Image Alt

Matkablogi

Päiväohjelma Silversealla – millaisia ovat meripäivät risteilyllä?

En ole koskaan haaveillut Atlantin ylityksestä tai muistakaan risteilyistä, joissa on enemmän meripäiviä kuin päiviä, jolloin pääsee satamaan. Kuten aiemmassakin postauksessa aihetta jo sivusin, olin etukäteen aavistuksen huolissani, kuinka päivämme 17 päivän risteilyllä sujuisivat. Olihan meillä edessä enemmän meripäiviä kuin satamapäiviä. Huh. Toisaalta pakkasin kyllä innoissani useamman kirjan matkalaukkuun. Ehkä minulla vihdoin olisi aikaa myös lukea. Lopputuloksena joudun toteamaan, että astellessamme ulos laivasta, minulla oli laivalla aloittamani kirja edelleen työn alla, enkä minä nyt niiiiin hidas lukemaan ole, vaikka hidas olenkin. Tekemistä riitti jopa tälläisellä “eläkeläisristeilyllä” enemmän kuin tarpeeksi, eikä aika käynyt pitkäksi kertaakaan. Mistä ne meidän päivät sitten oikein koostuivat?
Isoa osaa risteilystä näyttelee syöminen. En kuitenkaan paneudu tässä postauksessa siihen, koska aiheesta on tulossa ihan oma postauksensa. Tiedän sen kiinnostavan monia paljon enemmän kuin itseäni, joka tykkää tylsästä perusruoasta, mutta äityi hulluttelemaan laivalla ja maistelemaan ties mitä kaikkea kaviaarista sammakonkoipiin, kun siihen kerran oli tilaisuus.
Jokaiselle risteilypäivälle on oma ohjelmansa (engl. chronicle). Se ilmestyy hyttiin tai Silversean tapauksessa sviittiin edeltävänä iltana. Siivooja jättää kronikan suklaiden kera (ikään kuin jälkiruoat eivät olisi olleet tarpeeksi) sängylle. Tuosta tärkeästä 4-6 sivuisesta oppaasta käy aina ilmi seuraavan päivän sää, ohjelmanumerot ja aikataulut. Jos edessä on satamapäivä, kronikasta selviää mm. rantautumiseen liittyviä tietoja, vaihtokurssi, sekä tietoa kohdesatamasta. Lisäksi on aina aikataulu siitä, mitä laivassa tapahtuu. Siellä tapahtuu kaikenlaista päivän mittaan, vaikka iso osa matkustajista olisikin satamassa. Kaikki eivät nimittäin poistu laivasta joka satamassa. Mutta nyt puhutaan meripäivistä.

Meripäivien ohjelma

 

Ensimmäiset ohjatut aktiviteetit olisivat alkaneet jo ennen aamupalaa. Personal Trainer (tai risteilyemäntämme Vickyn sanoin, Sebastian raukka, koska eihän kukaan niin aikaisin liiku mihinkään) ohjasi aamukävelyn laivan kannella seitsemältä. Puoli kahdeksalta olisi ollut sitten venyttelyt Sebun kanssa. Hieman harmittaa, ettemme menneet yhtenäkään aamuna katsomaan kuinka suuri porukka Sebun kanssa oli venyttelemässä vai notkistutteliko hän lihaksiaan aivan yksinään.
Rauhallisen aamupalan jälkeen, kävimme pariin otteeseen kuuntelemassa kohdeluentoja, joita piti Niki Sepsas. Mies, joka on ollut joka puolella. Kaikki matkustajat kehuivat Silversean luennoitsijoita. He ovat aina oman alansa asiantuntijoita. Niki tuntui todellakin tietävän mistä puhui ja esitti asiansa mielenkiintoisesti. Hänen luentonsa vetivät paljon porukkaa paikalle. Olisimme käyneet kuuntelemassa niitä useamminkin, elleivät luennot menneet usein päällekkäin aamupalamme kanssa.
Aamupäivän aikana olisi ollut mahdollista opetella myös bridgeä, kahvitella laivan esiintyjien kanssa, sekä pelailla lautapelejä muiden kanssa. Minun oli tarkoitus osallistua espanjankielen tunneille, mutta se vain jäi. Vähän harmittaa, koska siitä olisi ollut varmasti hyötyä.
No mutta mitä me sitten touhusimme laivalla päivisin?
Parasta oli tietenkin maisemat! Oikeastaanhan maisemat eivät meripäivään kuulu, koska silloin yleensä seilataan merellä siten, ettei maata ole näkyvissä. Tällä reitillä monena meripäivänä oli kuitenkin upeita maisemia Chilen vuonoissa. Olisin voinut viettää koko päivän tuijottamalla merestä kohoavia vuoria. No, itseasiassa vietinkin! Näimme useita kymmeniä valaita (tai siis sen suihkauksen ja hieman selkää…) sekä vähintään saman määrän merileijonia uiskentelemassa laivan ohitse.
Toki aikaa kului myös aurinkokannella makoillessa, mutta melko vähän. Reittimme ei varsinaisesti ollut kovin helteinen, vaan enemmänkin päinvastoin. Sen sijaan kannella oleviin kuumiin poreammeisiin oli ihana pulahtaa. Niitä oli kolme ja yleensä ne kaikki olivat vapaana. Aivan uutta meille. Yleensä emme ole niissä risteilyillä pahemmin aikaa viettäneet, koska ne ovat aina niin varattuja. Vähemmän porukkaa = enemmän tilaa. Pointsit kotiin Silversealle. 

