Image Alt

Matkablogi

h

Royal Caribbean Anthem of the Seas – elämyksiä merellä

Odotin laivalta paljon, mutta se olikin vielä enemmän.
Olen kolmen pidemmän risteilyn kokemuksella nauttinut aina täysin rinnoin laivalla olosta, mutta Anthemilla kaikki oli viety vielä hieman astetta pidemmälle. Laivalta ei löytynyt sellaista kulmaa tai mutkaa, jonka takaa ei olisi löytynyt jälleen jotain uutta ihasteltavaa. Siinä missä aiemmilla laivoilla vastassa on ollut hieman eurooppalaiseen makuun sopimattomia, överiksi vedettyjä kukkakuoseja ja -tauluja, ne loistivat Royal Caribbeanin uusimmalla laivalla poissaolollaan ja tilalla oli tyylikkyyttä sekä freesiä ilmettä.
Matkamme tälle parin yön risteilylle Pingviinimatkojen Millan kanssa alkoi aikaisin lauantaiaamuna Helsinki-Vantaalta, josta Norwegian kuljetti meidät Lontoon Gatwickin lentokentälle. Sieltä siirryimme Royal Caribbeanin bussilla parin tunnin matkan päässä sijaitsevaan Southamptonin satamaan. Matkalla ehti vetäistä mukavat päikkärit ja olin vielä hieman uninen, kun bussi rullasi Southamptonin kaupungin läpi kohti satamaa. Siinä vaiheessa, kun bussilastillinen porukkaa vetäisee kaikki samanaikaisesti syvään henkeä ja heti perään huokaisee ihastuksesta, oli viimeisetkin unen rippeet hetkessä tipotiessään. Olimme kaikki saaneet ensimmäisen silmäyksen satamassa odottavasta Anthemista ja risteilykuume oli kohonnut maksimilukemiin. Upouusi laiva saisi pian ensimmäiset matkustajansa kyytiinsä. 

 

Royal Caribbean osaa todellakin toivottaa matkustajat tervetulleeksi. Ennen kuin olet ehtinyt kävellä edes check-in tiskille ties kuinka moni työntekijä on ehtinyt tervehtiä sinua ja toivottaa hyvää risteilyä. Kertoisin tervehtijöiden määrän, jos olisin pysynyt laskuissa. Parhaimpia kokemuksia ovat kuitenkin ne ensimmäiset askeleet, jotka otat laivan sisällä. Et tiedä minne katsoisit, koska joka puolella on niin paljon ihasteltavaa. Siksi onkin paras vain suunnata hetkeksi vetämään henkeä ja tarkastelemaan omaa hyttiä. Vaikka silläkin on laivan hytiksi mukavasti kokoa, sen pystyy kuitenkin ottamaan kerralla haltuun –  toisin kuin kokonaisen laivan, joka on oikeastaan kokonainen kelluva kaupunki, jossa kaikki on suunniteltu viimeistä piirtoa myöten.
Hyttini (Superior Ocean View Stateroom with Balcony) oli juuri niin mukava kuin odottaa osasinkin. Näillä laivoilla voi unohtaa ruotsinlaivan tyyliset kerrossänkyviritelmät. Suurten risteilijöiden hyttejä voikin verrata lähinnä hotellihuoneisiin. Tilaa on perushyteissä toki rajoitetusti, mutta minulle leveä parisänky, kirjoituspöytä, sohva ja parveke tarjosivat kaikki kaipaamani mukavuudet ja hieman enemmänkin. Enhän  ehtinyt parin, ohjelman täyteisen päivän aikana viettää aikaa hytissäni nukkumista ja vaatteiden vaihtoa lukuunottamatta lainkaan. Pidemmillä risteilyillä hytin merkitys luonnollisesti korostuu, mutta eipä hytissä silloinkaan tule loppujen lopuksi kovin paljoa hengailtua.
Arvatkaa kuka oli ensimmäinen nukkuja tässä sängyssä?!
Vaikka minulle ruoka edustaakin pääsääntöisesti polttoaineen tankkaamista elimistölle, on syöminen näillä risteilyillä silti aina yksi eniten odottamistani asioista. Siksi suosittelenkin risteilyille lähtijöitä suuntaamaan laivalle ajoissa, koska ruokatarjoilut käynnistetään heti, kun laivaan pääsee sisälle. Ja tämähän tarkoittaa yleensä tunteja ennen laivan lähtöä. Olin haaveillut jo päiväkaudet laivan aamupalasta ja buffetista. Siinä vaiheessa, kun istahdimme ikkunapöytään syömään pientä välipalaa Windjammer-ravintolassa, fiilis oli todellakin yhtä aurinkoinen kuin sää ja alla olevassa kuvassa näkyvä Millan ilme.
Kun laivalla ollaan, siitä nautitaan täysin rinnoin ja mielestäni ikkunapaikalla syöminen on osa tätä nautintoa.
Mutta se hyteistä ja syömisestä. Mitä itse laiva sitten oli syönyt?! No melkoisen määrän kaikkea mahtavaa! 

