Image Alt

Matkablogi

Hyväntekeväisyyttä Matkamessuilla + Voita matkailuaiheinen tuotepaketti!

Mitä jos sinulle olisi lapsesta alkaen kerrottu olevasi muiden silmissä saastainen. Entä jos sinulla ei olisi ihmisoikeuksia, koska sinua pidettäisiin arvottomampana kuin kotieläimiä. Mitä jos haluaisit oppia lukemaan ja saada työpaikan, mutta et pääsisi edes kouluun. Entä, jos sinut jätettäisiin yhteiskunnan palveluiden ja oikeuksien ulkopuolelle. Kuulostaa absurdilta, eikö? Valitettavasti tämä on jokapäiväistä elämää monille ihmisille maailmassa. Heidät tunnetaan nimellä dalit eli kastittomat. Maailmanlaajuisesti kastittomia arvellaan olevan noin 260 miljoonaa.


“Kastijärjestelmä on kulttuurin ja uskonnon perinteestä nouseva
sosiaalisen ja taloudellisen hallinnan muoto. Se jakaa ihmiset
sosiaalisiin luokkiin, kasteihin, joissa yhteiskunnallinen asema
perustuu syntyperään ja on muuttumaton. Hierarkian huipulla olevilla on
eniten oikeuksia ja vähiten velvollisuuksia, kun taas pohjalla oikeuksia
ei ole lainkaan, mutta velvollisuuksia sitäkin enemmän.”
Lähde:  Dalitien solidaarisuusverkosto, dalit.fi

Nepal ja kastittomat

Kastijako kumottiin vuosikymmeniä sitten, eikä virallisesti ketään saa syrjiä sen perusteella. Käytännössä tämä ei kuitenkaan toteudu. Nepalissa elää noin 4,5 miljoonaa kastitonta ja muun yhteiskunnan silmissä heidät nähdään edelleen kakkosluokan kansalaisina, toisten mielestä he eivät ole edes ihmisiä. Erittäin köyhässä maassa tämä aiheuttaa sen, että kastittomien kohdalla elämä on hyvin vaikeaa. Heistä puhutaan saastuneina, eikä kastiton saa esimerkiksi mennä kastillisen ihmisen kotiin tai hakea vettä kaivosta samaan aikaan kastillisen ihmisen kanssa. Vaikutukset ovat jokapäiväisiä, eikä kastittomuudesta pääse eroon. Siihen synnytään sukupolvi toisensa jälkeen, eikä statusta muiden silmissä voi muuttaa.
Katso täältä reilut 10 minuuttia kestävä suomenkielinen dokumentti kastisyrjinnästä.
Nepal on taloudellisesti yksi maailman köyhimmistä maista. Siitä
huolimatta se teki meihin maailmanympärimatkallamme suuren vaikutuksen. Kirjoitin
tästä sen jälkeen, kun voimakkaat maanjäristykset runtelivat maata.
Tuhannet ihmiset saivat surmansa tai loukkaantuivat. Kodittomiksi jäi
suuri määrä ihmisiä. Lahjoitin silloin rahaa nepalilaisten hyväksi ja
kannustin muita tekemään samoin. Nyt on tullut jälleen aika auttaa tuon
vuoristoisen maan kansalaisia.
Naiset tekemässä raskasta työtä Kathmandussa.
Kastittomien
naisten asema on tuplasti vaikeampi. He joutuvat kokemaan syrjintää
sekä kastittomuutensa että sukupuolensa vuoksi.

