Image Alt

Matkablogi

Maailmanympärimatka

Kun Tomi vuosia sitten heitti ilmoille, että lähtisimme pitkälle maailmanympärimatkalle, naurahdin vain koko ajatukselle. Se tuntui aivan absurdilta idealta. Miten ihmeessä se muka onnistuisi. Mistä siihen järjestyisi rahat ja missä koirat olisivat sillä aikaa. Muutamia kuukausia myöhemmin meillä oli selkeä suunnitelma miten matka toteutettaisiin. Alle vuosi päätöksen syntymisestä irtisanoimme itsemme vakituisista työsuhteistamme, pidimme bileet, annoimme asunnon vuokralle ja veimme kyyneleet valuen koirat hoitoon. Tuolloin oli vuoden 2010 syksy ja palasimme takaisin Suomeen yhdeksän kuukautta myöhemmin, keväällä 2011.
Maailmanympärimatkan ei tarvitse olla pelkkä mahdottomalta tuntuva unelma. Ei edes lasten kanssa. Sitä todistavat matkakuume.net blogia kirjoittavat Gia ja Miika, jotka ovat parhaillaan pitkällä maailmanympärimatkalla 4-vuotiaan tyttärensä kanssa. Yleisesti ottaen maailmanympärimatkaan tarvitaan sopiva summa rahaa ja hieman uskallusta. Se mitä uskallus kenellekin sitten on tässä yhteydessä, vaihtelee. Yhdelle se on uskallusta irtisanoutua töistä, toiselle uskallusta olla erossa läheisistä, kolmannelle uskallusta lähteä maailmalle. Minulle se oli varmasti näitä kaikkia. Tomia asia ei niin paljoa hetkauttanut. Tämä oli hänelle jo toinen pidempi maailmanympärimatka. (Eikö olekin ärsyttävää?! Minusta ainakin.)

Maailmanympärimatkan hinta?

En ole laskenut kuinka monta kertaa meiltä on kysytty, olemmeko voittaneet lotossa, kun lähdimme “tuosta vain” melkein vuodeksi maailmalle ja olimme koko ajan ilman tuloja. Emme me lottovoittajia ole, tai olemme, mutta suurin saatu voitto taitaa olla 20 € luokkaa. Emme myöskään ole rikkaista suvuista, vaan keräsimme matkakassan myymällä tarpeettomia tavaroita ja ihan vain säästämällä palkasta. Kun jättää lomat pitämättä ja irtisanoutuu töistä, saa siitäkin pitämättömien lomien muodossa ihan kivasti ylimääräistä rahaa.Paljonko maailmanympärimatka sitten nielaisee euroja, riippuu useista tekijöistä. Merkittävimmät ovat: 

 1.  Matkan kesto. Maailman ympäri voi kiertää kuukaudessa tai vuodessa. Me olimme matkassa melko tarkalleen yhdeksän kuukautta, koska emme halunneet olla kesää pois Suomesta. Lyhyemmän ajan vuoksi taas töistä irtisanoutuminen ja asunnon vuokralle antaminen olisi tuntunut liian vaivalloiselta.
 2.  Matkustusmukavuus. Uskoisin suurimman osan maailmanympärimatkalle lähtevistä suuntaavan reissuun rinkka selässä. Matkaa taitetaan usein julkisilla kulkuvälineillä ja pienemmät välimatkat kuljetaan jalan, eikä huristella taksilla. Yöpyä voi hostelleissa tai hotelleissa tai esimerkiksi vuokrata asunnon. Jokainen valitsee itselleen ja omalle budjetilleen sopivat vaihtoehdot. Me esimerkiksi vuokrasimme monessa maassa auton, jotta pääsimme paremmin tutustumaan paikkaan. Tämä oli kalliimpi vaihtoehto, mutta loppujen lopuksi sen arvoista. Yövyimme myös monessa maassa hotelleissa, koska emme pidä hostelleista. Kermaperseilystä joutuu maksamaan kalliimman hinnan.
 3. Maat. Lähes kaikki aloittavat maailmanympärimatkansa itään ja viettävät pitkän aikaa Aasiassa. Siihen on syynsä sekä mukavassa ilmastossa että edullisessa hintatasossa. On aivan eri hintaista viettää viikko Thaimaassa kuin Yhdysvalloissa.

Me matkustimme maailman ympäri suhteellisen pienellä budjetilla. Emme laskeneet kulutettuja euroja aivan sentilleen, mutta yhdeksän kuukauden matkaan rahaa paloi kahdelta hengeltä yhteensä noin 25000 euroa. Alkuperäinen budjettimme oli 10000 € / nenä. Tarkoituksenamme oli tehdä matkalla töitä Australiassa working-holiday viisumin turvin, mutta laskimme matkan aikana, että selviäisimme rahallisesti töitä tekemättäkin. Matkustamiseen käytettävissä oleva aika oli niin arvokasta, ettemme sitten menneetkään poimimaan hedelmiä. Me molemmat saimme matkan loppupuolella tietää voivamme palata takaisin entisiin työpaikkoihimme, joten uskalsimme vinguttaa myös luottokorttia, kun tiesimme palkkapäivän olevan tulossa. Kirjoittelen jossain vaiheessa myös siitä, kuinka matkalla voi yöpyä ihan ilmaiseksi hyvissä asunnoissa.