 

Shuffleboard – suomalaisille tuntematon laivapeli

Tomista kehkeytyi melkoinen aktiiviurheilija laivalla. Hän kävi melkein joka päivä juoksemassa laivan kannen juoksuradalla pari kilometriä (tapahtuisipa kotonakin… 😉 ). Lisäksi Tomi pelasi mm. shuffleboardia. Se oli kuulema jo kertaalleen poistettu Silversean aktiviteeteista, mutta sitä oli pyydetty niin paljon takaisin, että se oli palautettu ohjelmistoon. Minä en ollut koko shuffleboardista aiemmin kuullutkaan, mutta Tomi tiesi heti nimen nähtyään mistä on kyse ja meni mukaan pelaamaan.

Team trivia

Meille kaikkein rakkaimmaksi päiväaktiviteetiksi kehkeytyi yllättäen Team Trivia. Osallistuimme siihen heti ensimmäisenä meripäivänä. Kaikilla tuntui olevan jo valmiit joukkueet (ne 66 päivää risteilevät olivat jo muodostaneet joukkueensa viikkoja sitten) ja me jäimme erilliseen pöytään kaksistaan. Triviaa vetävä, hulvaton risteilyemäntä Vicky tuli mukamas kysymään meiltä tiiminimeämme ja nimesi samaan hengenvetoon meidän kahden hengen joukkueemme “The Kids”. Olimmehan laivan nuorin pariskunta. Trivian kysymykset olivat sekalainen setti Trivial Pursuit kysymyksiä ja osa käsitteli menneitä tai tulevia kohdesatamia.
Kun kysymykset oli suunnattu noin 60-70-vuotiaalle yleisölle, emme tienneet juuri mitään! Minä ilmoitin Tomille, etten osallistu enää triviaan, mutta rakkaan, triviahullun aviopuolisoni pakottamana olin jälleen seuraavana päivänä samaan aikaan paikalla – ja taas sitä seuraavana. Pikkuhiljaa saimme uusia jäseniä tiimiimme ja samaan aikaan Vicky alkoi kysyä Suomi-aiheisia kysymyksiä. Pian sijoituksia alkoi tulla ja ystävystyimme tiimiläisten kesken niin, että illallistimmekin välillä heidän kanssaan. Triviaa emme jättäneet välistä paitsi silloin, kun olimme ulkona laivasta. Säälittävää, mutta ainoa kuvamme triviasta on silti tämä ihan ensimmäisenä triviapäivänä otettu kuva. Kaikki nämä vastaukset olivat vääriä.

