Image Alt

Matkablogi

Loma laivalla – luksusta ja hauskanpitoa

Fiilis on tällä hetkellä huippulukemissa. Istun Norwegianin koneessa matkalla Barcelonaan. Netti koneessa miellyttää monia, mutta bloggaajan se tekee superiloiseksi. Tämä on minulle vasta toinen matka Norwegianin kyydissä, mutta kyseinen edullisia lentoja tarjoava yhtiö on jo jäänyt mieleen positiivisesti – eikä pelkästään ilmaisen wi-fin vuoksi. Jalkatilaakin on mukavasti. Eniten nautin kuitenkin siitä, että pääsen hyödyntämään tämän nelituntisen lennon kirjoittamalla, koska mennyt viikko on ollut todella kiireinen. Ilmainen ruoka- tai juomatarjoilu on minulle lennoilla toissijainen juttu, koska mukaani lähti kotoa täytettävä juomapullo ja reppu täynnä naposteltavaa. Minun matkani alkamista ei siis todellakaan haittaa, että tämän yhtiön koneissa on maksullinen tarjoilu.
Se kuitenkin tämän hetkisestä (postauksen lopussa sitten lisää). Nyt ennen tätä jo alkanutta matkaa haluan kuitenkin kertoa teille vielä yhden postauksen verran Royal Caribbeanin uusimmasta laivasta.
Anthem of the Seas vetää täytenä sisäänsä 4180 vierasta. Hyttejä on kaikkiaan 2090, joista suurimmassa osassa on parveke. Oman, erittäin mukavan parvekkeellisen hyttini esittelin jo aiemmin, mutta kävimme myös tutustumassa siihen miten laivalla voi matkustaa, jos pankkitilin saldo on astetta suurempi. Mitä sanoisitte tälläisestä kaksikerroksisesta hytistä?
Voisin erittäin hyvin nähdä itseni asustelemassa tuollaisessa hytissä tai siis Royal loftissa (koska eihän tälläistä lukaalia enää hytiksi voi kutsua) viikon tai mieluummin pidemmänkin aikaa. Tykästyin etenkin parvekkeeseen, joka oli suoraan laivan perään. Tälläistä näkymää olisi mukana katsella niin ilta- kuin aamuauringonkin paisteessa.
Ja jos nyt ylläoleva loft ei vielä vakuuttanut, niin miten olisi tämä?
Royal Loft Suite (kuva Royal Caribbean)
Yllä olevat loftit ja sviitit ovat hinnaltaan monen tavoittamattomissa. Suurin osa laivan hyteistä on kuitenkin kohtuuhintaisia ja parvekkeellisia. Vielä hieman edullisempi vaihtoehto on ottaa sisähytti.  Anthemin (ja Quantum of the Seasin) erikoisuutena sisähyteissä on virtuaaliset parvekkeet. Hieman harmittaa, ettemme ehtineet tutustumaan sellaiseen, mutta käytännössä se tarkoittaa sitä, että siinä missä pitäisi olla pelkkä seinä, näkyykin parvekemaisema. Eikä mikä tahansa maisema, vaan livekuvaa siitä missä laiva liikkuu. Voit katsoa videon virtuaalisesta parvekkeesta täällä.