Emme ole kovin hyviä seuraamaan tai taulukoimaan budjetteja tarkasti. Jos olet kiinnostunut tarkoista maailmanympärimatkan kuluyhteenvedoista löydät sellaiset  Pingviinimatkat ja Suuntana maailma -blogeista.

Maailmanympärimatkan reitti

Meidän reittimme poikkesi melko paljon yleisimmistä reiteistä, koska kuten jo aiemmin mainittu, Tomi oli jo toisella maailmanympärimatkallaan. Hän oli siis kiertänyt jo ne yleisimmät kohteet (Vietnam, Laos, Kambodza jne.), joten me suuntasimme etenkin matkan alkupäässä hieman erikoisempiin kohteisiin. Maailmanympärimatkamme alkoi vuonna 2010 ja nyt vihdoin on tullut sen yhteenvedon aika, joka vuosia sitten jäi tekemättä.Aloitimme matkamme pitkällä välilaskulla Lontoossa. Siellä vierähti yksi päivä ennen kuin Emiratesin A380 laskeutui Arabian niemimaalle. Tässä yhdeksän kuukauden aikana käymämme maat kronologisessa järjestyksessä.

Oman

Muscat & ympäristö (roadtrip)

Bahrain

Manama & ympäristö (roadtrip)

Qatar

Doha

Arabiemiraatit

Dubai – Abu Dhabi (roadtrip)

Nepali

Kathmandu

Intia

New Delhi – Agra – Chennai

Sri Lanka

Colombo – Sigiriya – Kandy – Yalan kansallispuisto – Galle

Malesia

Kuala Lumpur (jonka kuvat olen kadottanut!)

Thaimaa

Phuket

Hongkong

Macau

Australia

Australia oli pääkohteemme ja siellä vierähtikin puoli vuotta yhdeksästä kuukaudesta.

Fidzi

Nadi – Suva

USA

Los Angeles – Las Vegas – Gran Canyon – Denver – Chicago –  Detroit – (Toronto – Montreal) New York (roadtrip)

Kanada

Toronto – Montreal

Oppimatka

Koimme matkalla uskomattoman paljon. Matka oli opettavainen ja sen myötä oppi vielä entistäkin enemmän arvostamaan Suomea ja kaikkea mitä meillä täällä on, kun matkustimme yltäkylläisestä Dubaista köyhyyden keskelle Nepaliin ja Intiaan. Olihan tuo matka myös eräänlainen koetinkivi vuoden ikäiselle seurustelusuhteellemme. Hyvinhän siitä selvittiin, kun häitä vietettiin kolme vuotta matkalta paluumme jälkeen. Meillä ei ole ollut tapana riidellä matkoilla. Kotona joskus… 😉
Pitkä matka oli upea kokemus, mutta voi vitsit miten matkan loppupuolella odotin myös kotiin pääsemistä! Oli aivan mahtava saapua Suomeen ja töihin paluukin tuntui lähes juhlalta (siitä ensimmäisestä matkan jälkeisestä palkkapäivästä puhumattakaan!). Vajaan vuoden kestävästä, pienellä budjetilla toteutusta matkasta en enää haaveile. Sellaiset parin kuukauden reissut talvella houkuttelisivat kylläkin, mutta töiden kannalta toteutus on hankalaa, oikeastaan mahdotonta. Olen huomannut, että itselleni sopii ehkä parhaiten kolmen viikon loma. Silloin on jo kiva palata kotiin, eikä tunnu, että loma loppuisi kesken.Tomin kommentti ja yhteenveto maailmanympärimatkasta: “Milloin lähdetään uudestaan?”Minne sinä matkustaisit maailmanympärimatkalla?
Seuraa blogia:

Comments

 • 15.2.2015

  Oi ei miten hienon reissun olette tehneet! En edes viitsi ruveta miettimään minne menisin maailman ympärysmatkalla 😀 Siihen miettimiseen menis helposti pidempikin tovi.

  reply
 • 15.2.2015

  Olisin niin valmis kyllä lähtemään taas! Nyt tosin varmaan viettäisin ennemmin pitkiä aikoja yhdessä paikassa intensiivisen kiertelyn sijaan. Eli mieluummin kuukausi yhdessä osoitteessa kuin viikon välein uusi paikka. Ja sitten taas seuraavaan maahan tukikohtaa pitämään. Ihan suunnato vääryys on se, että blogia ei vielä silloin ollut. Jos joskus tekee mieli fiilistellä enemmänkin, niin kernaasti lukisin näistä paikoista enemmänkin 🙂 Upeat kuvat!

  reply
  • 15.2.2015

   Jos nyt tulisi tilaisuus lähteä uudelleen reissuun, niin tekisin samoin kuin sinä eli haluaisin olla pidempiä pätkiä yhdessä paikassa. Me liikuttiin aikamoisella tahdilla paikasta toiseen ja on se rankkaa! Ihanaa, mutta rankkaa.

