Image Alt

Matkablogi

Uskomaton matkavuosi 2014

Vuosi 2014 on ollut aivan uskomaton. Oikein hengästyttää ajatella missä kaikkialla olemme käyneet ja mitä vuoteen on mahtunut mukaan. Olen selannut kuluneen vuoden kuvia hämmästyksen vallassa. Olenko todellakin saanut kokea tämän kaiken vain yhden vuoden sisällä. Olen onnellinen, että minulla on ollut mahdollisuus tehdä näin upeita matkoja. Otetaanpa näin vuoden päätteeksi pieni kertaus mitä kaikkea ihanaa matkailuun liittyvää tämä vuosi on pitänyt sisällään.

Helmikuu

Perun kierros – 10 päivää 

Helmikuussa lensimme Miamin kautta Perun pääkaupunkiin Limaan. Teimme kymmenen päivän kierroksen tuossa sympaattisessa inkojen maassa. Ihastuin Peruun, sen kulttuuriin, ihmisiin ja eläimiin.

Korkealla vuoristossa sijaitseva Cusco on yksi kauneimmista kaupungeista, jossa olen käynyt.

Myös Perun maaseutu hurmasi meidät aivan täysin.

Machu Picchu 

Perun kierroksen kohokohta oli tietenkin Machu Picchu. En yleensä halua sanoa mistään upeasta matkakohteesta, että tämä oli nyt sellainen kerran elämässä kohde. Haluan ajatella voivani palata näihin paikkoihin joskus takaisinkin. Machu Picchun kohdalla taidan kuitenkin kallistua sen puoleen, että kyse on kerran elämässä kohteesta. Tuo upea muinainen inkojen temppeli on vaikeasti saavutettavissa ja turistien määrää rajoitetaan. Olen erittäin iloinen, että sain kokea tuon mahtavalla paikalla sijaitsevan rauniokaupungin lumon ja nähdä siellä asuvat eläimet. Machu Picchu on todella mieleenpainuva paikka. Minun kohdallani se jäi mieleen toisestakin syystä. Siellä korkealla Tomi nimittäin yllätti ja kosi. Vastasin kyllä.

Karibian risteily

Perun kierroksen jälkeen emme suunnanneet vielä kotiin, vaan yhden Miamissa vietetyn motelliyön jälkeen nousimme viikoksi Carnivalin risteilijälle. Tämä ei ollut ensimmäinen Karibian risteilymme, mutta ensimmäinen jolle lähdimme Miamista. Ihastuttavan, mutta tietyllä tapaa rähjäisen Perun jälkeen olimme haltioissamme kaikesta länsimaisuudesta, Miamin kauneudesta ja laivalla vallitsevasta mahtavasta tunnelmasta. Muistan elävästi miten hienoa oli olla laivan kannella katsomassa laiturista irtaantumista musiikin soidessa ja auringon lämpimien säteiden helliessä pohjoisesta tulleita matkustajia.

Viikon risteilyllä oli pari meripäivää ja neljänä päivänä tutustuimme uusiin kohteisiin. Kävimme Meksikossa, Cozumelin saarella, Belizessä, Caymansaarilla ja Hondurasissa, Roatanin saarella. Risteily oli aivan ihana. 

Risteilyltä vasempaan nimettömääni löytyi myös tämä sormus, johon rakastuin ensisilmäyksellä.

Touko-kesäkuu

Häämatka Seattle – Vancouver – Alaskan risteily – Alaskan roadtrip

Olemme hyvin nopeita liikkeissämme ja niinpä emme naimisiinmenon kanssakaan kauaa aikailleet. Toukokuun loppupuolella astelimme lähisukulaisten saattelemana maistraattiin ja lähdimme vielä samana päivänä Helsinki-Vantaan kautta kohti Seattlea. Siellä yövyimme pari päivää ja suuntasimme sitten Vancouverin kautta Alaskan risteilylle. Säät eivät meitä koko aikaa hemmotelleet, mutta matka oli ajoittaisesta palelusta huolimatta unohtumaton.

Alaskan risteilyilläkään ei vietetä aikaa pelkästään laivalla, vaan lähes joka päivä nousimme uuteen satamaan. Näimme hienoja maisemia, kotkia, valaita ja kävimme muun muassa junailemassa huimaa reittiä, vuoren rinteitä pitkin.