Dynaamista illallistamista

Laivalla syödään illallista valinnan mukaan joko buffetissa tai hieman hienommin illallissalissa, jossa on pöytiintarjoilu. Perinteisesti sinulla on illallissalissa vakiopaikka ja aika, joko omassa tai jaetussa pöydässä ja sama henkilökunta palvelee sinua koko risteilyn ajan. Royal Caribbean on kuitenkin tuonut risteilyilleen aivan uuden konseptin, jossa voit valita dynaamisen illalliskokemuksen. Laivalla on useita risteilyn hintaan kuuluvia illallisravintoloita ja pääset halutessasi kokemaan ne kaikki risteilyn aikana. Saat maistella hyvin erilaisia, erinomaisia ruokalajeja. Mikäli arvostat enemmän pysyvää illallispaikkaa, voit valita myös perinteisen mallin ja nauttia illallisen joka ilta samassa paikassa, saman tarjoilijan palveltavana. Ja mikäli buffet on valkoisen pöytäliinan ravintoita enemmän mieleesi, se on avoinna joka päivä. Siellä voi myös käydä huoletta syömässä millaisissa vaatteissa tahansa, eikä tarvitse miettiä onko rennon (casual) vai muodollisen (formal) pukeutumisen ilta.
Risteilyn hintaan kuuluvien ravintoloiden lisäksi suurilta risteilijöiltä löytyy myös maksullisia erikoisravintoloita. Anthemilla niiden valikoima on kattava ja sopii erittäin vaativaankin makuun. Ensimmäisenä risteilyiltana söimmekin yhdessä tälläisessä ravintolassa, jonka erikoisuutena oli vähäkaloriset terveelliset annokset. Kirjoitin siitä ensimmäisessä Anthem-postauksessani. Tämän lisäksi Anthemin valikoimiin kuuluu esimerkiksi Jamie Oliverin ensimmäinen merellä sijaitseva ravintola, Jamie’s Italian.
Jamie Oliverin ravintola
Jamie Oliverin ravintolan lisäksi huomioni kiinnitti sushiravintola (koska en syö sushia), mutta etenkin tämä Wonderland -niminen ravintola, jonka sisustus sai minut todellakin tuntemaan olevani Liisa Ihmemaassa. Ravintola lupaa toteuttaa saman fiiliksen myös ruokatarjonnallaan, enkä lainkaan epäile, etteikö siinä onnistuttaisi.
Kaikki Anthemin ravintolat löydät täältä.

Teknologiaa joka yllättää

Teknologia helpottaa elämäämme, mutta tuottaa joskus myös harmaita hiuksia. Vaikka itselläni ei ikää ole kertynyt montaa vuotta yli kolmenkymmenen, tunnen silti toisinaan itseni liian vanhaksi pysyäkseni mukana kaikissa uusimmissa sovelluksissa sun muissa. En siis ole henkilö, joka varsinaisesti rakastaisi esimerkiksi kaikkia uusia ja ihmeellisiä laitteita, koska monesti ensimmäinen ajatus on pieni pelko siitä miten niitä osaa käyttää. Sen vuoksi olikin positiivinen yllätys, että Anthemillä teknologiasta oli otettu irti parhaat palat ja se todellakin oli tuotu auttamaan matkustajia, ei vaikeuttamaan lomaa.
Yksi esimerkki tästä on yllä näkyvä ranneke. Laivalla toimitaan yleensä hyttikortin varassa. Se toimii sekä avaimena että luottokorttina. Kaikki tunnistautuminen tapahtuu sen kautta. Royal Caribbean on tuonut kortin rinnalle rannekkeen, joka ajaa saman asian. Sillä aukeaa hytin ovi ja se toimii myös tunnisteena monessa paikassa. Tämä on aika hauska ja kätevä idea.
Minulle uusi juttu oli myös Royal Caribbeanin oma mobiilisovellus, jonka kautta voit pysyä jatkuvasti kärryillä siitä mitä laivalla milloinkin tapahtuu. Se mikä itseäni miellyttää on, ettei sovelluksen käyttäminen ole millään tavalla pakollista. Saat samat tiedot myös paperiversiona. Mutta ehkä joskus tulevaisuudessa papereiden tulostelusta voidaan luopua kokonaan ja säästää siten luontoa. Quantum-luokan laivoilla on myös helppo pysyä kärryillä muun maailman kanssa, koska netti on kohtuullisen hintainen (10 $ / päivä / laite) verrattuna muihin laivoihin.