   Itseasiassahan mulla oli blogi tuolloin maailmanympärimatkan aikaankin, mutta nyt olen jo piilottanut sen 😀 Tulen varmasti jonkin verran fiilistelemään tässä blogissa noita vanhoja reissuja. Ihan loppupään matkasta en kirjoittanut vanhaan blogiinkaan, kun innostus bloggaamiseen loppui tuolloin Suomeen saavuttuamme.

   reply
 • 15.2.2015

  Tosi mielenkiintoinen postaus jälleen kerran! Ja teillä oli kyllä ihan huippureitti matkallanne! Mä varmaan itseasiassa tekisin matkan alun aika lailla samallalailla kun te, mutta Jenkkien sijaan menisin Etelä-Amerikkaan (jos siis aikaa kiertelyyn olisi rajattomasti). Mä olen vähän tylsä varmaan siinä mielessä että en ole oikeastaan koskaan edes haaveillut maailmanympärys matkasta – tykkään ihan liikaa rutiineista ja kodista siihen että olisin pidemmän aikaa reissussa 🙂 kuten sanoit, tykkään sellaisista reissuista jotka kestää 2-3 viikkoa, sit on jo kiva palata kotiin 🙂 olisi kiva lukea juttuja enemmän niistä kohteista joista et ole vielä kirjoittanut tänne blogin puolelle!

  reply
  • 15.2.2015

   Kiitos! Tosi kiva kuulla, että tätä oli mielenkiintoista lukea, vaikket itse maailmanympärimatkasta olekaan haaveillut. Täytyy sanoa, etten ollut minäkään ennen kuin Tomi sitä ryhtyi ehdottelemaan 😀 Jossain vaiheessa kirjoittelen varmasti lisää tuosta maailmanympärimatkasta ja käymistämme kohteista.

   reply
 • 15.2.2015

  Hienon oloinen seikkailu ja voin vaan kuvitella miltä tuntui hypätä Dubaista Nepaliin.Suoraan sanottuna mua jo kuvottaa ajatus Dubaista….Nepaliin haluaisin kovasti, varsinkin patikointia mielessä 🙂

  Myös Australia ja Uusi-Seelanti kiinnostaa kovasti luontonsa puolesta, mutta niihin sitten joskus, vaikka sen lottovoiton jälkeen 😉

  reply
  • 15.2.2015

   Noiden rikkaiden ja köyhien maiden välillä saa kieltämättä hieman kontrastia asioihin 😉 Mun tekisi ihan hirveästi mieli takaisin Australiaan tai sitten Uuteen-Seelantiin, mutta se vaatisi sitä lomaakin hieman enemmän kuin pari viikkoa…

   reply
 • 15.2.2015

  Teillä oli varmasti aivan upea reissu! Yllättävän pienellä budjetilla pärjäsitte noin pitkän reissun.

  Minä haaveilen nuorempana, että asun ulkomailla tai teen maailmanympärireissun. Mieluiten molemmat. Maailmanympärimatka on jäänyt tekemättä. Sen suhteen olen jo oikeastaan luovuttanut haaveilemisen tai siirtänyt kategoriaan, että sitten, kun olen eläkkeellä. Nykyiseen elämäntyyliin sitä ei vaan saa millään sovitettua tai ainakin se vaatisi niin monesta muusta asiasta luopumista, johon en kykene. Olen katsellut matkatoimistojen tarjontaa, että maailmanympäri kattavasti kuukaudessa. Sellainen olisi ehkä mahdollisuuksien rajoissa, mutta itse haluaisin maailmanympäri reissulla ottaa rennosti. Miettiä aamulla, että mitä tekisin tänään ja nauttia mahdollisimman monista päiväunista 🙂

  Tällä hetkellä matkahaaveet ovat sellaisia, että kun saisi muutaman viikon irtioton. Haaveiden huipentuma olisi sellainen 4-5 viikkoa lomaa tammikuussa, siinä ajassa ehtisi käydä vaikka jonkun Aasian kohteen kautta Australiassa tai kiertää Afrikkaa. Ensin hommaa pitäisi harjoitella jossain edullisessa Etelä-Euroopan lomakohteessa ja jos se sujuu, niin aloittaa hurja tavoitesäästäminen. Reissuun pitäisi rahoittaa 5 henkeä. Mutta voisin tehdä maailmanympärimatkan maanosa kerrallaan keskittyen Etelä/Väli-Amerikkaan, Afrikkaan ja Australiaan.

  reply
  • 15.2.2015

   Tuollaisen 4-5 viikon kohdalla tosiaan hyvä vaihtoehto voisi olla koluta ennemmin hieman tarkemmin yhtä maanosaa kuin yrittää ahnehtia pintaraapaisun koko maapallosta. Mutta on kyllä aivan eri juttu lähteä reissuun kolmen lapsen kanssa kuin pariskuntana. Siinä rahaa palaa ihan eri tavalla, eikä lasten kanssa voi niin vain nukkua öitä lentokentällä tai ihan halvimmissa mahdollisissa hostelleissa tms. Toivottavasti saisitte kuitenkin toteutettua tuollaisen pidemmän reissun ja sitten eläkkeellä sen maailmanympärimatkan 😉

   reply
 • 15.2.2015

  Me päätettiin tehdä 7 kk reissuratkaisu vähän eri tavalla valtavirrasta poiketen ja matka ei käynyt maailman ympäri laisinkaan. Kohteina kronologisessa järjestyksessä olivat: Arabiemiraatit – Jordania – Uganda – Ruanda – Malawi – Mosambik – Swazimaa – Etelä-Afrikka – Namibia – Botswana – Zimbabwe – Intia – Nepal – Bhutan – Malediivit, sekä muutamat takaisinjuoksut samojen maiden välillä logistisista syistä. Kannatan ehdottomasti näitä hieman normireiteiltä poikkeavia settejä, aivan upeat kohteet teilläkin näyttää olleen! Erityisesti nuo arabimaat ovat aika poikkeusvalinta, mutta todella kiinnostava sellainen. Olen joskus pikaisesti käynyt myös Omanissa, ja siitä pidin niin paljon, että joskus pidemmän kaavan kautta. Ei sillä, etteivätkö ne perusmaailmanympärikohteet olisi myöskin upeita… 🙂