Matkamme harvoin ovat yksiosaisia. Alaskaan tutustumista emme halunneet jättää pelkästään risteilyn varaan. Viikon laivamajoituksen jälkeen Tomi hyppäsi ratin taakse ja minä pelkääjän paikalle. Ajelimme välillä lumisateessa ja toisinaan auringonpaisteessa tutustuen tuohon USA:n pohjoisimpaan ja mielestäni myös kauneimpaan osavaltioon.

Häämatkamme uskomattomimman päivän vietimme Prince William Soundilla pienen valasristeilijän kyydissä. Tulen muistamaan tuon päivän aina. Odotin Alaskalta paljon, mutta mitään niin mieletöntä en osannut edes toivoa kuin mitä tuon yhden päivän aikana koimme.

Alaskassa riitti nähtävää ja koettavaa. Denalin kansallispuisto jäi parhaiten mieleen toisena yksittäisenä päivänä. Nämä jylhät maisemat olivat täysin erilaiset kuin Prince Williamin lahdella. Tämänkin päivän aikana näimme suuren määrän eri eläimiä. Lähikohtaaminen karhun kanssa ei unohdu aivan heti.

Marraskuu

Etelä- Afrikka – Swazimaa – Lesotho

Ja sitten vuoden viimeinen lomamatka. Se ei todellakaan häviä Perulle, Karibian risteilylle tai Alaskalle. Ensimmäistä kertaa suuntasimme lomallamme Afrikan mantereelle. Pieni pala sydämestäni jäi upeaan Krugerin kansallispuistoon, jossa näimme melkoisen kavalkadin Afrikan eläimiä. Unohtumattomin kaikista oli leopardi ja toisaalta kokonaisuudessaan sarvikuonot, joista en ole ehtinyt kirjoittaa vielä lainkaan.

Tapamme mukaan halusimme tälläkin matkalla nähdä mahdollisimman paljon. Niinpä Krugerin kansallispuiston jälkeen suuntasimme auton keulan kohti Swasimaata. Siellä kävimme esimerkiksi Mlilwanen kansallispuistossa.

Etelä-Afrikan ja Swasimaan lisäksi kävimme vielä kolmannessakin Afrikan valtiossa, kun ylitimme rajan Lesothoon. Kaikissa kolmessa maassa oli paljon yhtäläisyyksiä, mutta myös eroavaisuuksia.

Afrikan matkamme huipentui Etelä-Afrikassa Kapin niemimaalle, jossa kävimme mm. katsomassa Simon’s Townissa elävää afrikanpingviiniyhdyskuntaa.

Ajoimme Hyväntoivonniemelle.

Ja kävimme Pöytävuorella.

Yhteenvetona vuoden 2014 aikana kävimme USA:ssa, Perussa, Caymansaarilla (kuuluu Iso-Britannialle), Meksikossa, Hondurasissa, Belizessä, Kanadassa, Etelä-Afrikassa, Swazimaassa ja Lesothossa. Lisäksi kävimme Tallinnan risteilyllä ja viime viikolla tein vuoden viimeisen ulkomaanmatkan, kun kävin työmatkalla Ruotsissa. Kaiken kaikkiaan tuli siis pyörähdettyä 12 eri maassa, joista kahdeksan oli minulle täysin uusia.

Taskussa on suuri määrä tarinoita ja kovalevyllä tuhansittain kuvia. Mielessä on kymmenittäin postausaiheita, niin matkakertomuksia kuin eläinaiheisiakin juttuja. Vielä kun löytäisi aikaa niiden kirjoittamiseen. Vuosi 2014 on ollut upea. Toivon, että tulevasta vuodesta tulisi yhtä hyvä. En usko, että voimme ensi vuoden aikana tehdä kolmea pitkää ja kallista kaukomatkaa, kuten tänä vuonna, mutta emme me pelkästään Suomessakaan aio pysytellä. Tosin myös kotimaanmatkailu kiinnostaa. Suunnitelmat ovat vielä aivan auki. Katsotaan mitä eteen tulee.


Kiitos kun olitte mukana vuonna 2014. Mahtavaa vuotta 2015!

Blogia voit seurata kätevästi esim. blogin Facebook -sivujen kautta.

