Image Alt

Matkablogi

Celebrity Apex – luksusristeily pariskunnille

Celebrity Cruisesin tarjoama pr-matka – lopussa alekoodi!

Jos haluaa risteilylomaltaan tasokasta palvelua, silmänruokaa, lukuisia tasokkaita ravintolavaihtoehtoja ja premium-tason palvelua, kannattaa suunnata katseet Celebrityn Edge -luokan laivoihin. Nämä laivat tarjoilevat jotain, mitä muut laivat eivät. Sitä jokainen varustamo yrittää, mutta vain osa siihen pystyy. Celebrityn risteilyltä pääset lähtemään kotiin monia kokemuksia rikkaampana ja todennäköisesti uusi risteily jo kiikarissa. Olit sitten kulinaristi, sisustuksen ystävä, haluat rentoutua täydellisesti tai haluat nähdä ja kokea uusia kohteita matkallasi, näihin kaikkiin toiveisiin vastataan.

Olin miesystäväni kanssa Celebrity Apexin viiden yön kutsuvierasristeilyllä. Hän oli matkalla työn puolesta ja minä vaikuttajana. Risteily starttasi Ateenasta ja matkan varrella pysähdyttiin Santorinilla ja Italian Messinassa. Kohteiden välissä oli meripäivät ennen kuin poistuimme laivasta Mallorcalla. Muut risteilijät, jotka eivät olleet kutsuvieraana, jatkoivat täyden viikon risteilyn vielä Barcelonaan asti. Hyvän, satelliitin kautta toimivan nettiyhteyden avulla pystyin tekemään laivalta töitä etänä, mutta Santorinilla ollessamme pidin vapaapäivän. Oli aivan ihanaa viettää kokonainen päivä kauniilla Santorinin saarella auringon paistaessa kirkkaalta taivaalta. Laiva lähti liikkeelle vasta klo 22 illalla, joten saimme ihastella myös Santorinin kuuluisaa auringonlaskua maista käsin.

Laivat eivät pääse Santorinille maihin, vaan yhteysalukset kulkevat non-stop laivan ja rannan väliä.

Kaunis ja karu Santorini.

Santorinilla oli jo melko paljon turisteja, mutta varmasti murto-osa normaalista.

Santorini on täynnä kauniita ja kuvauksellisia yksityiskohtia.

 

Maailman kallein ja hienoin risteilylaiva

Celebrity Apex ei ole mikä tahansa laiva, vaan se on maailman kallein risteilyalus. Jokainen kulmaus on viimeisen päälle mietitty ja tasokkuus ulottuu palveluun asti. Yleensä premium-tason laivat ovat pienempiä, mutta Celebrityn Edge-luokan laivoilta ei kokoa puutu. Eivät ne tietenkään ole yhtä suuria kuin maailman suurimmat, Royal Caribbeanin Oasis-luokan risteilylaivat, mutta eivät myöskään näytä pikkukipoilta muiden risteilylaivojen vierellä. Nousimme Apexin kyytiin Ateenan satamasta ja yllätyin miten suuri se oli ulkoapäin. Pituutta on Apexilla 306 metriä ja leveyttä 39 metriä. Kerroksia on 15 ja ohjelmaa risteilyllä on enemmän kuin riittävästi.

Apex häikäisee sisustuksellaan. Siellä pääsee kokemaan wow-elämyksiä ihan vain ympäri laivaa kävelemällä. Jokainen tila ja kulmaus on tarkoin suunniteltu ja harkittu. Laiva on myös täynnä uutta teknologiaa ja Celebrityn appilla voit ohjailla niin hytin verhoja, perushytissä parvekelaseja (!) kuin TV:täkin. Premium-tason konseptiin kuuluu myös kaikille risteilyn hintaan sisältyvä classic-juomapaketti, joka sisältää niin oluita, viinejä, cocktaileja, virvoitusjuomia, smoothieita kuin erikoiskahvejakin. Myös tipit kuuluvat risteilyn hintaan ja palvelu on ensiluokkaista. Istahdat sitten aurinkotuolille, ravintolaan tai baariin, voit olla varma, että pian sinulta kysytään mitä saisi olla. Lisäksi jos oikein aamulla laiskottaa, voit veloituksetta tilata hyttiin aamupalaa ja se tuodaan ovellesi toivomanasi aikana tehdyn tilauksen mukaisesti.

Laivan takaosassa sijaitsevassa Edenissä riittää herkullisia yksityiskohtia.

Erilaisia taideteoksia löytyy ympäri laivaa ja hieman laivan ulkopuoleltakin tässä tapauksessa.