Minigolffia laivalla

Olen käynyt parillakin laivalla, jossa laivan kannella on minigolf-rata. Silversealta sellaista ei löydy. Täällä golfattiin ihan käytävällä ja pariin otteeseen pallo pomppi rappusia alas seuraavaan kerrokseen. Tomi osallistui monena päivänä golf-turnaukseen, ei kylläkään mainittavalla menestyksellä. Voimme kuitenkin suositella osallistumista kaikenlaisiin aktiviteetteihin jo ihan sen vuoksi, että niissä tutustuu muihin matkustajiin. Siis jos haluat tutustua muihin. Ellet halua, voit viettää aikaasi esim. kirjastossa:
Kirjastolle ei kyllä todellakaan ole nauraminen. Yllä olevassa kuvassa näkyy pieni osa siitä ja kirjavalikoima oli kunnioitettava. Matkailukirjoja löytyi melkein joka maasta ja koiraihmistä ilahdutti pari koirakirjaakin hyllyssä. Suurin osa oli kuitenkin romaaneja, joita sai lainata matkan ajaksi. Kirjastossa oli myös uusimpia lehtiä ja vaikka ensimmäisenä risteilypäivänä vielä kuvittelin käyväni lukemassa kirjastossa matkalehdet, eihän sellaiselle sitten kuitenkaan löytynyt sopivaa ajankohtaa.

Kokkishowt

Liekö lukuisat Master Cheffit sun muut tositv-kokkiohjelmat olleet ajatusta kirvoittamassa, mutta kokkishowt olivat suosittuja päiväohjelmia risteilyllä. Vieraileva kokki oli hauska heppu ja osasi ruoan valmistuksen lisäksi viihdyttää yleisöäkin. Kun mukaan vielä sekoitettiin keittiössä peukalo keskellä kämmentä oleva risteilyemäntä Vicky, oli soppa valmis. Tuotoksia kyllä siitä huolimatta tarjoiltiin vedet silmissä nauravalle yleisölle.
Hieman hillitympää kokkishowta oli tarjolla ilman risteilyemäntää laivan kannella, mutta ohjelmanumero oli silti todella suosittu.

Viini- ja martinimaistelut

Meidän viinitietämys on nyt risteilyn jälkeen aivan uudella tasolla. Erittäin huonolla tasolla se on edelleen, mutta tiedämme sentään jotain. Laivan pääsommelieeri eli viiniasiantuntija piti viininmaistelutilaisuuksia. Silver Spiritille oli juuri ostettu aivan uusia urugualaisia viinejä. Sommelieeri kertoi näistä viineistä, sekä viineistä ja viinin juomisesta yleisesti. Tiedänpähän nyt ainakin mistä kohtaa viinilasista pitää pitää kiinni ja miksi.
Martini on meille hyvin tuntematon drinkki. Perusmartini maistuu meidän kummankin mielestä aivan järkyttävän pahalle. Juomme molemmat mieluummin mietoja juomia, joissa ei alkoholi juurikaan maistu. Mutta Silver Spiritillä martini drinkkinä sai aivan uuden merkityksen. Laivan baarimikko Marybeth loihti mm. suklaa-, valkosuklaa-, kahvi- ja tuplamarjamartineja. Nämä maistelutilaisuudet olivat maksuttomia. Sen sijaan shampanjatastingiin oli erillinen maksu, joten jätimme sen väliin, koska emme juurikaan välitä shampanjasta.

Miljoonien edestä taidetta

Muita aktiviteetteja päivän mittaan olivat esimerkiksi rulettiturnaukset, tanssitunnit, bingo ja kaikenlaiset seminaarit. Risteilyn aikana oli myös lukuisia taidekierroksia ympäri laivaa taideasiantuntijoiden johdolla, sillä Silver Spiritin käytäville oli ripoteltu useiden miljoonien eurojen edestä myytävänä olevaa taidetta. Seinillä roikkui jopa sen verran kuuluisien taiteilijoiden maalauksia, että minäkin olin heistä kuullut. Yksi kerros oli esimerkiksi täynnä pelkästään Picasson maalauksia. Emme osallistuneet pikaista ohikulkemista lukuunottamatta taidekierroksille (jotka olivat toisinaan pelkkiä taidekierroksia ja toisinaan taas taidekierros with wine tai with champagne), vaan jätimme ne heille, joiden pankkitileillä oli hieman enemmän numeroita kuin meillä.