Autolla Nepaliin ja matkabloggaajat auttavat kastittomia

Vuoden 2014 lopulla ensi-iltansa nähnyt hyväntekeväisyyselokuva Autolla Nepaliin toi kastittomat laajempaan tietoisuuteen myös Suomessa. Kyseisellä projektilla on rahoitettu tähän mennessä yhdeksän kastittomien koulua ja tarjottu terveystarkastus tuhansille lapsille. Autolla Nepaliin on äärettömän hieno hanke suomalaisilta nuorilta miehiltä nepalilaisten hyväksi. Nyt myös me matkabloggaajat haluamme tehdä hyvää Nepalin kastittomien hyväksi.
Travel Bloggers Give Back -tempaus lähti liikkeelle Pingviinimatkojen Millan toimesta. Me matkabloggaajat olemme saaneet upeita kokemuksia matkoillamme. Nyt on takaisinmaksun aika. Meillä on siihen mahdollisuus. Alkuvaiheessa projektiin lähti mukaan Rimma ja Laura sekä Archie Gone Lebanonin Inka. Kun Milla idean kypsyttyä kysyi, lähtisinkö myös minä mukaan, ei tarvinnut montaa sekuntia miettiä. Mukaan projektiin lähti myös Nepalissa matkailleet Matkakuume -blogin Miika ja Gia. Miten me sitten autamme?

Hyväntekeväisyyskirpputori Matkamessujen yhteydessä

Matkamessut järjestetään tänä vuonna 22.-24.1. Järjestämme niiden yhteydessä matkailuaiheisen hyväntekeväisyyskirpputorin. Tuotto ohjataan Autolla Nepaliin projektin kautta Nepalin kastittomille. Kaikki tuotteet eivät ole vanhoja, vaan mukana on myös yhteistyökumppaneiden lahjoittamia tavaroita. Me matkabloggaajat olemme kuitenkin käyneet kaappejamme perusteellisesti läpi. Meikäläisenkin matkakirjahylly kutistuu puolella, kun myyntiin on lähdössä monta matkaopasta sekä muita matkailuaiheisia tavaroita.
Edellä mainittujen lisäksi myös seuraavat matkablogit ovat luvanneet lähteä mukaan joko tavaroita myyntiin tuomalla tai myyntiavuksi lupautumalla:
Seuraa tempauksen etenemistä Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa
Kirpputori järjestetään Matkamessuilla lauantaina 23.1. klo 13-16 (myös sunnuntaina 12-14 jos tavaraa riittää). Myyntipiste löytyy Rantapallon lavan ja skumppabaarin läheisyydestä. Tule kurkkaamaan mitä myynnistä löytyy ja samalla tapaamaan meitä bloggaajia!
Jos sinun kaapeistasi löytyy matkailuaiheista kirjallisuutta, vaelluskamppeita, rahavöitä tai muuta selkeästi matkailuun liittyvää tavaraa, jotka haluaisit lahjoittaa myyntiin, voit olla yhteydessä minuun meilitse: elina.malkia@gmail.com tai esim. blogin Facebook -sivujen kautta yksityisviestillä.

Voita messulippuja ja matkailuaiheinen yllätyspaketti!

Matkamessut lähestyvät siis jo kovaa vauhtia ja allekirjoittanutkin on lupautunut niiden myötä mukaan kaikenlaiseen. Ensimmäistä kertaa Matkamessuihin liittyy #tempaudu -kampanja. Kannattaa ilman muuta rekisteröityä siihen edellä mainitun linkin kautta, jos pääset tulevana tiistaina Kamppiin tai sitten parin viikon päästä Matkamessuille. Arvottavana on nimittäin melkoisen makeita matkapalkintoja Royal Caribbeanin risteilystä Kroatian matkaan. Ensimmäiset palkinnot arvotaan jo tuolloin tulevana tiistaina, jolloin Kampissa on Matkamessujen promotilaisuus klo 12-19. Olen lupautunut ohjelmalliseen osuuteen (klo 15-18) haastateltavaksi klo 17. Kuudelta arvotaan #tempaudu -kampanjan palkintoja, joten paikalle kannattaa ilmaantua. Ellet ole paikalla, et voi voittaa!
Onneksi sinulla on kuitenkin voittomahdollisuudet myös ihan tätä blogia lukemalla ja kommentoimalla! Sain Matkamessuilta arvottavaksi matkailuaiheisen yllätyspalkinnon sekä 4 kpl messulippuja. Yllätyspalkinto on ihan täysi yllätys – myös minulle. Ei niin pienintäkään aavistusta mitä se sisältää, joten tämä on jännittävä juttu! Toivottavasti hän, kuka sen voittaa kertoo minullekin mitä se sisälsi (paketti postitetaan suoraan Matkamessuilta).
Voittajia tulee olemaan kaksi. Ykköspalkinto sisältää ylläripalkinnon + kaksi messulippua ja kakkospalkinto kaksi messulippua. Voit osallistua kommentoimalla tätä postausta täällä blogin puolella tai Facebookissa. Kerro millaisia matkasuunnitelmia sinulla on tälle vuodelle tai minne haluaisit matkustaa? Jos kommentoit täällä blogin puolella, jätäthän jälkeesi linkin tai meiliosoitteen, josta sinut tavoittaa. Osallistumisaikaa on 13.1. asti.