Laivan yleinen ulkoallas on reilun kokoinen ja aurinkokannella riittää tilaa pitää etäisyyksiä. Matkustajamäärät ovat vielä maltilliset.

 

Runsaasti valinnan varaa ravintoloissa ja tasokasta iltaohjelmaa

Kuten muillakin suurilla laivoilla, myös Celebrityn Edge-luokan laivoilla on useita risteilyn hintaan kuuluvia ravintoloita. Kaikkiaan eri tyyppiä paikkoja, joista saa ruokaa, on yhteensä 29 kappaletta. Kahviloita ja baareja on 12. Risteilyn hintaan kuuluvia illallisravintoloita on neljä sekä niiden lisäksi on seitsemän lisämaksullista erikoisruokaravintolaa, joissa ruoka on erittäin tasokasta. Niissäkin maksu on varsin kohtuullinen verrattuna siihen, jos menisi Suomessa vähän parempaan ravintolaan syömään illallista. Yleensä kattausmaksu on noin 30-50 dollaria per henkilö ja sisältää oman valinnan mukaan 3-6 ruokalajin illallisen. Juomat kuuluvat kaikille classic-paketin muodossa hintaan, mutta jos nyt haluaa vaikka vuosikerta viinejä, tulee niistä lisämaksu. Ei pidä unohtaa myöskään buffettia, joka on aina ilmainen ja jossa on erittäin laaja valikoima erilaisia ruokia niin aamupalalla, lounaalla kuin illallisella. Buffasta löytyy luonnollisesti myös kattava jälkkärivalikoima, mutta mikäli jätskihammasta kolottaa, voi suunnata suoraan “jäätelökioskille” ja hakea mieleisensä jätskipallon (tai niin monta kuin haluaa). Tämäkin kuuluu tietenkin risteilyn hintaan.

Risteilyihin kuuluu luonnollisesti myös monenlaiset iltaohjelmat. Joka ilta on aina teatterissa pääshow, jossa on yleensä kaksi näytöstä. Toinen aikaisemmin, jotta voi käydä katsomassa shown ennen illallista ja toinen myöhäisempi aika, jolloin illallistaa ennen. Näin korona-aikaan, kun laivalla oli tavallista vähemmän matkustajia, oli vain yksi showtime, joka oli klo 21. Teatterin lisäksi kaikenlaista tapahtumaa riittää muuallakin laivalla. Laivan perässä sijaitsevassa Edenissä oli iltaisin musiikkia ja lyhyempiä näytöksiä. Yökerhon lähistöllä sijaitsevassa “aulabaarissa”  baarimikot esittelivät taitojaan drinkkien kanssa ja taiteilivat laseja päänsä päällä. Ohjelma laivalla on suunniteltu aikuisen pariskunnan näkökulmasta. Lapsille on toki oma alueensa laivalla ja jotain ohjelmaa heillekin on, mutta hyvin pienessä mittakaavassa verrattuna esimerkiksi sisaryhtiö Royal Caribbeaniin, joka on selvästi lapsiperheille suunniteltu.

Apexin buffetissa ei ole pulaa valinnanvarasta.

Leikkele- ja juustopöydän valikoimaa.

Jäätelöbaari ihan sua varten.

Yksi laivan lukuisista pääruokaravintoloista.

 

Sviittiasiakkaille oma Retreat -alue ja ravintola

Meillä oli sky-sviitti, joka on edullisin sviitti-luokka. Kaikki sviittiasiakkaat saavat suuremman lattiapinta-alan lisäksi myös vinon pinon muita etuja, joihin muilla matkustajilla ei ole asiaa. Ensimmäisenä päivänä hovimestari tulee esittäytymään ja antaa yhteystietonsa. Hän varmistaa, että sinulla on kaikki tarvittava ja voi tehdä esimerkiksi varauksia ravintoloihin puolestasi. Itse nautin ensimmäistä kertaa ikinä sviittiasiakkaana laivalla matkustaessani kuitenkin eniten pelkästään sviittiasiakkaille varatusta Luminae ravintolasta sekä Retreat-aurinkokannesta. Näiden lisäksi on vielä oma lounge, jossa voi syödä pientä purtavaa, siemailla Pellegrinoa, tehdä töitä tai vain katsella merelle mukavilla sohvilla loikoillein.