Robottibaari

Sitten turhuuksien turhuuksiin, mutta sitäkin hauskempaan ja mielenkiintoiseen asiaan, nimittäin aiheena on seuraavaksi robottibaari! Laiva on täynnä uusinta teknologiaa ja yksi näyte siitä on robottibaari. Pakkohan sitä oli päästä testaamaan! Nyt joku siellä ruudun takana ihmettelee miksi ihmeessä kukaan haluaisi tilata juoman robotilta. Itselleni tuli kokemukseni perusteella mieleen muutama juttu:
 • Saat itse suunnitella juomasi
 • Robotti ei katso kieroon, vaikka tilaisit kuinka tujun paukun
 • Ennen kaikkea hauska kokemus
Tilaus robotille kulkee baarin edustalla olevien ipadien kautta. Ranneketta vilauttamalla pääset tekemään tilauksen. Voit valita valmiista vaihtoehdoista tai suunnitella oman drinkkisi ja päättää miten paljon mitäkin ainesosaa juomaan tulee. Kaikkein hauskinta on päästä seuraamaan robottia työn touhussa, kun tilauksesi on valmis. Tätä et näe ihan joka paikassa!
Kaikesta teknologiasta suurimman vaikutuksen minuun teki kuitenkin laivan perässä oleva Two70. Päivisin siellä on valtavan kokoiset ikkunat merelle ja voit ihastella merinäköalaa samalla, kun siemailet kahvia ja pikkupurtavaa ravintolan sohvilla (jotka ovat keskenään erilaisia!). Iltaisin valtavat maisemaikkunat muuttuvat jättimäisiksi screeneiksi, jotka toimivat esitysten taustana. Vaikka en tavallisesti musikaaleista niin perusta, oli toisena risteilyiltana näkemämme Spectra’s Cabaret melkoinen elämys vaihtuvine taustoineen.

Laivan Casino

Tämä on monelle niin tärkeä asia, että ansaitsee maininnan. Itse en tällä risteilyllä kokeillut onneani, mutta aiemmilta risteilyiltä on tästäkin asiasta kokemusta. Suuret voitot antavat edelleen odottaa, mutta kyllä se sieltä vielä joskus tulee… 😉
Lopuksi haluan vielä kuvailla Anthemia kolmella sanalla.

Herkullinen

Tyylikäs

Hauska

Sellainen on Anthem of the Seas. Aiemmat postaukseni tästä upeasta laivasta:
Nyt lento tänne Barcelonaan on jo takana ja kirjoitan tätä postausta loppuun lentokentän lähistöllä sijaitsevassa hotellissamme. Tomi saapui Espanjan aurinkoon jo edellisenä päivänä ja oli tänään katsomassa formuloita. Huomenna suuntaamme vuokra-autolla kohti Pyreneiden vuoristoa. Olemme pari yötä Andorrassa ja suuntaamme siitä Ranskan puolelle. Lentokoneesta näkyi alpit oikein hienosti ja Pyreneetkin vilaukselta. Molemmilla näkyi vielä olevan huipuilla lunta! En malttaisi odottaa, että näen pitkästä aikaa taas lumihuippuisia vuoria! 

Kiertelemme Pyreneillä reilun viikon ajan ja sen jälkeen suuntaankin maailman suurimmalle risteilyalukselle! Yritän päivittää blogiakin jossain vaiheessa, mutta reaaliaikaisimmin pysyt menossa mukana instagramin kautta.

Yhteistyössä Royal Caribbean.

 

Comments

 • 10.5.2015

  Aivan käsittämättömän upea laiva! EI ihan heti meinaa edes todeksi uskoa! Voisin kuvitella itseni pyörimään sinne suu auki mollottaen 😉

  Ja hauskaa Barcelonan matkaa! Siellä on tultu itsekin pyörähdettyä ja joskus haluan kyllä vielä toiste! Odotan siis innolla ideoita seuraavalle visiitille postauksesi muodossa 🙂

  reply
  • 10.5.2015

   On tuo Anthem kyllä melkoinen 😀 Me emme näillä näkymin vietä juurikaan aikaa Barcelonassa, vaan suuntaamme heti huomenaamuna ulkos kaupungista ja Pyreneille. Sieltä suunnalta tulee sitten kyllä vinkkivitosia blogiin aivan varmasti! Mikäli aikaa riittää, niin saatan kyllä kierrellä ennen laivaan hyppäämistä Barcelonassa, mutta se selvinnee myöhemmin.