************ ARVONTA ON PÄÄTTYNYT ************

Comments

 • 10.1.2016

  Ukraina kiinnostaa tällä hetkellä ja kesällä oisi suunnitteilla vierailla siellä.. keremia@yahoo.com

  reply
 • 10.1.2016

  Mulla on tiedossa tässä vaiheessa Gdansk helmikuussa ja Kroatia syksymmällä. Pitkään olen haaveillut Afrikan saarista ja blogiasi seuranneena kuume ei ainakaan ole vähentynyt. Ja haaveethan on tarkoitettu toteutettavaksi, joten jonkinlaista suunnitelmaa on parin kolmen vuoden tähtäimellä.

  reply
 • 10.1.2016

  Ilman muuta mukaan! Ja yritän päästä messuillekin käväisemään. Minulla on suunnitelmia vain alkuvuodelle, eli Barcelonaan lähden ensi kuussa ja pääsiäisenä käväistään jossain lähistöllä -suunnitelmat auki vielä. Saa nähdä mitä muu vuosi tuo tullessaan!

  reply
 • 10.1.2016

  Matkamessuille en pääse tänä vuonna osallistumaan, mutta Norjan matka olisi suunnitteilla kesälle 🙂
  moonangel_(att)hotmail.com

  reply
 • 10.1.2016

  Matkahaaveita on jatkuvasti ja kaikkialle, mutta perhetilanne rajoittaa kohteita paljon.

  Suunnitelmat alkavat hahmottua kesälomaan saakka. Ensimmäinen varauskin on jo tehtynä. Kesälomalla lähdemme koko perheen autoreissulle Balttiaan. Olen löytänyt koululaisille niin mielenkiintoisia kohteita etenkin Riikasta, että jopa autoilua inhoava esikoinen lupasi sittenkin lähteä mukaan, eikä anoa mummolasta turvapaikkaa reissun ajaksi 🙂

  Kotimaan hiihtokohde on harkinnassa ja kuopuksen kanssa pitäisi vielä ennen ensimmäisen lukuvuoden päättymistä tehdä "koulunaloitus"-matkakin.

  reply
 • 10.1.2016

  Tällä hetkellä suunnitelmissa olisi matkustella Suomen rajojen sisäpuolella – lähinnä koirajuttujen merkeissä. Luultavasti tulee käytyä ainakin pääkaupunkiseudulla sekä Keski-Suomessa.
  Haaveissa tietysti ulkomaanmatkat, mutta ei varsinaisesti ole mitään tiettyä paikkaa tiedossa minne aivan välttämättä tahtoisin. En ole koskaan käynyt missään ulkomailla, joten mikä tahansa paikka olisi suuri kokemus meikäläiselle 😀
  miraliisa90@hotmail.com

  reply
 • 10.1.2016

  Ei ole vielä tarkempia suunnitelmia tehty. Tällä hetkellä kiinnostaa Amazon, Barselona ja Santorini.