  Mikähän siinä on, että meilläkään ei tule reissussa juurikaan riideltyä… kotona saadaan myös kyllä tarvittaessa ovet paukkumaan ja volyymit kattoon 😀 Sitähän moni povasi, että koetinkivi tuoreelle avioliitolle jne, meillä oli siis siinä vaiheessa kolme vuotta yhteiseloa takana, mutta parisuhteen kannalta oli kyllä varsin leppoisa pätkä tuo. Mutta kyllähän niitä tarinoita kuulee, että takaisin tullaan eri reittejä, ei taida olla ihan pelkkää urbaanilegendaa se.

  Meilläkään ei jäänyt hinkua enää pitkälle matkalle, tuollainen kuukauden kahden mittainen olisi aika perfect. Mutta niinkuin sanoit, aika hankala järjestää…

  reply
  • 15.2.2015

   Teillä on ollut kyllä ihan mieletön reitti! En ole koskaan kuullut vastaavasta. Eihän sitä tosiaan pakko ole pallon ympäri matkustaa pidemmälläkään matkalla. Hauska kuulla, että teilläkään ei tuon jälkeen ole hinkua yhtä pitkälle reissulle ja matkat sujuu riidoitta. 😀

   reply
 • 15.2.2015

  Reipasta meininkiä ja hyvät kuvat. Harmi, että Malesian kuvat kateissa tai hävinnyt. On mitä kiikkustuolissa muistella ja ei toi hinta ollut paha ollenkaan 🙂

  reply
  • 15.2.2015

   Kiitos 🙂 Mä todella toivon, että Malesian (ja Los Angelesin!) kuvat putkahtaa jostain esille. En ymmärrä miten niitä ei löytynyt mistään. Tosiaankin katselisin niitäkin mielelläni kiikkustuolissa, vaikka kuvia nyt riittää muutenkin 😀

   reply
 • 15.2.2015

  Ihan loistava postaus, kiitos! Oli todella mielenkiintoista lukea järjestelyihin ja budjettiin liittyviä asioita. Itselläni ei riittäisi rohkeus esim. irtisanoutua töistä (olen ollut samalla työnantajalla kohta 18 vuotta =D), vaikka kovasti tuollaisella matkalla varmasti viihtyisin. Teillä on ollut todella upea matka ja innolla katselen ihania valokuviasi <3!

  reply
  • 15.2.2015

   Kiitos sinulle taas ihanasta kommentistasi! 🙂 Kieltämättä kynnys irtisanoutua voi 18 vuoden jälkeen olla hieman suurempi kuin muutaman vuoden jälkeen 😀

   reply
 • 15.2.2015

  Miten ihana matka teillä on ollutkaan ja henkeäsalpaavat kuvat, kiva tiivistelmä! Kyllä minä olisin valmis lähtemään pidemmälle reissulle Aasiaan ja Australiaan 🙂

  reply
  • 15.2.2015

   Kiitos! Te nyt olette muutenkin jatkuvasti pidemmällä reissulla, joten en ole yhtään yllättynyt 😀

   reply
 • 15.2.2015

  Se on jännä miten toi budjetin pienuus aina yllättää ihmisiä sit lippuken lopuksi 🙂 Meillä oli suht sama, ehkä pari tonnia lähemmäks 30K. Joo ja voisin lähteä takaisin! Lukisin kans mielellään lisää juttuja tuolta reissulta 🙂

  reply
  • 15.2.2015

   Kyllä sitä ihminen pärjää pienellä, kun on pakko pärjätä 😀 Mutta olisihan tuo maailmanympärimatkaaminen vielä kivempaa suuremmalla budjetilla, niin ei tarvitsisi ihan kaikesta pihistellä…

   Eiköhän tältäkin reissulta ole juttuja tulossa jossain vaiheessa 🙂

   reply
 • 15.2.2015

  Kiitos mahtavasta postauksesta! Olette käyneet todella mielenkiintoisissa kohteissa 🙂 Yllätyin myös kuinka "halvalla" olette loppupeleissä reissusta selvinneet, vaikka eka palkkapäivä reissun jälkeen varmasti hymyilyttikin. Itsekin olen nyt parin vuoden ajan vitsaillut matkasta maailman ympäri, mutta eiköhän tuo vitsi vielä joku päivä todeksi muutu! 😀 Lähtisin mielelläni Aasian kautta Australiaan ja Oseaniaan, sieltä kohti Väli- ja Etelä-Amerikkaa ja lopulta Afrikkaan.