 

Hemmottelua kylpylässä

Silver Spiritiltä löytyy luonnollisesti myös Spa-osasto. Risteilyn aikana voi käydä kampaajalla tai parturissa sekä erilaisissa hoidoissa. Samalta suunnalta löytyi myös kunto- ja jumppasali. Emme käyttäneet kumpaakaan, mutta kyselimme muilta hieman kommentteja niistä ja salilta kuulema löytyi mukavasti laitteita, eikä siellä ollut ruuhkaa. Se oli helppo uskoa, sillä Tomin käydessä kuvailemassa salilla, siellä ei ollut ketään. Olisiko ollut lounasaika.
Se Silversean risteilyillä onkin parasta, ettei minnekään ole ruuhkaa, eikä siellä tarvitse jonottaa. Kuulin erään matkustajan sanovan toiselle, ettei hän suostuisi menemään lähellekään suuria risteilijöitä, joissa on tuhansia matkustajia. Vaikka olen niillä suurilla risteilijöillä viihtynyt erinomaisesti, minun on nyt helppo ymmärtää tuo näkökulma.

Ohjelma lapsille – niin mikä ohjelma?

Entäs sitten ohjelma lapsille? Tämä osio on helppo. Silver Spiritillä sitä ei ollut. Eikä ollut muuten lapsiakaan. Pari hieman alle täysi-ikäistä lasta sinne oli tuotu vanhempiensa mukana ja he varmaan olivat varustamovalinnasta katkeria. Tätä lukevat vanhemmat, jotka mietitte risteilyä: katsokaa muita varustamoita, jos olette suunnittelemassa risteilyä, jossa on useita meripäiviä. Silversea sopii pariskunnille ja yksin matkustaville, mutta lapsiperheille en sitä voi rehellisyyden nimissä lähteä suosittelemaan. Kuulema amerikkalaisperheitä käy myös Silversean laivoilla koulujen lomien aikaan. Ehkä siellä silloin on jotain aktiviteetteja myös lapsille. Suuremmat risteilijät vetävät tässä asiassa kuitenkin mielestäni pidemmän korren. Niiltä löytyy runsaasti toimintaa ja aktiviteetteja (kiipelyseiniä, pelihuoneita, surffisimulaattoreita ja vesiliukumäkiä yms.)  kaiken ikäisille lapsille.

Ohjelma suunniteltu vanhempaan makuun, mutta sopii nuoremmillekin

Kaiken kaikkiaan meripäivät oli oikeastaan ihan mahtavia. Meillä kun on matkoilla tapana sykkiä menemään vähän liiankin nopeaa tahtia paikasta toiseen, oli nyt hieman rauhoituttava. Toki pientä suorittamista oli havaittavissa omassa käytöksessä sen vuoksi, että risteilimme yhteistyössä Silversean kanssa ja siksi yritimme saada laivan aktiviteeteistä mahdollisimman kattavan kuvan.  Myös blogipostausten tekeminen ja instagram-tilimme päivitys vei hieman aikaa laivalla.Jos kyseessä olisi ollut aivan puhdas lomamatka, olisin todennäköisesti saanut kirjan kokonaan luettua ja kenties ainakin aloittanut lukemaan toistakin. Aktiviteetit on selvästi suunnattu hieman vanhemmalle matkustajakunnalle, koska sitä matkustajat ovat. Emme kuitenkaan kokeneet sen olevan meille mikään ongelma. Bingoon vedin kuitenkin rajan. Niin vanhoja me emme vielä ole. Siitä ehtii ehkä saada kokemuksia joskus vanhempanakin. Siitä huolimatta koimme, että tekemistä laivalla on niin paljon kuin sitä haluaa olevan. Niin ja tässähän oli vasta päiväaktiviteetit. Iltaohjelmasta kirjoittelen sitten erikseen!

Voisitko sinä kuvitella viihtyväsi laivalla meripäivinä?

Kiitos Silversea näiden kokemusten mahdollistamisesta!