Comments

 • 26.12.2014

  Vuosi tuntuu menevän aina vaan nopeammin ja äkkiseltään se tuntuu todella lyhyeltä ajalta. Mutta sitten kun alkaa oikeasti miettiä mitä kaikkea on vuoden aikana tapahtunut, niin ei se niin lyhyt aika todellisuudessa olekaan.

  Upea matkavuosi teillä tosiaan!

  reply
  • 26.12.2014

   Juuri näin! Aika rientää ja sitten sitä ehtii kuitenkin "lyhyessä ajassa" aivan hirveän paljon 🙂

   reply
 • 26.12.2014

  Kiitos vaan upeista matkakuvistasi! Näitä on aina silloin tällöin palattava katsomaan…

  reply
 • 26.12.2014

  Upea matkavuosi tosiaan ! Hienoja kokemuksia varmasti löytyy ensi vuodellekin 🙂

  reply
 • 26.12.2014

  Kiitos upeista elämystarinoista ja korkealaatuisista kuvista! Onnea vuodelle 2015 ja monta antoisaa matkaa.

  reply
 • Ida
  26.12.2014

  Oioi, teillä on kyllä ollut hieno vuosi! Perussa haluaisin itsekin joskus käydä, juuri tuon Machu Picchun takia. Samanlaisia reissujen täyttämiä vuosia odotellessa 😉

  reply
 • 26.12.2014

  Oh, ihana vuosi. Peru ja Macchu Pichu ovat unelmani. Vielä menen, toivottavasti pian!

  reply
 • 26.12.2014

  Huh, ihan mielttömiä kuvia ja varmasti aivan mielettömiä matkoja. Todella paljon olette nähneet ja kokeneet. Kaikki paikat näyttää ihastuttavilta, mutta erityisesti Macchu Pichu kiinnittää kuvien kautta huomion.

  reply
  • 26.12.2014

   Machu Picchu on todellakin aivan omaa luokkaansa. En tiedä mikä muu rakennelma sille vetäisi vertoja – ehkä Angor Wat.

   reply
 • 26.12.2014

  Niin upeita matkoja, että niihin kyllä viitsiikin palata…
  Ihan tässä jo odottelee seuraavaa vuotta ja tulevia matkoja. 🙂

  reply
  • 26.12.2014

   Minäkin odottelen niitä tulevia matkoja, joista ei ole vielä mitään tietoa 😀 Mutta onneksi menneistä matkoista riittää kyllä bloggailtavaa pitkäksi aikaa!

   reply
 • 26.12.2014

  Huhhuh, en voi muuta kun kateellisena ihmetellä noita reissuja, ja kaikki vuoden aikana..! Niin upeita kuviakin!

  reply
 • 26.12.2014

  Oi miten upea matkailuvuosi! Kiitos kun jaat kokemuksia meille kuvien ja tekstien vällityksellä!

  Hyvää ja toivottavasti myös hienoa tulevaa matkailuvuotta teille!

  reply
 • 26.12.2014

  Kauniita kuvia ja epäilemättä huikeita muistoja! Teillä on myös kosintapaikka ollut varmasti mieleenpainuva 🙂 Ihanaa vaihtuvaa ja toivottavasti tapahtumarikasta vuotta teille!

  reply
 • 26.12.2014

  Ihan huikea vuosi! Kauhea matkakuume tuli Peruun – niin upeita kuvia!

  reply
 • 27.12.2014

  Oih, miten upea matkailuvuosi!

  reply
 • 27.12.2014

  Todellakin uskomaton! On ollut ilo olla matkassa mukana näiden upeiden kuvien ja tarinoiden myötä 🙂

  reply
 • 27.12.2014

  Teillä on ollut kieltämättä mahtavin reissuvuosi kaikista seuraamistani blogeista! Ihan mieletön! Perun reissu on itseltäni mennyt jostain syystä ohi, joten täytyykin lukaista vielä niistäkin tunnelmista. Mielenkiinnolla seurailen mitä teidän ensi vuosi tuo tullessaan 🙂 -Milla

  reply
  • 28.12.2014

   Oho, kiitos! 🙂 Tämä blogi oli Perun reissusta bloggaillesani vielä hyvin alkutekijöissään, joten moni lukija ei varmaan ole tätä blogia vielä sen aikoihin seuraillut.