Se, että hissikuilukin oli omanlaisensa nähtävyys, kertoo jotain siitä, miten tarkkaan laivan jokainen yksityiskohta oli mietitty.

 

Laivan kannelta, keskiosasta löytyy ulkouima-allas. Vaikka Briteissä kevät oli jo suomalaisessa mittakaavassa melkein kesän puolella, oli ilma silti hieman viileä. Se ei kuitenkaan ollut esteenä sille, etteikö joku uskalikko olisi ehtinyt pulahtaa altaaseen jo ennen laivan laiturista irtaantumista. Mikäli lämpötila olisi ollut 10 astetta korkeammalla, ei tällä uskalikolla olisi varmasti ollut altaassa yksinäistä. Musiikki soi ja tunnelma oli rento. Sky Barissa oli muutamalla muullakin drinkki kädessä kuin vain kahdella matkabloggaajalla.
Anthemilla ollaan varauduttu erittäin hyvin siihen, että aina ei välttämättä ulkolämpötilat helli matkustajia. Laiva tulee ilahduttamaan tämän vuoden kesäkaudella Välimerellä risteileviä ja siirtyy syksyllä ilmojen viilentyessä New Yorkiin. Koska Anthemin kotisatamat eivät sijaitse paikoissa, joissa vallitsisi trooppinen ilmasto vuoden ympäri, laivalta löytyy kaksi suurta, katettua tilaa, jonne tämä trooppinen ilmasto on luotu. Näissä valtavissa katetuissa tiloissa matkustajat voivat nauttia lämmöstä sillä aikaa, kun laiva lipuu aaltoja pitkin esimerkiksi New Yorkista Bermudan aurinkoon. Kun ulkolämpötila on sopiva, lasikatto voidaan avata.Näitä valtavia “aurinkohuoneita” kutsutaan solariumeiksi. Rusketusta näistä solariumeista ei kuitenkaan kannata hakea, eikä tämän solariumin säteitä tarvitse pelätä, koska ne ovat vain lasikaton läpi heijastuvia auringonsäteitä, mutta lämpöä niissä riittää. Minä vilukissa olisinkin mieluusti jäänyt makoilemaan vaikka kuinka pitkäksi aikaa mukaviin aurinkotuoleihin, mutta meillä oli lyhyessä ajassa kokonainen valtamerialus tutkittavana ja makoilut jäivät odottamaan tulevia risteilyjä.

Laivan keskiosan solarium
Keulan solarium, tästä katto ei aukea.

Emme ehtineet kovin kauaa kiertelemään laivaa, kun oli jo aika suunnata illalliselle. Kuten sanottua, laivalla tulee syötyä paljon. Sen vuoksi onkin hienoa, että Anthemilta löytyy ravintola, jossa todellakin voi syödä kevyesti. Devinly Decadence on Devin Alexanderin, NBC:n The Biggest Loser -ohjelman huippukokin ja kahdeksan ruokakirjan kirjoittajan, nimikkoravintola. Kaikki tästä ravintolasta saatavat annokset sisältävät alle 500 kaloria. Vaikka kaloreita oli vähän, ruoka oli todella hyvää – sellaista konstailematonta perusruokaa, josta minä pidän. Lisää tästä ravintolasta ja sen ruokatarjonnasta löydät ravintolan omilta sivuilta.