 

Pysy mukana:

Comments

 • 13.3.2016

  Postauksesi herätti kiinnostukseni ja kävin Silversean nettisivuilla. Jää kyllä ihan haaveeksi tuollaiset 6000-9000 euron risteilyt tällaiselle keskiluokkaiselle opettajapariskunnalle kuten me.

  reply
  • 13.3.2016

   Halpoja Silversean risteilyt ei tosiaan ole. Se osaltaa selittää ikäjakaumaa. Näihin risteilyihin on yleensä varaa vasta sitten, kun asuntolainat on jo maksettu. Matkustajissa oli paljon kirurgeja, juristeja ja yritysten omistajia. Viikon risteilyt Karibialle on alkaen 2500 €, joka taas sitten ei mielestäni ole mikään aivan mahdoton hinta, jos luksusristeilylle oikeasti haluaa. Toki se on paljon verrattuna siihen, mitä risteilyt suurilla laivoilla maksaa, mutta hintaan kuuluukin sitten huomattavasti enemmän.

   reply
 • 13.3.2016

  Ihan kivalta tuo pidempikin risteily kuullostaa. Jos reitti muutenkin olisi mielenkiintoinen niin miksikäs ei. 🙂

  reply
  • 13.3.2016

   No näinpä. Oli kiva päästä testaamaan miltä tuollainen pidempi (ainakin viikon risteilyyn verrattuna) risteily tuntuu ja kyllä se ainakin meille sopi. 🙂

   reply
 • 13.3.2016

  Mielenkiintoinen postaus jälleen kerran. Meripäivät on meillekin olleet hieman ongelma risteilyillä, mutta siinä ne on menneet juuri lukiessa, altaillessa, syödessä ym. Harvemmin on aktiviteetteihin osallistuttu muutenkuin show-juttuihin ja iltaohjelmiin.

  reply
  • 13.3.2016

   Minä opin tuolla Silversean risteilyllä nauttimaan meripäivistä ihan uudella tavalla. Saa oikeasti vähän rentoutuakin. 🙂 Aiemmin mekään ei olla osallistuttu mihinkään päiväaktiviteetteihin laivalla, mutta tuollaisella pidemmällä risteilyllä, jossa oli vähemmän porukkaa, kynnys osallistua niihin oli paljon pienempi ja se kannatti. 🙂

   reply
 • 13.3.2016

  Mä itseasiassa tykkään meripäivistä! Paras on mun mielestä sellainen jakauma että yksi maapäivä ja yksi meripäivä vuorotellen. Maapäivät kun tuppaa olemaan aina aika kiireisiä kun yrittää nähdä ja tehdä paljon joten sitten seuraavana päivänä saa luvan kanssa rentoutua kun ollaan merellä 🙂 Risteilykuume nousee vaan näitä postauksia lukiessa!

  reply
  • 13.3.2016

   Mäkin aloin nyt tykkäämään meripäivistä ja ymmärrän oikein hyvin tuon sun ajattelutavan. 🙂 Aikaisemmin olen jotenkin ajatellut, että ne on vähän hukkaan heitettyä aikaa, mutta meidän reissut on olleet viime vuosina sellaista pää kolmantena jalkana juoksemista, että alkaa meripäivät maistumaan. 😀

   reply
 • 13.3.2016

  Täytyy myöntää, etttä kuulumme niihin, jotka ihmettelevät mitä risteilypäivinä "tekisi"? Kaveripariskuntamme on yrittänyt puhua meitä risteilylle, mutta vielä emme ole saaneet aikaiseksi. Tosi mukavaltahan tuo kuulostaa. Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta!

  reply
  • 13.3.2016

   Olkaapa hyvät! 🙂 En tiedä onko risteily vähän sellainen juttu, että se pitää kokeilla, jotta tietää sopiiko se itselle vai ei. Monen olen ainakin kuullut yllättyneen positiivisesti, mutta eihän mikään matkustusmuoto kaikille sovi, eikä kaikki voi risteilystäkään tykätä. Kannattaa sitä nyt ainakin kerran kuitenkin kokeilla, jos teitä kovasti sinne yritetään houkutella. 🙂

   reply
 • 13.3.2016

  Minä olisin juuri se, joka into piukeana olisi aamuvarhaisella jumppaamassa ja venyttelemässä pt:n kanssa 🙂 Ja ihan älyttömästi ovat kyllä ohjelmaa keksineet, vaikkei laiva niin iso olekaan. Onpa kätevää, että espanjaakin voisi opiskella! Ja heh, ihana tuo trivia-perinteenne. Fiksua kyllä varustamolta se, ettei heillä ole lapsille aktiviteetteja. Näin he hienovaraisesti voivat valita asiakkaitaan, eikä siitä varmasti kukaan loukkaannu.