   Kamalat paineet ensi vuodesta… 😀

   reply
 • 27.12.2014

  Jollain sattumalla kovin tuttuja paikkoja (Alaskaa lukuunottamatta) teidän vuoteenne on mahtunut tänä vuonna! Karibian risteilyllä lähes samalla reitillä veikkaisin vietimme joulun 2012, Perussa kävimme syksyllä 2013 ja juuri kirjoitin Swasimaasta osana omaa vuosikatsaustamme, kun maabongausharrastuksemme alkoi siellä jouluna 1998!

  Mutta takaisin teidän vuoteenne – taisi olla todella hieno vuosi, niin matkailumielessä kuin muutenkin!
  Onnea vaan näin jälkikäteen ja hyviä matkoja yhteiselle taipaleellenne myös tulevina vuosina!

  Pirkko

  reply
 • 27.12.2014

  Upea matkailuvuosi, kauniisti kuvattuna ja ilmeikkäästi kerrottuna
  Kohde joka nousee muita ylemmäs on Machu Picchu, se on unelmien kohde, eivätkä nämä kuvasi yhtään vähennä tuota unelmaa! Miehelläsi on erittäin hyvä maku, tarkoitan kosintakohteen paikkavalintaa, täydellinen 🙂
  Tykkään tästä blogista siitä syystä, että huomaan miten paljon nautit näistä asioista joita näet ja koet, etkä pidä niitä itsestäänselvyyksinä!

  reply
  • 28.12.2014

   Voi kiitos! En todellakaan pidä itsestäänselvyytenä mitään. Elämässä voi tulla vastaan mitä tahansa ja nautin täysillä niistä asioista mitä minulla on nyt 🙂

   reply
 • 28.12.2014

  Huikea matkavuosi teillä! Upeita kohteita, ihania eläimiä, tarinan kerronta on sellaista, että aina odottaa kieli pitkällä lisää! Saitte mahtavia kokemuksia ja kohtaamisia. Omaksi yllätyksekseni teidän Alaskan reissu kolahti minuun todella kovasti, upeat maisemat!! Jään innolla odottamaan tulevia matkojanne!

  reply
  • 28.12.2014

   Kiitos! Kiva kuulla 🙂 Alaska yllätti matkailijankin todella positiivisesti, joten hyvä kuulla, että se on välittynyt ruudun läpikin.

   reply
 • 28.12.2014

  Mun on kyllä palattava sun Perun kertomuksiin myöhemmin, sinne saattaa olla reissua tiedossa ehkä ensi vuonna 🙂 Macchu Picchu on mulle ainakin once in a lifetime jos sinne pääsee! Ihana rakkaustarina teidän tämän vuoden reissukertomuksissa, tällaiset on huippuja luettavia ^^

  reply
 • 28.12.2014

  Huh ja haloo, UPEA vuosi!! Alaska on itsellänikin unelmissa, ei taida tulevana vuonna onnistua mutta ehkäpä sitten seuraavana 🙂 Ja mielenkiinnolla jään odottamaan mihin tuleva vuosi sinut vie!

  reply
  • 29.12.2014

   Alaskasta kannattaakin unelmoida ja sinun kohdallasi en ollenkaan epäile, ettetkö unelma toteuttaisi. Minäkin odotan jännityksellä mihin tulevana vuonna päädyn, koska ei ole mitään käryä… 😀

   reply
 • 28.12.2014

  Ei voi muuta sanoa kuin upea vuosi! Kiitos, että olet jakanut sitä kanssamme 🙂

  reply
 • 28.12.2014

  Huhhuh mikä matkailuvuosi! On ollut ilo seurata teidän matkaa. Ihan pakko kyllä nyt heti palata noihin Perun kirjoituksiin, sillä ne on kyllä aiemmin menneet ohi. Macchu Picchun kun pääsisi kerran elämässään valloittamaan niin olisin hyvin onnellinen. 🙂

  reply
 • 28.12.2014

  Aivan mieletön matkavuosi, ja aivan mielettömät valokuvat. Huhhuh. Upeaa!

  reply
 • 28.12.2014

  Huh mitä matkoja! Ihan uskomaton vuosi ja upeita kuvia. 🙂

  Hyvää uutta vuotta!