 

 

 

Samoin kuin matkustajat olivat illan tullen vaihtaneet ylleen kenties hieman parempaa seppälää, myös laiva pukeutuu hämärän tullen kauniiseen ilta-asuun.
pool bar
Laivan iltaohjelmaan kuuluvat illallisen jälkeen luonnollisesti erilaiset esitykset. Kävimme katsomassa Mo5aicin esityksen. Kyseessä on maailmalla suosittu, mutta Suomessa tuntematon acapella bändi. Videon heidän esityksestään voit käydä katsomassa täältä.
Tanssimisen ystävänä minua ilahdutti, että Anthemilta löytyi myös yökerho, jossa oli menoa. Sen takasi live-bändi.
Anthemilla iltaohjelmat eivät tähän lopu, mutta niistä, huikeista päiväaktiviteeteista ja monesta muusta asiasta lisää tulevissa postauksissa. Tässä vain ensisilmäys Anthem of the Seas -laivaan.
Risteily toteutettu yhteystyössä Royal Caribbeanin kanssa. Kyseessä oli Anthem of the Seasin kahden yön neitsytristeily. Laivan omat kotisivut löydät täältä.

 

Comments

 • 26.4.2015

  Tätä on odotettu! Maistiaisia ja fiiliksiä uudesta laivasta! Näyttääpä muuten aivan huikealle. Plussaa ehdottomasti hyttien uudesta, tyylipuhtaammasta ilmeestä ja vessahan näyttää olevan todella jees. Ihan kreisiä että olitte Millan kanssa ensimmäiset matkustajat laivassa. Huippua! Plussaa myös muuten noista kevyemmistä ruokavaihtoehdoista. Lisää odotellen…
  Risteilykuume kasvaa 😀

  reply
  • 26.4.2015

   Ihana kuulla, että on odotettu postaus 🙂 Laiva oli tosi huikea ja hyttikin oikein kivan näköinen. Oli tosi makeaa kuulua ensimmäisten risteilijöiden porukkaan!

   reply
 • 26.4.2015

  No ei hitsivie! 😀 Nyt alkoi risteilymatkailu näyttämään ja kuulostamaan houkuttelevalta! Aivan ihania kuvia, ja kauniit säätkin ollut. Tuo teidän huone, siis hytti, on myös ihan mieletön. Peittoaa monen näkemäni hotellihuoneen… Ja nuo ruuatkin vielä. Ehkäpä minäkin lähden vielä joskus ihan oikealle risteilylle. 🙂 Odotan innolla jatkoa.

  reply
  • 26.4.2015

   Nämä risteilyt on tosiaan ihan toista kuin Ruotsin tai Tallinan risteilyt. Hytti oli muuten ihan kokonaan minun käytössä, joka oli vielä mukavaa extraa! Suosittelen kyllä ihan koko sydämestäni kokeilemaan joskus tälläistä "oikeaa risteilyä" 😀

   reply
 • 26.4.2015

  Wiu wau wou. Melkoinen paatti! Ihan älytöntä, että ootte olleet ekat ihmiset, jotka on päässeet nukkumaan noissa sängyissä! Melkein vois laittaa CV:een! 😀 Kiva idea tuo solarium-alue. Kyllä kelpais lähteä ensin Nykin kaupunkilomalle ja yhdistää siihen Karibian risteily Anthemilla. Jep, nousee jo risteilykuume täälläkin… 😉

  reply
  • 26.4.2015

   Onneksi siihen kohoavaan risteilykuumeeseen on pian lääkettä luvassa 🙂 Moni ei tosiaan tule ajatelleeksi, että risteilyn voi yhdistää tuolla tavalla kätevästi kaupunkilomaan ja päästä kokemaan monta erilaista lomaa samalla kertaa, mutta vaihtoehtojahan on ihan miljoona!

   reply
 • 26.4.2015

  En päässyt edes ihan loppuun asti kun olin jo katsomassa lentoja New Yorkiin ja ensi talven risteilylomaa sieltä Karibialle…

  reply
 • 26.4.2015

  Ahhh… Ihanaa päästä katsomaan näitä sunkin kuvia ja fiilistellä sadepäivän ratoksi täydellistä aurinkoista viikonloppua! Reissuseura oli priimaluokkaa ja laiva tarjosi ihan mielettömän puitteet kyllä irtiotolle. Vaikka reissu oli lyhyt, niin voi miten antoisa se olikaan 🙂 Seuraavaa odotellassa!