  reply
  • 15.2.2015

   Vau, sun suunnitelma kuulostaa tosi hyvältä! Toivottavasti pääset tosiaan toteuttamaan sen 🙂 Ei tuo maailmanympäri matkaaminen mitään ihan suunnatonta budjettia vaadi, mutta mitä enemmän niitä euroja on pistää kehiin, sitä helpompaa kaikki toki on 😀

   reply
 • 15.2.2015

  Kiitos linkityksestä, ja hei, kohtalaisen hauskaa että mekin julkaistiin tänään tällainen budjettipostaus liittyen siihen paljonko meidän vuoden maailmanympärimatkan valmistelut kustansi! 🙂

  Keep on traveling!

  reply
 • 15.2.2015

  Ihan uskomattoman upeita, mielenkiintoisia ja kauniita kuvia. Tästä oli myös mielenkiintoista lukea. Maailmanympärysmatka ei ole omaa haavetta, mutta ihan mahtavaa, että toteutitte haaveen vaikka yksikaksi noin vain ei varmasti lähdetäkään.

  reply
  • 15.2.2015

   Kiitos! Mukava kuulla, että kiinnosti, vaikkei maailmanympärimatka omiin suunnitelmiisi kuulukaan. Eikä missään nimessä tarvitsekaan 🙂

   reply
 • 15.2.2015

  Mahtavat kuvat ja tunnelmat!!
  Enkä ihmettele olleenkaan, että jämähditte Australiaan niin pitkäksi aikaa!
  Itse siellä kaksi kertaa käyneenä, se koukutti ja lumosi sydämen!

  reply
  • 15.2.2015

   Kiitos 🙂 Australia tosiaankin iski suoraan sydämeen ja kovaa. Sinne jäi kaipuu takaisin ja joskus vielä mennään kiertämään se toinen puoli maasta, joka nyt jäi tutkimatta 🙂

   reply
 • 15.2.2015

  Juuri noin, pitää uskaltaa elää ja toteuttaa unelmiaan.
  ( Itse olen ollut vähän kaikkeen liian varovainen.)
  Meillä tuttavaperhe myi omakotitalonsa ja lähtivät purjehtimalla maapallon ympäri, vailla aikataulua.
  Olivat kesällä Suomessa muutaman kuukauden myrskykautta paossa ja taas matka jatkuu, ehkä vielä vuosia, vailla kiirettä.

  reply
  • 15.2.2015

   Ei se varovaisuuskaan mitenkään pahasta ole. Jokainen tyylillään ja pääasia, että on itse tyytyväinen 🙂 Tuttavaperheeltäsi tuota uskallusta tuntuu kyllä löytyvän muidenkin edestä! Kuulostaa upealta.

   reply
 • 15.2.2015

  Oih ja voih 🙂 Kysymykseen en osaa vastata, mutta varmasti melkoisia elämyksiä reissussa saa ja mieli kyllä tekisi moiselle reissulle lähteä 🙂

  reply
  • 16.2.2015

   Kyllähän tuollaisella reissulla elämyksiä jää muistoihin 🙂 Toivottavasti sinäkin pääset mieleisellesi reissulle.

   reply
 • 16.2.2015

  Olipa mukava ja rohkaiseva postaus hienoilla valokuvilla! Meille mahdollista voisi olla vuorotteluvapaalla tehtävä muutaman kuukauden reissu esim. Uusi-Seelanti ja Australia suunnalle. Täytyy vaan odottaa vielä pari vuotta, että K:n karenssi edellisestä v-vapaasta täyttyy. Mutta näin se on, pitäisi vaan uskaltaa tempaista kuten te olette tehneet!

  reply
  • 16.2.2015

   Voi, tuollainen muutaman kuukauden Oseanian reissu kuulostaisi niin mahtavalta. Teillä on hyvä asenne! Täytyykin varmaan ryhtyä laskeskelemaan koska itse voisi pitää vuorotteluvapaata 😀

   reply
 • 16.2.2015

  Moikka, tämä oli mielenkiintoinen postaus 🙂 Itse kun ollaan parhaillaan maailmanympärimatkalla 🙂 Oon kamalan kehno pitämään budjetista laskua, mutta suurimpia kuluja olen yrittänyt pitää muistissa excelissä ja aikanaan minultakin tulee sitten vastaavanlainen postaus. Usein nämä hinnat tosiaan yllättää lukijansa. Ei tosiaan tarvitse olla miljonääri lähteäkseen pitkäksi aikaa reissuun – vaan sopivan rohkea ja vähän hullu ;D

  reply
  • 16.2.2015

   Tuo hulluus pääsi ihan unohtumaan tästä postauksesta! Hyvä, että otit tuon oleellisen pointin esille 😉 Mielenkiinnolla seurailen teidän matkan jatkumista ja odottelen kaikenlaisia postauksia, myös niitä budjetista kertovia.

   reply
 • 16.2.2015

  Sulle olis Reilut Blogit- kampanjan tiimoilta haaste mun blogissa 🙂

  http://kinttupolulla.blogspot.fr/2015/02/reilut-blogit-kampanja-haastaa.html

  reply
 • 16.2.2015

  Huikee reittivalinta! Wau! Meillä on vielä kokematta tuo pidempi reissu. Nyt tällä hetkellä maks. kolme viikkoa on mahdollinen aika olla ulkomailla. Mutta ehkä vielä jonain päivänä mekin suuntaamme maailmanympärysmatkalle 🙂 Hienoa, että te ootte toteuttanut tän unelman!