   reply
 • 10.5.2015

  Risteilykuume sen kuin vaan kasvaa joka postauksen myötä… 🙂

  reply
 • 11.5.2015

  Hyvää matkaa teille ja kiitos mielenkiintoisesta risteilypostauksesta jälleen kerran!

  reply
 • 11.5.2015

  En kestä tuota robottibaaria… 😀 Tajuttoman huikean näköinen alus!

  reply
 • 11.5.2015

  No kyllä tuolla paatilla aika kuluisi! Olisi kyllä tosi kiva käydä jollain pidemmällä risteilyllä, ja uskon, että koko meidän sakki tykkäisi, etenkin, jos tekemistä olisi riittävästi. Välimeren risteilyillehän tästä Barcelonasta pääsisi tosi näppärästi.

  reply
  • 23.5.2015

   Mitä olen nyt jutellut ihmisten kanssa, niin nuo risteilyt ovat todella paljon lasten mieleen ja tekemistähän siellä riittää. Teillä olisi kyllä asemapaikka kohdillaan risteilyllä lähtöä varten. 🙂

   reply
 • 11.5.2015

  Huokaus, upea! Tuollaisia hyttejä en totisesti osannut odottaa, vaikka luksusta odotinkin. Muutenkin laiva näyttää olevan todella elämys, ruotsin risteilijät kaplenevat mennen tullen =D. Tuollaista olisi joskus todella ihana kokeilla.

  reply
 • 12.5.2015

  Ei kai tuota enää voi laivaksi sanoa kuin ehkä suuren suureksi kelluvaksi viihdekeskukseksi ja ravintolahotellikompleksiksi 😀 Tuollainen Royal Loft sviitti kelpais kyllä mainiosti jos olis täytettä tarpeeksi lompakossa, huh huh mikä mesta!

  reply
  • 23.5.2015

   Kelluva kaupunkihan tuo on! Onneksi laivalle pääsee hyvin kohtuulliseenkin hintaan, mutta toki mullekin tuollainen Royal Loft kelpaisi 😉

   reply
 • 13.5.2015

  Huh, tää kuulostaa kyllä melkoiselta luksuspaatilta eikä tekeminen takuulla lopu kesken! Etenkin robottibaari kuulosti mielenkiintoiselta, vaikka nyt pääsääntöisesti perinteisen palvelun puolesta liputankin 🙂 Mukavaa loppureissua ja nautiskelkaa Pyreneiden upeista maisemista – sekä tietenkin myös edessä odottavista risteilykokemuksista! 😉

  reply
  • 23.5.2015

   Kiitos! Perinteistä palvelua onneksi laivoilla riittää, kun henkilökuntaa on todella paljon. 🙂

   reply
 • 13.5.2015

  Mä niin haluaisin risteilylle!
  Persuparvekehyttiluokasta on toistaiseksi puuttunut sellainen, johon saisi mahtumaan 2+3. Sitä tai lasten kasvamista aikuiseksi odotellessa 😀

  reply
  • 23.5.2015

   Tuo viisi taitaa tosiaan olla hieman hankala määrä. Mutta kannattaa olla matkatoimistoon yhteydessä. Käsittääkseni kahden hengen huoneisiin saa usein kuitenkin lisävuoteen.

   reply
 • 14.5.2015

  Hienosti kuvailtu, laiva oli juuri kaikkea tätä! Ja minä olisin ollut vielä enemmän pihalla jos et olisi ollut matkassa opastamassa neitsytristeilijää 😀 Varsinkin tuon rannekkeen ja maksupuolen kanssa. Henkilökohtaisesti erityisesti tämä tapa illallistaa oli mieleeni. Mukava kun voi vähän samaan tapaan kuin muillakin lomilla valita illalal missä ateriansa nauttii ja valinnanvaraa pisaa.

  reply
  • 23.5.2015

   No mutta seuraavilla risteilyillä et ole sitten enää yhtään pihalla, vaan tiedät jo kaikki jutut! 😀 Minäkin tykkään kovasti tuosta valinnanvarasta ruokailun suhteen.

   reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on