  reply
 • 29.12.2014

  Huikea vuosi tosiaan! Jään innolla odottelemaan tulevia postauksia (ja matkoja, tietenkin…) 🙂

  reply
 • 30.12.2014

  Teillä on ollut todella upea vuosi, kerta kaikkiaan. Ja nuo sinun valokuvat, ihan meinainaa hengistys salpaantua kun niitä katsoo, niin upeita ovat. Oletko koskaan harkinnut alkaa matkakirjailijaksi =D? Ihanaa, että jaat nämä upeat hetket meidän kanssa. Ihanaa ja onnen täyteistä uutta vuotta ja uusia reissuja vuodelle 2015 <3!

  reply
  • 31.12.2014

   Hahah 😀 Mielelläni vaihtaisin tämän kahdeksasta neljään duunin matkakirjailijan ammattiin, muttei taida meikäläisen oikeinkirjoitustaidot ja kärsivällisyys riittää. Nyt kyllä ryhdyin jo haaveilemaan…

   Kiitos ja ihanaa tulevaa vuotta myös sinulle 🙂

   reply
 • 30.12.2014

  Upeita monipuolisia kohteita! ja hyvät kuvat

  reply
 • 31.12.2014

  Kiitos, että olet jakanut vuotesi myös meidän lukijoiden kanssa! On nimittäin aivan huimia seikkailuita. 🙂

  reply
 • 31.12.2014

  Oijoi, kyllä näitä kelpaa katsella ja lukea ♥
  Sinä kun olet lukija blogissani, niin tässä tällainen tiedote.. 🙂
  http://karvapuusti.blogspot.fi/2014/12/blogin-nimimuutos_12.html

  reply
 • 1.1.2015

  Ihan huikeita reissuja teillä ollut! 🙂 Sait mulle hirveen Alaska kuumeen aikaiseksi sekä ei nää Afrikka postaukset yhtään safarikuumetta lievitä. Toivottavasti teillä on mahtava tää vuosi myös, onko reissuja jo tiedossa?

  reply
  • 1.1.2015

   Alaska ja Etelä-Afrikka on kyllä molemmat aikamoisia… 🙂 Mitään ei ole vielä lyöty lukkoon tälle vuodelle, mutta aivan varmasti on reissuja tulossa.

   reply
 • 1.1.2015

  Huikea matkavuosi ja aina niin mahtavia kuvia. Olen käynyt pikaisella pyörähdyksellä Perussa, mutta silloin jäi Machu Picchu väliin. Nico taas on käynyt jo Cuscossa ja Picchulla, joten en tiedä saanko häntä enää sinne mukaan.. vaikkakin aina vitsailen, että hänen pitäisi mut sinne joku päivä viedä 😛

  Matkarikasta uutta vuotta teille!

  reply
  • 2.1.2015

   Kiitos 🙂 Peru on kyllä ihana. Toivottavasti saat joskus Machu Picchulle seuraa, joko Nicosta tai jostain muusta!

   reply
 • Janni
  4.1.2015

  Olen piipahtanut blogissasi silloin tällöin jo narulelu-aikoina, mutta Krugerin myötä päädyin lukemaan kaikki siihen liittyvät postaukset. Tämän yhteenveto-kirjoituksen myötä olen nyt kaksi päivää ahminut reissukuviasi ja upeasti kirjoitettua tekstiäsi. Ei voi todeta muuta kuin VAU! Mukavaa tulevaa vuotta ja toivottavasti myös ihania reissuja olivat ne sitten koto-Suomeen tai kauemmas kaukomaille. Tämä blogi siirtyi välittömästi seurattavien listalle 🙂

  reply
  • 4.1.2015

   Kiitos Janni ihanasta kommentistasi! 🙂 Tälläinen palaute todellakin saa hyvälle tuulelle. Mahtavaa, että olet mukana seurailemassa blogia vuonna 2015!

   reply
 • Anonyymi
  14.1.2015

  Tää blogi on aina niin ihanaa luettavaa (ja todellakin voisit olla matkakirjailija!) mutta romantikkona meni kyllä erityisesti kylmät väreet tosta kosinnasta. Tyylikäs veto mieheltä. 😉

  reply
  • 14.1.2015

   Voi kiitos! Mahtava kuulla, että pidät blogista ja tässähän rupeaa kommentteja lukiessa kohta haaveilemaan matkakirjailijan urasta 😀 Tomi on kova järjestämään yllätyksiä, joten en olisi voinut kuvitellakaan, että hän kosisi missään olohuoneen sohvalla. Pääsi silti yllättämään ihan täysin!

   reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on