Image Alt

Matkablogi

Machu Picchu täältä tullaan

Ei ihan vielä, mutta helmikuussa. Sehän on jo kohta!

 
Tomi on jo pidemmän aikaa hinkunut, että mentäisiin Machu Picchulle. Ensimmäisen kerran asia nousi esille, kun varasimme reilut pari vuotta sitten hävyttömän edulliset hinnoitteluvirhelennot Venezuelaan. Meillä ei kuitenkaan ollut tuolloin aikaa kuin 1,5 viikkoa, enkä halunnut käyttää koko sitä aikaa matkustamiseen, joten päädyimme lentämään Aruballe. Toisen kerran asia nousi esille, kun kävimme Etelä-Amerikassa vuosi sitten katsomassa Rion uudenvuoden ilotulituksen. Silloinkaan en suostunut lähtemään Peruun, koska maanosassa on niin paljon muuta upeaa nähtävää. Kävimme tuolloin Rion lisäksi Iguassun putouksilla (Brasilia & Argentiina), Buenos Airesissa (Argentiina) ja Montevideossa (Uruguay) sekä muutamassa muussakin paikassa. Niistä lisää joskus myöhemmin. 
Nyt löysimme jälleen huomattavan edulliset lennot. Varasimme lennot Miamiin alle 400 eurolla per naama. Alunperin suunnittelimme, että kävisimme Väli-Amerikassa, mutta sitten kuvioihin tuli jälleen Tomin pitkäaikainen haave, Machu Picchu. Niinpä teimme jotain meille todella epätyypillistä. Buukkasimme itsemme ryhmämatkalle! En meinaa itsekään uskoa tätä todeksi, mutta totta tosiaan, olemme menossa jenkkituristien kanssa 10 päivän Perun kierrokselle. Tomi onnistui löytämään Travelzoon kautta tarjouksen tälle Miamista alkavalle kierrokselle ja päivämäärät menevät täysin nappiin.   
Lennämme siis Miamiin ja sieltä alkaa seuraavana päivänä Gate1 -nimisen firman järjestämä 10 päivän Perun kierros. Luvassa on Machu Picchun lisäksi tutustumista tietenkin Perun pääkaupunkiin Limaan, korkealla vuoristossa sijaitsevaan Cuscoon ja vierailua pienemmissä paikoissa. Matkaan sisältyy pari maan sisäistä lentoa ja muuten liikutaan matkanjärjestäjän bussilla. Se mikä tästä tekee poikkeavan meidän normaaleihin matkoihimme, on se että joku muu on miettinyt kaiken valmiiksi puolestamme. Päästään näkemään monta paikkaa, muttei tarvitse murehtia hotellivarauksista tai sitä millä päästään liikkumaan paikasta A paikkaan B. Omaa aikaakin on useampana päivänä. Saa nähdä jääkö tuo viimeiseksi ryhmämatkaksi mille osallistutaan vai innostutaanko helppoudesta. 🙂 Alustavasti helppous houkuttelee, mutta ryhmän mukana liikkuminen hieman ahdistaa.
Talvinen matkamme ei onneksi kuitenkaan pääty tuon ryhmän mukana liikutun 10 päivän jälkeen. Hengähdämme hetken Miamissa ja jatkamme sitten risteilylle. Alla olevat kuvat neljän vuoden takaiselta Karibian risteilyltämme. Yritän kirjoitella siitäkin jossain vaiheessa.
Tälläkin kertaa menemme Carnivalin risteilylle. Satamina on Belize, Caymansaaret, Cozumel ja Isla Roatan.  Hintaakaan noilla risteilyillä ei ole niin paljoa kuin monet kuvittelee. Toki niitä on paljon eri hintaisia ja kalliitakin löytyy. Meillä ei kovin kalliisiin risteilyihin ole varaa, mutta onneksi valinnan varaa riittää ja löysimme edullisen. Viikon risteily parvekkeellisella hytillä maksoi noin 500 euroa henkilöltä. Siihen hintaan sisältyy täysylläpito laivalla ja neljänä eri aamuna saa herätä uudessa maassa (+ kaksi meripäivää). Ruokaa saa syödä niin paljon kuin jaksaa. En siis osaa pitää Karibian risteilyjä kalliina.  

Ihanaa, kun on jotain mitä odottaa!

Comments

 • 23.1.2014

  Ollaan tehty tuo sama risteily. Roatanilla kannattaa vuokrata jokin ajopeli, jos haluatte nähdä jotain. Laivayhtiö tarjoaa omaa teemapuistoaan satamassa, mutta jää Honduras näkemättä. 🙂 Belize City on hauska kaupunki. Nämä olivat minusta tuon risteilyn helmet. Matkanne kuulostaa muutenkin aivan loistavalta! Tuosta risteilystä on aika tiiviisti blogissani, jos kiinnostaa.

  reply
  • 23.1.2014

   Kiitos Roatan vinkistä 🙂 Nuo laivayhtiön teemapuistot ei tosiaan pahemmin nappaa, joten jotain muuta täytyy keksiä ellei paha matkaväsymys yllätä. Belizeen meillä oli alunperin suunnitelmissa mennä pidemmäksikin aikaa, mutta sitten löydettiin tuo Perun matka. Uskon itsekin, että tuosta tulee loistava matka!

   reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on