  Kuulostaa siltä, että teillä on ollut tosi mukavaa myös laivalla, ei vain satamissa!

  reply
  • 13.3.2016

   Toivottavasti joku tuolla risteilyllä oli yhtä aamuvirkku ja innokas kuin sinä olisit ollut. 😀 Olisihan se kurjaa, jos Sebastian on ollut siellä kannella yksin joka aamu. Tekemistä tuolla kyllä riitti ja paljon oli ohjelmaa. Viihdyttiin erinomaisesti myös meripäivinä ja oltaisiin voitu jatkaa vaikka viikko merellä tuosta eteenpäin. 😀

   Silversean uusimmalle laivalle on itseasiassa tulossa lasten leikkialue tms. Eli kyllä he toivottavat lapset oikein tervetulleiksi. Luulen, että aktiviteetteja lapsille ei vain ole siitä syystä, että lapsia ei juurikaan noilla risteilyillä käy, koska matkustajakunta on vanhempaa. Ehkä tuo uusi laiva tekee sellaisia reittejä ja lyhyempiä risteilyjä, jotka keräisivät enemmän mukaan myös lapsiperheitä. 🙂

   reply
 • 13.3.2016

  Ah, meripäivät on parhautta! Vapaus tehdä mitä haluaa tai olla tekemättä mitään. Meillä ei ollut mitään ongelmia keksiä tekemistä viikon mittaisella Atlantin ylityksellä. Anyway, tuo Silversea vaikuttaa juuri näpsäkälle kahden aikuisen risteilyille, mutta meillä on monesti lapset mukana joten varustamon on oltava joku muu. En kuitenkaan poissulje Silverseata tulevaisuudessa, sillä me tykkäämme miehen kanssa olla ihan omissa oloissamme kun matkustamme kahdestaan.

  reply
  • 13.3.2016

   Haha 😀 Ehkä meidänkin pitää joskus vielä lähteä ylittämään Atlantti. Alan näkemään siinä aivan uusia hyviä puolia!

   Kyllä minä Silverseata tosiaan lähtisin suosittelemaan tuollaiselle kahden keskiselle matkalle. Pienen vauvan kanssa risteily Silversealla menisi varmasti mukavasti, mutta kaikki lapset yksi-vuotiaasta ylöspäin ovat ehkä vaarassa tylsistyä.

   reply
 • 13.3.2016

  Minä en ole koskaan risteilyllä ollut, jos ei siis lasketa näitä Tallinna- Tukholma reittejä. Ihan ensimmäinen mielikuva olisi, että tuntuisi vähän tyhjänpäiväiseltä nuo meripäivät, mutta saattaa olla, että ne olisivatkin juuri mukavaa vastapainoa ja toisivat kunnon lomafiiliksen. Alkaa itselläkin olla jo sen veraan ikävuosia, että monet Silversean aktiviitetit kuulostaa ihan kivoilta! 🙂

  reply
  • 13.3.2016

   Kuten tuossa aiemminkin kommentoin, niin meripäivät on aiemmin tuntuneet hieman loman haaskaukselta, kun senkin ajan olisi voinut käyttää uusien paikkojen näkemiseen. Viime reissut on kuitenkin olleet sen verran raskaita, että on alkanut oikeasti kaipaamaan ihan vaan paikalla olemista ja rentoutumista hyvässä ympäristössä. Siihen meripäivät on ihan parhaita, mutta tekemistä löytyy silti kaikille sitä haluaville.