  reply
  • 26.4.2015

   Antoisapa hyvinkin, kun käytettiin aika erittäin tehokkaasti! Kiitos vain mahtavasta seurasta 🙂

   reply
 • 26.4.2015

  Näyttää aivan upealta! Meillä on suunnitelmissa lähteä seuraavalle risteilylle juurikin New Yorkista ja innolla jään odottamaan tuleviakin postauksia laivasta!

  reply
  • 26.4.2015

   No tämähän sattui! Jos teillä ei ole vielä risteilyä varattuna, niin Anthem on tosiaan teille sitten ihan potentiaalinen vaihtoehto 🙂

   reply
 • 26.4.2015

  Oh wow. Olen sanaton. Kyllä kuules söi mieltä kun bongasin viime syksynä Anthemin sisaraluksen Quantumin risteilyn parvekehytissä niinkin edullisesti kuin n. 800 eurolla/hlö. Olisin nappassut siltä istumalta risteilyn tilaukseen ellei olisi ollut se tilanne ettei lomaa ollut sitten yhtään. Huoh. On se vaan tylsää kun työt rajoittaa matkustamista 😉

  reply
  • 26.4.2015

   Tiedän tunteen! Olisi se upeaa kun työt ei rajoittaisi matkustamista, mutta niin ne vaan tekee. Tuo 800 euroa per nenä olisi kyllä ollut todella hyvä hinta tuon tason laivalla! Harmi, ettette päässeet silloin reissuun, mutta ehkä joku toinen kerta Quantumille tai sitten Anthemille 🙂

   reply
 • 26.4.2015

  Wow näyttääpä niin upealle! 🙂 tuommosella laivalla kelapsi itelläki lomailla!

  reply
  • 28.4.2015

   Näillä laivoilla tosiaankin voi lomailla ihan täysillä, kun kaikki muu hoidetaan puolestasi 🙂

   reply
 • 27.4.2015

  Uuh kyllä on helppo yhtyä muiden kommentteihin, WAU!! Ja upeeta, että olitte ekoja matkustajia! Aivan fantastisen näköinen laiva!

  reply
 • 28.4.2015

  Kyllä kieltämättä oma risteilymotivaatio nousi kohisten noita kuvia katsellessa. Huikea laiva! Olen aina vähän nyrpistellyt nenää Karibian yms. risteilyille, mutta kyllähän tuollaisella laivalla kelpaisi aikaa viettää 🙂

  reply
  • 28.4.2015

   Haha, nyt loppui ne nenän nyrpistelyt! 😀 Näillä risteilyillä olisi varmasti sullekin esim. kaikkia kivoja hyvinvointiaktiviteetteja.

   reply
 • 28.4.2015

  Yhdellä Royal Garibbean "Legend of the Seas"-laivalla olen käynyt risteilemässä, matkasimme sillä Singaporesta Malesian rannikkoa, pysähdyttiin parissa kohteessa siellä ja takaisin Singaporeen. Voisin kyllä mennä uudestaan! Oli rentouttavaa ja suosittelen lämpimästi. Laiva ei tietty ollut noin upea kuin tuo uusi, mutta olihan se kuitenkin jotain muuta kun ruotsinlaivat. Ja kannella oli lämpimämpää 🙂

  reply
 • 29.4.2015

  Jahas, tässähän joutuu pyörtämään sanojaan. Mun työkaveri harrastaa näitä risteilyjä enkä ole selvästi ollenkaan ymmärtänyt mistä niissä on kyse. Kyllä mulle tällainen laivaelämä kelpais… 🙂

  reply
 • 30.4.2015

  Täällä huokaillaan ihastuksesta, upea laiva! Voin vain kuvitella millaista tuolla oli. Itse olisin ollut kuin Liisa ihmemaassa =D. En pidä erityisemmin Ruotsinlaivoista mutta kuten Eevi yllä, minäkin menisin kyllä tuonne.

  reply
 • 1.5.2015

  Huh, ja vauuu! Laiva näyttää aivan mahtavalta, ja miten siistiä onkaan päästä olemaan kaikkein ensimmäinen matkustaja, joka saa just tuon hyvin käyttöönsä? Vaikka olin pitkään sitä mieltä että tuommoiset risteilijät ei todellakaan oo mua varten, on nää teidän postaukset saaneet jo nyt mun kelkan (vai pitäskö sanoa laivan, hehheh) tekemään täyskäännöksen. Tulevia postauksia odotellessa!

  reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on