  reply
 • 10.1.2016

  Suunnitelmissa on lähteä kesällä jonnekkin reissuun, mutta kohde on täysin avoin…

  xevex82(at)gmail.com

  reply
 • 10.1.2016

  Tuo kirpputorijuttu kuulostaa hienolta. Jos tulen messuille, niin käyn kurkkaamassa. Muutoin minua kiinnostaa messuilla vaihtoehdot sellaisiin matkoihin, joihin ei tarvitse lentää. Se ei tarkoita, ettenkö haaveilisi reissuista vaikka mihin maailmankolkkiin 😉 Mutta vammastani johtuen minun on hankalaa (lue kalliimpaa) lentää. Mutta suunnitelmissa olisi lähteä keväämmällä eteläiseen Ranskaan.

  reply
  • 14.1.2016

   Onnea Etanaelli! Random.org arpoi sinut messulippujen voittajaksi. Suuntaan blogiisi etsimään meiliosoitettasi / jättämään kommentin. 🙂

   reply
  • 15.1.2016

   Ihan mahtavaa, kiitos paljon, laitoin jo vastausviestissä osoitteeni 🙂

   reply
 • 10.1.2016

  Mä en ole menossa mihinkään, mutta peukutan teidän projektia! 🙂

  reply
 • Anonyymi
  10.1.2016

  Vappuna menemme Osloon Adelea katsomaan. Muita kohteita ei olekaan vielä tällä bookattu. Kesälomalla tietenkin jonnekin. Tällä hetkellä eniten kiinnostaisi Seattle – Vanvouver tai yllärikorttina Huippuvuoret, johon Finnair aloittaa suorat lennot kesäkuussa. Jouluna varmaan taas sukua moikkaamaan Espanjaan. Matkamessuille ajattelin tänä vuonna mennä, jotta saisin vähän uuttakin inspiraatiota!

  Kristiina

  reply
 • 10.1.2016

  Ikiunelmani Japaniin matkustamisesta olisi tarkoitus toteuttaa tänä vuonna. Lisäksi käyn ainakin Lontoossa treffaamassa ystävääni, joka muuttaa juuri puoleksi vuodeksi sinne 🙂 kaljukeiju@gmail.com

  reply
 • 10.1.2016

  Suunnitelmissa on Barcelonan reissu

  unelmiaonnesta(at)gmail.com

  reply
 • Anonyymi
  10.1.2016

  Nyt keväällä olen menossa Los Angelesiin ja Barcelonaan. Syksyn matkoja en ole vielä suunnitellut, ehkä Budapest.

  jannikab@suomi24.fi

  reply
 • Anonyymi
  10.1.2016

  Onpas kiva idea tuo kirpputori!
  Mä just tänään selailin/järjestelin vanhoja reissukuvia ja iski hirmuinen kaipuu takaisin Uuteen-Seelantiin. Toisaalta taas tuntuisi "hölmöltä" mennä paikkaan, missä on jo käynyt kun maailma tarjoaa niin paljon uuttakin nähtävää ja koettavaa. Mitään lukkoonlyötyjä suunnitelmia ei tälle vuodelle ole, mutta esim. Kroatiasta olen pidempään haaveillut ja se olisi helpommin toteutettavissakin kuin tuo Uusi-Seelanti.

  Voitosta voi ilmoittaa heidihakulinen@hotmail.com 😀

  reply
 • 10.1.2016

  Aikeissani on reissata Italiaan ensi kesänä 🙂

  reply
 • 10.1.2016

  New York on ikuinen haavekohde =)! Mukaan kivaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  reply
 • SaanaRajala
  11.1.2016

  Kroatia on suunnitteilla, vielä en ole käynyt! Erityisesti Dubrovnik kiinnostaa:) kattelen just kaverin kuvia machu picculta ja sekin on kyllä niin upea paikka että pakko päästä käymään lähivuosina! saana.rajala@helsinki.fi

  reply
 • Anonyymi
  11.1.2016

  Mua kiinnostais melkeinpä mennä minne vaan, mutta Ranskaan nyt eniten.
  nelliina(@)yahoo.com