Luminae on erittäin tasokas ravintola, jota voi verrata erikoisravintoloihin. Kävimmekin monena aamuna Luminaessa aamupalalla sekä pari kertaa illallisella. Aamu alkaa hyvin, kun yksi tarjoilijoista tulee ottamaan juomatilauksen, seuraava tulee leipä- ja leivonnaisvalikoiman kanssa ja kolmas ottaa varsinaisen tilauksen. Luminaessa ei tarvitse kursailla, vaan jos jotain ei ole listalla, sitä voi silti tilata. Itse toivoin esimerkiksi aamupalalla listan ulkopuolelta tuoreita marjoja ja illallisella juustokakkua. Molemmat järjestyivät hetkessä. Söin Luminaessa myös elämäni parhaimman filee mignon pihvin.

Retreat-alue on mukavan rauhallinen ja sieltä löytyy paremmat aurinkotuolit kunnollisilla pehmusteilla. Alueelta ei tarvitse poistua, jos jano yllättää, sillä tarjoilijat kiertävät kyllä kysymässä juomatilauksia, ellet sitten halua itse käydä hakemassa juomaa omasta baarista (kiertävät toki myös kaikille yleisillä alueilla).

Retreat aurinkokannella on mukavat pehmustetut aurinkotuolit ja tyynyt.

Voiko aamu enää paremmin alkaa?

Erinomainen filee mignon Luminae ravintolassa.

 

Yleinen tunnelma Celebrityllä on rento, mutta rauhallinen. Ei riehakkaita allasbileitä tai kovaäänistä musiikkia ulkotiloissa. Hauskaa siellä voi silti tottakai pitää ja iltaisin juhlitaan. Parhaiten Celebrityn risteilyt sopivat aikuisille pariskunnille, jotka kaipaavat lomaltaan tasokasta majoitusta, palvelua ja ruokaa. Celebrityn Edgen -luokan laivoja ovat Edge, Apex ja ensi keväänä valmistuva Beyond. Nämä ovat kaikki saman tyylisiä, mutta jokaisessa on myös omaa twistiään.

Hyttiluokissa riittää valinnanvaraa. Jokainen on hyvä vaihtoehto, valinta riippuu vain tilantarpeesta ja budjetin koosta.

Perusparvekehytti – parveke on yksi lisähuone. Sen voi pitää joko täysin parvekelasit suljettuna tai sitten avoinna.

 

Meidän sky-sviitti, joka on noin tuplat perushytin koosta. Tilaa oli oikein mukavasti sekä sisällä että parvekkeella ja myös kylpyhuone oli todella tilava.

 

Sviittejä löytyy myös kaksikerroksisena. Tässä yhden sviitin yläkerran makuuhuone. Kelpaisi tuosta herätä merimaisemaan!

 

Tällä hetkellä Celebrityn Edge-luokan laivat seilaavat Karibialla, mutta ensi kesänä on taas mahdollista risteillä myös Välimerellä. Karibian risteilyt ovat itseasiassa edullisempia kuin Välimeren risteilyt, mutta meille suomalaisille hintaero tasoittuu lentomatkoista.

 

Alekoodi:

Varaa suomalaiselta Elämys Cruisesilta 19.11. mennessä eli nyt heti ensi vuodelle Celebrity Edge-luokan Euroopan risteily koodilla “vaihda vapaalle” ja saat 100 € lisäalen per matkusta! Suosittelen kääntymään Elämys Cruisesin puoleen kaikissa muissakin risteilyasioissa, koska sieltä löytyy Suomen paras asiantuntijuus risteilyjen osalta.

 

Jos tulee mieleen jotain kysyttävää, kommenttiboksi on auki. 🙂 Instagramin puolella on paljon materiaalia omassa Celebrity Apex kohokohdassa.

Comments

  • 15.11.2021

    Tuo laivaluokka on mulla bucket listillä mutta vielä ei ole ehtinyt siellä käymään. En ole itse vakuuttunut infinite veranda-konseptista ja pitäisikin olla ns. oikea parveke. Perän hytit näyttää menevän nopeasti (tai en ole niitä sopiviin lähtöihin löytänyt) ja valitettavasti sviitin hinnat taas on ollut ehkä hieman liikaa. Pah. Ehkä joskus kuitenkin löytyy se The Risteily ja hytti sopuisaan hintaan.

    reply
  • 27.11.2021

    Näistä erilaisista risteilyistä on hauska lukea, kun ne ovat itselleni vielä varsin tuntemattomia. Ruotsin ja Viron risteilyjen lisäksi Etelämanner taitaa olla ainoa, jolla risteilyllä olen ollut. Jotenkin olen aiemmin vähän vierastanut risteilylomia, mutta ehkä alan näille pikkuhiljaa lämmetä. Kuitenkin arktisten alueiden risteilyt kiinnostavat edelleen eniten.

    reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on