  • 4.5.2015

   Hahhah 😀 Mega-aluksella on ihan omanlaisensa viehätyksensä.

   Mutta sitten tuohon vakavampaan aiheeseen. Emme käyneet läpi risteilyjen eettistä puolta ja täytyy myöntää, että minulta on mennyt aihe ohi muutenkin. En valitettavasti osaa sanoa minkä maalaista Royal Caribbeanin henkilökunta on, mutta varustamoittain näissä on ainakin paljon eroja. Aiemmilla risteilyillämme toisen varustamon henkilökuntaan kuului porukkaa kymmenistä eri maista, toisella taas kaikki oli filippiiniläisiä.

   Itselleni on kuitenkin jäänyt ihan positiivinen fiilis henkilökunnasta sen suhteen mitä itse olen heitä risteilyillä nähnyt ja heidän kanssaan jutellut. Erään koruliikkeeen intialainen myyjä kertoi hyvin ylpeänä, että hän on vuodesta seitsemän kuukautta merellä ja sitten voi lomailla loput viisi kuukautta kotimaassaan.

   reply
 • 4.5.2015

  Minulla on edelleen haaveena Karibian risteily. Ihan liian houkuttelevilta kuulostavat nuo laivojen aktiviteetit. Tuossa voi piillä sellainen riski, että lepäämisen sijasta tulisi kierrettyä kaikki huvitukset ja pitäisi pitää risteilystä toipumislomaa 🙂

  Tuulitunneli on aivan huippujuttu! Haluaisin kokeilla.

  reply
  • 6.5.2015

   Musta tuntuu, että tarvitsisin aina kaikkien meidän matkojen jälkeen toipumislomaa 😀 Mutta ehkä parhaiten rentoutumaan on kyllä päässyt juuri risteilyillä. Onneksi viikon aikana on kuitenkin mukavasti aikaa kiertää kaikki "laitteet" läpi tai sitten, voihan sitä varata parin viikon risteilyn 😉 Toivottavasti pääsette pian haaveilemallesi risteilylle!

   reply
 • 5.5.2015

  Mä kuulun just tohon kategoriaan, joka on miettinyt miten ihmeessä noilla paateilla saa kulumaan aikansa, mutta tän postauksen jälkeen voin hyvillä mielin todeta, että mäkin haluun!!! Toi ois aika loistava rentoutumissetti vauvaperheelle ja kun päivisin tosiaan pääsee sitten tutkimaan mannertakin. Pitääpä alkaa kartoittaa mitä tällainen kustantaisi. Tuntuuko kovemmassa merenkäynnissä keinumista miten? Nimimerkillä äärimmäisen helposti merisairas

  reply
  • 6.5.2015

   No niin! 🙂 Ei noilla tosiaan tylsistymään ehdi.

   Anthemilla tuntui ihan pientä keinumista. Ei mitään sellaista, josta kukaan voisi tulla merisairaaksi. Alaskassa, hieman pienemmällä laivalla, tulin itse ensimmäistä kertaa ikinä merisairaaksi. Mutta laivalta saa aina pahoinvointilääkettä ja aika harvoin taitaa tosissaan keikuttaa.

   reply
 • 6.5.2015

  Hei lopeta tää, mä olen jo miettinyt Alaskaan lähtöä ja nyt sitten pitäisikin yhtäkkiä lähteä Karibian risteilylle, kun tämäkin näyttää ihan mahtavalta. 😀 Odota että mä olen ehtinyt käydä näissä parissa ennen kuin kirjoitat mistään muusta upeasta, okei? 😀 😀

  reply
 • 11.8.2015

  Minkä hintaista laivalla on? Olemme lähdössä talvella ja olemme yrittäneet ymmärtää drinkki-pakettien eroja… Jos ostaa erikseen juotavia, olutta, viiniä, coctaileja… mitä ne maksavat?

  reply
  • 12.8.2015

   Alkoholijuomat ovat hieman edullisempia kuin Suomessa, mutta jos Karibialle olette suuntaamassa, tulisi tarjoilijoita myös tipata ja sen jälkeen loppusumma on aika lähellä Suomen hintoja. Me emme ole koskaan ottaneet alkoholijuomapakettia, koska emme yleensä juo laivalla kovinkaan paljoa. Muuhunhan laivalla ei sitten juurikaan menee rahaa ellei syö erikoisravintoloissa tai pelaa kasinolla (siellä toki voi voittaa vaikka koko risteilyn hinnan takaisin ;)).

   reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on