  reply
  • 16.2.2015

   Kiitti 🙂 Samalla kolmella viikolla mennään mekin näin työelämässä ollessa. Kyllähän siinäkin kivasti näkee paikkoja, kun tekee hyviä täsmäiskuja eri kohteisiin 😉

   reply
 • 16.2.2015

  Huh, vähän alkoi takamus pyöriä levottomasti tuolilla kun tuli niin kauhea matkakuume… Juurikin tässä viikonloppuna huokailin J:lle kuinka haluaisin Australiaan muutamaksi kuukaudeksi. Tuo kolme viikkoa on kuitenkin suunnitteilla kun töitäkin pitää tehdä. Hurjasti ihailen kun löytyy rohkeutta irtisanoutua ja lähteä! 😀 Niin ja nöyrä kiitos muuten linkkilistapaikasta, mahtavaa!

  reply
  • 16.2.2015

   Ehdottomasti sinun ihana blogisi kuuluu linkkilistapaikalle 🙂 Kiitos vain itsellesi kommentista!

   Kolme viikkoa tuntuu olevan aika monelle kommentoijalle se maaginen lomamäärä, vaikka moni toivoisi pidempää lomaa. Ihan kuin suomalaisessa lomajärjestelmässä olisi jotain pielessä, hmm…

   reply
 • 17.2.2015

  Voi kuinka kiinnostava postaus, näitä on aina kiva lukea! Meillä "sitkutellaan": sit kun lapset ovat omillaan, me lähdemme reissuun. Aamukampa käytössä ;). Meitä ei kauheasti kiinnosta esim. Intia, enemmänkin haaveilemme Etelä- ja Väli-Amerikasta, Grönlannista, Japanista ja monesta muusta. Saa nähdä päästäänkö koskaan reissuun vai tehdäänkö vaan loppuelämä pikkureissuja täältä Barcelonasta käsin 🙂

  reply
  • 18.2.2015

   Ihana termi tuo sitkuttelu 😀 Mutta älä vielä heitä kirvestä kaivoon! Toivottavasti pääsette noille pidemmille reissuillenne. Nuo mainitsemasi kohteet kiinnostavat minuakin todella paljon.

   reply
 • 17.2.2015

  Ihan mahtavaa että oot löytäny tyypin joka aina suostuun lähtemään joka paikkaan. Se ei nimittäin todellakaan ole itsestäänselvyys! Vaikka en ite oo oikeastaan koskaan haaveillu maailmanympärimatkasta, niin matkailusta kylläkin ja onnekseni oon päässyt matkustamaan elämäni varrella aika paljon. Aina sitä innostuu uusistakin paikoista vaikka välillä pitää saada olla kotonakin palautumassa. Ja vietettyäni maailmalla useammankin vuoden pätkissä opiskelujen, intohimojen ja muun takia, oon hyvin samaa mieltä siitä, että nykyään sellainen 3-4 viikkoa on mulle juuri passeli. Koiraa en haluaisi jättää pidemmäksi aikaa yksin.

  reply
  • 18.2.2015

   Mulla on todellakin käynyt tuuri, että löysin miehen, joka rakastaa matkailua. Itseasiassa vielä enemmän kuin minä 😀

   reply
 • 17.2.2015

  Huippumielenkiintoinen postaus. Musta kuulostaa ihan unelmalta, että sun mies ehdottelee siellä vaan maailmanympärimatkoja xD Mää oon meillä aina se jolla on krooninen hinku maailmalle ja aina pitää myydä eka se idea tolle toiselle. Onneksi sekin taitaa olla jo melko koukussa. Mua kiehtois kovasti päästä kans pitkälle reissulle ja kokea se, että miten se muuttaa omaa ajattelua. Elän toivossa, että vielä jonain päivänä tulee meidänkin aika etenkin kun tuttavapiiriin tulee koko ajan vaan lisää tyyppejä jotka on tehny tällasia pitkiä reissuja 🙂

  Nuo kuvat on muuten mielettömän hienoja! Ja vähän repesin tälle: "Tämä oli hänelle jo toinen pidempi maailmanympärimatka. (Eikö olekin ärsyttävää?! Minusta ainakin.)

  – See more at: http://www.vaihdavapaalle.fi/2015/02/maailmanymparimatka.html#sthash.m874Sav7.dpuf

  reply
  • 18.2.2015

   Tämä tulee mulle ihan yllätyksenä, että niin monella on "ongelmana" saada miestä innostumaan matkoista! Meillä kun minä olen se jarru (en tosin kovin hyvä sellainen) 😀 Toivottavasti sinäkin pääset vielä joskus pitkälle matkalle, kun se kerta haaveissa olisi.