  reply
 • Anonyymi
  11.1.2016

  Tukoholman reissu on varattu, mutta kaikki muu on vaan haavetta ja lomakin osuu niin pahasti eri aikaan muun perheen kanssa, että tuskin mitään suurempaa reissua tehdään! hiutale@hotmail.com

  reply
 • Laura
  11.1.2016

  Matkasuunnitelmat ovat vielä auki, mutta palavasti haluaisin fiilistelemään vanhoille kotinurkille sekä Kanadaan että Itävaltaan. Lontooseen olisi ihana matkustaa tapaamaan ystäviä, ja Tukholmaan rentoutumaan pitkäksi viikonlopuksi. lhisom(at)utu.fi

  reply
 • Anonyymi
  11.1.2016

  Ei toistaiseksi mitään, mutta Nizzaan haluaisin.
  kuiskaa@gmail.com

  reply
 • Anonyymi
  12.1.2016

  Nyt on tulossa ensimmäisenä viikonloppu Kööpenhaminassa, sitten pääsiäinen Irlanteja kierrellen, sitten viemään siskonpoikaa Barcelonaan katsomaan jalkapalloa, kesällä kohti lappia ja syksyllä mitä ilmeisemmin Vietnam 🙂 Onhan siinä jo!
  sipsutar@gmail.com

  reply
 • 12.1.2016

  Tälle vuodelle en uskalla toivoa matkaa Suomen rajojen ulkopuolelle. Kaikki ylimääräinen menee säästöön sillä säästämme häihin, joita on tarkoitus tanssia ensi vuonna. Salaa silti toivon, että pääsisin edes viikonloppureissulle johonkin päin Eurooppaa. Ja mieltä lämmittää ajatus, että häämatka on tarkoitus tehdä sit jonnekin kauemmas! 🙂 Hyvää kannattaa odottaa! 😀

  meekkupiste@gmail.com

  reply
 • 12.1.2016

  Tällä hetkellä Etelä-Afrikka kiinnostaa, mutta rahallisesti sen kokoluokan matka ei tällä hetkellä onnistu.

  Pinja.helasuo(a)gmail.com

  reply
 • 12.1.2016

  Olen menossa pian Gdanskiin ja tänä vuonna myöhemmin olisi tarkoitus käydä vielä Amsterdamissa.

  rockonmama@hotmail.com

  reply
 • 13.1.2016

  Tänä vuonna tiukka säästölinja, ensi vuonna toivottavasti pidempi reissu Kambodzaan, Balille ja Uuteen-Seelantiin. 🙂

  marjutmykkanen@hotmail.com

  reply
 • 13.1.2016

  Tänä vuonna eka reissu onkin jo viikon päästä, pitkä viikonloppu Roomaan, kesällä sitten parin viikon roadtrip Norjassa ja muuten taidetaankin matkustella vain kotoisasti Suomessa… 2017 sitten isompi reissu vasta.

  katja.alahuhta@gmail.com

  reply
 • Anonyymi
  14.1.2016

  Tämän syksyn kohde taitaa olla Machu Picchu ja samalla matkalla muutakin , mutta ei tiedä mitä . Toivottavasti on muitakin matkoja luvassa .

  mihu74@gmail.com

  reply
 • 20.1.2016

  Maaliskuussa lähdemme 5 henkisen perheen kesken thaimaaseen seikkailmaan ekaa kertaa. Suunnitteilla olisi norsujen hoitokotiin hoitaa norsuja, sukelluskurssille vanhimman pojankanssa (emme ole vielä ikinä laitesukeltaneet) ja vaeltaa suihkulähteelle. Tätä ollaan odotettu ja pitkään ☺️

  reply
 • 20.1.2016

  Maaliskuussa lähdemme 5 henkisen perheen kesken thaimaaseen seikkailmaan ekaa kertaa. Suunnitteilla olisi norsujen hoitokotiin hoitaa norsuja, sukelluskurssille vanhimman pojankanssa (emme ole vielä ikinä laitesukeltaneet) ja vaeltaa suihkulähteelle. Tätä ollaan odotettu ja pitkään ☺️

  reply

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on