   reply
 • 14.3.2016

  Kiitos näistä mukavista postauksista! Älä kuitenkaan tuomitse bingoa ihan täysin, itse voitin karibian risteilyllä Carnivalilla 1000 dollaria 😀 Tuli mukavasti kuitattua laivalla käytetty raha sillä ja jäi vielä ylikin 🙂

  reply
  • 19.3.2016

   No wau! Vähänkö mieletön palkinto bingosta! Mun mielestä Silversealla bingosta voitti vaan palkintopisteitä, joita tarpeeksi kerättyään pystyi lunastamaan tyyliin kynän tai t-paidan. 😀

   reply
 • 14.3.2016

  Mun matkakaveri on visailujen ystävä. Kummasti päiväohjelmaan mahtui visailu tai pari. Sama on muuten makuni martinien suhteen. Joskus ollaan kuitenkin tilattu kuuden erilaisen pikkumartinin setti. Siinä oli kivan erilaisia. Ja tietty parasta, että sain valita ensin kolme minulle mieluisinta. 🙂 Meripäivät eivät ole minun juttuni, mutta eipä pari haittaa. Minäkin tykkäisin enemmän, jos ympärillä olisi nähtävää. Onhan merikin kaunis ja rauhoittava kyllä. Esimerkiksi Panaman kanavassa meripäivä todella oli täynnä nähtävää.

  reply
  • 19.3.2016

   Meripäivä on tosiaan melko erilainen, jos ympärillä on nähtävää. Panaman kanava on varmaan ollut hieno kokemus sekin. 🙂 Aika hauskaa, että sinullakin on visaileva matkakaveri ja siksi visailuista kokemusta!

   reply
 • 17.3.2016

  Huh, siellähän on kaikkea. Yhden pienen kaupunkillisen verran tapahtumia ja paikkoja missä käydä. Kylläpä tuolla viihtyisi. Tuo kuvasto joka toimitetaan huoneeseen on varmasti hyvä ja hyödyllinen.

  reply
 • 17.3.2016

  Ohjattu aamukävely ja bridgeä… meinasin tipahtaa heti alussa ihan täysin, niin Amerikan harmaille panttereille suunnatulta kuulosti 🙂 Mutta vakavasti ottaen, onhan tuolla niin valtavan monipuolinen ohjelma kenelle hyvänsä, ettei aika varmasti käy pitkäksi. Ja itsekin katselisin mielelläni pitkään vaan niitä valaita ja vuonoja. Tuo ruuhkattomuus kuulostaa todelliselta luksukselta ja kuvat näyttävät tosi houkuttavilta. Toista oli mun toistaiseksi ainoilla kokonaisilla laivapäivillä Finnjetillä 😀

  reply
  • 19.3.2016

   Joo, ihan varmaan vähän eri meno Finnjetillä. 😀 Ruuhkattomuus oli kyllä ehdoton valtti. Amerikan harmailla on varmasti ne tietyt, hyvin legendaariset ohjelmanumeronsa (kuten se bridge!), jotka he ehdottomasti haluavat risteilyohjelmaansa. (Itseasiassa on olemassa jopa bridgeristeilyitä!) Onneksi näiden lisäksi löytyy vähän muutakin valikoimaa. 🙂

   reply
 • 17.3.2016

  Voi apua! Luulen, että saisin aikaiseksi ahdistuksen siitä, että tekisi mieli tehdä niin montaa asiaa, ettei aika millään riittäisi. Viettäisin varmasti myös todella paljon aikaa maisemia ihaillen, mutta kyllä nuo luennotkin kiinnostaisivat, ja lämpimät porealtaat myös! Todella, todella mielelläni lähtisin tällaiselle risteilylle, ehkä sitten joskus eläkepäivinä.

  Uskon muuten, että Sebulla on ollut paljonkin seuraa, sillä kaikki eläkeläisethän heräävät viimeistään kuudelta, eikö 😛

  P.S. Jos haluat ehtiä lukemaan reissulla, niin hypätkää joku kerta Siperian junaan ja ajelkaa Kiinaan. Sillä retkellä ehtii niitä kirjoja lukemaan – MONTA! 😀

  reply
  • 19.3.2016

   Hei apua, MINÄ heräsin tänään, lauantaiaamuna jo ENNEN kuutta. Ehkä eläkeläisten kanssa vietetty aika tekee kaltaisekseen. 😀 Voi tosiaan olla, että Sebulla on ollut isokin jengi koossa aikaisin aamulla.

   Kiva kuulla, että tälläinen risteily voisi kiinnostaa sinuakin, vaikka sitten eläkepäivinä!