   reply
 • 17.2.2015

  Kopioin lainauksen sun blogista mun äskeisen kommentin loppuun ja sen mukana tuli joku ominaisuus, että se nakkas mut aina tän sivun alkuun. Joten jos siinä on jotain omituisuutta, niin en tiedä mistä se siihen tuli xD

  reply
  • 18.2.2015

   Bloggeri selvästi oikuttelee jotain! Mutta ei huolta, tuollainen linkki vaan tuli postauksen loppuun, muuten näyttää ihan normaalilta sun kommentti. 🙂

   reply
 • 18.2.2015

  Täytyy tunnustaa että mua ei varsinaisesti kiinnosta lähteä kiertämään maailmaa yhden reissun verran, mutta pidemmät oleskelut yhdessä-kahdessa paikkaa kerrallaan kiinnostaisivat, esim. 2kk reissun Uuteen-Seelantiin tekisin uusintana vaikka heti! 🙂 Siitä kun itse irtisanouduin töistäni Suomessa, pakkasin kämpän muuttolaatikoihin ja lähdin reissuun on kohta muuten jo kuusi vuotta, ja nyt kyllä saattoi käydä niin että paluuta Suomeen ei kokoaikaisesti ainakaan ole 🙂

  reply
  • 20.2.2015

   Jokainen matkustaja kiertää palloa tavallaan ja täytyy sanoa, että tällä hetkellä kallistuisin itsekin tuolle sinun tavallesi eli pidempi aika yhdessä paikassa. Jos vain olisi mahdollisuus pitkiin vapaisiin. Ei vain ole. 🙁 Mutta teillä on kyllä niin upeat mestat kotihuudeilla, etten yhtään ihmettele, ettet haikaile kokoaikaisesta paluusta Suomeen.

   reply
 • 18.2.2015

  Nyt vasta pääsin lukemaan tämän. Teillä on ollut ihan mieletön reissu. En tiiä olisko musta 9 kuukaudeksi reissaamaan. Pisin aika taitaa olla vaan jotain 6-7 viikkoa, muissa "reissuissa" onkin sitten ollut vuokrakämppä yms. Jo sillä lyhyemmällä reissulla rupesi rassaamaan paikasta toiseen liikkuminen ja joka hostellissa se "mistä tuut/minne meet" small talk 🙂 Siihen ratkasu olis tietenkin hotelleissa yöpyminen. Mulla on tässä ollut ongelmana se, ettei ole kunnon työtä mistä irtisanoutua, niin sitä rahaakaan ei saa säästettyä niin paljon. No, ehkä joku päivä 😛 Mua kiinnostais eniten tehdä joku reissu tyyliin Meksikosta Patagoniaan tai sitten läpi Afrikan mantereen.

  reply
  • 20.2.2015

   Mä en ole yhtään small talk -tyyppi ihan ventovieraiden kanssa 😀 Tai olen joskus, mutta tuossa on yksi iso syy miksi ne hostellit ei niin nappaa. Ja arvaa vaan kuinka ryhdyin nyt jälleen kerran haaveilemaan Patagoniasta. Se olisi niin upea.

   reply
 • 19.2.2015

  Me ollaan puhuttu joskus maailmanympärimatkan mahdollisuudesta, mutta ainakin juuri nyt tuntuu aika kaukaiselta ajatukselta, koska töistä ei huvita irtisanoutua, ja sitä tai sapattivapaata se kuitenkin vaatisi. Jos lähdettäisiin, niin Australia, Peru ja Japani löytyvät kunmmaltakin listalta, muista kohteista pitäisi sitten neuvotella. 😉

  Mä en oikein ymmärrä tuota itään päin kiertämistä. Aikaeroväsymyksen takia itse menisin ehdottomasti länteen. 😀

  reply
  • 20.2.2015

   Listasit kyllä kolme todella mielenkiintoista maata 🙂 Ja hyvä pointti tuo aikaeroväsymys itään päin mentäessä. Ehkä sitä ei pitkällä matkalla niin kuitenkaan huomaa, kun etenee lyhyempiä matkoja kerrallaan.

   reply
 • 20.2.2015

  Vau,on teillä kyllä ollut upea matka:) Itse matkustaisin Aasiaan,sillä siellä en ole käynyt ,ja sitten haluaisin palata Eteläiseen Amerikkaan,jonne jäi osa sydäntäni.

  reply
  • 22.2.2015

   Kiitos 🙂 Aasiassa on paljon nähtävää ja voin hyvin ymmärtää miksi menetit osan sydämestäsi Etelä-Amerikalle. Sieltä löytyy vaikka mitä ihanaa ja haluaisin sinne itsekin takaisin käymään.

   reply
 • 20.2.2015

  Ihan mahtava reissu ollut varmasti, ja voi vitsit teil on nyt mitä muistella! Ihan kateellinen olen, tollanen reissu pitäs ehottomasti jokasen saada kokea. Varmasti avartanut paljon, kun jo yks 3 viikon mittanen InterRail-matka Euroopassa avartaa niin paljon. Millaisia vaaratilanteita maailman ympäri matkatessa voi kohdata, vältyittekö niiltä kaikilta?

  reply
  • 22.2.2015

   Meillä ei oikeastaan ollut juurikaan vaaratilanteita. Pahimmat ongelmat liittyivät Australiassa auton hajoilemiseen ja yhden kerran rengas puhkesi niin syrjäisessä paikassa, että se olisi voinut olla todella paha juttu ellei oltaisi oltu juuri huoltoaseman kohdalla (seuraavaan oli matkaa satoja kilometrejä).