   Tomihan on on Siperian junamatkan taittanut. Jotenkin se Rovos Railin meininki upposi ehkä enemmän. 😀 Mutta eihän sitä koskaan tiedä. Olisi se Siperian junakin kiva kokea joskus.

   reply
  • 22.3.2016

   Kiinnostaisi toki aiemminkin, mutta sattuneesta syystä taidetaan olla enemmän Disney-risteilyjen kohderyhmää lähivuosina 😛

   reply
 • 18.3.2016

  Huhheijaa sentään mikä meno! 😀

  Tulisi sellainen runsaudenpula aktiviteeteissa ettei tuolla ehtisi lepuuttaa ollenkaan. Olen luonteeltani vähän sellainen että vaikkei olisi mikään yhteistyöjuttu kyseessä, tekisin silti kaikkea, ihan vaan koska on hauska testata kaikkea uutta.

  Kuulostaa ihanan uuvuttavalta siis. 🙂

  Jäin miettimään tota suositusta tuossa kun sanoit ettei lapsiperheille: kun en oikein itse kestä sellaisia jumalattomia lapsiperhekeskittymiä, ja pyrin välttämään niitä viimeiseen asti, vaikka miten on oma lapsi mukana monasti matkassa, nyrpistettäisiinkö siellä nenää jos lapsen tuo mukanaan? Tuo meidän yksilö on aika tottunut siihen että mennään sillä mitä on, ja osaa esimerkiksi ruokapöydissä käyttäytyä nätisti tarpeen vaatiessa, ja se helpottaa meidän eloa ja oloa kun ei tarvitse suunnitella elämäänsä "lapsen ehdoilla", vaan tehdä sellaista mistä aikuisetkin tykkäävät. Joskus kuitenkin ympäristö on auttamattomasti sitä mieltä ettei lasta voi muunlaisiin paikkoihin viedä, ja se vaikuttaa paljon suhtautumiseen.

  – Gia

  reply
  • 19.3.2016

   Jos lapsiperhekeskittymiä haluaa välttää, niin sitten ilman muuta Silversean laivat on ihan oikea osoite. 😀 En usko, että kukaan henkilökunnasta katsoisi yhtään kieroon lapsia, vaan heidät otettaisiin ilolla ja avosylin vastaan. Matkustajista en osaa sanoa, kun siihen sakkiin mahtuu niin monen moista, mutta monet matkustajista sanoi ainakin meille, että kuva kun on nuoriakin matkassa. Eiköhän lapsetkin otettaisi hyvin vastaan. Uusimmalle Silversean laivalle on tosiaan lasten leikkipaikkakin tulossa eli kyseessä ei ole mitenkään lapsivastainen varustamo. En siis missään nimessä näe mitään estettä sille, miksi lapsen kanssa ei tuonne voisi lähteä, mutta monet lapsiperheet vaan yleensä toivoo niitä lapsille suunnattuja aktiviteetteja. 🙂

   reply
 • 19.3.2016

  Olipas kiva lahja vanhemmillesi. 🙂 Silversean suurimmille laivoille mahtuu matkustajia 400-500 hlö. Uusimmalle, joka tulee vuoden päästä, tulee mahtumaan reilut 600 matkustajaa. Sitten taas niille perusristeilijöille menee keskimäärin varmaan sellaiset 2500-4000 matkustajaa ja suurimmille jopa 6000. Eli on siinä melkoisesti eroa!

  Mun mielestä risteileminen ja reppureissailu ei ole mitenkään toisiaan poissulkevia. Tottahan sitä voi tykätä molemmista matkustusmuodoista. 🙂

  reply
 • 19.3.2016

  Tämä oli itse asiassa erinomaisen positiivinen ristelyraportti. En ole koskaan ollut niistä edes ajatustasolla kauhean innoissani, mutta tuo ohjelma vaikutti siltä, että en yhtään epäile viihtyväni tuolla. Viiniä rakastavana, triviahulluna kokkifanina 🙂

  reply
  • 20.3.2016

   Mahtava kuulla, että risteilyjen päiväsisältö oli positiivinen yllätys. Melkeinhän kuulostaa, että tuo ohjelma on ihan suunniteltu sua varten! 😀

   reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on