   Yleisimmät vaaratilanteet pitkillä matkoilla taitavat liittyä joko ryöstetyksi tulemiseen tai sitten liikenneonnettomuuksiin. Esimerkiksi monissa Aasian maissa liikenne on sen verran kaaottista, että bussin kyydissä oleminen tai kadun ylittäminen voi olla paljon suurempi riski kuin yöllä yksin liikkuminen. Tietenkin luonnonmullistukset on sitten yksi tekijä, jolle ei voi mitään, jos paha myrsky tai maanjäristys osuu kohdalle. Ei kuitenkaan kannata liikaa murehtia, varsinkaan etukäteen 😀

   reply
 • 21.2.2015

  Kivalta kuulostaa, minuakin kiinnostaisi! 🙂
  itse lähtisin Australiaan, Usaan ja joillekin trooppisille saarille ainakin.
  Maailman ympäri matkan voi toteuttaa myös laivamatkana, unelmissa ja harkinnassa on!

  reply
  • 22.2.2015

   Mekin ollaan joskus vilkuiltu noita laivalla maailmanympärimatkoja. Olisi aika helppo vaihtoehto, mutten tiedä olisiko kuitenkaan meitä varten. Tykätään niin paljon roadtripeistä, mutta olisi tosi makea lähteä kiertämään maapallo ilman lentämistä!

   reply
 • Taru
  23.2.2015

  Jos ympäri pitäisi mennä, niin reitillä voisi olla: joku arabimaa (Oman, Qatar… Dubai on käyty), sitten lyhyen pysäkin kautta (esim. Malesia – Aasia ei jostain syystä kauheasti kiehdo) Australiaan ja Uuteen Seelantiin. Näistäkin tuo Uusi Seelanti se pääkohde. Sitten Igassun putouksille ja esim. Rioon ja Buenos Airesiin. Sieltä USA:n länsirannikolle ja itärannikolle. Islannin kautta kotiin.

  Oikeasti en haluaisi olla noin pitkään matkalla vaikka pystyisin. Vaikka matkailu on ihan kivaa niin siihen liittyy paljon sellasta mikä tekee siitä toisaalta rasittavaa varsinkin pitkään yhteen putkeen tehtynä. Ainoat oikeasti suunnitellut paikat on Uusi Seelanti ja Igassun putoukset ja todennäköisesti eri reissuilla. Toki kun Uuteen Seelantiin asti menee niin melkein yhtä pitkä matka on tulla toiselta puolelta takaisin jonkun pysähdyksen kanssa ja siinä tulee ainakin miniympärysreissu samalla 😀

  reply
  • 23.2.2015

   Kuulostaapa kivalta tuo sun reitti. Tuohon riittäisi sellaiset pari, kolme kuukauttakin aika kivasti. Voisin lähteä heti 😀 Mutta tosiaan, onhan noissa lyhyemmissä reissuissa omat puolensa. Mahtavat suunnitelmat sulla tulevien matkojen osalta.

   reply
 • 1.3.2015

  Voi vitsit kun siistiä! Olen haaveillut pitkästä reissusta perheen kanssa jo pitkään. Mutta ei ole vielä ollut mitään mahiksia.. Toivottavasti lähitulevaisuudessa! Parin kk reissukin riittäisi 🙂

  reply
 • Anonyymi
  5.8.2016

  Hei Elina. Annatko vinkkejä ihmiselle, joka ei ole vielä ihan noin älyttömän (ihanan) hullu kuin sinä?! Miten uskalsitte irtisanoutua töistä? Minua kiinnostaisi tietää mitä matkan jälkeen tapahtui? Minulla on pieni lapsi ja aviomies. En usko, että pieni lapsi estää lähtemästä maailmalle, mutta matka tietysti pitää suunnitella hänen ehdoillaan. Tekisi mieli repäistä, mutta kaikki "tutusta ja turvallisesta" luopuminen pelottaa. Ehkä jos asuisin yksin, niin uskaltaisin ottaa riskin paremmin..

  reply
  • 5.8.2016

   Toki voin yrittää antaa vinkkejä, jos vain osaan. 🙂

   Me molemmat pääsimme takaisin entisiin töihimme. Tomin kohdalla se oli melko varmaa jo ennen kuin irtisanouduimme. Se teki ratkaisun helpommaksi, kun tiesi edes toisella olevan varma toimeentulo matkan jälkeen. Kun me sitten palasimme takaisin, kaikki oli ihan kuin ennen matkalle lähtöämme. Palasimme takaisin omaan, vuokralla olleeseen omistusasuntoon ja nautimme Suomen kesästä enemmän kuin koskaan ennen. Oli ihanaa olla kotona ja töissä!

   Lapsen kanssa matkustamisesta ei ole kokemusta, mutta monet ovat tehneet ja tekevät lastenkin kanssa pidempiä reissuja. Toki silloin joutuu ottamaan enemmän asioita huomioon, mutta mahdottomuus se ei ole. Tärkeämpää varmasti on, että aviomies haluaa (lähes) yhtä paljon reissuun. 😀 Paljon uskallukseen vaikuttaa varmasti se, miten näette asioiden järjestyvän Suomeen paluun jälkeen. Jos on mahdollista ottaa töistä virkavapaata tai opintovapaata, mitä vain, niin lähteminen on varmasti helpompaa. Täysi epävarmuus tulevasta lienee se pahin. Kyllä minuakin pelotti ja varmaan kaikkia lähteviä vähän pelottaa. Sekin pitää vain hyväksyä ja ymmärtää, että se kuuluu asiaan ja on ihan normaalia. Jos et ole vielä lukenut, niin selaa ihmeessä matkakuume.net blogia. He tekivät pienen lapsen kanssa maailmanympärimatkan. 🙂

   reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on